Electrolux EOBP8801VX Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare
Electrolux
Cooking
Cuptor cu abur
EOBP8801VX
CUPRINS
1. INFORMAŢII PRIVIND SIGURANŢA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3
2. INSTRUCŢIUNI PRIVIND SIGURANŢA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
3. DESCRIEREA PRODUSULUI . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
4. ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
5. PANOUL DE COMANDĂ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
6. UTILIZAREA ZILNICĂ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
7. FUNCŢIILE CEASULUI . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
8. PROGRAME AUTOMATE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
9. UTILIZAREA ACCESORIILOR . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
10. FUNCŢII SUPLIMENTARE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
11. SFATURI UTILE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
12. ÎNGRIJIREA ŞI CURĂŢAREA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
13. CE TREBUIE FĂCUT DACĂ... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44
14. DATE TEHNICE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
15. INSTALAREA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
16. ROMANIA - SUPORT ŞI ASISTENŢĂ CLIENŢI . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 48
NE GÂNDIM LA DUMNEAVOASTRĂ
Vă mulţumim că aţi achiziţionat un aparat Electrolux. Aţi ales un produs care include decenii de experienţă
profesională şi de inovaţie. Ingenios şi stilat, a fost conceput special pentru dumneavoastră. Pentru ca oricând îl
utilizați puteţi fi sigur de aceleaşi rezultate extraordinare.
Bine aţi venit la Electrolux.
Vizitaţi website-ul la:
Aici găsiţi sfaturi privind utilizarea, broşuri, informaţii care vă ajută la rezolvarea unor probleme apărute
şi informaţii despre service:
www.electrolux.com
Înregistraţi-vă produsul pentru a beneficia de servicii mai bune:
www.RegisterElectrolux.com
Cumpăraţi accesorii, consumabile şi piese de schimb originale pentru aparatul dvs.:
www.electrolux.com/shop
SERVICIUL DE RELAŢII CU CLIENŢII ŞI SERVICE
Vă recomandăm utilizarea pieselor de schimb originale.
Atunci când contactaţi unitatea de Service, asiguraţi-vă că aveţi disponibile următoarele informaţii.
Informaţiile pot fi găsite pe plăcuţa cu datele tehnice. Model, PNC, Număr de serie.
Avertisment / Atenţie-Informaţii privind siguranţa.
Informaţii şi recomandări generale
Informaţii cu privire la mediul înconjurător
Ne rezervãm dreptul asupra efectuãrii de modificãri.
2
www.electrolux.com
1. INFORMAŢII PRIVIND SIGURANŢA
Înainte de instalarea şi de utilizarea aparatului, citiţi cu atenţie in‐
strucţiunile furnizate. Producătorul nu este responsabil dacă insta‐
larea şi utilizarea incorectă a aparatului provoacă răniri şi daune.
Păstraţi întotdeauna instrucţiunile împreună cu aparatul pentru
consultare ulterioară.
1.1 Siguranţa copiilor şi a persoanelor vulnerabile
AVERTIZARE
Risc de sufocare, de rănire sau de provocare a unei incapa‐
cităţi funcţionale permanente.
Acest aparat poate fi utilizat de copiii cu vârsta mai mare de 8
ani, de persoanele cu capacităţi fizice, senzoriale sau mentale
reduse sau de persoanele fără cunoştinţe sau experienţă dacă
sunt supravegheate de o persoană responsabilă pentru siguran
ţa lor.
Nu lăsaţi copiii să se joace cu aparatul. Copiii cu vârsta mai
mică de 3 ani nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi în apropierea
aparatului.
Nu lăsaţi la îndemâna copiilor ambalajul produsului.
Nu lăsaţi copiii şi animalele să se apropie de aparat atunci când
acesta este în funcţiune sau când se răceşte. Componentele ac‐
cesibile sunt fierbinţi.
Dacă aparatul are un dispozitiv de siguranţă pentru copii, vă re‐
comandăm să-l activaţi.
Curăţarea şi întreţinerea curentă nu trebuie efectuate de copii
nesupravegheaţi.
1.2 Aspecte generale privind siguranţa
Doar o persoană calificată trebuie să instaleze acest aparat şi să
înlocuiască cablul.
Aparatul devine fierbinte în interior pe durata funcţionării. Nu
atingeţi elementele de încălzire care sunt în aparat. Folosiţi în‐
totdeauna mănuşi de protecţie pentru a scoate sau a pune în in‐
terior accesorii sau vase.
ROMÂNA 3
Nu folosiţi un aparat de curăţat cu abur pentru a curăţa aparatul.
Întrerupeţi alimentarea cu electricitate înainte de a efectua ope
raţiile de întreţinere.
Nu folosiţi substanţe abrazive dure sau răzuitoare ascuţite de
metal pentru a curăţa sticla uşii deoarece acestea pot zgâria su‐
prafaţa, ceea ce poate conduce la spargerea sticlei.
Utilizaţi senzorul recomandat pentru acest aparat.
Pentru a scoate suporturile pentru raft trebuie să trageţi mai întâi
de partea din faţă a suportului, după care să îndepărtaţi capătul
din spate de pereţii laterali. Instalaţi suporturile pentru raft în or‐
dine inversă.
În cazul în care cablul de alimentare este deteriorat, acesta tre‐
buie înlocuit de producător, de un service autorizat sau de per
soane cu o calificare calificare similară pentru a se evita perico‐
lul.
Asiguraţi-vă că aparatul este oprit înainte de a înlocui becul pen‐
tru a evita o posibilă electrocutare.
2.
INSTRUCŢIUNI PRIVIND SIGURANŢA
2.1 Instalarea
AVERTIZARE
Doar o persoană calificată va instala
acest aparat.
Îndepărtaţi toate ambalajele.
Dacă aparatul este deteriorat, nu îl instalaţi
sau utilizaţi.
Respectaţi instrucţiunile de instalare furnizate
împreună cu aparatul.
Procedaţi cu atenţie sporită atunci când mutaţi
aparatul deoarece acesta este greu. Purtaţi
întotdeauna mănuşi de protecţie.
Nu trageţi aparatul de mâner.
Respectaţi distanţele minime faţă de alte apa‐
rate şi corpuri de mobilier.
Verificaţi dacă aparatul este instalat având în
jurul său structuri de siguranţă.
