Electrolux EOB67200X Manual de utilizare

Categorie
Măsurare, testare
Tip
Manual de utilizare
informaţii pentru utilizator
Cuptor electric încorporat
EOB67200
Electrolux. Thinking of you.
Pentru a vedea cum gândim, vizitaţi www.electrolux.com
CUPRINS
Informaţii privind siguranţa 2
Descrierea produsului 5
Utilizarea zilnică 5
Sfaturi utile 12
Îngrijirea şi curăţarea 23
Ce trebuie făcut dacă... 25
Date tehnice 26
Protejarea mediului înconjurător 26
Ne rezervãm dreptul asupra efectuãrii de modificãri
INFORMAŢII PRIVIND SIGURANŢA
Înainte de instalare şi utilizare, citiţi cu aten-
ţie acest manual:
•Pentru siguranţa personală şi a bunurilor
dumneavoastră.
Pentru respectul faţă de mediu.
Pentru utilizarea corectă a aparatului.
Păstraţi întotdeauna aceste instrucţiuni îm-
preună cu aparatul, chiar şi în cazul în care
îl mutaţi sau îl vindeţi.
Producătorul nu este responsabil dacă in-
stalarea sau utilizarea incorectă a aparatului
provoacă daune.
Siguranţa copiilor şi a persoanelor
vulnerabile
Acest aparat poate fi utilizat de copiii cu
vârsta mai mare de 8 ani, de persoanele
cu capacităţi fizice, senzoriale sau menta-
le reduse sau de persoanele fără cunoş-
tinţe sau experienţă doar sub suprave-
ghere sau după o scurtă instruire care să
le ofere informaţiile necesare despre utili-
zarea sigură a aparatului şi să le permită
să înţeleagă riscurile la care se expun.
Copiii nu trebuie să se joace cu acest
aparat.
•Nu lăsaţi ambalajele la îndemâna copiilor.
Există pericolul sufocării sau vătămării fi-
zice a acestora.
ATENŢIE: Nu lăsaţi copiii sau animalele
să se apropie de aparat atunci când uşa
este deschisă sau aparatul este în func-
ţiune, deoarece acesta devine fierbinte.
Există riscul de rănire sau de provocare a
unei incapacităţi funcţionale permanente.
•Dacă aparatul dispune de o funcţie Blo-
care pentru copii sau Blocare taste (Blo-
care), folosiţi-le. Acestea previn pornirea
accidentală a aparatului de către copii
sau animale.
Aspecte generale privind siguranţa
•Nu modificaţi specificaţiile acestui aparat.
Există riscul vătămării persoanelor şi de-
teriorării aparatului.
•Nu lăsaţi aparatul nesupravegheat în tim-
pul funcţionării.
•Opriţi aparatul după fiecare utilizare.
Instalarea
Aparatul poate fi instalat
şi branşat numai
de către un electrician calificat. Contacta-
ţi un centru de service autorizat. Această
măsură este necesară pentru prevenirea
deteriorărilor structurale sau vătămărilor
corporale.
Verificaţi dacă aparatul a fost deteriorat în
timpul transportului. Nu conectaţi un apa-
rat deteriorat. Dacă este nevoie, contac-
taţi furnizorul.
Înainte de prima utilizare îndepărtaţi toate
ambalajele, etichetele şi straturile de pro-
tecţie de pe aparat. Nu înlăturaţi plăcuţa
cu datele tehnice. În caz contrar garanţia
poate fi anulată.
•Asiguraţi-vă că aparatul este deconectat
de la sursa de alimentare electrică în tim-
pul instalării.
Procedaţi cu atenţie când deplasaţi apa-
ratul. Acest aparat este greu. Purtaţi în-
totdeauna mănuşi de protecţie. Nu ridica-
ţi aparatul de mâner.
•Instala
ţia electrică trebuie să dispună de
un dispozitiv izolator care să permită de-
conectarea aparatului de la reţea la toţi
polii. Dispozitivul izolator trebuie să aibă o
deschidere între contacte de cel puţin 3
mm.
•Trebuie să dispuneţi de dispozitive de
izolare adecvate: întrerupătoare pentru
protecţia liniei, siguranţe fuzibile (siguran-
2 electrolux
ţele cu şurub trebuie scoase din suport),
mecanisme de decuplare pentru scurgeri
de curent şi contactoare.
Anterior instalării, asiguraţi-vă că dimen-
siunile spaţiului pentru încorporare sunt
potrivite.
Aparatul trebuie instalat sub structurile de
siguranţă adiacente.
Respectaţi distanţele minime faţă de alte
aparate şi corpuri de mobilier.
Aparatul nu poate fi amplasat pe un so-
clu.
Cuptoarele şi plitele de gătit încorporate
sunt prevăzute cu sistem special de co-
nectare. Pentru a preveni deteriorarea
aparatului, utilizaţi numai accesorii de
aceeaşi marcă.
Conexiunea electrică
Aparatul trebuie împământat.
Verificaţi dacă parametrii electrici marcaţi
pe plăcuţa cu datele tehnice corespund
sursei de tensiune pe care o aveţi.
•Informaţii referitoare la tensiune se
găsesc pe plăcuţa cu datele tehnice.
•Utilizaţi întotdeauna o priză cu protecţie la
electrocutare, montată corect.
•Nu folosiţi prize multiple, alţi conectori
sau prelungitoare. Există
pericol de in-
cendiu.
Nu înlocuiţi sau schimbaţi cablul de ali-
mentare. Contactaţi centrul de service.
•Asiguraţi-vă că nu striviţi sau deterioraţi
ştecărul (dacă este disponibil) sau cablul
de alimentare electrică din spatele apara-
tului.
Pentru deconectarea maşinii nu trageţi
de cablul electric. Trageţi întotdeauna de
ştecher - dacă este disponibil.
Utilizare
•Maşina este destinată exclusiv pentru uz
casnic. Nu utilizaţi aparatul în scopuri co-
merciale sau industriale.
•Utilizaţi aparatul numai pentru prepararea
alimentelor acasă. Astfel veţi preveni pro-
ducerea de vătămări corporale persoane-
lor şi deteriorarea bunurilor.
Nu utilizaţi aparatul ca suprafaţă de lucru
sau de depozitare.
Interiorul aparatului devine foarte fierbinte
în timpul utilizării. Există riscul de arsuri.
