HOTPOINT/ARISTON FD 61.1 (MR) /HA S Manualul utilizatorului

Tip
Manualul utilizatorului
Cuptorul FD 61.1/HA S
Instrucțiuni de utilizare
Avertizări
Asistență
Descrierea aparatului
Descrierea aparatului
Instalare
Pornire și utilizare
Programe
Precauții și sfaturi
Întreținere și îngrijire
Avertizări
ATENŢIE: Acest aparat şi părţile sale accesibile ating temperaturi ridicate pe
parcursul coacerii. Trebuie să fiţi atenţi şi să nu atingeţi elementele de încălzire.
Îndepărtaţi copiii dacă nu sunt supravegheaţi continuu.
Copiii nu trebuie să se joace cu aparatul.
Operaţiunile de curăţare şi de întreţinere nu trebuie să fie efectuate de copii fără
supraveghere.
Nu folosiţi produse abrazive, nici perii de metal tăioase pentru a curăţa uşa de sticlă
a cuptorului, deoarece ar putea zgâria suprafaţa, provocând astfel spargerea
geamului.
Nu folosiţi niciodată aparate cu abur sau sub presiune pentru a curăţa aparatul.
ATENŢIE: Înaintea executării oricărei intervenții, inclusiv înlocuirea becului cuptorului,
verificați dacă aparatul a fost deconectat de la rețeaua de energie electrică.
! Când introduceţi grătarul, asiguraţi-vă opritorul este îndreptat în sus şi în partea
din s
pate a cavităţii.
1
Asistenţă
Atenţie:
Aparatul este echipat cu un sistem de diagnosticare automată care permite punerea în evidenţă a unor eventuale
disfuncţionalităţi. Acestea sunt afişate pe display prin mesaje de genul: “F” urmat de numere.
În acest caz, apelaţi Service-ul.
Înainte de a contacta Service-ul:
Verificaţi dacă puteţi Dvs. să remediaţi anomalia;
Porniţi din nou programul pentru a controla dacă inconvenientul a fost eliminat;
! Nu apelaţi niciodată la personalul tehnic neautorizat. În caz contrar, apelaţi Service-ul. Comunicaţi:
- tipul anomaliei;
- mesajul care apare pe display;
- modelul aparatului (Mod.);
- numărul de serie (S/N).
Aceste informaţii se găsesc pe eticheta cu caracteristici tehnice aflată pe aparat.
2
Descrierea aparatului
Vedere de ansamblu
1 POZIȚIA 1
2 POZIȚIA 2
3 POZIȚIA 3
4 POZIȚIA 4
5 POZIȚIA 5
6 Ghidaje de culisare rafturi
7 Raft TAVĂ
8 Raft GRĂTAR
9 Panou de control
7
8
9 6
1
2
3
4
5
3
4
Descrerea aparatului
Panoul de control
1 Led TERMOSTAT
2 Selector PROGRAME
3 Selector TIMER
4 Selector TERMOSTAT
1
2
3
4
5
Instalare
! Este important păstraţi acest manual de instrucţiuni
şi să-l consultaţi în orice moment. În caz de vânzare,
cesiune sau transport, acesta serveşte noului proprietar
în vederea instalării, utilizării şi remedierii eventualelor
probleme ale acestui aparat.
! Citiţi cu atenţie instrucţiunile: conţin informaţii
importante privind instalarea, utilizarea şi siguranţa.
Amplasare
! Ambalajele nu sunt jucării pentru copii; eliminarea lor se
va face conform normelor privind colectarea separată a
deşeurilor (vezi Măsuri de precauţie şi recomandări).
! Instalarea se va face conform prezentelor instrucţiuni,
numai de către persoane calificate. Instalarea greşită a
aparatului poate cauza daune persoanelor, animalelor
sau bunurilor.
