AEG KS7400021M Recipe book

Tip
Recipe book
RO CARTE DE REŢETE - CUPTOR
CU ABUR
INFORMAŢII PENTRU
UTILIZATOR
PENTRU REZULTATE PERFECTE
Îţi mulţumim că ai ales acest produs AEG. Am creat acest produs pentru a vă
oferi performanţe impecabile, pentru mulţi ani de acum inainte, cu tehnologii
inovatoare care fac viaţa mai simplă - funcţii pe care s-ar putea să nu le găsiţi la
aparatele obişnuite. Vă rugăm să alocaţi câteva minute cititului pentru a obţine tot
ce este mai bun din acest aparat.
ACCESORII ŞI CONSUMABILE
În magazinul virtual AEG veţi găsi tot ceea ce aveţi nevoie pentru a menţine toate
aparatele dumneavoastră AEG cu un aspect fără cusur şi în condiţii perfecte de
funcţionare. Împreună cu o gamă largă de accesorii concepute şi create la
standarde înalte de calitate, conform aşteptărilor dumneavoastră, de la accesorii
de gătit foarte specializate la suporturi de veselă, de la suporturi pentru sticle la
plase pentru lenjeria delicată…
Vizitati magazinul virtual la
www.aeg.com/shop
2
CUPRINS
4 Sfaturi utile
Următoarele simboluri sunt utilizate în acest
manual de utilizare:
Informaţii importante cu privire la siguranţa
dvs. personală şi informaţii cu privire la
modul de evitare a deteriorării aparatului.
Informaţii şi recomandări generale
Informaţii cu privire la mediul înconjurător
Ne rezervãm dreptul asupra efectuãrii de
modificãri.
Cuprins
3
SFATURI UTILE
AVERTIZARE
Consultaţi capitolul "Informaţii privind siguranţa".
Partea interioară a uşii
La anumite modele, pe partea interioară a uşii se află:
numărul poziţiilor pentru rafturi (anumite modele)
informaţii referitoare la funcţiile de încălzire, poziţiile recomandate pentru rafturi şi tempe‐
raturile pentru preparatele standard (anumite modele).
Temperatura şi duratele de coacere din tabele au rol consultativ. Acestea depind de reţete,
de calitatea şi de cantitatea ingredientelor utilizate.
Gătirea cu abur
Vesela pentru gătirea cu abur
Utilizaţi numai veselă rezistentă la căldură şi la coroziune.
Vasele de gătit din oţel cromat sunt de asemenea acceptabile (incluse cu anumite mode‐
le).
Poziţiile rafturilor
Poziţiile corecte ale raftului sunt cele din tabelul de mai jos. Număraţi poziţiile raftului de
jos în sus.
Note generale
Când gătiţi pentru mai mult de 30 de minute sau când gătiţi cantităţi mari de mâncare,
adăugaţi apă dacă este cazul.
Puneţi mâncarea în recipientele de gătit adecvate şi puneţi recipientele pe rafturi. Păstraţi
distanţă între rafturi pentru a lăsa aburul să ajungă la fiecare recipient.
După fiecare utilizare scoateţi apa din sertarul pentru apă, conectând furtunurile şi gene‐
ratorul de abur. Consultaţi capitolul "Îngrijirea şi curăţarea".
Precizare cu privire la tabelele pentru gătirea la abur
Tabelele conţin date pentru felurile de mâncare tipice.
Temperatura şi durata au rol consultativ şi depind de compoziţia, dimensiunea, cantitatea
alimentelor şi a veselei.
Utilizaţi o reţetă similară dacă nu găsiţi setările pentru reţeta dvs.
Începeţi gătitul cu cuptorul rece dacă datele din tabele nu conţin alte indicaţii.
Când gătiţi orez, datorită abilităţii sale de a absorbi apă, folosiţi un raport apă la orez de
1,5:1 - 2:1.
Tabele pentru Gătire cu abur
AVERTIZARE
Nu deschideţi uşa aparatului când funcţia este activă. Risc de arsuri.
4 Sfaturi utile
Funcţia este adecvată pentru toate tipurile de alimente - proaspete şi congelate. Legume,
carne, peşte, paste făinoase, orez, porumb, griş şi ouă pot fi preparate, încălzite, deconge‐
late, opărite sau bătute.
Gătirea de meniuri: Puteţi pregăti un set complet în acelaşi timp. Pentru a evita mâncărurile
nefăcute sau arse, alegeţi unele care să necesite durate de coacere similare. Folosiţi cea
mai mare cantitate de apă specificată pentru o componentă individuală. Puneţi mâncărurile
pe rafturile cuptorului în vase adecvate. Reglaţi spaţiul dintre preparate pentru a lăsa aburul
să circule.
