sursa de alimentare electrică. Nu utilizaţi
aparatul dacă acesta nu funcţionează co-
rect.
• Atunci când încălziţi lichide, puneţi întot-
deauna o linguriţă de plastic sau o ba-
ghetă de sticlă în recipient pentru a pre-
veni fierberea cu întârziere. La fierberea
cu întârziere, temperatura de fierbere es-
te atinsă fără apariţia bulelor specifice de
abur.
Dacă recipientul este scuturat, lichidul
poate începe brusc să fiarbă sau să se
pulverizeze în mod violent. Pericol de
arsuri!
• Înainte de preparare împungeţi în câteva
locuri mâncarea cu "pieliţă" sau "coajă",
cum ar fi cartofii, roşiile, cârnaţii folosind o
furculiţă. astfel încât mâncarea să nu ex-
plodeze.
•La gătirea/încălzirea mâncării trebuie să
se atingă o temperatură minimă de 70°C.
Pentru aceasta, consultaţi datele referi-
toare la putere şi durată din tabele. Nu
folosiţi termometre cu mercur sau lichid
pentru a m
ăsura temperatura mâncării.
• Mâncarea încălzită la microunde cedează
căldură către vasul recipient. Folosiţi
mănuşi pentru cuptor sau o protecţie
echivalentă!
• Nu supraîncălziţi preparatele prin setarea
unei puteri şi a unei durate prea mari.
Mâncarea se poate usca, arde sau să se
prindă de recipient în anumite locuri.
• Partea interioară a cuptorului, elementul
de încălzire grătar şi accesoriile devin fier-
binţi atunci când aparatul funcţionează.
Manevrați-le cu atenţie şi folosiţi mănuşi
pentru cuptor sau protecţie echivalentă.
Pericol de arsuri!
• Obiectele metalice trebuie să fie la o dis-
tanţă minimă de 2 cm de pereţii aparatu-
lui şi de uşa aparatului. În caz contrar, se
pot produce scântei şi aparatul se poate
deteriora.
•Dacă
nu se specifică altfel, nu utilizaţi folie
de aluminiu.
•Nu lăsaţi nimic să rămână prins între uşă
şi cadrul uşii.
•Menţineţi curate întotdeauna garnitura
uşii, suprafeţele de pe garnitura uşii şi
partea interioară a aparatului. Mizeria din
aparat poate provoca situaţii periculoase.
•Nu ţineţi în cuptor materiale inflamabile.
Acestea se pot aprinde atunci când cup-
torul este activat.
• Întotdeauna încălziţi mâncarea bebeluşi-
lor în borcane sau sticle cu capacul sau
dopul scos. După încălzire, amestecaţi-le
sau agitaţi-le bine. Verificaţi dacă tempe-
ratura nu este prea mare înainte de a ofe-
ri mâncarea de bebeluşi către copil.
Nu utilizaţi aparatul:
• Pentru a găti ouă în coaja lor şi melci,
deoarece acestea pot exploda. La ouăle
ochiuri, mai întâi găuriţi gălbenuşul.
• Pentru a încă
lzi uleiul de gătit (fondue,
prăjire) sau băuturile cu conţinut ridicat
de alcool.Combustie spontană! Peri-
col de explozie!
• Pentru a încălzi recipiente etanşe, cum ar
fi conserve, sticle, borcane cu capacul în-
şurubat.
• Pentru a usca animale, textile,perne cu
umplutură granulată şi perne cu gel şi alte
materiale inflamabile .Pericol de incen-
diu!
• Cu vasele realizate din porţelan, ceramică
sau lut care conţin găuri mici, cum ar fi
pe mânere sau pe bazele nefinisate.
Umezeala care intră în găuri poate provo-
ca crăparea vasului atunci când este
încălzit.
Îngrijirea şi curăţarea
• Înainte de a curăţa aparatul, opriţi-l şi de-
conectaţi-l de la sursa de alimentare
electrică.
• Înainte de a efectua operaţiile de întreţi-
nere, verificaţi dacă aparatul s-a răcit.
Există riscul de arsuri. Există riscul de
spargere a panourilor vitrate.
•Păstraţi aparatul curat tot timpul. Depu-
nerile de gră
simi şi de resturi alimentare
pot cauza incendii.
•Curăţarea cu regularitate previne deterio-
rarea materialului suprafeţei.
• Utilizaţi tava pentru coacere intensă atun-
ci când preparaţi prăjituri suculente, pen-
tru a preveni pătarea cu suc de fructe.
Petele de suc de fructe pot fi permanen-
te.
•Pentru siguranţa personală şi a bunurilor
dumneavoastră, curăţaţi aparatul doar cu
apă şi săpun. Nu utilizaţi produse infla-
mabile sau corozive.
4 electrolux