Montarea în mobilier
Pentru a garanta buna funcţionare a aparatului este
necesar ca mobilierul să aibă caracteristicile adecvate:
mobilele din apropierea cuptorului trebuie să fie
construite dintr-un material rezistent la căldură;
în cazul mobilierului din lemn, fâşiile adezive trebuie
să reziste la o temperatură de 100ºC;
dimensiunile nişei din interiorul mobilei, în cazul instalării
sub blat (a se vedea figura) sau « în coloană » sunt
indicate astfel:
! În conformitate cu normele de siguranţă, o dată ce
aparatul a fost încastrat în mobilier, nu trebuie existe
eventuale contacte cu părţile electrice. Declaraţiile de
consum, indicate pe eticheta autocolantă se raportează
la acest tip de instalare.
Ventilare
Pentru a garanta o bună ventilare trebuie eliminaţi
peretele din spatele nişei; este recomandabil instalaţi
cuptorul astfel încât acesta să se sprijine pe 2 suporţi din
lemn. Dacă, în caz contrar există un plan de sprijin
continuu, acesta din urmă trebuie aibă o deschidere
de cel puţin 45x560 mm (a se vedea figurile):
560 mm.
45 mm.
Branşamentul electric
Cuptoarele dotate cu un cablu de alimentare tripolar sunt
predispuse pentru funcţionarea în curent alternativ;
tensiunea şi frecvenţa sunt indicate pe eticheta cu
caracteristici de pe aparat (vezi mai jos).
Montarea cablului de alimentare
1.
Deschideţi cutia de borne
cu o şurubelniţă, apăsând
clamele laterale ale
capacului: trageţi şi
deschideţi capacul (vezi
figura);
2. Punerea în funcţiune
a cablului de alimentare:
deşurubaţi şurubul
presetupei şi cele 3 şuruburi
corespunzătoare contactelor
L-N- apoi fixaţi cablurile
sub capul şuruburilor, fiin
d
atenţi la culori - Albastru(N)
Maro (L) Galben-Verde
(vezi figura);
3. Fixaţi cablul în contacte;
4. Închideţi capacul cutiei
cu borne.
N
L
Centrare şi fixare
Poziţionaţi cei 4 tacheţi pe laturile cuptorului
corespunzătoare celor 4 orificii situate pe marginea
perimetrală. Dacă grosimea mobilei este de exemplu de :
- 20 mm : partea mobilă a tachetului trebuie îndepărtată (a
se vedea fig.de mai jos)
-
18 mm: utilizaţi primul canal (corespunzător dotărilor
din fabrică) (a se vedea fig.de mai jos) :
-
16 mm: utilizaţi al 2-lea canal (a se vedea fig.de mai
jos) :
Pentru a încastra cuptorul în mobilă, deschideţi uşa cuptorului
şi însurubaţi cele 4 şuruburi din lemn în orificiile
corespunzătoare.
! Toate componentele care asigură protecţia aparatului trebuie
să fie fixate în aşa fel încât să nu poată fi scoase cu mâna
liberă.
Conectarea cablului de alimentare la rețeaua electrică
Trebuie să existe o priză conformă cu indicațiile (a se
vedea tabelul cu date tehnice). În cazul conectării directe
la rețea, este necesar să existe între aparat și rețea un
întrerupător unipolar cu o deschidere minimă a contactelor
de 3 mm, dimensionat în funcție de sarcină, în
conformitate cu normele în vigoare. Acest întrerupător
trebuie reglat în funcție de sarcină și trebuie să respecte
normele legale (cablul nu trebuie întrerupt de întrerupător).
Cablul de alimentare trebuie poziționat astfel încât să nu
atingă o temperatură mai mare de 50 ºC în raport cu cea a
camerei.
! Instalatorul este responsabil de corecta conectare
electrică și de respectarea normelor de siguranță.