Nu atingeţi elementele de încălzire din
aparat. Folosiţi mănuşi la introducerea
sau scoaterea accesoriilor sau a vaselor.
Procedaţi cu atenţ
ie când extrageţi sau
instalaţi accesoriile cuptorului pentru a
preveni deteriorarea smalţului acestuia.
•Păstraţi întotdeauna distanţă faţă de apa-
rat când deschideţi uşa în timpul func-
ţionării acestuia. Este posibilă emisia unor
aburi fierbinţi. Există pericol de arsuri.
Pentru a preveni deteriorarea sau decolo-
rarea emailului:
nu puneţi obiecte direct pe partea infe-
rioară a aparatului şi nu-l acoperiţi cu
folie din aluminiu;
nu puneţi apă fierbinte direct în aparat;
nu ţineţi vase umede şi alimente în inte-
rior după încheierea gătirii.
Decolorarea emailului nu are nici un efect
asupra performanţelor aparatului, ne-
constituind un defect în înţelesul dat de
legislaţia cu privire la garanţie.
Nu aplicaţi presiune asupra uşii deschise.
•Când gătiţi, închideţi întotdeauna uşa
aparatului, chiar şi atunci când folosiţi
grătarul.
Întreţinerea
şi curăţarea
Înainte de a curăţa aparatul, opriţi-l şi de-
conectaţi-l de la sursa de alimentare
electrică.
Înainte de a efectua operaţiile de întreţi-
nere, verificaţi dacă aparatul s-a răcit.
Există pericol de arsuri. Există riscul de
spargere a panourilor vitrate.
•Păstraţi aparatul curat în permanenţă.
Depunerile de grăsimi şi de resturi ali-
mentare pot cauza incendii.
•Curăţarea cu regularitate previne deterio-
rarea materialului suprafeţei
Utilizaţi tava pentru coacere intensă atun-
ci când preparaţi prăjituri suculente, pen-
tru a preveni pătarea cu suc de fructe.
Petele de suc de fructe pot fi permanen-
te.
•Pentru siguranţa personală şi a bunurilor
dumneavoastră, curăţaţi aparatul doar cu
apă şi săpun. Nu utilizaţi produse infla-
mabile sau corozive.
•Nu curăţaţi aparatul cu dispozitive de
curăţat cu jet de abur sau cu presiune
mare, agen
ţi de curăţare abrazivi, sub-
stanţe pentru înlăturarea petelor şi obiec-
te ascuţite.
electrolux 3
În cazul în care utilizaţi un spray pentru
curăţat cuptoare, respectaţi instrucţiunile
producătorului.
•Nu curăţaţi uşa din sticlă cu agenţi de
curăţare abrazivi sau raclete metalice.
Suprafaţa termorezistentă a sticlei inte-
rioare se poate fisura şi sparge.
Când panourile vitrate ale uşii sunt dete-
riorate devin slabe şi se pot sparge.
Acestea trebuie înlocuite. Contactaţi cen-
trul de service.
Procedaţi cu atenţie la demontarea uşii
de pe aparat. Uşa este grea!
•Nu curăţaţi smalţul catalitic (dacă este
disponibil).
Pericol de incendiu!
Deschideţi uşa cu atenţie. Utilizarea unor
ingrediente cu conţinut de alcool poate
determina prezenţa aburilor de alcool în
aer. Există pericol de incendiu.
•Evitaţi prezenţa scânteilor sau flăcărilor
deschise în apropierea aparatului, atunci
când deschideţi uşa.
Produsele inflamabile sau obiectele ume-
zite cu produse inflamabile şi/sau obiec-
tele fuzibile (din plastic sau aluminiu) nu
trebuie introduse în aparat, nici puse
adiacent sau deasupra acestuia.
Lampa cuptorului
Becurile cu filament din acest aparat sunt
becuri speciale folosite numai pentru
aparatele electrocasnice. Acestea nu tre-
buie si nu pot fi folosite pentru iluminarea
parţială sau completă a unei încăperi din
locuinţă.
•Dacă este necesar să înlocuiţi becul, folo-
siţi altul de aceeaşi putere şi specificaţie,
destinat numai pentru utilizarea în aparate
electrocasnice.
Înainte de a înlocui becul cuptorului de-
conectaţi aparatul de la sursa de alimen-
tare electrică. Există pericol de electrocu-
tare.
Centrul de service
Reparaţiile sau operaţiunile de service
aferente aparatului pot fi desfăşurate ex-
clusiv de către tehnicieni autorizaţi. Con-
tactaţi un centru de service autorizat.
Utilizaţi numai piese de schimb originale.
Casarea aparatului
Pentru prevenirea vătămărilor corporale
sau deteriorării bunurilor
Deconectaţi aparatul de la sursa de ali-
mentare electrică.
–Tăiaţi cablul electric şi aruncaţi-l.
–Aruncaţi dispozitivul de blocare a uş
ii.
Astfel se previne blocarea copiilor sau
a animalelor mici în interiorul aparatului.
Există riscul de sufocare a acestora.
4 electrolux
DESCRIEREA PRODUSULUI
Scurtă prezentare generală
5
4
3
2
1
2
1
11
4
6
5
7
8
9
10
3
1 Panoul de comandă
2 Afişaj
3 Butoane funcţii cuptor
4 Element de încălzire
5 Bec cuptor
6 Locaş sondă pentru carne
7 Bec lateral
8 Ventilator
9 Element inferior al cuptorului
10 Ghidajele grătarelor cuptorului, detaşa-
bile
11 Poziţiile rafturilor
Accesoriile cuptorului
Raftul cuptorului
Pentru vase de gătit, forme de prăjituri,
fripturi.
Tavă de copt plată
Pentru prăjituri şi fursecuri.
Tavă de prăjire adâncă
Pentru a coace şi a frige sau ca tavă pen-
tru a aduna grăsimea.
Sondă pentru carne
Pentru a măsura cât de bine sunt făcute
alimentele.
UTILIZAREA ZILNICĂ
Avertizare Consultaţi capitolul
"Informaţii privind siguranţa".
Prima curăţare
Scoateţi toate componentele aparatului.
•Curăţaţi aparatul înainte de prima utiliza-
re.
Important Consultaţi capitolul "Curăţarea
şi întreţinerea".