Sterilizarea
Cu această funcţie puteţi steriliza recipiente (de ex. biberoane).
Aşezaţi recipientele curate pe mijlocul raftului la primul nivel. Asiguraţi-vă că deschizătura
este îndreptată în jos la un mic unghi.
Umpleţi sertarul cu cantitatea maximă de apă şi selectaţi o durată de 40 de min.
Legume
Aliment Temperatura ºC
Cantitatea de apă
în ml
Durata
1)
în minu‐
te.
Nivel raft
Anghinare 96 800 50 - 60 1
Vinete 96 450 15 - 25 1
Conopidă, în‐
treagă
96 600 35 - 45 1
Conopidă, buche‐
ţele
96 500 25 - 30 1
Broccoli, întreg 96 550 30- 40 1
Broccoli, buche‐
ţele
96 400 20 - 25 1
Felii de ciuperci 96 400 15 - 20 1
Mazăre 96 450 20 - 25 1
Fenicul 96 600 35 - 45 1
Morcovi 96 600 35 - 45 1
Gulie, fâşii 96 550 30 - 40 1
Ardei, fâşii 96 400 15 - 20 1
Praz, rondele 96 500 25 - 35 1
Fasole verde 96 550 35 - 45 1
Lăptuci, bucăţi,
ornamente
96 450 20 - 25 1
Varză de Bruxel‐
les
96 550 30 - 40 1
Sfeclă roșie 96 800 + 400 70 - 90 1
Salsifi 96 600 35 - 45 1
Sfaturi utile 5
Aliment Temperatura ºC
Cantitatea de apă
în ml
Durata
1)
în minu‐
te.
Nivel raft
Ţelină, cuburi 96 500 20 - 30 1
Sparanghel, ver‐
de
96 500 25 - 35 1
Sparanghel, alb 96 600 35 - 45 1
Spanac, proaspăt 96 350 15 1
Roșii cu coajă 96 350 15 1
Fasole albă 96 500 25 - 35 1
Varză creaţă 96 400 20 - 25 1
Dovlecel, tăiat 96 350 15 1
1) Duratele au rol consultativ.
Garnituri
Aliment Temperatura ºC
Cantitatea de apă
în ml
Durata
1)
în minu‐
te.
Nivel raft
Găluște cu drojdie 96 600 30 - 40 1
Găluște cu cartofi 96 600 35 - 45 1
Roșii necojite,
mediu
96 750 45 - 55 1
Orez (raport apă/
orez 1,5:1)
96 600 35 - 40 1
Cartofi fierți, sfer‐
turi
96 600 35 - 40 1
Găluște de aluat 96 600 35 - 45 1
Tagliatelle, proas‐
pete
96 450 20 - 25 1
Mămăliga (raport
apă/mălai 3:1)
96 750 40 - 45 1
1) Duratele au rol consultativ.
Peşte
Aliment Temperatura ºC
Cantitatea de apă
în ml
Durata
1)
în minu‐
te.
Nivel raft
Păstrăv, aprox.
250 g
85 550 30 - 40 1
Creveți, proaspeți 85 450 20 - 25 1
Creveți, congelați 85 550 30 - 40 1
File de somon 85 500 25 - 35 1
Păstrăv somoni‐
zat, aprox. 1000 g
85 600 40 - 45 1
6 Sfaturi utile
Aliment Temperatura ºC
Cantitatea de apă
în ml
Durata
1)
în minu‐
te.
Nivel raft
Midii 96 500 20 - 30 1
File de plătică 80 350 15 1
1) Duratele au rol consultativ.
Carne
Aliment Temperatura ºC
Cantitatea de apă
în ml
Durata
1)
în minu‐
te.
Nivel raft
Şuncă fiartă 1000
g
96 800 + 150 55 - 65 1
Piept de pui, fiert 90 500 25 - 35 1
Pui, fiert, 1000 -
1200 g
96 800 + 150 60 - 70 1
File de vițel/porc
fără pulpă, 800 -
1000 g
90 800 + 300 80 - 90 1
Cotlet „Kasseler”
(file afumat de
porc), fiert
90 800 + 300 70- 90 1
Tafelspitz (carne
de vita superioară
fiartă)
96 800 + 700 110 - 120 1
Cârnaţi „Chipola‐
ta”
80 400 15 - 20 1
1) Duratele au rol consultativ.
Ouă
Aliment Temperatura ºC
Cantitatea de apă
în ml
Durata
1)
în minu‐
te.
Nivel raft
Ouă fierte moi 96 400 10- 12 1
Ouă fierte mediu 96 450 13 - 16 1
Ouă fierte tari 96 500 18 - 21 1
1) Duratele au rol consultativ.
Tabelul apei cu abur
Apa din sertarul pentru apă în ml
Durata
1)
în minute.
