Tipul de coacere Aer cald
Poziţiile rafturilor începând
de jos
2 niveluri
Temperatură °C Timp în min
Pricomigdale 1 / 4 100 - 120 40 - 80
Biscuiți făcuți cu drojdie 1 / 4 160 - 170 30 - 60
Sfaturi pentru coacere
Rezultatul coacerii Cauză posibilă Soluţie
Prăjitura este coaptă insuficient
în partea de jos.
Poziţie incorectă a raftului. Aşezaţi prăjitura mai jos.
Prăjitura se fărâmiţează (devine
cleioasă, lipicioasă, urme de
apă).
Temperatura cuptorului este
prea mare.
Data viitoare să utilizaţi o tem‐
peratură puţin mai scăzută.
Prăjitura se fărâmiţează (devine
cleioasă, lipicioasă, urme de
apă).
Durata de coacere este prea
mică.
Prelungiţi durata de coacere.
Timpii de coacere nu pot fi re‐
duşi prin creşterea temperatu‐
rii.
Prăjitura se fărâmiţează (devine
cleioasă, lipicioasă, urme de
apă).
Există prea mult lichid în ames‐
tec.
Utilizaţi mai puţin lichid. Ţineţi
cont de timpii de amestecare,
mai ales dacă utilizaţi un robot
de bucătărie.
Prăjitura este prea uscată.
Temperatura cuptorului este
prea mică.
Data viitoare să utilizaţi o tem‐
peratură mai ridicată pentru
cuptor.
Prăjitura este prea uscată.
Durata de coacere este prea
lungă.
Data viitoare să utilizaţi o du‐
rată de coacere mai scurtă.
Prăjitura se rumeneşte neuni‐
form.
Temperatura cuptorului este
prea mare şi durata de coacere
este prea scurtă.
Setaţi o temperatură mai re‐
dusă şi măriţi durata de coace‐
re.
Prăjitura se rumeneşte neuni‐
form.
Aluatul nu este distribuit în mod
uniform.
Întindeţi aluatul în mod uniform
în tavă.
Prăjitura nu este gata după ter‐
minarea duratei de coacere
stabilite.
Temperatura cuptorului este
prea mică.
Data viitoare să utilizaţi o tem‐
peratură puţin mai ridicată pen‐
tru cuptor.
Tabel pentru prăjire
Vase pentru prăjirea fripturilor
Pentru coacere utilizaţi vase termorezistente (citiţi instrucţiunile producătorului).
• Fripturile mari pot fi coapte direct în tava adâncă sau pe raftul din sârmă aflat deasupra
acesteia (dacă există).
• Prăjiţi fripturile din carne slabă într-un vas cu capac. Astfel se va menţine carnea sucu‐
lentă.
Sfaturi utile
13