Reglarea orei
Cuptorul funcţionează numai după se-
tarea orei.
electrolux 5
Când conectaţi aparatul la sursa de alimen-
tare electrică sau dacă a avut loc o întreru-
pere a curentului, indicatorul funcţiei Timp
se aprinde intermitent automat.
Pentru a seta ora curentă utilizaţi butonul
sau .
După aproximativ 5 secunde, indicatorul
pentru timp încetează aprinderea intermi-
tentă iar afişajul indică ora setată.
Puteţi să schimbaţi Ora zilei
dacă:
dispozitivul de siguranţă pentru copii
nu este activat.
niciuna din funcţiile ceasului Durată
sau Sfârşit nu este setată
nu este setată nicio funcţie a cupto-
rului.
Comanda electronică a cuptorului
1234 5
1 Indicator pentru funcţiile cuptorului
2 Indicator bec/decongelare
3 Indicator căldură
4 Indicator temperatură/ceas
5 Indicator funcţie ceas
Butoane de comandă electronice
Buton Funcţie Descriere
Pornit/Oprit Pentru a porni sau opri cuptorul.
Selectarea funcţiilor
cuptorului
Pentru a seta funcţiile cuptorului.
Verificarea tempera-
turii
Pentru a verifica temperatura curentă a cuptorului.
Selectare Pentru a comuta între funcţiile ceasului şi funcţia sondei pentru
carne.
Butoane setare Pentru a seta valorile pentru temperatură durată.
Funcţiile cuptorului
Funcţiile cuptorului Aplicaţie
Convecţie cu element
rotund de încălzire
Gătirea unor cantităţi mai mari de alimente. Setaţi temperatura
cuptorului cu 20 °C - 40 °C mai mică decât pentru Sus si Jos .
Sus si Jos Pentru coacerea şi frigerea pe un nivel al cuptorului.
Pizza Pentru coacerea pe un nivel al cuptorului a mâncărurilor care ne-
cesită o rumenire intensă şi o bază crocantă. Setaţi temperatura
cuptorului cu 20 °C - 40 °C mai mică decât pentru Sus si Jos .
Gătire pe grătar prin
convecţie
Pentru a frige bucăţi mari de carne sau de pui pe un nivel. De
asemenea, pentru gratinare şi rumenire.
Grătar Pentru frigerea la grătar a alimentelor plate, în mijlocul grătarului.
Pentru pâine prăjită.
Grill dublu Pentru frigerea la grătar a alimentelor plate în cantităţi mari. Pen-
tru pâine prăjită.
Încălzire din partea de
jos
Pentru a coace prăjituri cu o bază crocantă şi pentru a conserva
alimentele.
6 electrolux
Funcţiile cuptorului Aplicaţie
Menţine Cald Pentru a păstra mâncarea caldă.
Decongelare Pentru a dezgheţa alimente congelate.
Gat.Temp Joasa Pentru a prepara friptură foarte fragedă, macră.
Pornirea şi oprirea aparatului
Apăsaţi butonul Pornit/Oprit
pentru a
porni sau opri aparatul.
Setarea funcţiei cuptorului
Utilizaţi butoanele de selectare a funcţiei
şi pentru a seta funcţia cuptorului.
Afişajul indică temperatura recomandată.
Dacă nu modificaţi această temperatură în
mai puţin de aproximativ 5 secunde, apara-
tul începe să încălzească.
Puteţi să modificaţi funcţia cuptorului în
timp ce cuptorul este în funcţiune.
Schimbarea temperaturii cuptorului
Pentru accesarea meniului principal apăsaţi
butonul
sau pentru a seta temperatu-
ra.
Consultarea temperaturii
cuptorului
Apăsaţi butonul Verificarea temperaturii
pentru a afişa temperatura curentă
a cuptorului.
Dezactivarea funcţiilor cuptorului
Apăsaţi butoanele de selectare a funcţiilor
cuptorului
sau în mod repetat, până
când pe afişaj nu mai apare nicio funcţie a
cuptorului.
Ventilatorul de răcire
Când cuptorul funcţionează, ventilatorul de
răcire porneşte automat pentru a menţine
reci suprafeţele aparatului. Dacă opriţi apa-
ratul, ventilatorul de răcire continuă să func-
ţioneze până când aparatul se răceşte.
Indicatorul de încălzire
Dacă porniţi o funcţie a cuptorului, liniile de
pe afişaj se aprind una după alta. Liniile in-
dică faptul că temperatura din cuptor creş-
te.
Afişarea căldurii reziduale
La oprirea cuptorului, barele de pe afişaj in-
dică căldura reziduală.
Ghidaje telescopice - Introducerea
accesoriilor cuptorului
Puneţi tava de copt plată sau tava de coa-
cere intensă pe ghidajele telescopice. Prin-
deţi orificiile de pe margini pe bolţurile de
susţinere de pe ghidajele telescopice.
Puneţi raftul cuptorului pe ghidajele telesco-
pice cu picioarele îndreptate în jos.
electrolux 7
Marginea ridicată din jurul raftului cup-
torului este un mod suplimentar de a
împiedica alunecarea vaselor.
Introducerea simultană a raftului cup-
torului şi tăvii pentru coacere intensă
Puneţi raftul cuptorului pe tava de coacere
intensă. Puneţi raftul şi tava de coacere in-
tensă pe ghidajele telescopice. Prindeţi orifi-
ciile de pe margini pe bolţurile de susţinere
de pe ghidajele telescopice.
Sondă pentru carne
Sonda pentru carne măsoară temperatura
zonei de mijloc a cărnii. În momentul în care
carnea atinge temperatura setată, cuptorul
se opreşte automat.
Important Utilizaţi numai sonda livrată cu
aparatul sau piese de schimb originale.
Avertizare Procedaţi cu atenţie când
scoateţi vârful şi borna sondei pentru
carne. Există pericol de arsuri.
1. Porniţi aparatul.
1
2
2. Introduceţi vârful sondei pentru carne în
mijlocul cărnii.
3. Introduceţi sonda pentru carne în loca-
şul de pe peretele lateral al cuptorului.
4.
Folosiţi
sau în mai puţin de 5 se-
cunde pentru a stabili temperatura din
mijlocul cărnii.
Afişajul comută pe temperatura actuală
a zonei de mijloc.
Temperatura zonei din centru va fi afi-
şată începând cu 30 °C.
5. Setaţi funcţia cuptorului şi, dacă este
necesar, temperatura acestuia.