300 15 - 20
600 30 - 40
800 50 - 60
1) Duratele au rol exclusiv consultativ
Sfaturi utile 7
Tabelul de gătit Abur + aer fierbinte
Tip de mâncare
Abur + aer fierbinte
(cantitatea de apă, aproximativ 300 ml)
Temperatura ºC Timp în min. Nivel raft
Budincă / Tartă în va‐
se porționate
1)
90
40 - 45 1
Ouă la cuptor
1)
90
35 - 45 1
Terrine
1)
90 40 - 50 1
File de peşte subțire 85 15 - 25 1
File de peşte gros 90 25 - 35 1
Peşte mic până la 350
g
90 25 - 35 1
Peşte întreg până la
1000 g
90 35 - 45 1
Reîncălzire
Găluște 110 20 - 30 1
Paste 110 15 - 20 1
Orez 110 15 - 20 1
Preparate într-o sin‐
gură porţie
110 15 - 20 1
1) Continuaţi pentru încă jumătate de oră cu uşa închisă
Tabelul Abur cald + aer fierbinte
Tip de mâncare
Abur cald + aer fierbinte (cantitatea de apă, aproximativ 300 ml)
Cantitate Temperatura ºC
Durata
1)
în minute.
Nivel raft
Friptură de porc 1 kg 160 - 180 90 - 100 1
Friptură de vită 1 kg 180 - 200 60 - 90 1
Friptura de vițel 1 kg 180 80 - 90 1
Bucată de carne,
crudă
0,5 kg 180 30 - 40 1
Pulpă de porc afu‐
mată (înmuiați timp
de 2 ore)
0,6 - 1 kg 160 - 180 60 - 70 1
Pui 1 kg 180 - 200 50 - 60 1
Raţă 1,5 - 2 kg 180 70 - 90 1
Cartofi gratinați - 160 - 170 50 - 60 1
Paste - 190 40 - 50 1
Lasagne - 180 45 - 55 1
8 Sfaturi utile
Tip de mâncare
Abur cald + aer fierbinte (cantitatea de apă, aproximativ 300 ml)
Cantitate Temperatura ºC
Durata
1)
în minute.
Nivel raft
Diferite tipuri de pâi‐
ni
0,5 - 1 kg 180 - 190 45 - 60 1
Rulouri 40 - 60 g 180 - 210 30 - 40 2
Chifle proaspete - 200 20 - 30 2
Baghete proaspete 40 - 50 g 200 20 - 30 2
Baghete proaspete,
congelate
40 - 50 g, 200 25 - 35 2
1) Duratele au rol consultativ.
Coacere
Instrucţiuni generale
Noul dumneavoastră cuptor poate să aibă un alt comportament la coacere/frigere faţă de
aparatul de până acum. Adaptaţi setările dumneavoastră uzuale (temperatură, durată de
gătire) şi poziţiile rafturilor la valorile din tabele.
Pentru duratele de coacere mai mari, cuptorul poate fi oprit cu aproximativ 10 minute
înainte de sfârşitul duratei de coacere, pentru a utiliza căldura reziduală.
Când utilizaţi alimente congelate, este posibil ca tăvile din interiorul cuptorului să se defor‐
meze în timpul coacerii. Când tăvile se răcesc distorsiunea dispare.
Cum se utilizează tabelele de coacere
Este recomandat ca prima dată să utilizaţi temperatura cea mai scăzută.
Dacă nu găsiţi setările pentru o anumită reţetă, căutaţi una similară.
Durata de coacere poate fi extinsă cu 10-15 minute, în cazul în care coaceţi prăjituri pe
mai multe rafturi.
Prăjiturile şi produsele de patiserie aflate la înălţimi diferite nu se rumenesc în mod egal
la început. În acest caz, nu schimbaţi setarea de temperatură. Diferenţele dispar în timpul
procesului de coacere.
Aer cald (umed)
Tip de mâncare Temperatură °C Timp în min Nivel de utilizare
Paste 170 - 190 45 - 60 1
Lasagne 170-190 45 - 60 1
Cartofi gratinați 180 - 200 50 - 60 1
Feluri dulci 170 - 190 45 - 60 1
Cozonac rotund cu gaură
la mijloc
150 - 160 50 - 70 1
Cozonac împletit/coro
niță
160 - 180 40 - 50 1
Prăjitură cu nucă, uscată 150 - 160 20 - 30 2
Sfaturi utile 9
Tip de mâncare Temperatură °C Timp în min Nivel de utilizare
Prăjitură cu migdale şi
unt/prăjituri cu glazură de
zahăr
1)
180 - 200 20 - 30 2
Biscuiți făcuți cu drojdie 150 - 160 20 - 40 2
1) Preîncălziţi cuptorul
Coacere pe un singur nivel
Instrucţiuni generale
Noul dumneavoastră cuptor poate să aibă un alt comportament la coacere/frigere faţă de
aparatul de până acum. Adaptaţi setările dumneavoastră uzuale (temperatură, durată de
gătire) şi poziţiile rafturilor la valorile din tabele.