Înainte de a efectua conectarea, verificați ca:
priza să fie legată la pământ și să respecte normele
legale;
priza poată fi în măsură de a suporta sarcina
maximă de putere, indicată pe eticheta autoadezivă (a
se vedea
mai jos);
tensiunea de alimentare să fie cuprinsă în valorile
indicate pe eticheta autoadezivă (a se vedea mai jos)
ștecherul fie compatibil cu priza. În caz contrar,
înlocuiți ștecherul. Nu
folosiți prelungitoare sau prize
multiple.
! După instalarea aparatului, cablul electric și priza trebuie
să fie ușor accesibile;
! Cablul nu trebuie să fie îndoit sau zgâriat;
! Cablul trebuie controlat periodic și înlocuit doar de către
tehnicieni autorizați (a se vedea cap. As
istență).
! Producătorul își declină orice responsabilitate
în cazul în care aceste norme nu sunt
respectate.
CARACTERISTICI TEHNICE
Dimensiuni
lungime 43,5 cm
înălțime 32,4 cm
adâncime 41,5 cm
Volum
59 lt.
Conexiuni
electrice
tensiune de la 220-230V sau 220-240V ~
50/60Hz sau 50Hz (a se vedea
caracteristicile tehnice), putere maximă
absorbită 2800W
Eticheta
energetică
Directiva 2002/40/CE referitoare la
etichetarea cuptoarelor electrice. Normativa
EN 50304. Consumul de energie convecție
naturală - funcția de încălzire: Tradițională.
Consumul de energie declarat clasă
convecție forțată-funcția de încălzire: Produse
de patiserie
Acest cuptor este produs în
conformitate cu următoarele
directive ale Comunității Europene:
- 2006/95/CE din 12/12/06 (Tensiuni
Joase) cu ulterioare modificări
- 2004/108/CE din 15/12/04
(Compatibilitate Electromagnetică)
cu ulterioare modificări
- 93/68/CE din 22/07/93 cu ulterioare
modificări
- 2002/96/CE cu ulterioare modificări
6
Dimensiuni**
lungime 45,5 cm
înălțime 32,4 cm
adâncime 41,5 cm
62 lt.
Volum
** Doar pentru modelele cu
ghidaje teșite.
* Doar pentru modelele
cu ghidaje din sârmă.
Pornire şi utilizare
ATENŢIE! Cuptorul
este prevăzut cu un
sistem de blocare a
grătarelor care permite
extragerea acestora fără
a le permite ieșirea
completă din cuptor
(1). Pentru a extrage
complet grătarele,
este suficient să le ridicaţi, prinzându-le din partea din
spate şi să le trageţi (2).
! Dacă folosiți cuptorul pentru prima dată, lăsați-l să
funcționeze timp de aproape 1h, reglând termostatul la
maxim și cu ușa cuptorului închisă. Opriți cuptorul,
deschideți-i ușa și aerisiți încăperea. Mirosurile care se
degajă uneori în urma acestei operații se datorează
evaporării produselor utilizate la fabricarea cuptorului.
Pornirea cuptorului
1. Selectaţi programul de coacere dorit, rotind
selectorul PROGRAME.
2. Stabiliţi temperatura, rotind selectorul
TERMOSTAT. O listă cu reţete şi temperaturile
aferente o puteţi consulta în Tabelul de coaceri (a se
vedea cap. „Programe”)
3. Aprinderea indicatorului TERMOSTAT indică
fază de încălzire.
4. Pe durata procesului de coacere, puteţi efectua
următoarele operaţii:
- modificaţi programul de coacere, acţionând
selectorul PROGRAME
- modificaţi temperatura, acţionând selectorul
TERMOSTAT
- întrerupeţi procesul de coacere prin rotirea
selectorului PROGRAME în dreptul poziţiei „0”.
! Nu depozitaţi niciodată obiecte pe partea inferioara a
cuptorului deoarece există riscul deteriorării emailului.
! Aşezaţi întotdeauna recipientele de coacere pe grătarul
în dotare.