Aparatul calculează timpul final prelimi-
nar pentru temperatura setată a zonei
de mijloc în mod repetat. Afişajul indică
în mod constant noua valoare a timpu-
lui final estimat.
Aparatul calculează un timp aproxima-
tiv pentru finalizare. Timpul de finalizare
diferă în funcţie de cantităţile de ali-
ment, de temperatura setată pentru
cuptor (minim 120°C) şi de modurile de
operare. Aparatul calculează timpul de
finalizare în aproximativ 30 de minute.
Sonda pentru carne trebuie să rămână
în carne şi în locaşul sondei pentru car-
ne în timpul procesului de gătire. În
timp ce aparatul calculează timpul final
preliminar, afişajul indică un pătrat care
se aprinde intermitent.
6. În momentul în care carnea atinge tem-
peratura setată a zonei de mijloc, se
aude un sunet şi aparatul se opreşte
automat.
Pentru a opri semnalul apăsaţi orice
tastă.
7. Scoateţi borna sondei pentru carne din
locaş şi scoateţi carnea din cuptor.
Avertizare Sonda pentru carne este
fierbinte! Pericol de arsuri! Procedaţi cu
atenţie când scoateţi vârful şi borna
sondei pentru carne.
8. Opriţi aparatul.
Modificarea temperaturii zonei de mijloc
1.
Utilizaţi
din nou, până când func-
ţia Sondă pentru carne se aprinde in-
termitent şi afişajul arată setarea tem-
peraturii zonei de mijloc.
2.
Utilizaţi
sau pentru a modifica
temperatura zonei de mijloc.
8 electrolux
Funcţiile ceasului
1
7 6 5
2 3 4
1 Ora curentă
2 Durata
3 Terminare
4 Cronometru
5 Buton de setare (Plus)
6 Buton de setare (Minus)
7 Buton de selectare
Funcţia ceasului Aplicaţie
Ora curentă Arată ora zilei. Pentru a seta, modifica sau verifica ora.
Cronometru Pentru a seta timpul de numărătoare inversă.
Când perioada de timp s-a scurs, este emis un semnal sonor.
Această funcţie nu are nicio influenţă asupra funcţionării cup-
torului.
Durata Pentru a seta timpul de funcţionare a cuptorului.
Terminare Pentru a seta ora de oprire a unei funcţii a cuptorului.
Durată şi Sfârşit pot fi utilizate si-
multan, în cazul în care cuptorul ur-
mează a fi pornit şi oprit automat, ulte-
rior. În acest caz first setaţi mai întâi
Durata
, apoi Sfârşitul .
Setarea funcţiilor ceasului
1. Porniţi aparatul.
2.
Apăsaţi butonul de selectare
în
mod repetat, până când afişajul indică
funcţia necesară a ceasului şi simbolul
aferent, de exemplu Cronometru.
.
Cu Durata şi Final trebuie să se-
taţi mai întâi funcţia şi temperatura cup-
torului, apoi puteţi să setaţi funcţia cea-
sului.
3.
Utilizaţi
sau pentru a seta ora ne-
cesară.
Cu Durata
şi Final , când a trecut
90 % din durata setată, cuptorul opreş-
te elementele de încălzire şi utilizează
căldura reziduală pentru a finaliza gătitul
alimentelor.
4. Când se scurge întreaga durată, este
emis un semnal sonor. “00.00” şi indi-
catorul aferent funcţiei clipeşte pe afi-
şaj. Apăsaţi orice buton pentru a de-
zactiva semnalul sonor.
Cu Durata şi Finalizarea cuptorul
se opreşte automat.
Gatire + Oprire
Pentru a păstra alimentele preparate calde
timp de 30 de minute, după terminarea
gătitului.
Pornirea Gătire+Oprire
1.
Setaţi funcţiile ceasului Durată
şi/sau
Sfârşit
.
2.
Utilizaţi Selectare
în mod repetat,
până când afişajul indică simbolul Men-
tine Cald
.
3. Pentru accesarea meniului principal
apăsaţi butonul
. Afişajul indică
00:30”.
electrolux 9
4. Când funcţia setată a cuptorului s-a
terminat, se aude un semnal şi Gătire
+Oprire porneşte. Funcţia cuptorului
setată anterior funcţionează acum la 80
°C timp de 30 de minute. Apoi, cupto-
rul se opreşte automat.
Temperatura pentru funcţia setată a
cuptorului trebuie să fie peste 80 °C.
Dispozitivul de siguranţă pentru copii
Când este setat dispozitivul de sigu-
ranţă pentru copii, nu puteţi utiliza cup-
torul.
Activarea dispozitivului de siguranţă pentru
copii
1. Porniţi aparatul. Nu trebuie să fie setată
nicio funcţie a cuptorului.
2.
Apăsaţi butonul Selectare
şi în
acelaşi timp, până când afişajul indică
"SAFE" (sigur). Dispozitivul de siguranţă
pentru copii este activat.
Dezactivarea dispozitivului de
siguranţă pentru copii
Pentru a dezactiva dispozitivul de siguranţă
pentru copii, urmaţi aceeaşi procedură.
Blocare taste
Această funcţie vă împiedică să schimbaţi
accidental funcţiile cuptorului.
Pornirea blocării tastelor
1. Dacă este necesar, porniţi aparatul.
2. Setaţi o funcţie a cuptorului.
3. Apăsaţi şi ţineţi apăsate butoanele Se-
lectare
şi în acelaşi timp, până
când afişajul indică "LOC". Blocarea
tastelor este activată.
Oprirea blocării tastelor
1. Apăsaţi şi ţineţi apăsate butoanele Se-
lectare
şi în acelaşi timp, până
când afişajul nu mai indică "LOC". Blo-
carea tastelor este dezactivată.
Deblocarea tastelor se face automat
atunci când se dezactivează funcţia
cuptorului.
Întreruperea automată
Aparatul se opreşte după o anumită pe-
rioadă de timp:
•dacă nu opriţi aparatul;
•dacă nu modificaţi temperatura cuptoru-
lui.
Pe afişajul temperaturii se aprinde intermi-
tent ultima valoare reglată a temperaturii.
Temperatură cuptor Perioadă de decuplare
30 °C - 120 °C 12,5 h.
120 °C - 200 °C 8,5 h.
200 °C - 250 °C 5,5 h.
250 °C - temperatura maximă 3,0 h.