Pentru duratele de coacere mai mari, cuptorul poate fi oprit cu aproximativ 10 minute înainte
de sfârşitul duratei de coacere, pentru a utiliza căldura reziduală.
Când utilizaţi alimente congelate, este posibil ca tăvile din interiorul cuptorului să se defor‐
meze în timpul coacerii. Când tăvile se răcesc distorsiunea dispare.
Cum se utilizează tabelele de coacere
Este recomandat ca prima dată să utilizaţi temperatura cea mai scăzută.
Dacă nu găsiţi setările pentru o anumită reţetă, căutaţi una similară.
Durata de coacere poate fi extinsă cu 10-15 minute, în cazul în care coaceţi prăjituri pe mai
multe rafturi.
Prăjiturile şi produsele de patiserie aflate la înălţimi diferite nu se rumenesc în mod egal la
început. În acest caz, nu schimbaţi setarea de temperatură. Diferenţele dispar în timpul pro‐
cesului de coacere.
Coacere în forme
Tipul de coacere Funcţia cuptoru‐
lui
Nivel de
utilizare
Temperatură °C Timp în min
Cozonac rotund cu gaură
la mijloc
Aer cald 1 150 - 160 50 - 70
Pandişpan/Chec îmbrăcat
în ciocolată
Aer cald 1 140 - 160 70 - 90
Pandișpan Aer cald 1 140 - 150 35 - 50
Pandișpan Caldura de sus
+ jos
1 160 35 - 50
Aluat pentru tartă - patise‐
rie
1)
Aer cald 2 170 - 180 10 - 25
Coca pentru chec Aer cald 2 150 - 170 20 - 25
Plăcintă de mere (2 tăvi
Ø20cm, aşezate pe diago‐
nală)
Aer cald 2 160 70 - 90
10 Sfaturi utile
Tipul de coacere Funcţia cuptoru‐
lui
Nivel de
utilizare
Temperatură °C Timp în min
Plăcintă de mere (2 tăvi
Ø20cm, aşezate pe diago‐
nală)
Caldura de sus
+ jos
1 180 70 - 90
Prăjitură cu brânză, tavă
2)
Caldura de sus
+ jos
2 160 - 170 70 - 90
1) Preîncălziţi cuptorul
2) Utilizaţi tava de colectare sau tava de friptură
Produs de copt în tăvi de coacere
Tipul de coacere Funcţia cuptoru‐
lui
Nivel de uti‐
lizare
Temperatură °C Timp în min
Cozonac împletit/coroniță Caldura de sus
+ jos
1 170 - 190 30 - 40
Cozonac cu stafide
1)
Caldura de sus
+ jos
1 160 - 180 50 - 70
Pâine (pâine de secară)
1)
Caldura de sus
+ jos
1
mai întâi 230 20
după aceea 160 - 180 30 - 60
Choux a la creme/ecler
1)
Caldura de sus
+ jos
2 190 - 210 20 - 35
Ruladă de biscuiţi
1)
Caldura de sus
+ jos
2 180 - 200 10 - 20
Prăjitură cu nucă, uscată Aer cald 2 150 - 160 20 - 40
Prăjitură cu migdale şi unt/
prăjituri cu glazură de
zahăr
1)
Caldura de sus
+ jos
2 190 - 210 20 - 30
Tarte cu fructe (din aluat
cu drojdie/de chec)
2)
Aer cald 2 150 - 160 35 - 55
Tarte cu fructe (din aluat
cu drojdie/de chec)
2)
Caldura de sus
+ jos
170 35 - 55
Tarte cu fructe pe cocă fra‐
gedă
Aer cald 2 160 - 170 40 - 80
Cozonac cu umplutură de‐
licată (de ex. brânză dulce,
smântână, cremă de ou şi
lapte)
1)
Caldura de sus
+ jos
2 160 - 180 40 - 80
1) Preîncălziţi cuptorul
2) Utilizaţi tava de colectare sau tava de friptură
Sfaturi utile 11
Tarte mici
Aliment Funcţia cuptoru‐
lui
Nivel de uti‐
lizare
Temperatură °C Timp în min
Fursecuri Aer cald 2 150 - 160 10 - 20
Biscuit pufos/ Patiserie Aer cald 2 140 20 - 35
Biscuit pufos/ Patiserie
1)
Caldura de sus
+ jos
2 160 20 - 30
Turte Aer cald 2 150 - 160 15 - 20
Dulciuri făcute cu albuş de
ou, bezele
Aer cald 80 - 100 120 - 150
