• sare şi piper
Mod de preparare:
Amestecaţi ceapa, morcovul, cartoful şi untul topit şi
gătiţi-le pe nivelul de putere Ridicată timp de 6 minute.
Amestecaţi la jumătatea duratei. După aceea, adăuga-
ţi roşiile, sucul de portocale, coaja rasă de portocală şi
supa. Amestecaţi totul şi condimentaţi cu sare şi piper.
Acoperiţi vasul şi gătiţi pe nivelul de putere Ridicată
timp de 18 minute până când legumele devin fragede.
Amestecaţi de 2 – 3 ori pe durata gătitului. Amestecaţi
supa şi serviţi.
– Durata în aparat: 24 minute în total
Supă franţuzească de ceapă
Ingrediente:
• 1 ceapă mare, feliată
• 1 lingură de ulei de porumb
• 50 g făină
• 1,2 l de supă de carne sau de legume
• 2 linguri de pătrunjel tocat
• 4 felii groase de pâine franţuzească
• 50 g brânză rasă
Mod de preparare:
Amestecaţi ceapa cu uleiul de porumb într-un vas.
Gătiţi-le pe nivelul de putere Ridicată timp de 2 minu-
te. Adăugaţi gradual făina cu supa şi amestecaţi de
fiecare dată. Condimentaţi cu sare şi piper şi adăugaţi
pătrunjel. Acoperiţi vasul şi gătiţi pe nivelul de putere
Ridicată timp de 18 minute. Turnaţi supa în vasele de
servire, puneţi pâinea deasupra supei pe fiecare vas şi
presăraţi din belşug cu brânză. Gătiţi pe nivelul de pu-
tere Medie ridicată timp de 2 minute până când brânza
se topeş
te.
– Durata în aparat: 22 minute în total
Sote de legume
Ingrediente:
• 1 lingură de ulei de floarea soarelui
• 2 linguri sos de soia
• 1 lingură de vin de Xeres
• 2,5 cm de rădăcină de ghimbir, decojită şi răzuită
• 2 morcovi medii, tăiaţi în fâşii mici
• 100 g de ciuperci Champignon mărunţite
• 50 g de muguri de fasole
• 100 g păstăi
• 1 ardei roşu, fără seminţe şi feliat subţire
• 4 cepe verzi, tăiate
• 100 g de castane de apă de la conservă, feliate
• 1 / 4 de capul unei verzi chinezeşti, tăiată felii
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un vas uleiul de floarea soarelui, sosul
de soia, vinul de Xeres, ghimbirul şi morcovii. Acoperiţi
şi gătiţi pe nivelul de putere Ridicată timp de 5 – 6 mi-
nute. Amestecaţi o singură dată. După aceea adăugaţi
ciupercile Champignon, mugurii de fasole, păstăile, ar-
deiul roşu, cepele verzi, castanele de apă şi varza chi-
nezească. Amestecaţi totul. Gătiţi pe nivelul de putere
Ridicată timp de 5 – 6 minute până când legumele de-
vin fragede. Amestecaţi de 2 – 3 ori pe durata gătitu-
lui.
– Durata în aparat: 10 – 12 minute în total
Pui uns cu miere
Ingrediente:
• 4 piepturi de pui fără os
• 2 linguri de miere
• 1 lingură de muştar cu seminţe
• 1 / 2 lingură de tarhon uscat
• 1 lingură de roşii piure
• 150 ml de supă de pui
•sare şi piper
Mod de preparare:
Puneţi piepturile de pui într-un vas tip caserolă. Ames-
tecaţi toate celelalte ingrediente. Turnaţi-le peste pui.
Condimentaţi cu sare şi piper. Gătiţi pe nivelul de pu-
tere Ridicată timp de 12 – 14 minute. Schimbaţi poziţia
piepturilor de pui şi turnaţi sos de două ori pe durata
gătirii.
– Durata în aparat: 12 – 14 minute în total
Cartofi în coajă cu brânză cu mucegai şi arpagic
Ingrediente:
• 2 cartofi copţi (250 g fiecare)
• 50 g unt
• 100 g brânză cu mucegai, mărunţită
• 1 lingură de arpagic proaspăt, mărunţit
• 50 g ciuperci, feliate
19