După oprirea automată, opriţi complet cup-
torul. Apoi îl puteţi reporni.
Important Dacă setaţi funcţia ceasului
Durată
sau Sfârşit , oprirea automată
este dezactivată.
Blocarea mecanică a uşii
Blocarea uşii este dezactivată implicit.
Activarea dispozitivului de blocare a
uşii
1. Apăsaţi profilul uşii (B) din fiecare capăt.
Sigiliul se deblochează.
2. Trageţi de profilul uşii şi scoateţi-l.
2
B
1
3. Scoateţi clapeta (1), deplasaţi-o cu 4
mm spre stânga (2) şi puneţi-o la loc (3).
10 electrolux
3
1
2
4. Apucaţi profilul uşii (B) de fiecare parte şi
poziţionaţi-l pe marginea interioară a
uşii. Introduceţi profilul uşii în marginea
superioară a acesteia.
B
Important Pe partea deschisă a profilului
uşii (B) există o bară de ghidare (C).
Împingeţi bara de ghidare între panoul
extern al uşii şi colţarul (D). Asiguraţi-vă că
sigiliul (E) se activează.
D
E
C
Deschiderea şi închiderea uşii
Pentru a deschide uşa, apăsaţi şi ţineţi de
clapetă.
Închideţi uşa fără a apăsa clapeta.
Dezactivarea dispozitivului de blocare
a uşii
Repetaţi din nou procedura de mai sus şi
mutaţi clapeta la loc spre dreapta. De ase-
menea, puteţi să scoateţi complet dispoziti-
vul de blocare a uşii:
1. Demontaţi profilul uşii. Consultaţi secţiu-
nea "Activarea dispozitivului de blocare
a uşii".
2. Scoateţi clapeta (1).
1
3. Scoateţi opritorul (2) din partea de jos a
profilului uşii (B). Puneţi opritorul în locul
clapetei (3).
3
2
4. Montaţi la loc profilul uşii. Consultaţi
secţiunea "Activarea dispozitivului de
blocare a uşii".
Important Oprirea aparatului nu
dezactivează dispozitivul mecanic de
blocare a uşii.
electrolux 11
SFATURI UTILE
Partea internă a uşii
Pe partea internă a uşii cuptorului
puteţi găsi:
numerele nivelurilor grătarelor
•informaţii despre funcţiile cuptorului, nive-
lul grătarului şi temperaturile recomanda-
te pentru felurile de mâncare specifice.
Temperaturile şi duratele de coacere
din tabele au doar caracter indicativ.
Acestea depind de reţete, de calitatea
şi cantitatea ingredientelor utilizate.
Coacerea
Instrucţiuni generale
Noul dumneavoastră cuptor poate să
coacă sau să frigă alimentele în mod dife-
rit faţă de aparatul anterior. Adaptaţi
setările obişnuite (temperatură, durate de
gătire) şi nivelurile grătarelor conform va-
lorilor din tabele.
Când duratele de coacere sunt mai lungi,
puteţi opri cuptorul cu 10 minute înainte
de terminarea duratei, pentru a utiliza
căldura reziduală.
Când utilizaţi alimente congelate, este
posibil ca tăvile din interiorul cuptorului
să se deformeze în timpul coacerii.
Când tăvile se răcesc distorsiunea dis-
pare.
Cum se folosesc Tabelele de coacere
•Vă recomandăm ca prima dată să folosiţi
o temperatură mai joasă.
•Dacă nu puteţi găsi setările pentru o anu-
mită reţetă, c
ăutaţi reţete similare.
Durata de coacere se poate prelungi cu
10-15 minutes, atunci când coaceţi prăji-
turi pe mai multe niveluri.
•Prăjiturile şi produsele de patiserie aflate
la înălţimi diferite nu se rumenesc uniform
la început. Dacă se întâmplă acest lucru,
nu modificaţi setările de temperatură. Di-
ferenţele se atenuează în timpul coacerii.
Sfaturi pentru coacere
Rezultatul coacerii Cauză posibilă Soluţie
Prăjitura este insufi-
cient coaptă în partea
de jos
Nivel incorect al cuptorului Puneţi prăjitura la un nivel mai inferior al
cuptorului
Prăjitura se lasă (devi-
ne cleioasă, lipicioasă,
urme de apă)
Temperatura cuptorului este
prea mare
Folosiţi un nivel mai mic
Prăjitura se lasă (devi-
ne cleioasă, lipicioasă,
urme de apă)
Durata de coacere este prea
mică
Prelungiţi durata de coacere
Nu setaţi temperaturi mai mari pentru
a reduce durata de coacere
Prăjitura se lasă (devi-
ne cleioasă, lipicioasă,
urme de apă)
Prea mult lichid în aluat Utilizaţi mai puţin lichid. Verificaţi timpul de
amestecare, mai ales dacă folosiţi mixere
Prăjitura este prea us-
cată
Temperatura cuptorului este
prea redusă
Selectaţi o temperatură mai mare
Prăjitura este prea us-
cată
Durata de coacere este prea
mare
Selectaţi o durată de coacere mai redusă
Prăjitura nu se rume-
neşte uniform
Temperatura cuptorului este
prea mare, iar durata de
coacere este prea mică
Setaţi o temperatură mai redusă şi măriţi
durata de coacere
Prăjitura nu se rume-
neşte uniform
Aluatul nu este uniform dis-
pus în tavă
Puneţi aluatul uniform în tava de copt
Prăjiturile nu sunt gata
în timpul setat
Temperatura este prea mică Folosiţi o setare puţin mai ridicată pentru
temperatura cuptorului
12 electrolux
Coacerea pe un nivel al cuptorului - Coacerea în forme
Tip de coacere Funcţie cuptor Nivel Temperatură
(°C)
Durată (h:min)
Cozonac rotund cu
gaură la mijloc sau
brioşă
Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
1 150 - 160 0:50 - 1:10
Chec Madeira/Chec
cu fructe
Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
1 140 - 160 1:10 - 1:30
Pandişpan Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
1 140 0:25 - 0:40
Pandişpan Sus Si Jos 1 160 0:25 - 0:40
Cocă fragedă pentru
blat de tort
1)
Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
3 170-180 0:10 - 0:25
Cocă pentru chec Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
3 150 - 170 0:20 - 0:25
Plăcintă cu mere Sus Si Jos 1 170 - 190 0:50 - 1:00
Plăcintă cu mere (2
tăvi, Ø 20 cm, puse în
diagonală)
Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
1 160 1:10 - 1:30
Plăcintă cu mere (2
tăvi, Ø 20 cm, puse în
diagonală)
Sus Si Jos 1 180 1:10 - 1:30
Tartă picantă (de ex.