Laturile aparatului trebuie să rămână în apro‐
pierea altor aparate sau unităţi cu aceeaşi
înălţime.
Conexiunea la reţeaua electrică
AVERTIZARE
Risc de incendiu şi de electrocutare.
Toate conexiunile electrice trebuie realizate
de către un electrician calificat.
Aparatul trebuie legat la împământare.
Verificaţi dacă informaţiile de natură electrică,
specificate pe plăcuţa cu datele tehnice, co‐
respund sursei de tensiune. Dacă nu, contac‐
taţi un electrician.
Folosiţi întotdeauna o priză cu protecţie la
electrocutare corect instalată.
Nu folosiţi adaptoare cu căi multiple şi cabluri
prelungitoare.
Procedaţi cu atenţie pentru a nu deteriora şte‐
cherul şi cablul de alimentare electrică. Con‐
tactaţi centrul de service sau un electrician
4
www.electrolux.com
pentru a schimba un cablu de alimentare de‐
teriorat.
Nu lăsaţi cablurile de alimentare electrică să
intre în contact cu uşa aparatului, în special
atunci când uşa este fierbinte.
Protecţia la electrocutare a pieselor aflate sub
tensiune şi izolate trebuie fixată astfel încât să
nu permită scoaterea ei fără folosirea unor
unelte.
Introduceţi ştecherul în priză numai după în‐
cheierea procedurii de instalare. Asiguraţi-vă
că priza poate fi accesată după instalare.
Dacă priza de curent prezintă jocuri, nu co‐
nectaţi la ea ştecherul.
Nu trageţi de cablul de alimentare pentru a
scoate din priză aparatul. Trageţi întotdeauna
de ştecher.
Folosiţi doar dispozitive de izolare adecvate:
întrerupătoare pentru protecţia liniei, siguranţe
fuzibile (siguranţele cu şurub trebuie scoase
din suport), mecanisme de decuplare pentru
scurgeri de curent şi contactoare.
Instalaţia electrică trebuie să fie prevăzută cu
un dispozitiv de izolare, care vă permite
deconectaţi aparatul de la reţea la toţi polii.
Dispozitivul izolator trebuie să aibă o deschi‐
dere între contacte de cel puţin 3 mm.
2.2 Utilizarea
AVERTIZARE
Risc de rănire, arsuri sau de electrocu‐
tare sau explozie.
Utilizaţi acest aparat într-un mediu casnic.
Nu modificaţi specificaţiile acestui aparat.
Nu blocaţi fantele de ventilaţie.
Nu lăsaţi aparatul nesupravegheat în timpul
funcţionării.
Dezactivaţi aparatul după fiecare întrebuinţa‐
re.
Procedaţi cu atenţie la deschiderea uşii apara‐
tului atunci când aparatul este în funcţiune.
Este posibilă emisia de aer fierbinte.
Nu acţionaţi aparatul având mâinile umede
sau când acesta este în contact cu apa.
Nu aplicaţi presiune asupra uşii deschise.
Nu utilizaţi aparatul ca suprafaţă de lucru sau
ca loc de depozitare.
Ţineţi întotdeauna închisă uşa aparatului atun‐
ci când acesta este în funcţiune.
Deschideţi uşa aparatului cu atenţie. Utilizarea
unor ingrediente cu conţinut de alcool poate
determina prezenţa aburilor de alcool în aer.
Nu lăsaţi scânteile sau flăcările deschise să
intre în contact cu aparatul atunci când des‐
chideţi uşa.
Produsele inflamabile sau obiectele umezite
cu produse inflamabile nu trebuie introduse în
aparat, nici puse adiacent sau deasupra aces‐
tuia.
AVERTIZARE
Pericol de deteriorare a aparatului.
Pentru a preveni deteriorarea sau decolorarea
emailului:
– nu puneţi vase sau alte obiecte în aparat di‐
rect pe baza acestuia.
– nu puneţi folie din aluminiu direct pe baza
aparatului.
– nu puneţi apă direct în aparatul fierbinte.
– nu ţineţi vase umede şi alimente în interiorul
aparatului după încheierea gătirii.
– procedaţi cu atenţie la demontarea sau in‐
stalarea accesoriilor.
Decolorarea emailului nu are niciun efect asu‐
pra funcţionării aparatului. Nu este un defect
în ceea ce priveşte garanţia legală.
Folosiţi o cratiţă adâncă pentru prăjiturile siro‐
poase. Sucurile de fructe lasă pete care pot fi
permanente.
Gătirea cu abur
AVERTIZARE
Pericol de arsuri şi de deteriorare a
aparatului.
Nu deschideţi uşa aparatului în timpul gătirii
cu abur. Poate ieşi abur.
2.3 Îngrijirea şi curăţarea
AVERTIZARE
Pericol de rănire, incendiu sau de dete‐
riorare a aparatului.
Înainte de a curăţa aparatul, deconectaţi-l şi
scoateţi ştecherul din priză.
Verificaţi dacă aparatul s-a răcit. Există riscul
de spargere a panourilor vitrate.
Înlocuiţi imediat panourile vitrate ale uşii dacă
acestea sunt deteriorate. Contactaţi Centrul
de Service.
Atenţie când scoateţi uşa aparatului. Aceasta
este grea!
Curăţaţi regulat aparatul pentru a preveni de‐
teriorarea materialului de la suprafaţă.
ROMÂNA 5
Resturile de grăsimi sau de alimente din apa‐
rat pot duce la apariţia unui incendiu.
Curăţaţi aparatul cu o lavetă moale umedă.
Utilizaţi numai detergenţi neutri. Nu folosiţi
produse abrazive, bureţi abrazivi, solvenţi sau
obiecte metalice.
Dacă folosiţi un spray pentru cuptor, respecta‐
ţi instrucţiunile de siguranţă de pe ambalaj.
Nu curăţaţi emailul catalitic (dacă este cazul)
cu nici un tip de detergent.
2.4 Bec interior
Tipul de bec sau de lampă cu halogen utilizat
pentru acest aparat este destinat exclusiv
aparatelor electrocasnice. Nu îl utilizaţi în alte
scopuri.
AVERTIZARE
Risc de electrocutare.
Deconectaţi aparatul de la sursa de alimenta‐
re electrică înainte de a înlocui becul.
Folosiţi doar becuri cu aceleaşi specificaţii.