Ventilare de răcire
Pentru a obţine o reducere a temperaturilor din exterior,
un ventilator de răcire generează un jet de aer către
panoul de control şi către uşa cuptorului.
! La încheierea procesului de coacere, ventilatorul va
rămâne în funcţiune până la răcirea definitivă a
cuptorului.
Lumina din interiorul cuptorului
Se aprinde selectând simbolul cu ajutorul
selectorului PROGRAME. Rămâne aprinsă în momentul
în care se activează un program de coacere.
Utilizarea Timer-ului
1. Este necesară încărcarea soneriei, rotiți selectorul
Timer un tur aproape complet în sens orar.
2..
Rotind înapoi în sens invers acelor de ceasornic,
setați durata dorită, făcând coincidă selectorul
Timer Durată Coacere cu referința fixă de pe panoul
de control.
3..
La expirarea duratei se emite un semnal sonor
și se oprește cuptorul.
! Timer-ul nu controlează pornirea sau oprirea
cuptorului.
Programe
! Pentru toate programele e stabilită o temperatură cu
prinsă între 60°C și MAX, cu excepția:
BARBECUE (se recomandă poziționarea pe MAX);
FRIGARE (se recomandă să nu depășiți temperatura
de 200°C).
Programul Cuptor Tradiţional
Intră în funcţiune cele 2 elemente de încălzire, inferior şi
superior. Cu acest program de coacere este recomandat
a se utiliza doar un singur raft: utilizând mai multe rafturi,
se va obţine o distribuire de temperatură insuficientă.
Programul Coaceri Multiple
Intră în funcţiune elementele de încălzire, inferior,
circular şi superior şi, de asemenea, ventilatorul. În
interiorul cuptorului, căldura este constantă, aerul coace
şi rumeneşte alimentele în mod uniform. Cu acest
program de coacere, este recomandat a se utiliza până
la maxim 2 rafturi simultan.
Programul BARBECUE
Intră în funcţiune elementul de încălzire superior.
Temperatura crescută, directă a grilului este
recomandată în cazul alimentelor care necesită o
temperatură ridicată superficială. Aceste coaceri
trebuie efectuate cu uşa cuptorului închisă.
Programul FRIGARE
Intră în funcţiune elementul de încălzire superior şi
ventilatorul. Iradierii termice unidirecţionale i se
alătură circulaţia forţată a aerului din interiorul
cuptorului. Acest fapt înlătură posibilitatea arderilor
superficiale a alimentelor, mărind puterea de
penetrare a căldurii. Aceste coaceri trebuie efectuate
cu uşa cuptorului închisă.
Programul PIZZA
Intră în funcţiune elementele de încălzire, inferior şi
circular şi ventilatorul. Această combinaţie permite o
rapidă încălzire a cuptorului, cu un aport de căldură
provenit din partea inferioară. În cazul în care utilizaţi
mai mult de un raft, este necesar să schimbaţi poziţia
rafturilor între ele la jumătatea procesului de coacere.
Programul produse de patiserie
Intră în funcţiune elementul de încălzire posterior şi
ventilatorul, garantând o căldură delicată şi uniformă
în interiorul cuptorului. Acest program este indicat
pentru coacerea alimentelor delicate (de exemplu:
dulciuri care necesită creşterea aluatului) şi pentru
preparatele „mignon”, pe trei rafturi simultan.
Sfaturi practice de coacere
! Pentru coacerile ventilate, nu utilizaţi poziţiile 1 şi 5:
aerul cald ar putea provoca arderi alimentelor
delicate.
! Pentru coacerile BARBECUE şi FRIGARE,
introduceţi tava de colectare a grăsimilor în poziţia
1.
COACERI MULTIPLE
Utilizaţi poziţiile 2 şi 4, rezervând poziţia 2
alimentelor care necesită un aport mai mare de
căldură
Introduceţi tava jos, iar raftul tip grătar sus.