quiche lorraine)
Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
1 160 - 180 0:30 - 1:10
Prăjitură cu brânză de
vacă
Sus Si Jos 1 170 - 190 1:00 - 1:30
1) Preîncălziţi cuptorul
Coacerea pe un nivel - Cozonaci/prăjituri cu aluat/pâine în tavă de copt
Tip de coacere Funcţie cuptor Nivel Temperatură
(°C)
Durată (h:min)
Cozonac împletit/co-
roniţă
Sus Si Jos 3 170 - 190 0:30 - 0:40
Cozonac cu stafide
1)
Sus Si Jos 3 160 - 180 0:40 - 1:00
Pâine (pâine de se-
cară)
Sus Si Jos 1
- mai întâi
1)
230 0:25
- apoi 160 - 180 0:30 - 1:00
Choux a la creme/
ecler
1)
Sus Si Jos 3 160 - 170 0:15 - 0:30
Ruladă
1)
Sus Si Jos 3 180 - 200 0:10 - 0:20
electrolux 13
Tip de coacere Funcţie cuptor Nivel Temperatură
(°C)
Durată (h:min)
Prăjitură cu nucă, us-
cată
Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
3 150 - 160 0:20 - 0:40
Prăjitură cu migdale şi
unt/Prăjituri cu zahăr
1)
Sus Si Jos 3 190 - 210 0:15 - 0:30
Tarte cu fructe (pe
aluat din drojdie/de
chec)
2)
Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
3 150 0:35 - 0:50
Tarte cu fructe (pe
aluat din drojdie/de
chec)
2)
Sus Si Jos 3 170 0:35 - 0:50
Tarte cu fructe pe
cocă fragedă
Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
3 160 - 170 0:40 - 1:20
Prăjituri cu drojdie, cu
umplutură delicată (de
ex. brânză dulce,
smântână, cremă de
ou şi lapte)
1)
Sus Si Jos 3 160 - 180 0:40 - 1:20
Pizza (cu multă garni-
tură)
1)2)
Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
1 180 - 200 0:30 - 1:00
Pizza (crocantă)
1)
Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
1 200 - 220 0:10 - 0:25
Pâine nedospită Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
1 200 - 200 0:08 - 0:15
Tarte (CH) Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
1 180 - 200 0:35 - 0:50
1) Preîncălziţi cuptorul
2) Folosiţi tava de prăjire adâncă
Coacere pe un singur nivel - Biscuiţi
Tip de coacere Funcţie cuptor Nivel Temperatură
(°C)
Durată (h:min)
Fursecuri Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
3 150 - 160 0:06 - 0:20
Biscuiţi şpriţaţi Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
3 140 0:20 - 0:30
Biscuiţi şpriţaţi
1)
Sus Si Jos 3 160 0:20 - 0:30
Turte Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
3 150 - 160 0:15 - 0:20
14 electrolux
Tip de coacere Funcţie cuptor Nivel Temperatură
(°C)
Durată (h:min)
Dulciuri cu albuş de
ou, bezele
Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
3 80 - 100 2:00 - 2:30
Pricomigdale Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
3 100 - 120 0:30 - 0:60
Biscuiţi cu drojdie Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
3 150 - 160 0:20 - 0:40
Foietaj din aluat fran-
ţuzesc
1)
Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
3 170 - 180 0:20 - 0:30
Chifle
1)
Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
3 160 0:20 - 0:35
Chifle
1)
Sus Si Jos 3 180 0:20 - 0:35
Prăjituri mici (20 de
bucăţi/tavă)
1)
Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
3 140 0:20 - 0:30
Prăjituri mici (20 de
bucăţi/tavă)
1)
Sus Si Jos 3 170 0:20 - 0:30
1) Preîncălziţi cuptorul
Coacerea pe mai multe niveluri - Cozonaci/prăjituri cu aluat/pâine în tavă de copt
Tip de coacere
Convecţie cu
element ro-
tund de
încălzire
2 niveluri
Convecţie cu
element ro-
tund de
încălzire
3 niveluri
Temperatură
(°C)
Durată (h:min)
Choix-a la-creme/Ecler
1)
1 / 4 --- 160 - 180 0:35 - 0:60
Prăjitură streusel us-
cată
1 / 3 --- 140 - 160 0:30 - 0:60
1) Preîncălziţi cuptorul
Coacerea pe mai multe niveluri - Biscuiţi/prăjituri mici/produse de patiserie/chifle
Tip de coacere
Convecţie cu
element ro-
tund de
încălzire
2 niveluri
Convecţie cu
element rotund
de încălzire
3 niveluri
Temperatură
(°C)
Durată (h:min)
Fursecuri 1 / 3 1 / 3 /5 150 - 160 0:15 - 0:35
Biscuiţi şpriţaţi 1 / 3 1 / 3 /5 140 0:20 - 0:60
Turte 1 / 3 --- 160 - 170 0:25 - 0:40
Biscuiţi cu albuş de
ou, bezele
1 / 3 --- 80 - 100 2:10 - 2:50
Pricomigdale 1 / 3 --- 100 - 120 0:40 - 1:20
Biscuiţi cu drojdie 1 / 3 --- 160 - 170 0:30 - 0:60
electrolux 15
Tip de coacere
Convecţie cu
element ro-
tund de
încălzire
2 niveluri
Convecţie cu
element rotund
de încălzire
3 niveluri
Temperatură
(°C)
Durată (h:min)
Foietaj din aluat franţu-
zesc
1)
1 / 3 --- 170 - 180 0:30 - 0:50
Chifle 1 /4 --- 160 0:30 - 0:45
Prăjituri mici (20 de
bucăţi/tavă)
1)
1 /4 --- 140 0:25 - 0:40
1) Preîncălziţi cuptorul
Tabel setări pizza
Pentru a vedea ce funcţie a cuptorului
trebuie să utilizaţi, vă rugăm să consul-
taţi lista cu funcţiile cuptorului din capi-
tolul Utilizarea zilnică.