2.5 Aruncarea la gunoi
AVERTIZARE
Risc de rănire sau de sufocare.
Deconectaţi aparatul de la sursa de alimenta‐
re.
Tăiaţi cablul electric şi îndepărtaţi-l.
Scoateţi dispozitivul de blocare a uşii pentru a
preveni închiderea copiilor sau a animalelor
de companie în aparat.
3. DESCRIEREA PRODUSULUI
21
11
5
4
6
7
9
10
5
4
3
2
1
8
3
1
Panou de comandă
2
Dispozitiv de programare electronic
3
Sertar pentru apă
4
Priză pentru senzor
5
Element încălzire
6
Bec
7
Ventilator
8
Element de încălzire pe peretele spate
9
Instalaţie de producere a aburului cu capac
10
Suportul pentru raft, detaşabil
11
Poziţii rafturi
3.1 Accesoriile
ATENŢIE
Nu utilizaţi tava de gătit sau cratiţa
adâncă cu funcţia Gătire cu abur.
Raft sârmă
Pentru veselă, forme pentru prăjituri, fripturi.
6
www.electrolux.com
Tavă de gătit
Pentru prăjituri şi fursecuri.
Grill- / Tavă pentru frigere
Pentru coacere şi frigere sau ca tavă pentru
grăsime.
Senzor
Pentru a măsura cât de bine sunt făcute alimen‐
tele.
Vas de sticlă cu 2 inserturi pentru grătar
Burete
Pentru absorbirea restului de apă din generatorul
de aburi.
4. ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE
AVERTIZARE
Consultaţi capitolele privind Siguranţa.
4.1 Prima curăţare
Scoateţi toate componentele aparatului.
Curăţaţi aparatul înainte de prima utilizare.
Consultaţi capitolul "Îngrijirea şi curăţa‐
rea".
4.2 Prima conectare
Când conectaţi aparatul la sursa de tensiune sau
ulterior întreruperii alimentării electrice, trebuie
să setaţi limba, contrastul la display şi luminozi‐
tatea display-ului şi ceasul. Apăsaţi
sau
pentru a alege valoarea. Apăsaţi OK pentru a
confirma.
ROMÂNA 7
5. PANOUL DE COMANDĂ
Dispozitivul de programare electronic
1110987654321
Pentru controlul aparatului utilizaţi câmpurile cu senzor
Număr
Câmp cu
senzor
Funcţie Comentariu
1
-
Afişaj Afişează setările curente ale aparatului.
2
INCEPUT / SFAR‐
SIT
Pentru activarea şi dezactivarea aparatului.
3
Functii de gatire
sau Gatire asistata
Pentru a selecta o funcţie de gătire sau o
funcţie Gatire asistata . Când aparatul este ac
tivat, atingeţi câmpul o dată sau de două ori
până când afişajul indică funcţia necesară.
Pentru a activa sau dezactiva lumina, apăsaţi
câmpul timp de 3 secunde. Puteţi activa lumi‐
na şi când aparatul este dezactivat.
4
Programele Favo‐
rite
Pentru a salva şi pentru a avea acces la pro‐
gramele favorite.
5
Selectarea tempe‐
raturii
Pentru a seta temperatura sau a afişa tempe‐
ratura curentă din aparat. Pentru a activa sau
a dezactiva funcţia Incalzire rapida , apăsaţi
câmpul timp de 3 secunde.
6
Tasta jos Pentru a vă deplasa jos în meniu.
7
Tasta sus Pentru a vă deplasa sus în meniu.
8
OK Pentru confirmarea selecţiei sau setării.
9
Tasta de revenire
la ecranul iniţial
Pentru a reveni la meniul anterior din meniu.
Pentru a afişa meniul principal, apăsaţi câm‐
pul timp de 3 secunde.
10
Timp şi funcţii su‐
plimentare
Pentru a seta funcţii diferite. Când operează o
funcţie de gătire, atingeţi câmpul cu senzor
pentru a seta cronometrul, memoria Blocare ,
Programele Favorite , Gatire + Pastrare sau
Setare + Pornire sau pentru a schimba setările
senzorului (doar pentru anumite modele).
8
www.electrolux.com
Număr
Câmp cu
senzor
Funcţie Comentariu
11
Cronometru Pentru a seta Cronometru .
Afişaj
A
DE
B C
A)
Funcţie de gătire
B)
Timpul
C)
Indicatorul de încălzire
D)
Temperatura
E)
Indică durata unei funcţii sau ora de sfârşit a
acesteia
Alţi indicatori de pe afişaj
Pictogramă Funcţie
Cronometru Funcţia este activată.
Timpul Arată ora curentă.
Durata Indică timpul necesar pentru ciclul de gătire.
Sfarsit la Afişează când se termină ciclul de gătire.
Indicare timp
Indică durata de acţiune a funcţiei de gătire. Apăsaţi
şi în acelaşi timp pentru a reseta ora.
Indicatorul de încălzi‐
re
Indică nivelul temperaturii din aparat.
Indicator Încălzire ra‐
pidă
Funcţia este activată. Aceasta reduce timpul de încălzi‐
re.
Stab. auto a greutatii Este activat sistemul de cântărire automată sau puteţi
modifica valoarea greutăţii.
Gatire + Pastrare Funcţia este activată.
6. UTILIZAREA ZILNICĂ
AVERTIZARE
Consultaţi capitolele privind Siguranţa.
6.1 Navigarea prin meniuri
1.
Activaţi aparatul.
2.
Apăsaţi sau pentru a selecta opţiu‐
nea de meniu.
3.
Pentru a trece la submeniu sau a accepta
setarea apăsaţi OK.
Puteţi reveni la meniul principal în orice moment
atingând
.
ROMÂNA 9
6.2 Prezentarea generală a meniurilor
Meniul principal
Pictogramă Funcţie meniu Descriere
Functii de gatire Conţine lista funcţiilor de gătire.
Gătitul sub vid
Conţine o funcţie de gătire şi o listă de pro‐
grame automate.
Gatire asistata Conţine o listă a programelor automate.
Programele Favorite
Conţine o listă a programelor de gătit favorite,
salvată de utilizator.
Curăţare asistată Conţine o listă a programelor de curăţare.
Setari de baza Conţine o listă a celorlalte setări.
