Aşezaţi în tavă jumătate din feliile de
cartofi amestecate cu mirodenii şi
împrăştiaţi o parte din brânza rasă peste
aceştia. Restul de felii de cartofi trebuie
puse deasupra şi restul de brânză rasă
adăugată peste ultimul strat de cartofi.
Zdrobiţi al doilea căţel de usturoi şi
amestecaţi-l împreună cu laptele şi
smântâna. Amestecul se toarnă peste
cartofi, iar restul de unt se pune în felii
subţiri deasupra.
• Durata în aparat: 65 minute
• Nivel raft: 2
1.9 Lasagne
Ingrediente pentru sosul cu carne:
• 100 g şuncă de pe burtă împănată cu
grăsime
• 1 ceapă
• 1 morcov
• 100 g ţelină
• 2 linguri ulei de măsline
• 400 g carne tocată (amestec de vită şi
porc)
• 100 ml supă ce carne
• 1 conservă mică de roşii, bucăţi (circa
400 g)
• oregano, cimbru, sare şi piper
Ingrediente sos Béchamel:
• 75 g unt
• 50 g făină
• 600 ml lapte
• sare, piper şi nucşoară
Amestecaţi cu:
• 3 linguri de unt
• 250 g foi verzi de Lasagne
• 50 g Parmezan, ras
• 50 g brânză degresată, rasă
Mod de preparare:
Cu un cuţit ascuţit daţi jos de pe şuncă
şoriciul şi eventualele zgârciuri, şi tăiaţi-o
cubuleţe. Curăţaţi ceapa, morcovul şi
ţelina, tăiaţi cubuleţe toate legumele.
Încălziţi uleiul într-o caserolă, rumeniţi
şunca de porc şi legumele tăiate
cubuleţe, în timp ce amestecaţi constant.
Adăugaţi treptat carnea tocată, rumeniţi-
o până se sfărâmă şi stingeţi-o cu supa
de carne. Amestecul de carne se
condimentează cu pastă de roşii,
verdeţuri, sare şi piper şi se găteşte
acoperit încă circa 30 minute.
Între timp se pregăteşte sosul Béchamel:
Topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi făină şi
gătiţi până devine auriu, amestecând
constant. Din când în când, în timp ce se
amestecă se adaugă laptele. Sosul se
condimentează cu sare, piper şi
nucşoară şi se fierbe descoperit circa 10
minute.
Ungeţi o formă mare, dreptunghiulară
pentru sufleu cu 1 lingură de unt. Aşezaţi
pe rând în formă câte un strat de tăieţei,
amestec de carne, sos Béchamel şi
brânza rasă. Deasupra, la sfârşit, un strat
Béchamel presărat cu brânză va forma
ultimul strat. Restul untului aşezaţi-l
peste sufleu.
• Durata în aparat: 55 minute
• Nivel raft: 1
*
www.electrolux.com4