Pricomigdale Aer cald 2 100 - 120 30 - 50
Biscuiți făcuți cu drojdie Aer cald 2 150 - 160 20 - 40
Foietaje
1)
Aer cald 2 170 - 180 20 - 30
Rulouri
1)
Aer cald 2 160 10 - 25
Rulouri
1)
Caldura de sus
+ jos
2 190 - 210 10 - 25
Prăjituri mici
1)
Aer cald 2 160 20 - 35
Prăjituri mici
1)
Caldura de sus
+ jos
2 170 20 - 35
1) Preîncălziţi cuptorul
Coacere pe mai multe niveluri
Produs de copt în tăvi de coacere
Tipul de coacere Aer cald
Poziţiile rafturilor începând
de jos
2 niveluri
Temperatură °C Timp în min
Choux a la creme /
Ecler / Fursecuri
1 / 4 160 - 180 25 - 45
Prăjitură Streusel uscată 1 / 4 150 - 160 30 - 45
Produs de copt în tăvi de coacere
Tipul de coacere Aer cald
Poziţiile rafturilor începând
de jos
2 niveluri
Temperatură °C Timp în min
Fursecuri 1 / 4 150 - 160 20 - 40
Biscuit pufos/ Patiserie 1 / 4 140 25 - 45
Turte 1 / 4 160 - 170 25 - 40
Dulciuri făcute cu albuş
de ou, bezele
1 / 4 80 - 100 130 - 170
12 Sfaturi utile
Tipul de coacere Aer cald
Poziţiile rafturilor începând
de jos
2 niveluri
Temperatură °C Timp în min
Pricomigdale 1 / 4 100 - 120 40 - 80
Biscuiți făcuți cu drojdie 1 / 4 160 - 170 30 - 60
Sfaturi pentru coacere
Rezultatul coacerii Cauză posibilă Soluţie
Prăjitura este coaptă insuficient
în partea de jos.
Poziţie incorectă a raftului. Aşezaţi prăjitura mai jos.
Prăjitura se fărâmiţează (devine
cleioasă, lipicioasă, urme de
apă).
Temperatura cuptorului este
prea mare.
Data viitoare să utilizaţi o tem‐
peratură puţin mai scăzută.
Prăjitura se fărâmiţează (devine
cleioasă, lipicioasă, urme de
apă).
Durata de coacere este prea
mică.
Prelungiţi durata de coacere.
Timpii de coacere nu pot fi re‐
duşi prin creşterea temperatu
rii.
Prăjitura se fărâmiţează (devine
cleioasă, lipicioasă, urme de
apă).
Există prea mult lichid în ames‐
tec.
Utilizaţi mai puţin lichid. Ţineţi
cont de timpii de amestecare,
mai ales dacă utilizaţi un robot
de bucătărie.
Prăjitura este prea uscată.
Temperatura cuptorului este
prea mică.
Data viitoare să utilizaţi o tem‐
peratură mai ridicată pentru
cuptor.
Prăjitura este prea uscată.
Durata de coacere este prea
lungă.
Data viitoare să utilizaţi o du‐
rată de coacere mai scurtă.
Prăjitura se rumeneşte neuni‐
form.
Temperatura cuptorului este
prea mare şi durata de coacere
este prea scurtă.
Setaţi o temperatură mai re‐
dusă şi măriţi durata de coace
re.
Prăjitura se rumeneşte neuni‐
form.
Aluatul nu este distribuit în mod
uniform.
Întindeţi aluatul în mod uniform
în tavă.
Prăjitura nu este gata după ter‐
minarea duratei de coacere
stabilite.
Temperatura cuptorului este
prea mică.
Data viitoare să utilizaţi o tem‐
peratură puţin mai ridicată pen‐
tru cuptor.
Tabel pentru prăjire
Vase pentru prăjirea fripturilor
Pentru coacere utilizaţi vase termorezistente (citiţi instrucţiunile producătorului).
Fripturile mari pot fi coapte direct în tava adâncă sau pe raftul din sârmă aflat deasupra
acesteia (dacă există).
Prăjiţi fripturile din carne slabă într-un vas cu capac. Astfel se va menţine carnea sucu‐
lentă.
Sfaturi utile
13
Toate tipurile de carne care pot fi rumenite sau trebuie să facă o crustă, pot fi preparate
într-un vas fără capac.