Specialitati
Conţine o listă a funcţiilor de gătire suplimen‐
tare.
Submeniu pentru: Setari de baza
Pictogramă Submeniu Aplicaţie
Setati timpul Reglează ora ceasului.
Indicare timp
Când este activ şi dezactivaţi aparatul, afişa‐
jul indică ora curentă.
SETARE + PORNIRE
Când este pornit, puteţi activa funcţia după
ce activaţi o funcţie de gătire.
Gatire + Pastrare
Când este pornit, puteţi activa funcţia după
ce activaţi o funcţie de gătire.
Extindere timp Activează şi dezactivează funcţia.
Contrast la display Reglează contrastul afişajului în grade.
Luminozitate display Reglează luminozitatea afişajului în grade.
Limba de utilizare Setează limba de afişare.
Volum la apasare pe taste
Reglează în grade volumul tonurilor emise la
apăsarea tastelor şi semnalelor sonore.
Tonul de la taste
Activează şi dezactivează tonurile asociate
tastelor. Nu puteţi dezactiva tonul câmpului
tactil de Pornire/Oprire.
Alarma/Ton de eroare Activează şi dezactivează tonurile de alarmă.
Asistare curatare Vă ghidează prin procedura de curăţare.
Service Indică versiunea software şi configuraţia.
Setari initiale Resetează toate valorile la cele din fabricaţie.
10
www.electrolux.com
Submeniu pentru: Gătitul sub vid
Pictogramă Funcţie meniu Descriere
Modul de gătit sub vid
Foloseşte aburul pentru carne, peşte, fructe
de mare, legume şi fructe. Setaţi temperatura
în intervalul 50°C — 95°C.
Reţete sub vid Conţine o listă a programelor automate.
Gătitul sub vid este inspirat de tehnolo‐
gia Sous-vide, care în limba franceză
înseamnă "sub vid". Numele se referă
la o metodă de gătit la temperaturi redu‐
se folosind pungi de plastic sigilate în
vid.
Submeniu pentru: Curăţare asistată
Pictogramă Funcţie meniu Descriere
Curatire cu abur
Procedură pentru curăţarea cuptorului cu aju‐
torul aburului.
Decalcifiere
Procedură de curăţare a instalaţiei de produ‐
cere a aburului.
6.3 Functii de gatire
Submeniu pentru: Functii de gatire
Funcţie de gătire Aplicaţie
Aer cald Pentru coacerea pe 3 poziţii ale raftului simultan şi
pentru deshidratarea alimentelor. Setaţi temperatu‐
rile cuptorului cu 20 - 40 °C mai mici decât atunci
când folosiţi Caldura de sus + jos .
Pizza Pentru coacerea pe 1 raft a mâncărurilor care ne‐
cesită o rumenire mai intensă şi o bază crocantă.
Setaţi temperaturile cuptorului cu 20 - 40 °C mai
mici decât atunci când folosiţi Caldura de sus +
jos .
Aer cald (umed) Pentru coacerea şi gătirea economică în principal a
produselor de patiserie uscate, precum şi pentru
coacerea în forme pe un nivel.
Caldura de sus + jos Pentru a coace şi a prăji pe 1 poziţie a raftului.
Grill Pentru a găti la grătar alimente plate. Pentru a prăji
pâine.
Grill rapid Pentru frigerea la grătar a alimentelor plate în can‐
tităţi mari. Pentru a prăji pâine.
Gatire intensiva Pentru a frige bucăţi mai mari de carne roşie sau
de pasăre cu os pe o poziţie a raftului. De aseme
nea, pentru gratinare şi rumenire.
ROMÂNA 11
Funcţie de gătire Aplicaţie
Incalzire jos Pentru a coace prăjituri cu coajă crocantă sau us‐
cată şi pentru a conserva alimentele.
Gatire la temp. scazuta În special pentru prepararea fripturilor fragede, su‐
culente.
Regenerare cu abur Pentru reîncălzirea alimentelor gătite deja direct pe
farfurie.
Abur cald + aer fierbinte Pentru a coace pâine, frige bucăţi mari de carne
sau încălzi alimente reci sau congelate.
Abur + aer fierbinte Pentru preparate cu un conţinut ridicat de ume
zeală şi pentru peşte fiert, custard royale şi terrine.
Gatire cu abur Pentru legume, peşte, cartofi, orez, paste sau feluri
de mâncare speciale.
Submeniu pentru: Specialitati
Funcţie de gătire Aplicaţie
Coacere paine Pentru coacerea pâinii.
Gratinare Pentru preparate precum lasagna sau cartofi grati‐
naţi. De asemenea, pentru rumenire.
Aluaturi Pentru creşterea aluatului cu drojdie înainte de
coacere.
Incalzire farfuriei Pentru a pre-încălzi farfuria înainte de servire.
Pastreaza cald Pentru a face conserve de legume, de exemplu
murături.
Mentine cald Pentru a păstra mâncarea gătită caldă.
Decongelare Pentru a dezgheţa alimente congelate.
Preparate congelate Pentru a găti mâncăruri semipreparate crocante
precum cartofi prăjiţi, bulete, rulouri crocante.
6.4 Activarea unei funcţii de gătire
1.
Activaţi aparatul.
2.
Selectaţi meniul Functii de gatire . Apăsaţi
OK pentru a confirma.
3.
Setaţi o funcţie de gătire. Apăsaţi OK pentru
a confirma.
4.
Reglaţi temperatura. Apăsaţi OK pentru a
confirma.
Apăsaţi pentru a merge direct la me‐
niul Functii de gatire . Îl puteţi utiliza
când aparatul este activat.
6.5 Gătire cu abur
Capacul sertarului pentru apă se află în panoul
de comandă.
1.
Apăsaţi capacul pentru a deschide sertarul
pentru apă.
12
www.electrolux.com
2.
Umpleţi sertarul pentru apă cu 800 ml de
apă.
Rezerva de apă este suficientă pentru circa
50 de minute.
Nu puneţi apă direct în instalaţia de pro‐
ducere a aburului.
Utilizaţi numai apă în forma sa normală.
Nu utilizaţi apă filtrată (demineralizată)
sau distilată.
3.
Activaţi aparatul.
4.
Setaţi funcţia de gătire cu abur (consultaţi
tabelul „Functii de gatire”) şi temperatura.
5.
