Întindeţi aluatul într-o tavă unsă din tablă ne‐
agră. Înţepaţi aluatul cu o furculiţă. Presăraţi
şunca pe aluat. Pentru sos trebuie amesteca‐
te ouăle cu smântâna şi cu condimentele.
Apoi adăugaţi brânza.
– Nivel raft: 2
– Durata în aparat: 40 minute
7 - PAINE ALBA
Ingrediente:
• 1000 g făină
• 40 g de drojdie proaspătă sau 2 pachete de
drojdie uscată (20 g)
• 650 ml lapte
• 15 g sare
Altele:
• Tavă de gătit unsă sau căptuşită cu hârtie de
copt
Mod de preparare:
• Făina şi sarea trebuie puse într-un recipient
mare. Drojdia trebuie topită în lapte călduţ şi
trebuie adăugată la făină. Se omogenizează
totul într-un aluat maleabil. În funcţie de calita‐
tea făinii, s-ar putea să fie nevoie de ceva mai
mult lapte pentru a obţine un aluat maleabil.
Aluatul trebuie lăsat să crească de două ori
mai mare. Tăiaţi aluatul în două, prelucraţi-l în
două franzele alungite şi aşezaţi-le pe tava de
gătit, care a fost unsă sau acoperită cu hârtie
cerată. Pâinile trebuie să mai crească la încă
jumătate din volum. Înainte de coacere trebuie
presărată puţină făină şi cu un cuţit ascuţit tre‐
buie tăiat în diagonală de 3 - 4 ori, aproximativ
la 1 cm adâncime.
– Nivel raft: 2
– Durata în aparat: 55 minute
8 - CARTOFI GRATINATI
Ingrediente:
• 1000 g cartofi
• 1 linguriţă fiecare de sare, piper şi nucşoară
• 2 căţei de usturoi
• 200 g brânză rasă
• 200 ml lapte
• 200 ml smântână
• 4 linguri de unt
Mod de preparare:
• Curăţaţi cartofii, tăiaţi în felii subţiri, uscaţi şi
amestecaţi cu mirodenii. O tavă pentru cuptor
se freacă cu un căţel de usturoi şi după aceea
se unge cu puţin unt. Aşezaţi în tavă jumătate
din feliile de cartofi amestecate cu mirodenii şi
împrăştiaţi o parte din brânza rasă peste
aceştia. Restul de felii de cartofi trebuie puse
deasupra şi restul de brânză rasă adăugată
peste ultimul strat de cartofi. Zdrobiţi al doilea
căţel de usturoi şi amestecaţi-l împreună cu
laptele şi smântâna. Amestecul se toarnă pes‐
te cartofi, iar restul de unt se pune în felii sub‐
ţiri deasupra.
– Nivel raft: 2
– Durata în aparat: 65 minute
9 - LASAGNE
Ingrediente pentru sosul cu carne:
• 100 g şuncă împănată cu grăsime
• 1 ceapă
•1 morcov
•100 g ţelină
• 2 linguri ulei de măsline
• 400 g carne tocată (amestec de vită şi porc)
• 100 ml supă ce carne
• 1 conservă mică de roşii, bucăţi (circa 400 g)
• oregano, cimbru, sare şi piper
Ingrediente sos Béchamel:
• 75 g unt
• 50 g făină
• 600 ml lapte
• sare, piper şi nucşoară
Amestecaţi cu:
• 3 linguri de unt
• 250 g foi verzi de Lasagne
• 50 g Parmezan, ras
• 50 g brânză degresată, rasă
4
www.electrolux.com