Vită
Tipul de carne Cantitate Funcţia cuptoru‐
lui
Nivel raft Temperatură °C Timp în min
Friptură de
vită
1-1,5 kg Caldura de sus
+ jos
1 230 120 - 150
Friptură de
vită sau file
în sânge pentru fieca‐
re cm. de
grosime
Gatire intensiva 1
190 - 200
1)
5-6 pentru fie‐
care cm. de
grosime
mediu pentru fieca‐
re cm. de
grosime
Gatire intensiva 1 180 - 190 6- 8 pentru
fiecare cm. de
grosime
bine făcut pentru fieca‐
re cm. de
grosime
Gatire intensiva 1 170 - 180 8- 10 pentru
fiecare cm. de
grosime
1) Preîncălziţi cuptorul
Carne de porc
Tipul de carne Cantitate Funcţia cupto‐
rului
Nivel raft Temperatură °C Timp în min
Spată, ceafă,
pulpă
1-1,5 kg Gatire intensiva 1 160 - 180 90 - 120
Cotlet, antricot 1-1,5 kg Gatire intensiva 1 170 - 180 60 - 90
Bucata de car
ne
750 g -1 kg Gatire intensiva 1 160 - 170 50 - 60
But de porc
(semipreparat)
750 g -1 kg Gatire intensiva 1 150 - 170 90 - 120
Viţel
Tipul de carne Cantitate Funcţia cupto‐
rului
Nivel raft Temperatură °C Timp în min
Friptura de
vițel
1 kg Gatire intensiva 1 160 - 180 150 - 120
But de viţel 1,5-2 kg Gatire intensiva 1 160 - 180 120 - 150
Miel
Tipul de carne Cantitate Funcţia cupto‐
rului
Nivel raft Temperatură °C Timp în min
Pulpă de miel,
friptură de miel
1-1,5 kg Gatire intensi‐
va
1 150 - 180 100- 120
14 Sfaturi utile
Tipul de carne Cantitate Funcţia cupto‐
rului
Nivel raft Temperatură °C Timp în min
Spate de miel 1-1,5 kg Gatire intensi‐
va
1 160 - 180 40 - 60
Vânat
Tipul de carne Cantitate Funcţia cupto‐
rului
Nivel raft Temperatură °C Timp în min
Spate de iepu‐
re, pulpă de ie‐
pure
1)
până la 1
kg
Caldura de
sus + jos
1 230 30 - 40
Spate de
căprioa
1,5-2 kg Caldura de
sus + jos
1 210 - 220 35 - 40
But de
căprioa
1,5-2 kg Caldura de
sus + jos
1 180 - 200 60 - 90
1) Preîncălziţi cuptorul
Gaina
Tipul de carne Cantitate Funcţia cupto‐
rului
Nivel raft Temperatură °C Timp în min
Pui, tânăr 200-250g
fiecare
Gatire intensi‐
va
1 200 - 220 30 - 50
Jumătate de
pui
400-500 g
fiecare
Gatire intensi‐
va
1 190 - 210 35 - 50
Bucăţi de car
ne de pasăre
1-1,5 kg Gatire intensi‐
va
1 190 - 210 50 - 70
Raţă 1,5-2 kg Gatire intensi
va
1 180 - 200 80 - 100
Peşte (în abur)
Tipul de carne Cantitate Funcţia cupto‐
rului
Nivel raft Temperatură °C Timp în min
Peşte întreg 1-1,5 kg Caldura de
sus + jos
1 210 - 220 45 - 60
Tabel pentru senzorul temperaturii de mijloc
Vită
Alimentele ce urmează a fi gătite Temperatura de mijloc a alimentelor
Antricot sau file
în sânge 45 - 50 °C
mediu 60 - 65 °C
bine făcut 70 - 75 °C
Sfaturi utile 15
Carne de porc
Alimentele ce urmează a fi gătite Temperatura de mijloc a alimentelor
Spată de porc, pulpă, ceafă 80 - 82 °C
Cotlet (spate), pulpă 75 - 80 °C
Bucata de carne 75 - 80 °C
Viţel
Alimentele ce urmează a fi gătite Temperatura de mijloc a alimentelor
Friptura de vițel 75 - 80 °C
But de viţel 85 - 90 °C
Berbec / miel
Alimentele ce urmează a fi gătite Temperatura de mijloc a alimentelor
Pulpă de berbec 80 - 85 °C
Spate de berbec 80 - 85 °C
Friptură de miel, pulpă de miel 70 - 75 °C
Vânat
Alimentele ce urmează a fi gătite Temperatura de mijloc a alimentelor
Spate de iepure 70 - 75 °C
Pulpă de iepure 70 - 75 °C
Iepure întreg 70 - 75 °C
Spate de căprioară 70 - 75 °C
Pulpă de căprioară 70 - 75 °C
Peşte
Alimentele ce urmează a fi gătite Temperatura de mijloc a alimentelor
Somon 65 - 70 °C
Păstrăvi 65 - 70 °C
Tabel Gatire la temp. scazuta
Utilizaţi această funcţie pentru a prepara bucăţi de carne macră, fragedă şi peşte. Gătiţi
fără capac.