7
8
BARBECUE
Introduceţi raftul tip grătar în poziţiile 3 sau 4
şi dispuneţi alimentele în centrul raftului tip
grătar.
Vă recomandăm să stabiliţi un nivel maxim
de energie. Nu vă îngrijoraţi dacă rezistenţa
superioară nu rămâne în permanenţă în
funcţiune: funcţionarea acesteia este
controlată de un termostat.
Tabel de programe
CUPTORUL PIZZA
Introduceţi o tavă din aluminiu uşor, sprijinind-o
de raftul tip grătar din dotare.
Folosind tava de colectare a grăsimilor, se
prelungeşte durata de coacere şi se obţine cu greu o
pizza crocantă.
În cazul pizzelor elaborate, este recomandat ca
mozzarella să fie introdusă la jumătatea procesului
de coacere.
Programe Alimente
Greutate
(Kg)
Poziție
rafturi
Preîncălzire
(minute)
Temperatura
recomandată
Durata
coacerii
(minute)
Cuptor
Tradițional
Rață
Friptură de vițel sau mânzat
Friptură de porc
Biscuiți (aluat)
Tarte
1
1
1
-
1
3
3
3
3
3
15
15
15
15
15
200
200
200
180
180
65-75
70-75
70-80
15-20
30-35
Multicoacere
Pizza (pe 2 rafturi)
Lasagna
Miel
Friptură pui + cartofi
Scrumbie
Prăjitură cu prune
Bignè (pe 2 rafturi)
Biscuiți (pe 2 rafturi)
Pandispan (pe 1 raft)
Pandispan(pe 2 rafturi)
Tarte sărate
1
1
1
1+1
1
1
0.5
0.5
0.5
1
1.5
2 și 4
3
2
2 e 4
2
2
2 și 4
2 și 4
2
2 și 4
3
15
10
10
15
10
10
10
10
10
10
15
230
180
180
200
180
170
190
180
170
170
200
15-20
30-35
40-45
60-70
30-35
40-50
20-25
10-15
15-20
20-25
25-30
Barbecue
Sepie
Frigărui de calamari și creveți
File de merluciu
Legume la grătar
Friptură de vițel
Cotlet
Hamburger
Scrumbie
Toast
1
1
1
1
1
1
1
1
n. 4
4
4
4
3 sau 4
4
4
4
4
4
5
5
5
5
5
5
5
5
5
MAX
MAX
MAX
MAX
MAX
MAX
MAX
MAX
MAX
8-10
6-8
10
10-15
15-20
15-20
7-10
15-20
2-3
Cu rotisor (dacă e prezent)
Vițel
Pui
Miel
1.0
1.5
1.0
-
-
-
-
-
-
100%
100%
100%
80-90
70-80
70-80
Frigare
Pui la grătar
Sepie
1.5
1.5
2
2
5
5
200
200
55-60
30-35
Cu rotisor (da e prezent)
Vițel
Miel
Pui la rotisor +cartofi (în
tavă)
1.5
1.5
1.5
-
-
-
-
2
10
10
10
10
200
200
200
200
70-80
70-80
70-75
70-75
Cuptor Pizza
Pizza
Friptură de vițel sau mânzat
Pui
0.5
1
1
3
2
2 sau 3
15
10
10
220
220
180
15-20
25-30
60-70
Cuptor
Patiserie
Tarte
Tort de fructe
Prăjitură cu prune
Pandispan
Clătite (pe 2 rafturii)
Prăjiturele (pe 2 rafturi)
Covrigei cu brânză (pe 2 rafturi)
Bignè (pe 3 rafturi)
Biscuiți (pe 3 rafturi)
Cornuri (pe 3 rafturi)
0.5
1
0.7
0.5
1.2
0.6
0.4
0.7
0.7
0.5
3
2 sau 3
3
3
2 și 4
2 și 4
2 și 4
1 și 3 și 5
1 și 3 și 5
1 și 3 și 5
15
15
15
15
15
15
15
15
15
15
180
180
180
160
200
190
210
180
180
90
20-30
40-45
40-50
25-30
30-35
20-25
15-20
20-25
20-25
180
Măsuri de precauţie şi
recomandări
! Aparatul a fost proiectat şi construit în conformitate cu
normele internaţionale de siguranţă. Recomandările sunt
furnizate pentru siguranţa dvs. şi recomandăm le
citiţi cu atenţie.