Dacă este necesar, setaţi funcţia Durata
sau Sfarsit la . Aburul apare
după aproximativ 2 minute. Când aparatul
ajunge aproximativ la temperatura setată,
este emis un semnal acustic. Semnalul
acustic este emis din nou la sfârşitul duratei
de gătire.
6.
Dezactivaţi aparatul.
Când instalaţia de producere a aburului
este goală, se aude un semnal acustic.
Când aparatul este rece, absorbiţi apa rămasă în
instalaţia de producere a aburului cu un burete.
Dacă este necesar, curăţaţi instalaţia de produ‐
cere a aburului cu oţet. Lăsaţi aparatul să se
usuce complet cu uşa deschisă.
6.6 Tehnica Gătitul sub vid
1.
Pentru pregătirea alimentelor:
a)
Curăţaţi şi tăiaţi ingredientele.
b)
Condimentaţi ingredientele.
c)
Introduceţi ingredientele în pungile de
vidare adecvate.
2.
Sigilaţi în vid punga pentru a vă asigura că
aţi eliminat cât mai mult aer posibil.
3.
Depozitarea la rece a pungilor este obligato‐
rie pentru cazul în care acestea nu sunt
gătite imediat.
4.
Continuaţi cu Gătitul sub vid respectând in‐
dicaţiile din tabelul de gătit corespunzător
pentru tipul de aliment avut în vedere sau
reţetele de gătire asistată.
5.
Deschideţi punga şi serviţi.
6.
Opţional: adăugaţi un strat final alimentelor
cu o frigere sau o scurtă ţinere pe grătar, de
ex. pentru a avea o crustă frumoasă a cărnii
şi aroma tipică de friptură.
Avantajele principale pentru Gătitul sub vid :
Alimentele îşi păstrează aroma completă
deoarece nu există pierderi de aromă sau
umiditate prin evaporare
Textură mai fragedă a cărnii şi a peştelui
Alimentele îşi păstrează mineralele şi vitami‐
nele
Sunt necesare mai puţine mirodenii deoarece
alimentele îşi păstrează aroma lor naturală
Un flux de lucru îmbunătăţit deoarece nu mai
este necesară prepararea şi servirea alimen‐
telor în acelaşi timp şi acelaşi loc
Temperatura redusă de gătire reduce la minim
riscul de ardere a mâncării
Porţionarea alimentelor face uşoară păstrarea
lor
Cum se activează Modul de gătit sub
vid
1.
Activaţi aparatul.
2.
Selectaţi meniul Gătitul sub vid . Apăsaţi OK
pentru confirmare.
3.
Selectaţi Modul de gătit sub vid . Apăsaţi
OK pentru confirmare.
4.
Reglaţi temperatura. Apăsaţi OK pentru
confirmare.
6.7 Indicatorul de încălzire
La activarea unei funcţii de gătire, pe afişaj apare
bara indicatoare. Aceasta indică creşterea tem‐
peraturii.
Indicator Încălzire rapidă
Această funcţie reduce timpul de încălzire. Pen‐
tru activarea funcţiei ţineţi apăsat
timp de 3
secunde. Indicatorul de încălzire alternează.
Căldură reziduală
La dezactivarea aparatului, pe afişaj este indi‐
cată căldura reziduală. Aceasta poate fi utilizată
pentru menţinerea alimentelor calde.
6.8 Economisirea energiei
Aparatul dispune de unele funcţii care
vă ajută la economisirea energiei în tim‐
pul procesului zilnic de gătire:
Căldura reziduală:
ROMÂNA 13
Când funcţia de gătire sau programul ope‐
rează, elementele de încălzire sunt dezacti‐
vate cu 10 % mai devreme (becul şi ventila‐
torul continuă să funcţioneze). Pentru ca
această caracteristică să funcţioneze, dura‐
ta de gătire trebuie să fie mai lungă de 30
de minute sau trebuie să utilizaţi funcţiile
ceasului ( Durata , Sfarsit la ).
Când aparatul este oprit, puteţi utiliza
căldura pentru a păstra alimentele calde.
Afişajul indică temperatura rămasă.
Gătitul cu becul stins - Ţineţi apăsat
timp
de 3 secunde pentru a dezactiva becul pe du‐
rata gătirii.
7. FUNCŢIILE CEASULUI
Simbol Funcție Descriere
Cronometru
Pentru a seta o numărătoare inversă (max. 2 ore 30 de mi‐
nute). Această funcţie nu are nicio influenţă asupra func‐
ţionării aparatului. Pentru activarea funcţiei utilizaţi
. Pen‐
tru a seta minutele, apăsaţi
sau şi OK pentru activa‐
re.
Durata
Pentru a seta timpul de funcţionare a aparatului (max. 23 h
59 min).
Sfarsit la
Pentru a seta perioada de decuplare a unei funcţii de gătire
(max. 23 h 59 min).
Dacă setaţi timpul aferent unei funcţii a ceasului,
numărătoarea inversă începe după 5 secunde.
Dacă utilizaţi funcţiile ceasului Durata şi
Sfarsit la , aparatul dezactivează ele‐
mentele de încălzire după 90 % din tim‐
pul setat. Aparatul utilizează căldura re‐
ziduală pentru a continua procesul de
gătire până la terminarea timpului (3 -
20 minute).
Setarea funcţiilor ceasului
1.
Setaţi o funcţie de gătire.
2.
Apăsaţi în mod repetat, până când afi‐
şajul indică funcţia necesară a ceasului şi
simbolul aferent.
3.
Apăsaţi pe sau pentru a seta ora
dorită. Apăsaţi OK pentru a confirma. La în
cheierea duratei este emis un semnal so‐
nor. Aparatul se dezactivează. Afişajul in‐
dică un mesaj.
4.
Pentru a opri semnalul apăsaţi un câmp cu
senzor.
Informaţii utile:
Cu Durata şi Sfarsit la , mai întâi trebuie să
setaţi funcţia de gătire şi temperatura. Apoi
puteţi seta funcţia ceasului. Aparatul se de‐
zactivează automat.
Puteţi utiliza Durata şi Sfarsit la în acelaşi
timp, dacă doriţi să activaţi automat şi să de‐
zactivaţi aparatul ulterior.
Când utilizaţi Senzorul (dacă este cazul),
funcţiile Durata şi Sfarsit la nu funcţionează.
