Programe automate de coacere
! Temperatura şi durata coacerii sunt presetate
prin intermediul sistemului C.O.P.® (Coacere Optimă
Programată) care garantează în mod automat un rezultat
perfect. Coacerea se întrerupe automat, iar cuptorul
avertizează când mâncarea este gata. Coacerea poate
efectuată, cuptorul fiind rece sau cald. Durata coacerii
poate fi personalizată în funcție de gusturile
personale,
modificând-o înainte de pornire, cu ± 5/10 de minute, în
funcţie de programul ales. După ce a fost pornită
coacerea, se poate modifica oricum durata acesteia.
Dacă modificarea se efectuează înainte de pornirea
programului, aceasta este memorată şi repropusă la
următoarea utilizare a programului. Dacă temperatura
internă a cuptorului este mai mare decât cea propusă
pentru programul ales, pe display apare scris „Hot“ şi nu
se poate porni coacerea; aşteptaţi răcirea cuptorului.
! Când se încheie faza de coacere, cuptorul emite un
semnal acustic.
! Nu deschideţi uşa pentru a evita modificarea duratei şi a
temperaturii de coacere.
RO
Program CARNE
Utilizați această funcție pentru coacerea cărnii de mânzat, vițel și miel.
Introduceți în cuptorul neîncălzit. Puteți introduce rețeta și în cuptorul
încălzit. Puteți modifica durata cu +/- 10 min.
Programul PIZZA
Utilizați această funcție pentru coacerea pizzei. Urmați
indicațiile de la cap. respectiv. Puteți modifica durata cu +/-
5 min.
Program PÂINE
Utilizați această funcție pentru coacerea pâinii. Urmați
indicațiile de la cap. respectiv.
Programul PRĂJITURI
Această funcţie este ideală pentru coacerea prăjiturilor atât
pe bază de drojdie naturală, cât şi pe bază de drojdie
chimică şi fără drojdie. Introduceţi în cuptorul rece. Este
oricum posibil să folosiți şi cuptorul încălzit. Puteți modifica
durata cu +/- 10 min.
Program PÂINE
Pentru obţinerea celor mai bune rezultate, vă sfătuim să
urmaţi cu atenţie indicaţiile de mai jos:
• respectaţi reţeta;
•
greutatea maximă pentru o tavă;
•
nu uitaţi să vărsaţi 1,5 dl de apă rece în tavă
introdusă în poziţia 5;
• aluatul trebuie să dospească la temperatura camerei 1
oră sau 1 oră şi jumătate, în funcţie de temperatura
camerei, până la dublarea aluatului.
Reţetă pentru PÂINE:
1 tavă de maxim 1000 g., raftul de jos
2 tăvi de maxim 1000 g, raftul de jos şi raftul din mijloc
Reţetă pentru un aluat de 1 kg: 600g. făină, 360g. apă,
11g. sare, 25g. drojdie proaspătă (sau 2 pliculeţe praf)
Proces:
• Amestecaţi făina cu sarea într-un vas mare.
• Diluaţi drojdia în apă călduţă (circa 35 de grade).
• Faceţi o grămăjoară din făină, cu o adâncitură la mijloc.
• Vărsaţi amestecul de apă şi făină.
• Frământaţi până când obţineţi un aluat omogen şi puţin
lipicios, prin tragere şi pliere timp de 10 minute.
•
Daţi aluatului forma unei mingi, puneţi-l într-un castron şi
acoperiţi-l cu o folie de plastic pentru a evita uscarea la
suprafață. Introduceți castronul în cuptor, activând funcţia
manuală CREȘTEREA ALUATULUI la 40 grade şi lăsaţi să
dospească timp de circa o oră (volumul aluatului trebuie
să se dubleze).
• Împărţiţi aluatul pentru a obţine mai multe pâini.
• Puneţi-le pe tavă (pe hârtie de cuptor).
• Daţi bucăţile de aluat prin făină.
• Faceţi mici incizii pe pâini.
Introduceţi în cuptorul rece.
•
•
Porniţi coacerea
PÂINE
•
La încheierea coacerii, aşezaţi pâinile pe un grătar până se
răcesc complet.
Pentru curățare folosiți un amestec de apă și oțet.
Programul PIZZA
Pentru obţinerea celor mai bune rezultate, vă sfătuim să
urmaţi cu atenţie indicaţiile de mai jos:
• espectaţi reţeta;
• greutatea aluatului trebuie să fie între 500g ași 700g.
• ungeți tava cu puțin unt.
Reţetă pentru PIZZA :
1 tavă , Raft jos, cuptor neîncălzit/încălzit, rețetă pentru 3
pizze de cca 550g : 1000g Făină, 500g Apă, 20g Sare, 20g
Zahăr, 10cl ulei de măsline, 20g drojdie proaspătă (sau 2
pliculețe parf)
• Dospire : 1 ora.
• Introduceți în cuptorul neîncălzit/încălzit
• Activați coacerea PIZZA
Programarea coacerii
! Programarea este posibilă după ce ați selectat un program
de coacere.
Programarea duratei de coacere
1.
Apăsați de mai multe ori tasta
până luminează intermitent
simbolul
și cei 3 digiți numerici de pe DISPLAY;
2. rotiți selectorul STABILIRE DURATĂ spre “ +” și “ -”
pentru reglarea duratei dorite;
3. apăsați din nou tasta
pentru confirmare;
4. la încheiere, pe DISPLAY apare mesajul END, cuptorul
încheie coacerea și se declanșează un semnal acustic.
• Exemplu: este ora 9:00 și se programează o durată de 1
ora și 15 minute. Programul se oprește automat la 10:15.
Programarea încheierii coacerii
! Programarea încheierii coacerii este posibilă după ce ați
setat o durată de coacere.
1. Urmați procedura de la punctele 1 - 3 pentru durată;
2. apăsați apoi tasta
până când luminează intermitent
și cei doi digiți numerici pe DISPLAY;
3.
rotiți selectorul STABILIRE DURATĂ spre “ +” și “ -” pentru
reglarea orei;
4. apăsați din nou tasta
până luminează intermitent
ceilalalți doi digiți numerici de pe DISPLAY;
5.
rotiți selectorul STABILIRE DURATĂ spre “ +” și “- ”
pentru reglarea minutelor;
12