Mod de preparare:
Condimentaţi carnea după gust şi introduceţi într-un vas rezistent la foc. Adăugaţi apă sau
alt lichid; partea inferioară trebuie să fie acoperită la o adâncime de 10 - 20 mm. Acoperiţi
cu un capac.
Spata de vitel
Ingrediente:
• 1 rasol de viţel de la spate de 1,5 - 2 kg
• 4 felii de costiţă fiartă
• 2 linguri ulei
• 1 linguriţă sare
• 1 linguriţă boia dulce
• 1/2 linguriţă busuioc
• 1 conservă mică de ciuperci tăiate
• legume pentru supă (morcov, praz, ţelină, pătrunjel)
•apă
Mod de preparare:
Faceţi 8 crestături pe lungime în jurul rasolului de viţel. Tăiaţi patru felii de costiţă fiartă în
jumătate şi introduceţi în crestături. Amestecaţi ulei, sare, boia şi busuioc şi presăraţi peste
rasolul de viţel. Puneţi rasolul de viţel într-o tavă pentru coacere şi presăraţi ciupercile dea‐
supra. Adăugaţi legumele pentru supă şi apă la rasolul de viţel; partea inferioară trebuie să
fie acoperită la o adâncime de 10 - 15 mm.
– Timp în cuptor: 160 de minute
– Nivel de utilizare: 1
Ossobuco
Ingrediente:
• 4 linguri de unt pentru rumenire
• 4 felii de pulpă de viţel cu os, de circa 3 - 4 cm grosime (tăiaţi transversal pe os)
• 4 morcovi medii, tăiaţi cubuleţe
• 4 tulpini de ţelină, tăiate cubuleţe
• 1 kg de tomate coapte, fără coajă, tăiate în jumătate, sâmburii scoşi şi tăiate cubuleţe
• 1 legătură de pătrunjel, spălată şi tocată mai mare
• 4 linguri unt
• 2 linguri de făină pentru tapetare
• 6 linguri ulei de măsline
• 250 ml vin alb
• 250 ml supă ce carne
• 3 cepe medii, decojite şi tocate mărunt
• 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi feliaţi subţire
• Câte 1/2 linguriţă de cimbru şi de oregano
• 2 foi de dafin
Reţete pentru Gătire asistata
17