Siguranţă generală
Aparatul a fost creat pentru a fi destinat utilizării
neprofesionale, în mediul casnic.
Aparatul nu se va instala niciodată în aer liber, nici măcar
în cazul în care spaţiul se află sub un acoperiş; de
asemenea, este foarte periculos îl lăsaţi expus la
ploi sau intemperii.
Pentru a muta aparatul, folosiţi mânerele aplicate pe
părţile laterale ale cuptorului.
Nu atingeţi aparatul când sunteţi desculţi sau cu mâinile
sau picioarele ude sau umede.
Aparatul trebuie utilizat numai pentru coacerea
alimentelor și numai de persoane adulte, conform
instrucțiunilor din manual. Orice altă utilizare (de
exemplu: încalzirea locuinței) este considerată
improprie și deci periculoasă. Producătorul nu
va putea fi considerat responsabil pentru
eventuale daune provenite din utilizarea improprie,
greșită sau irațională a aparatului.
Pe parcursul folosirii aparatului, elementele de
încălzire şi unele părți ale uşii cuptorului ating
temperaturi ridicate. Fiţi atenţi nu le atingeţi;
îndepărtaţi copiii de lângă aparat.
Evitaţi ca şi cablurile de alimentare ale altor aparate
electrocasnice să atingă părţile încălzite ale cuptorului.
Nu obstrucționați orificiile de aerisire sau de evacuare a
căldurii.
Pentru a deschide usa cuptorului, prindeți mânerul de
mijloc: spre margini, mânerul poate fi prea cald
Utilizaţi întotdeauna mănuşi speciale pentru a introduce
sau scoate recipientele din cuptor.
Nu așezați folie de aluminiu pe fundul cuptorului.
Nu aşezaţi materiale inflamabile în cuptor: dacă cuptorul
se aprinde din greşeală, materialele depozitate pot lua foc.
Asiguraţi-vă întotdeauna că butoanele sunt în poziţia
“●”/“” atunci când nu utilizaţi aparatul.
Nu scoateţi ştecherul din priză, trăgând de cablu.
Nu executaţi nici o operaţie de curăţenie sau întreţinere
înainte să fi scos ştecherul din priză
În cazul defecţiunilor, nu interveniţi în niciun caz în
mecanismele interne ale aparatului şi nu încercaţi să îl
reparaţi singuri. Apelaţi Service-ul (
vezi Asistenţa).
Nu aşezaţi obiecte grele pe uşa cuptorului, când
aceasta este deschisă.
Este interzisă utilizarea aparatului de persoanele (inclusiv
copiii)
care au o redusă capacitate zică, senzorială
sau mentală, precum şi de cele fără experienţă sau
care nu sunt familiarizate cu produsul, dacă nu sunt
supravegheate de un responsabil sau dacă nu au primit
în prealabil instrucţiuni asupra modului de folosire a
aparatului.
Nu lăsaţi copiii să se joace cu aparatul.
Eliminarea deşeurilor
Eliminarea ambalajelor: respectaţi reglementările locale
astfel, ambalajele ar putea fi reutilizate.
Directiva Europeană 2012/19/CEE cu privire la deşeurile
care provin de la aparatura electrică sau electronică
(RAEE) prevede ca aparatele electrocasnice să nu fie
colectate împreună cu deşeurile urbane solide, obişnuite.
