Electrolux EOA5751FOX Recipe book

Tip
Recipe book

Acest manual este potrivit și pentru

RO CUPTOR CARTEA DE REŢETE
1. PROGRAME AUTOMATE
1.1 Friptură de vită
Setări:
Senzorul automat.
Temperatura zonei de mijloc: 65 °C.
Mod de preparare:
Condimentaţi carnea după gust,
introduceţi senzorul şi puneţi într-un vas
rezistent la foc.
Nivel raft: 1
1.2 Friptura de porc
Setări:
Stab. auto a greutatii. Interval de setare
pentru greutate între 1000 şi 3000 g.
Mod de preparare:
Condimentaţi carnea după gust şi
introduceţi într-un vas rezistent la foc.
Adăugaţi apă sau un alt lichid. Partea
inferioară trebuie să fie acoperită cu un
strat de lichid de 20 - 40 mm. Întoarceţi
friptura după aproximativ 30 de minute.
Nivel raft: 1
1.3 Puiul întreg
Setări:
Stab. auto a greutatii. Interval de setare
pentru greutate între 900 şi 2100 g.
Mod de preparare:
Puneţi puiul într-un vas rezistent la foc şi
condimentaţi după gust. După circa 30
de minute, întoarceţi friptura. În acest
sens, afişajul indică un memento.
Nivel raft: 1
1.4 Pizza
Ingrediente pentru aluat:
14 g drojdie proaspătă
200 ml apă
300 g făină
3 g sare
1 lingură de ulei
Ingrediente pentru glazură:
1/2 conservă mică de tomate
mărunţite (200 g)
200 g brânză rasă
100 g salam
100 g şuncă fiartă
150 g ciuperci (la conservă)
150 g brânză Feta
oregano
Altele:
Tava de gatit, unsă
Mod de preparare:
Zdrobiţi drojdia într-un vas şi dizolvaţi-o
în apă. Amestecaţi sarea cu făina şi
adăugaţi-le în vasul cu drojdie împreună
cu uleiul.
Ingredientele trebuie amestecate până
când se formează un aluat fin care curge
din recipient. Aluatul trebuie lăsat să
crească într-un loc cald până când creşte
dublu.
Întindeţi aluatul şi puneţi-l pe tava de
gătit unsă, înţepaţi fundul acestuia cu o
furculiţă.
Ingredientele pentru conţinut trebuie
puse pe aluat în ordinea indicată.
Durata în aparat: 25 minute
Nivel raft: 1
1.5 Briose
Ingrediente:
150 g unt
150 g zahăr
1 plic de zahăr vanilat (aproximativ 8
g)
1 priză de sare
zeama de la o lămâie netratată cu
ceară
2 ouă
50 ml lapte
25 g făină de porumb
225 g făină
10 g praf de copt
1 borcan de vişine (375 g)
225 g fulgi de ciocolată
Altele:
Forme din hârtie, aproximativ 7 cm
diametru
Mod de preparare:
www.electrolux.com2
Amestecaţi untul, zahărul, zahărul
vanilat, sarea şi zeama de la o lămâie
netratată cu ceară. Adăugaţi ouăle şi
amestecaţi din nou.
Amestecaţi făina de porumb, făina de
grâu şi praful de copt şi încorporaţi în
amestec cu laptele.
Scurgeţi vişinele şi încorporaţi în
amestec cu fulgii de ciocolată.
Turnaţi amestecul în formele de hârtie,
puneţi formele pe o tavă şi introduceţi-le
în aparat. Folosiţi tava pentru brioşe,
dacă există.
Durata în aparat: 40 minute
Nivel raft: 3
1.6 Quiche Lorraine
Ingrediente pentru aluat:
200 g făină
2 ouă
100 g unt
1/2 linguriţă de sare
puţin piper
1 priză de nucşoară
Ingrediente pentru glazură:
150 g brânză rasă
200 g şuncă fiartă sau şuncă slabă
2 ouă
250 g smântână
sare, piper şi nucşoară
Altele:
Tavă neagră, unsă, cu diametru de 28
cm
Mod de preparare:
Făina, untul, ouăle şi mirodeniile se
aşază într-un vas şi se amestecă până
se omogenizează. Aluatul trebuie lăsat
câteva ore la rece.
Întindeţi aluatul într-o tavă unsă din tablă
neagră. Înţepaţi aluatul cu o furculiţă.
Presăraţi şunca pe aluat.
Pentru sos trebuie amestecate ouăle cu
smântâna şi cu condimentele. Apoi
adăugaţi brânza.
Turnaţi umplutura peste şuncă.
Durata în aparat: 40 minute
Nivel raft: 2
1.7 Pâine albă
Ingrediente:
1000 g făină
40 g drojdie proaspătă sau 20 g
drojdie uscată
650 ml lapte
15 g sare