7.1 Gatire + Pastrare
Funcţia Gatire + Pastrare păstrează alimentele
preparate calde la 80 °C timp de 30 de minute.
Aceasta este activată după încheierea procedurii
de coacere sau prăjire.
Puteţi activa sau dezactiva funcţia din meniul
Setari de baza .
Condiţii pentru funcţie:
Temperatura setată trebuie să fie peste 80
°C.
Trebuie să fie setată Durata funcţiei.
Activarea funcţiei
1.
Activaţi aparatul.
2.
Selectaţi funcţia de gătire.
3.
Setaţi temperatura peste 80 °C.
4.
Atingeţi în mod repetat până când afişa‐
jul indică Gatire + Pastrare . Apasati OK
pentru confirmare.
La încheierea funcţiei este emis un semnal so
nor.
14
www.electrolux.com
Funcţia Gatire + Pastrare rămâne pornită dacă
schimbaţi funcţiile de gătire.
7.2 Extindere timp
Extindere timp are ca efect continuarea funcţiei
de gătire după ce Durata se termină.
Aplicabilă pentru toate funcţiile de gătire cu
Durata sau Stab. auto a greutatii .
Nu este aplicabilă în cazul funcţiilor de gătire
care utilizează senzorul.
Activarea funcţiei:
1.
La încheierea duratei de gătire este emis un
semnal sonor. Apăsaţi orice câmp cu sen‐
zor.
2.
Afişajul indică mesajul pentru Extindere timp
cinci minute.
3.
Apăsaţi pentru activarea funcţiei (sau
pentru anulare).
4.
Setaţi perioada Extindere timp . Apăsaţi OK
pentru a confirma.
8. PROGRAME AUTOMATE
AVERTIZARE
Consultaţi capitolele privind Siguranţa.
8.1 Programe automate
Aceste 3 programe automate oferă setări optime
pentru fiecare tip de carne sau alte reţete:
Programe pentru carne cu Stab. auto a greu‐
tatii (meniu Gatire asistata ) — Această func‐
ţie calculează automat durata de prăjire. Pen‐
tru a o utiliza trebuie să introduceţi greutatea
alimentelor.
Programe pentru carne cu Senzor automat
(meniu Gatire asistata ) — Această funcţie
calculează automat durata de prăjire. Pentru a
o utiliza trebuie să introduceţi temperatura zo‐
nei de mijloc. La încheierea programului este
emis un semnal sonor.
Retete automate (meniu Gatire asistata )
Această funcţie utilizează valori predefinite
pentru o mâncare. Pregătiţi mâncarea respec‐
tând reţeta din această carte.
Mâncăruri cu Stab. auto a greutatii
Friptura de porc
Friptura de vitel
Carne înăbuşită
Friptura de vanat
Friptura de miel
Pui, intreg
Curcan, intreg
Rata, intreaga
Gasca, intreaga
Mâncăruri cu Senzor automat
Pulpa de porc
Friptură de vită
Vită în stil scandinav
Pulpă de vânat
Friptură de miel, medie
Pui dezosat
Peste intreg
8.2 Gatire asistata cu Retete
automate
Acest aparat dispune de un set de reţete pe care
le puteţi utiliza. Acestea sunt fixe şi nu pot fi mo‐
dificate.
Activarea funcţiei:
1.
Activaţi aparatul.
2.
Selectaţi meniul Gatire asistata . Apăsaţi
OK pentru a confirma.
3.
Selectaţi categoria şi mâncarea. Apăsaţi OK
pentru a confirma.
4.
Selectaţi Retete automate . Apăsaţi OK
pentru a confirma.
Când utilizaţi funcţia Manual , aparatul
foloseşte setările automate. Acestea pot
fi modificate la fel ca celelalte funcţii.
8.3 Gatire asistata cu Stab. auto a
greutatii
Această funcţie calculează automat timpul nece‐
sar coacerii. Pentru a o utiliza, este necesar să
introduceţi greutatea alimentelor.
ROMÂNA 15
Activarea funcţiei:
1.
Activaţi aparatul.
2.
Selectaţi Gatire asistata . Apăsaţi OK pentru
a confirma.
3.
Selectaţi categoria şi mâncarea. Apăsaţi OK
pentru a confirma.
4.
Selectaţi Stab. auto a greutatii . Apăsaţi OK
pentru a confirma.
5.
Atingeţi sau pentru a seta greuta‐
tea alimentelor. Apăsaţi OK pentru a confir‐
ma.
Este iniţiat programul automat. Puteţi modifica
greutatea în orice moment. Apăsaţi sau
pentru a schimba greutatea. La încheierea dura
tei este emis un semnal sonor. Pentru a dezacti‐
va semnalul apăsaţi un câmp cu senzor.
În cazul anumitor programe, trebuie să
întoarceţi preparatul după 30 de minute.
În acest sens, afişajul indică un memen‐
to.
9. UTILIZAREA ACCESORIILOR
AVERTIZARE
Consultaţi capitolele privind Siguranţa.
9.1 Senzorul
Senzorul măsoară temperatura zonei de mijloc a
cărnii. Când carnea este la temperatura setată,
aparatul este dezactivat.
Trebuie setate două temperaturi:
Temperatura cuptorului
Temperatura zonei de mijloc a cărnii
Utilizaţi doar senzorul furnizat sau piese
de schimb originale.
Modul de utilizare a senzorului:
1.
Introduceţi vârful senzorului în mijlocul
cărnii.
2.
Activaţi aparatul.
3.
Introduceţi ştecherul senzorului în locaşul
din partea frontală a aparatului.
Pe afişaj va apărea senzorul.
4.
Apăsaţi sau în mai puţin de 5 se‐
cunde pentru a seta temperatura zonei de
mijloc.
5.
Setaţi funcţia cuptorului şi, dacă este nece‐
sar, temperatura acestuia.
Aparatul calculează un timp aproximativ
pentru finalizare. Timpul de finalizare diferă
în funcţie de cantităţile de aliment, de tem‐
peratura setată pentru cuptor (minim 120
°C) şi de modurile de operare. Aparatul cal‐
culează timpul de finalizare în aproximativ
30 de minute.
În timpul procesului de gătire, senzorul
trebuie să rămână introdus în carne şi
în locaşul aferent.
6.