Tip de coacere Nivel raft Temperatura °C Timp (min)
Pizza (crocantă)
1)
1 180 - 200 20 - 30
Pizza (cu multă garni-
tură)
1 180 - 200 20 - 30
Plăcintă 1 180 - 200 45 - 60
Tartă cu spanac 1 160 - 180 45 - 60
Quiche Lorraine 1 170 - 190 40 - 50
Prăjitură cu brânză de
vacă, rotundă
1 140 - 160 60 - 90
Prăjitură cu brânză de
vacă, la tavă
1 140 - 160 50 - 60
Plăcintă cu mere, aco-
perită
1 150 - 170 50 - 70
Plăcintă cu legume 1 160 - 180 50 - 60
Pâine nedospită
1)
1 250 - 270 10 - 20
Tastă cu foietaj din
aluat franţuzesc
1)
1 160 - 180 40 - 50
Flammekuchen (mân-
care din Alsacia,
asemănătoare cu piz-
za)
1)
1 250 - 270 12 - 20
Piroşti (versiunea ru-
sească de calzone)
1)
1 180 - 200 15 - 25
1) Preîncălziţi cuptorul
Gat.Temp Joasa
Utilizaţi această funcţie pentru a prepara
bucăţi de carne macră, fragedă şi peşte.
Cuptorul este încălzit la temperatura prese-
tată şi este activat un semnal. După aceea
cuptorul este setat automat la o tempera-
tură mai joasă de continuare a preparării.
Gătiţi întotdeauna fără capac când utili-
zaţi funcţia Gat.Temp Joasa .
1. Carnea trebuie rumenită în tigaie la
temperatură foarte mare.
2. Aşezaţi carnea într-o tavă de friptură
sau direct pe raftul cuptorului. Aşezaţi
tava sub raft pentru a aduna grăsimea.
3. Setaţi funcţia cuptorului Gat.Temp Joa-
sa , modificaţi temperatura, dacă este
necesar şi lăsaţi la cuptor până este
gata (vedeţi tabelul).
16 electrolux
Nu puteţi să utilizaţi Gat.Temp Joasa
împreună cu funcţiile ceasului Durată şi
Sfârşit.
Pentru a vedea funcţia de cuptor pe
care trebuie să o utilizaţi, consultaţi lista
cu funcţii de cuptor din capitolul Utiliza-
rea zilnică.
Alimentele ce
urmează a fi
gătite
Greutate (g) Temperatură °C Nivel raft Timp total mi-
nute
Friptură de vită 1000-1500 150 1 90-110
File de vită 1000-1500 150 3 90-110
Friptură de viţel 1000-1500 150 1 100-120
Fripturi 200 - 300 120 3 20-30
Tabel Budinci şi preparate gratinate
Mâncare Funcţie cuptor Nivel
raft
Temperatura
°C
Durată H : Min
Tarte cu paste Sus Si Jos 1 180-200 0:45-1:00
Lasagna Sus Si Jos 1 180-200 0:25-0:40
Legume gratinate
1)
Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
1 160-170 0:15-0:30
Baghete cu brânză to-
pită
1)
Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
1 160-170 0:15-0:30
Budinci dulci Sus Si Jos 1 180-200 0:40-0:60
Sufleuri de peşte Sus Si Jos 1 180-200 0:30-1:00
Legume umplute Convecţie cu ele-
ment rotund de
încălzire
1 160-170 0:30-1:00
1) preîncălziţi cuptorul
Semipreparate
Alimentele
ce urmează
a fi gătite
Funcţie cuptor Nivel raft Temperatura
°C
Durata
Pizza înghe-
ţată
Sus Si Jos 3 consultaţi in-
strucţiunile pro-
ducătorului
consultaţi in-
strucţiunile pro-
ducătorului
Cartofi prăjiţi
1)
Convecţie cu
element rotund
de încălzire
3 200-220 consultaţi in-
strucţiunile pro-
ducătorului
Baghete Sus Si Jos 3 consultaţi in-
strucţiunile pro-
ducătorului
consultaţi in-
strucţiunile pro-
ducătorului
Tarte cu fructe Sus Si Jos 3 consultaţi in-
strucţiunile pro-
ducătorului
consultaţi in-
strucţiunile pro-
ducătorului
1) Observaţie: Cartofii prăjiţi trebuie întorşi de 2-3 ori
electrolux 17
Coacerea fripturilor
Vase pentru coacerea fripturilor
•Folosiţi vase pentru cuptor rezistente la
căldură (vă rugăm să citiţi instrucţiunile
producătorului).
Fripturile mari pot fi coapte direct în tava
adâncă de coacere sau pe raftul cuptoru-
lui aflat deasupra acesteia (doar pentru
anumite modele).
•Gătiţi carnea macră într-o tavă de friptură
cu capac. Astfel, carnea va fi mai sucu-
lentă.
Toate tipurile de carne care trebuie să fie
rumenită sau să formeze o crustă pot fi
gătite într-o tavă pentru fripturi fără ca-
pac.
Informaţiile din tabel au doar caracter
orientativ.
Instrucţiuni privitoare la folosirea
tabelului de coacere a fripturilor.
•Gătiţi la cuptor carnea şi peştele cu
greutăţi mai mari de 1 kg.
Puneţi puţină apă în tava de friptură, pen-
tru ca sucul sau grăsimea de la carne să
nu ardă tava.
•Întoarceţi carnea dacă este nevoie (după
1/2 - 2/3 din durata de gătire).
Pentru rezultate mai bune, stropiţi bucăţi-
le mari de carne şi de pasăre cu zeama
de la copt, de mai multe ori, în timpul
preparării.
•Opriţi cuptorul cu aproximativ 10 minute
înainte de terminarea duratei de gătit,
pentru a utiliza căldura reziduală.