Carnea trebuie rumenită în tigaie la temperatură foarte mare.
Aşezaţi carnea într-o tavă de friptură sau direct pe raftul cuptorului. Aşezaţi grătarul / tava
sub raft pentru a aduna grăsimea.
Tabel Gatire la temp. scazuta
Alimentele ce urmează a
fi gătite
Greutate Temperatura (°C) Nivel raft Timp (min)
Friptură de vită 1-1,5 kg 150 1 120 - 150
File de vită 1 - 1,5 kg 150 1 90 - 110
16 Sfaturi utile
Alimentele ce urmează a
fi gătite
Greutate Temperatura (°C) Nivel raft Timp (min)
Friptura de vițel 1-1,5 kg 150 1 120 - 150
Friptu 200 - 300 g 120 1 20 - 40
Alimente preparate
Îndepărtaţi ambalajele alimentelor. Aşezaţi alimentele pe o farfurie.
Nu le acoperiţi cu o farfurie sau un castron. Riscaţi să creşteţi timpul de decongelare.
Utilizaţi primul nivel al grătarului cuptorului. Cel de jos.
Preparate congelate
Alimente preparate Nivel de utilizare Temperatură °C Timp în min
Pizza, congelată 2 200 - 220 15 - 25
Pizza Americană, conge‐
lată
2 190 - 210 20 - 25
Pizza, refrigerată 2 210 - 230 13 - 25
Pizza Snacks, congelată 2 180 - 200 15 - 30
Cartofi prăjiţi, subţiri 2 200 - 220 20 - 30
Cartofi prăjiţi, groşi 200 - 220 25 - 35
Bulete/Crochete 2 220 - 230 20 - 35
Chifteluţe 2 210 - 230 20 - 30
Lasagne/Cannelloni,
proaspă
2 170 - 190 35 - 45
Lasagne/Cannelloni,
cong.
2 160 - 180 40 - 60
Brânză coaptă la cuptor 2 170 - 190 20 - 30
Aripioare de pui 2 190 - 210 20 - 30
Tabel Alimente preparate şi congelate
Alimentele ce ur‐
mează a fi gătite
Funcţiile cuptorului Nivel raft Temperatură °C Durata
Pizza îngheţa Caldura de sus +
jos
2 conform instrucţiu‐
nilor producătorului
conform instrucţiu‐
nilor producătoru‐
lui
Cartofi prăjiţi
1)
(300 - 600 g)
Căldură de sus +
jos sau Gătire inten‐
sivă
2 200 - 220 conform instrucţiu‐
nilor producătoru‐
lui
Baghete Caldura de sus +
jos
2 conform instrucţiu‐
nilor producătorului
conform instrucţiu‐
nilor producătoru‐
lui
Sfaturi utile 17
Alimentele ce ur‐
mează a fi gătite
Funcţiile cuptorului Nivel raft Temperatură °C Durata
Prăjitură cu fructe Caldura de sus +
jos
2 conform instrucţiu‐
nilor producătorului
conform instrucţiu‐
nilor producătoru‐
lui
1) Cartofii prăjiţi trebuie întorşi de 2-3 ori
Pizza
Tipul de coacere Nivel raft Temperatură °C Timp minute
Pizza (crocantă)
1)
2 200 - 230 0:15-0:20
Pizza (cu multă garni‐
tură)
2)
2 180 - 200 0:20 -0:30
Plăcintă 1 180 - 200 0:40-0:55
Tartă cu spanac 1 160 -180 0:45 -1:00
Quiche Lorraine
(Tartă)
1 170 - 190 0:45 -0:55
Tartă elveţiană 1 170 - 190 0:45 -0:55
Tartă cu brânză 1 140-160 1:00-1:30
Plăcintă cu mere, aco‐
perită
1 150 - 170 0:50-1:00
Plăcintă cu legume 1 160 - 180 0:50-1:00
Pâine nedospită
1)
2 230 0:10 -0:20
Tartă cu foietaj din
aluat franţuzesc
1)
2 160 - 180 0:45 -0:55
Flammekuchen
1)
2 230 0:12-0:20
Piroşti (versiunea ru‐
sească de calzone)
1)
2 180 - 200 0:15-0:25
1) Preîncălziţi cuptorul
2) Utilizaţi tava de colectare sau tava de friptură
Decongelare
Îndepărtaţi ambalajele alimentelor. Aşezaţi alimentele pe o farfurie.
Nu le acoperiţi cu o farfurie sau un castron. Riscaţi să creşteţi timpul de decongelare.