Când carnea atinge temperatura zonei de
mijloc setată, este emis un semnal sonor.
Aparatul se dezactivează automat. Pentru a
opri semnalul atingeţi un câmp cu senzor.
7.
Scoateţi conectorul senzorului din priză şi
carnea din cuptor.
Pentru a seta temperatura zonei de mij‐
loc, apăsaţi
.
AVERTIZARE
Senzorul este fierbinte. Pericol de arsu
ri. Procedaţi cu atenţie la extragerea
vârfului şi a conectorului senzorului.
16
www.electrolux.com
9.2 Introducerea accesoriilor
Raft de sârmă împreună cu cratiţa adâncă:
Cratiţa adâncă şi raftul din sârmă au margini la‐
terale. Aceste margini şi forma barelor de ghidaj
formează un dispozitiv special care împiedică va‐
sele să alunece.
Raft de sârmă:
Împingeţi raftul între şinele de ghidaj ale suportu‐
lui raftului şi asiguraţi-vă că picioruşele sunt în‐
dreptate în jos.
Toate accesoriile au proeminenţe mici în par‐
tea de sus a laturilor stânga şi dreapta pentru
a creşte siguranţa. Proeminenţele sunt, de
asemenea, dispozitive anti-răsturnare.
Marginea înaltă din jurul raftului este un dispo‐
zitiv care împiedică alunecarea vaselor.
10. FUNCŢII SUPLIMENTARE
10.1 Meniul Programele Favorite
Puteţi salva setările preferate precum durata,
temperatura sau funcţia de gătire. Acestea sunt
disponibile în meniul Programele Favorite . Puteţi
salva 20 de programe.
Salvarea unui program
1.
Activaţi aparatul.
2.
Pentru a selecta o funcţie de gătire sau o
funcţie Gatire asistata .
3.
Atingeţi în mod repetat până când afişa‐
jul indică „ SALVEAZA ”. Apăsaţi OK pentru
confirmare.
4.
Afişajul indică prima poziţie liberă în memo‐
rie.
Apăsaţi OK pentru confirmare.
5.
Introduceţi numele programului. Prima literă
se aprinde intermitent.
Apăsaţi
sau pentru a schimba lite‐
ra. Apăsaţi OK.
6.
Atingeţi sau pentru a deplasa cur‐
sorul la dreapta sau la stânga. Apăsaţi OK.
Litera următoare se aprinde intermitent.
Efectuaţi paşii 5 şi 6 din nou, dacă este ne‐
cesar.
7.
Pentru a salva ţineţi apăsat OK.
Puteţi scrie peste o poziţie în memorie.
Când afişajul indică prima poziţie liberă
în memorie, apăsaţi pe
sau şi
apăsaţi OK pentru a suprascrie un pro‐
gram existent.
ROMÂNA 17
Puteţi modifica denumirea unui program
din meniul Numele programului .
Activarea programului
1.
Activaţi aparatul.
2.
Selectaţi meniul Programele Favorite .
Apăsaţi OK pentru confirmare.
3.
Alegeţi numele pentru programul favorit.
Apăsaţi OK pentru confirmare.
Apăsaţi
pentru a accesa direct Programele
Favorite . O puteţi utiliza şi când aparatul este
dezactivat (doar pentru anumite modele).
10.2 Blocare acces copii
Funcţia Blocare acces copii împiedică utilizarea
accidentală a aparatului.
Activarea şi dezactivarea funcţiei Blocare acces
copii:
1.
Activaţi aparatul.
2.
Apăsaţi şi în acelaşi timp până când
afişajul indică un mesaj.
10.3 Blocare
Blocare previne schimbarea accidentală a func‐
ţiei de gătire. Puteţi activa funcţia de Blocare nu‐
mai în timp ce aparatul funcţionează.
Activarea funcţiei Blocare :
1.
Activaţi aparatul.
2.
Selectaţi o funcţie de gătire sau o setare.
3.
Apăsaţi în mod repetat până când afişa‐
jul indică Blocare .
4.
Apăsaţi OK pentru confirmare.
Dezactivarea funcţiei Blocare :
1.
Apăsaţi .
2.
Apăsaţi OK pentru confirmare.
10.4 SETARE + PORNIRE
Funcţia SETARE + PORNIRE permite setarea
unei funcţii de gătire (sau a unui program) şi utili‐
zarea ulterioară a acesteia cu o singură apăsare
a câmpului cu senzor.
Activarea funcţiei:
1.
Activaţi aparatul.
2.
Setaţi o funcţie de gătire.
3.
Atingeţi în mod repetat până când afişa‐
jul indică Durata .
4.
Setaţi durata.
5.
Atingeţi în mod repetat până când afişa‐
jul indică SETARE + PORNIRE .
6.
Apăsaţi OK pentru a confirma.
Pentru a porni SETARE + PORNIRE , apăsaţi un
câmp cu senzor (cu excepţia
). Funcţia de
gătire setată este activată.
La încheierea funcţiei de gătire este emis un
semnal sonor.
Informaţii utile:
În timpul acţiunii funcţiei de gătire, funcţia Blo‐
care este activă.
Puteţi activa şi dezactiva funcţia SETARE +
PORNIRE din meniul Setari de baza .
10.5 Oprirea automată
Din motive de securitate, aparatul este dezacti‐
vat după un anumit timp:
Dacă o funcţie de gătire este activă.
Dacă nu modificaţi temperatura cuptorului.
Temperatura Durata de oprire
30 °C - 115 °C 12,5 ore
120 °C - 195 °C 8,5 ore
200 °C - 230 °C 5,5 ore
Oprirea automată este activată pentru
toate funcţiile, cu excepţia Iluminare
cuptor , Durata , Sfarsit la şi Senzor.
10.6 Suflantă cu aer rece
Când aparatul funcţionează, suflanta cu aer rece
porneşte automat pentru a menţine reci suprafe‐
ţele aparatului. Dacă opriţi aparatul, suflanta cu
aer rece continuă să funcţioneze până când apa‐
ratul se răceşte.
18
www.electrolux.com
11. SFATURI UTILE
Temperatura şi duratele de coacere din
tabele au rol consultativ. Acestea de‐
pind de reţete şi de calitatea şi cantita‐
tea ingredientelor utilizate.