Vită
Tipul de carne Cantitate Funcţie cuptor Nivel
raft
Tempera-
tura °C
Durată
(h:min)
Friptură cu vin de Porto 1 - 1,5 kg Sus Si Jos 1 200 - 250 2:00 - 2:30
Friptură de vită sau file pentru fie-
care cm
grosime
- în sânge
1)
pentru fieca-
re cm grosi-
me
Gătire pe
grătar prin
convecţie
1 190 - 200 0:05 - 0:06
- medie pentru fieca-
re cm grosi-
me
Gătire pe
grătar prin
convecţie
1 180 - 190 0:06 - 0:08
- bine pătrunsă pentru fieca-
re cm grosi-
me
Gătire pe
grătar prin
convecţie
1 170 - 180 0:08 - 0:10
1) preîncălziţi cuptorul
Carne de porc
Tipul de carne Cantitate Funcţie cuptor Nivel
raft
Tempera-
tura °C
Durată
(h:min)
Spată, ceafă, pulpă 1 - 1,5 kg Gătire pe
grătar prin
convecţie
1 160 - 180 1:30 - 2:00
Cotlet, antricot 1 - 1,5 kg Gătire pe
grătar prin
convecţie
1 170 - 180 1:00 - 1:30
Carne tocată 750 g - 1 kg Gătire pe
grătar prin
convecţie
1 160 - 170 0:45 - 1:00
But de porc (semiprepa-
rat)
750 g - 1 kg Gătire pe
grătar prin
convecţie
1 150 - 170 1:30 - 2:00
18 electrolux
Viţel
Tipul de carne Cantitate Funcţie cuptor Nivel
raft
Tempera-
tura °C
Durată
(h:min)
Friptură de viţel 1 kg Gătire pe
grătar prin
convecţie
1 160 - 180 1:30 - 2:00
But de viţel 1,5 -2 kg Gătire pe
grătar prin
convecţie
1 160 - 180 2:00 - 2:30
Miel
Tipul de carne Cantitate Funcţie cuptor Nivel
raft
Tempera-
tura °C
Durată
(h:min)
Pulpă de miel, friptură de
miel
1 - 1,5 kg Gătire pe
grătar prin
convecţie
1 150 - 170 1:15 - 2:00
Spinare de miel 1 - 1,5 kg Gătire pe
grătar prin
convecţie
1 160 - 180 1:00 - 1:30
Vânat
Tipul de carne Cantitate Funcţie cuptor Nivel
raft
Tempera-
tura °C
Durată
(h:min)
Spate de iepure, pulpă
de iepure
1)
până la 1 kg Sus Si Jos 3 220 - 250 0:25 - 0:40
Spate de căprioară 1,5 - 2 kg Sus Si Jos 1 210 - 220 1:15 - 1:45
But de căprioară 1,5 - 2 kg Sus Si Jos 1 200 - 210 1:30 - 2:15
1) preîncălziţi cuptorul
Carne de pasăre
Tipul de carne Cantitate Funcţie cuptor Nivel
raft
Tempera-
tura °C
Durată
(h:min)
Porţii de pui 200 - 250 g
fiecare
Gătire pe
grătar prin
convecţie
1 200 - 220 0:35 - 0:50
Jumătate de pui 400 - 500 g
fiecare
Gătire pe
grătar prin
convecţie
1 190 - 210 0:35 - 0:50
pui, pasăre îndopată 1 - 1,5 kg Gătire pe
grătar prin
convecţie
1 190 - 210 0:45 - 1:15
Raţă 1,5 - 2 kg Gătire pe
grătar prin
convecţie
1 180 - 200 1:15 - 1:45
Gâscă 3,5 - 5 kg Gătire pe
grătar prin
convecţie
1 160 - 180 2:30 - 3:30
Curcan 2,5 - 3,5 kg Gătire pe
grătar prin
convecţie
1 160 - 180 1:45 - 2:30
electrolux 19
Tipul de carne Cantitate Funcţie cuptor Nivel
raft
Tempera-
tura °C
Durată
(h:min)
Curcan 4 - 6 kg Gătire pe
grătar prin
convecţie
1 140 - 160 2:30 - 4:00
Peşte (în abur)
Tipul de carne Cantitate Funcţie cuptor Nivel
raft
Tempera-
tura °C
Durată
(h:min)
Peşte întreg 1 - 1,5 kg Sus Si Jos 1 210 - 220 0:45 - 1:15
Frigerea la grătar
Folosiţi întotdeauna funcţia de grătar la
temperatura maximă
Important Frigeţi la grătar întotdeauna cu
uşa cuptorului închisă
Preîncălziţi întotdeauna cuptorul gol, fo-
losind funcţia grill, timp de 5 minute.
Puneţi grătarul pe nivelul recomandat
în tabelul referitor la frigerea la grătar.
•Puneţi întotdeauna tava pentru co-
lectarea grăsimii pe primul nivel.
•Frigeţi la grătar numai bucăţile plate
de carne sau peşte.
Pentru a vedea ce funcţie a cuptorului
trebuie să utilizaţi, vă rugăm să consul-
taţi lista cu funcţiile cuptorului din capi-
tolul Utilizarea zilnică.
Aliment preparat pe
grătar
Nivel raft Durată
Prima parte A doua parte
Burgeri 4 8 - 10 min. 6 - 8 min.
Filé de porc 4 10 - 12 min 6 - 10 min.
Cârnaţi 4 8 - 10 min. 6 - 8 min.
Muşchi filé, friptură de
viţel
4 6 - 7 min 5 - 6 min
Filé, friptură de vită
(aproximativ 1 kg)
3 10 - 12 min 10 - 12 min
Pâine prăjită
1)
3 4 - 6 min 3 - 5 min.
Pâine prăjită cu garni-
tură
3 6 - 8 min. -------
1) Nu preîncălziţi
Conservarea
•Folosiţi numai borcane pentru conservare
de aceeaşi mărime.
•Nu folosiţi borcane cu capac cu filet sau
tip baionetă şi nici cutii de metal.
•Folosiţi primul grătar, numărat de jos în
sus.
•Folosiţi tava de copt. În ea puteţi pune
maxim şase borcane de 1 litru.
•Umpleţi toate borcanele la acelaşi nivel şi
închideţi-le corect.
•Puneţi borcanele pe grătar, aveţi grijă să
nu se atingă între ele.
•Turnaţi aproximativ 1/2 litru de apă în ta-
va plată, pentru a avea suficientă umidita-
te în cuptor.
Când lichidul începe să fiarbă în primele
borcane (după aprox. 35-60 minute, cu
borcanele de 1 litru), opriţi cuptorul sau
reduceţi temperatura la 100°C (vezi tabe-
lul).
Pentru a vedea ce funcţie a cuptorului
trebuie să utilizaţi, vă rugăm să consul-
taţi lista cu funcţiile cuptorului din capi-
tolul Utilizarea zilnică.
20 electrolux
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

Electrolux EOB67200X Manual de utilizare

Categorie
Măsurare, testare
Tip
Manual de utilizare