Altele:
Tavă de gătit unsă sau tapetată cu
hârtie ceruită
Mod de preparare:
Făina şi sarea trebuie puse într-un
recipient mare. Drojdia trebuie topită în
lapte călduţ şi trebuie adăugată la făină.
Se frământă totul într-un aluat maleabil.
În funcţie de calitatea făinii, s-ar putea să
fie nevoie de ceva mai mult lapte pentru
a obţine un aluat maleabil.
Aluatul trebuie lăsat să crească până
când se dublează.
Tăiaţi aluatul în două, prelucraţi-l în două
franzele alungite şi aşezaţi-le pe tava de
gătit, care a fost unsă sau acoperită cu
hârtie ceruită.
Pâinile trebuie să mai crească cu încă
jumătate din volum.
Înainte de coacere trebuie presărată
puţină făină şi cu un cuţit ascuţit trebuie
tăiat în diagonală de 3 - 4 ori,
aproximativ la 1 cm adâncime.
Durata în aparat: 55 minute
Nivel raft: 2
1.8 Cartofi gratinati
Ingrediente:
1000 g cartofi
1 linguriţă fiecare de sare, piper şi
nucşoară
2 căţei de usturoi
200 g brânză rasă
200 ml lapte
200 ml smântână
4 linguri de unt
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, tăiaţi în felii subţiri,
uscaţi şi amestecaţi cu mirodenii.
O tavă pentru cuptor se freacă cu un
căţel de usturoi şi după aceea se unge
cu puţin unt.
ROMÂNA 3
Aşezaţi în tavă jumătate din feliile de
cartofi amestecate cu mirodenii şi
împrăştiaţi o parte din brânza rasă peste
aceştia. Restul de felii de cartofi trebuie
puse deasupra şi restul de brânză rasă
adăugată peste ultimul strat de cartofi.
Zdrobiţi al doilea căţel de usturoi şi
amestecaţi-l împreună cu laptele şi
smântâna. Amestecul se toarnă peste
cartofi, iar restul de unt se pune în felii
subţiri deasupra.
Durata în aparat: 65 minute
Nivel raft: 2
1.9 Lasagne
Ingrediente pentru sosul cu carne:
100 g şuncă de pe burtă împănată cu
grăsime
1 ceapă
1 morcov
100 g ţelină
2 linguri ulei de măsline
400 g carne tocată (amestec de vită şi
porc)
100 ml supă ce carne
1 conservă mică de roşii, bucăţi (circa
400 g)
oregano, cimbru, sare şi piper
Ingrediente sos Béchamel:
75 g unt
50 g făină
600 ml lapte
sare, piper şi nucşoară
Amestecaţi cu:
3 linguri de unt
250 g foi verzi de Lasagne
50 g Parmezan, ras
50 g brânză degresată, rasă
Mod de preparare:
Cu un cuţit ascuţit daţi jos de pe şuncă
şoriciul şi eventualele zgârciuri, şi tăiaţi-o
cubuleţe. Curăţaţi ceapa, morcovul şi
ţelina, tăiaţi cubuleţe toate legumele.
Încălziţi uleiul într-o caserolă, rumeniţi
şunca de porc şi legumele tăiate
cubuleţe, în timp ce amestecaţi constant.
Adăugaţi treptat carnea tocată, rumeniţi-
o până se sfărâmă şi stingeţi-o cu supa
de carne. Amestecul de carne se
condimentează cu pastă de roşii,
verdeţuri, sare şi piper şi se găteşte
acoperit încă circa 30 minute.
Între timp se pregăteşte sosul Béchamel:
Topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi făină şi
gătiţi până devine auriu, amestecând
constant. Din când în când, în timp ce se
amestecă se adaugă laptele. Sosul se
condimentează cu sare, piper şi
nucşoară şi se fierbe descoperit circa 10
minute.
Ungeţi o formă mare, dreptunghiulară
pentru sufleu cu 1 lingură de unt. Aşezaţi
pe rând în formă câte un strat de tăieţei,
amestec de carne, sos Béchamel şi
brânza rasă. Deasupra, la sfârşit, un strat
Béchamel presărat cu brânză va forma
ultimul strat. Restul untului aşezaţi-l
peste sufleu.
Durata în aparat: 55 minute
Nivel raft: 1
*
www.electrolux.com4
ROMÂNA 5
www.electrolux.com6
ROMÂNA 7
www.electrolux.com/shop
867316380-A-022015
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Electrolux EOA5751FOX Recipe book

Tip
Recipe book
Acest manual este potrivit și pentru