11.1 Gătitul sub vid
Recomandări privind siguranţa alimentelor:
Funcţia Gătitul sub vid utilizează temperaturi mai
reduse la gătit faţă de gătitul normal. Gestionaţi
cu atenţie alimentele pentru o calitate ridicată a
mâncării:
Utilizaţi ingrediente crude de calitate foarte
bună.
Utilizaţi întotdeauna ingrediente crude care
sunt cât mai proaspete posibil.
Păstraţi întotdeauna ingredientele crude în
condiţii adecvate înainte de a le găti.
Spălaţi întotdeauna ingredientele înainte de a
le găti.
Pentru rezultate bune şi sigure, consultaţi în‐
totdeauna valorile din tabelele de gătit. Verifi‐
caţi durata gătirii, temperatura şi mărimea pre‐
paratului.
Preparatele nu trebuie păstrate la o tempera‐
tură mai mică de 60 °C pentru o perioadă mai
mare de timp pentru a evita problemele pri‐
vind siguranţa alimentelor.
Utilizaţi temperaturi reduse doar pentru prepa‐
rate care pot fi mâncate crude şi doar pentru o
scurtă perioadă de timp.
Preparatele sub vid au gustul ideal imediat
după gătire. Dacă nu consumaţi preparatele
imediat după gătire, scădeţi rapid temperatura
acestora. Pentru a realiza acest lucru, puneţi
preparatele într-o baie de gheaţă şi puneţi-le
în frigider. Puteţi păstra preparatele în frigider
timp de 2-3 zile.
Nu utilizaţi funcţia Gătitul sub vid pentru re‐
încălzirea resturilor de mâncare.
Împiedicaţi contactul dintre alimentele crude şi
cele gătite atunci când preparaţi şi gătiţi ali‐
mentele.
Nu utilizaţi aceleaşi unelte pentru acţiuni dife
rite fără a le spăla cu atenţie.
Pentru reţete cu ouă crude, nu lăsaţi albuşul
sau gălbenuşul să intre în contact cu exterio‐
rul cojii de ou.
Informaţii şi sfaturi privind ambalarea alimentelor
în vid:
Echipamentele necesare pentru funcţia Gătitul
sub vid sunt un aparat de vidare şi pungi de
vidare.
Tipul de aparat de vidare recomandat: aparat
de vidare cu cameră (doar acest tip de aparat
de vidare poate vida lichidele ambalate).
Utilizaţi pungi de vidare adecvate pentru func‐
ţia Gătitul sub vid .
Nu reutilizaţi pungile de vidare.
Puneţi alimentele într-un singur strat în pungi‐
le de vidare pentru a obţine un rezultat uni‐
form la gătire.
Pentru o gătire mai rapidă şi mai uniformă a
alimentelor, setaţi gradul de vidare la cel mai
ridicat nivel posibil.
Pentru a garanta închiderea în siguranţă a
pungilor de vidare, asiguraţi-vă că suprafaţa
dispusă vidării este curată.
Informaţii şi sfaturi generale pentru funcţia Gătitul
sub vid :
Pentru a menţine gătitul la abur, ţineţi perma‐
nent închisă uşa aparatului atunci când utiliza‐
ţi funcţia Gătitul sub vid .
După gătire, deschideţi cu atenţie uşa deoare‐
ce se acumulează abur în aparat.
Puteţi adăuga ulei şi mirodenii la alimente în
funcţie de gust. Uleiul împiedică lipirea ali‐
mentelor de punga de vidare.
Pentru o gătire mai rapidă şi mai uniformă a
alimentelor, menţineţi gradul de vidare la cel
mai ridicat nivel posibil.
Duratele de gătire sunt recomandări şi pot di‐
feri în funcţie de preferinţele dvs.
Duratele de gătire din tabelele de gătit sunt
pentru preparate pentru 4 persoane. Dacă
cantitatea alimentelor este mai mare, duratele
de gătire pot fi mai mari.
Dacă dimensiunea alimentelor diferă de cea
indicată în tabelele de gătit, durata gătirii se
poate modifica.
Puneţi pungile de vidare pe grătar fără a le su‐
prapune atunci când utilizaţi mai multe pungi.
ROMÂNA 19
11.2 Gătitul Sous Vide : Carne
Consultaţi tabelele pentru a nu găti carnea
prea crudă. Nu utilizaţi porţii de carne cu gro
sime mai mare decât cea specificată în tabele.
Duratele de gătire din tabele sunt duratele mi‐
nime necesare. Durata de gătit poate fi cres‐
cută în conformitate cu preferinţele personale.
Utilizaţi doar carne fără os pentru a evita dete‐
riorarea pungilor de gătit.
Pentru ca fileurile de pasăre să aibă un gust
mai bun, frigeţi-le pe partea cu piele înainte şi
după ambalarea în vid.
Vită
Tip de
mâncare
Grosimea
alimentului
Cantitatea
de alimente
pentru 4
persoane
(g)
Temperatu‐
ra (°C)
Durata
(min)
Nivelul Apă în ser‐
tarul pentru
apă (ml)
File de vită
mediu
4 cm 800 60 110 - 120 3 600
File de vită
bine făcut
4 cm 800 65 90 - 100 3 500
Miel / Vânat
Tip de
mâncare
Grosimea
alimentului
Cantitatea
de alimente
pentru 4
persoane
(g)
Temperatu‐
ra (°C)
Durata
(min)
Nivelul
Apă în ser‐
tarul pentru
apă (ml)
Miel în sân‐
ge
3 cm 600 - 650 60 180 - 190 3 700
Miel mediu 3 cm 600 - 650 65 105 - 115 3 600
Mistreţ 3 cm 600 - 650 90 60 - 70 3 800 + 200
Iepure, de‐
zosat
1,5 cm 600 - 650 70 50 - 60 3 600
Gaina
Tip de
mâncare
Grosimea
alimentului
Cantitatea
de alimente
pentru 4
persoane
(g)
Temperatu‐
ra (°C)
Durata
(min)
Nivelul
Apă în ser‐
tarul pentru
apă (ml)
Piept de
pui, dezo‐
sat
3 cm 750 70 70 - 80 3 700
Piept de
raţă, dezo‐
sat
2 cm 900 65 100 - 110 3 500
Piept de
curcan, de
zosat
2 cm 800 70 75 - 85 3 700
20
www.electrolux.com
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52

Electrolux EOBP8801VX Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare