La fiecare activare, cuptorul se comută pe Meniu
CREAȚIE.
Pentru a reveni la meniul principal de selextare
programe, apăsați tasta “P”
Programe de coacere CREAȚIE
Aceste programe includ toate tipurile de coacere
manuale.
! Toate programele au o temperatură de coacere
prestabilită. Aceasta poate fi modificată manual şi reglată,
după plac, între 30°C şi 220°C (dacă e posibil).
Pentru fiecare dintre acestea, cuptorul garantează
parametrii esențiali de reușită a rețetelor, de la cele simple
la cele sofisticate-temperatura,sursa de căldură,umiditate
și circulație forțată a aerului sunt valori controlate automat.
Acest capitol a fost realizat în colaborare cu expertul
culinar. Vă recomandăm să urmați sfaturile pentru a
beneficia din plin de experiența sa și pentru a obține o
coacere mereu perfectă. Funcțiile de coacere,
temperaturile și rafturile de poziționat rețete sunt conforme
utilizării acestuia pentru obținerea rezultatelor optime
Pentru fiecare funcție CREAȚIE, în tabelul următor se
recomandă coacerea la cald sau rece pentru obținerea
rezultatelor optime. Dacă se folosește cuptorul încălzit,
atunci așteptați finalizarea fazei de
preîncălzire,semnalată prin secvențe de semnale
acustice.Temperatura se determină automat în baza
tipului de coacere ales; o puteți modifica, adaptând-o
rețetei specifice. Puteți opta și pentru o coacere cu
pornire inârziată sau imediată.
Pornire şi utilizare
1
Activați panoul de control prin apăsarea simb.lui
5.
Apăsaţi tasta Start/Pauză
pentru a iniția procesul
de coacere.
6.
Cuptorul intră în faza de preîncălzire~
7
.
Un semnal acustic, împreună cu aprinderea tuturor
indicatorilor de preîncălzire semnalează încheierea
procesului de preîncălzire.
2.
Display-ul vizualizează:
UNIVERSALE
AUTOMATE
REȚETE
cu ajutorul primei opțiuni selectate (scris negru pe fond
alb)
3.
selectați opțiunea dorită cu tastele și confirmați,
apăsând “OK”. Display-ul se comută pe
vizualizarea programelor de coacere.
4.
Cu ajutorul
si apăsați OK
selectați programul de coacere
8
.
Pe parcursul procesului de coacere, puteţi oricând să:
- modificaţi temperatura, apăsând tasta , , după care
reglați cu + sau - și confirmați prin OK
- programaţi durata de coacere
- întrerupeţi coac
erea prin apăsarea tastei
START/PAUZĂ.
- setați minutarul
- opriți cuptorul, apăsând tasta
9
În cazul unei căderi de tens
iune, dacă temperatura
cuptorului nu a scăzut prea mult, programul va fi reluat
de unde a fost întrerupt, datorită unui sistem de repornire
cu care este dotat aparatul.
Planificările de pornire nu sunt reluate, acestea trebuind
reactivate la reluarea curentului electric și reprogramate.
Programul COACERE PE MAI MULTE NIVELE. Se
activează toate elementele de încălzire și ventilatorul.
Căldura fiind constantă în tot cuptorul, aerul coace şi
rumeneşte alimentul în mod uniform. Se pot utiliza maxim
două rafturi simultan.
Programul BARBECUE. Se activează elementul de
încălzire superior . Temperatura ridicată şi directă a grill-ului
este recomandată pentru alimentele care necesită o
temperatură superficială. Coacerea se va face cu uşa
cuptorului închisă.
Programul FRIGARE
Se activează elementul de coacere superior și elementul de
încălzire circular și ventilatorul. Iradierii termice
unidirecţionale i se alătură circulaţia forţată a aerului din
interiorul cuptorului. Acest lucru împiedică arderile la
suprafaţa alimentelor, mărind puterea de pătrundere a
căldurii. Coacerea se va face cu uşa cuptorului închisă.
Program RUMENIRE REȚETE
Se activează elementele de încălzire superior și circular și intră în
funcțiune ventilatorul. Unește iradierii termice circulația forțată a
aerului în interiorul cuptorului. Acest fapt împiedică arderea
superficială a alimentelor, mărind puterea de penetrare a căldurii.
Efectuați coacerile cu ușa închisă.
Programul DECONGELARE
Ventilatorul permite circulația aerului la temperatură ambientală
în interiorul cuptorului. Este indicat pentru decongelarea
oricărui tip de aliment, dar, în particular a alimentelor delicate
ce nu necesită căldură de exemplu: tort de înghețată, dulciuri
cu cremă, dulciuri cu fructe.
Programul TRADIȚIONAL
Pentru această coacere tradițională se recomandă
utilizarea unui singur raft-recomandat pentru coaceri lente
tip Bain Marie (este recomandat de a vărsa apă direct în
tavă). Utilizând mai multe, temperatura nu va fi uniform
distribuită.
Program TARTE
Parametrii folosiți fac din acest program un mod ideal
de gătit pentru toate rețetele de tarte.
Program DESERTURI
Acest mod de coacere este ideal pentru toate dulciurile
de patiserie, neincluse în programele BRIOȘE și TARTE
(de ex., biscuiței, pandișpan, etc...).