Utilizaţi primul nivel al grătarului cuptorului. Cel de jos.
Tabel pentru dezgheţare
Aliment Cantitate Timp de de‐
congelare în
min
Timp de de‐
congelare ul‐
terioară în min
Observaţie
Pui 1 kg 100-140 20-30 Puneţi puiul pe un bol întors invers
pus pe o farfurie întinsă.
Întoarceţi la jumătatea duratei
18 Sfaturi utile
Aliment Cantitate Timp de de‐
congelare în
min
Timp de de‐
congelare ul‐
terioară în min
Observaţie
Carne 1 kg 100-140 20-30 Întoarceţi la jumătatea duratei
Carne 0,5 kg 90-120 20-30 Întoarceţi la jumătatea duratei
Păstrăv 150 g 25-35 10-15 ---
Căpşuni 300 g 30-40 10-20 ---
Unt 250 g 30-40 10-15 ---
Frişcă 2 x 200 g 80-100 10-15 Bateţi frişca cât timp mai este încă pu‐
ţin îngheţată
Prăjitură 1,4 kg 60 60 ---
Grill
Întotdeauna folosiţi grătarul având setată temperatura maximă.
ATENŢIE
Întotdeauna folosiţi grătarul cu uşa cuptorului închisă.
Pre-încălziţi întotdeauna cuptorul gol timp de 5 minute utilizând funcţiile pentru grill.
Setaţi raftul pe nivelul recomandat în tabelul pentru grill.
Puneţi întotdeauna tava pentru grăsime pe primul nivel de raft.
Folosiţi grătarul numai cu bucăţi plate de carne sau de peşte.
Grill
Alimentele ce ur‐
mează a fi fripte
la grătar
Temperatură Nivel de utilizare
Durata pentru grill în min
Prima parte A doua parte
Friptură de vită,
mediu făcută
210-230 1 0:30-0:40 0:30-0:40
File de vită, me‐
diu
230 1 0:20-0:30 0:20-0:30
Pulpă de porc 210-230 1 0:30-0:40 0:30-0:40
Pulpă de viţel 210-230 1 0:30-0:40 0:30-0:40
Pulpă de miel 210-230 1 0:25-0:35 0:20-0:35
Peşte întreg, 500
- 1000 g
210-230 1 0:15-0:30 0:15-0:30
Grill rapid
Alimentele ce urmează
a fi fripte la grătar
Nivel de utilizare
1)
Durata pentru grill ore:minute
Prima parte A doua parte
Burgeri
2)
3 9-13 min 8-10 minute
Sfaturi utile 19
Alimentele ce urmează
a fi fripte la grătar
Nivel de utilizare
1)
Durata pentru grill ore:minute
Prima parte A doua parte
File de porc 3 10-12 minute 6-10 minute
Cârnaţi 3 10-12 minute 6-8 minute
Muşchi file, friptură de
viţel
3 7-10 minute 6-8 minute
Pâine prăjită
2)
4 1-3 minute 1-3 minute
Pâine prăjită cu garni‐
tură
3 6-8 minute -
1) pre-încălziţi întotdeauna
2) Preîncălziţi cuptorul
Coacere paine
Adăugaţi 100 ml de apă în sertar. Pre-încălzirea nu este recomandată.
Tipul de coacere Funcţia cuptorului Nivel de utilizare Temperatură °C
Durata
Ore: Minute
Pâine albă Pâine 2 180 - 200 40 - 60
Baghetă Pâine 2 200 - 220 35 - 45
Brioşă Pâine 2 180 - 200 40 - 60
Ciabatta Pâine 2 200 - 220 35 - 45
Pâine de secară Pâine 2 190 - 210 50 - 70
Pâine neagră Pâine 2 180 - 200 50 - 70
Pâine integrală Pâine 2 170 - 190 60 - 90
Fierberea
Utilizaţi numai borcane din sticlă de aceleaşi dimensiuni, disponibile în comerţ.
Nu utilizaţi borcane cu capac cu filet sau tip baionetă sau cutii metalice.
Pentru această funcţie folosiţi primul raft de jos.
Nu puneţi mai mult de şase borcane de un litru în tava de copt.
Umpleţi borcanele la acelaşi nivel şi închideţi-le cu o clemă.
Borcanele nu trebuie să se atingă între ele.
Puneţi aproximativ 1/2 litri de apă în tava de copt pentru a avea suficientă umezeală în
cuptor.
Când lichidul din borcane începe să fiarbă înăbușit (după aproximativ 35-60 de minute
pentru borcane de 1 litru), opriţi cuptorul sau reduceţi temperatura la 100 °C (vezi tabe‐
lul).
20 Sfaturi utile
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

AEG KS7400021M Recipe book

Tip
Recipe book