Aparatele scoase din uz trebuie fie colectate separat
atât pentru a optimiza rata de recuperare şi de reciclare a
materialelor componente, cât şi pentru a evita pericolele
care pot duce la dăunarea sănătăţii omului sau poluarea
mediului înconjurător. Simbolul tomberonului tăiat care
apare pe toate produsele vă aminteşte tocmai obligaţia
de a le colecta separat.
Pentru informaţii suplimentare cu privire la scoaterea din
uz a aparatelor electrocasnice, deţinătorii acestora se vor
putea adresa serviciului public respectiv sau agenţilor de
vânzare.
Protejarea şi respectarea mediului înconjurător
Utilizând cuptorul între orele de seară şi primele ore ale
dimineţii, colaboraţi la reducerea sarcinii
întreprinderilor electrice.
Se recomandă să efectuaţi întotdeauna coacerea
BARBECUE şi FRIGARE cu uşa cuptorului închisă: este
util atât pentru a obţine rezultate mai bune, cât
şi pentru a economisi energie (10% aprox).
Asiguraţi-vă garniturile sunt curate şi etanșe,
aderă bine pe uşa cuptorului şi nu provoacă pierderi
de căldură.
Întreţinerea şi îngrijirea
aparatului
Debranşarea de la reţeaua electrică
Înainte de orice operaţie, debranşaţi aparatul de la
reţeaua de alimentare cu energie electrică.
Curăţarea aparatului
Părţile externe, emailate sau din inox, precum şi
garniturile din cauciuc pot fi curăţate cu un burete
îmbibat în apă călduţă şi săpun neutru. Dacă petele
persistă, folosiţi produse
speciale. După fiecare
spălare, se recomandă clătiţi bine şi ştergeţi. Nu
folosiţi prafuri abrazive sau substanţe corozive.
Interiorul cuptorului se va spăla, de preferinţă, după
fiecare utilizare, când este călduţ. Folosiţi apă caldă şi
detergent; clătiţi bine şi ştergeţi cu o cârpă moale.
Evitaţi substanţele abrazive.
Accesoriile pot fi spălate ca orice alt vas, chiar şi în
maşina de spălat vase.
! Nu folosiţi niciodată aparate cu aburi sau sub presiune
pentru a curăţa aparatul.
9
10
Curăţarea uşii
Curăţaţi geamul uşii cu un burete şi produse neabrazive
şi ştergeţi-l cu o cârpă moale; nu folosiţi materiale aspre,
abrazive sau raclete metalice, ascuţite care pot zgâria
suprafaţa sau cauza crăparea geamului.
Pentru curăţarea minuţioasă a cuptorului, demontaţi uşa
acestuia:
1.
Deschideţi uşa la maxim (vezi figura);
2. Cu ajutorul unei şurubelniţe, ridicaţi şi rotiţi levierele,
amplasate pe cele două balamale (vezi figura);
3. Prindeți bine a de părţile
laterale şi apropiaţi-o fără a o
închide complet. Trageţi apoi uşa
spre dvs., extrăgând-o din
balamale (vezi figura);
Montaţi la loc uşa, urmând aceeași procedură în sens invers.
Verificarea garniturilor
Verificaţi periodic garnitura din jurul uşii cuptorului.
Dacă este deteriorată, adresaţi-vă celui mai apropiat
Service (vezi cap. Asistenţa). Se recomandă să nu
folosiţi cuptorul până la înlocuirea garniturii.
Înlocuirea becului
Pentru a înlocui becul
cuptorului:
1. Îndepărtaţi capacul din
sticlă care acoperă becul;
2. Scoateţi becul şi înlocuiţi-l
cu unul asemănător: lampă
halogenă putere 25 W,
racord E14;
3. Montaţi la loc capacul
(vezi figura).
! Nu folosiţi lampa cuptorului pentru iluminarea
încăperilor.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11

HOTPOINT/ARISTON FD 61.1 (MR) /HA S Manualul utilizatorului

Tip
Manualul utilizatorului