SFATURI UTILE
AVERTIZARE
Consultaţi capitolul "Informaţii privind siguranţa".
Partea interioară a uşii
La anumite modele, pe partea interioară a uşii cuptorului se află:
•numărul nivelurilor pentru rafturi (modele selectate)
• informaţii referitoare la funcţiile cuptorului, nivelurile recomandate pentru rafturi şi tempe-
raturile pentru preparatele standard (modele selectate).
Temperatura şi duratele de coacere din tabele au rol consultativ. Acestea depind de reţete,
de calitatea şi de cantitatea ingredientelor utilizate.
Coacere
Instrucţiuni generale
• Noul dumneavoastră cuptor poate să aibă un alt comportament la coacere/frigere faţă de
aparatul de până acum. Adaptaţi setările dumneavoastră uzuale (temperatură, durată de
gătire) şi poziţiile rafturilor la valorile din tabele.
• Pentru duratele de coacere mai mari, cuptorul poate fi oprit cu aproximativ 10 minute
înainte de sfârşitul duratei de coacere, pentru a utiliza căldura reziduală.
Când utilizaţi alimente congelate, este posibil ca tăvile din interiorul cuptorului să se
deformeze în timpul coacerii. Când tăvile se răcesc distorsiunea dispare.
Cum se utilizează tabelele de coacere
• Este recomandat ca prima dată să utilizaţi temperatura cea mai scăzută.
•Dacă nu găsiţi setările pentru o anumită reţetă, căutaţi una similară.
• Durata de coacere poate fi extinsă cu 10-15 minute, în cazul în care coaceţi prăjituri pe
mai multe rafturi.
•Prăjiturile şi produsele de patiserie aflate la în
ălţimi diferite nu se rumenesc în mod egal
la început. În acest caz, nu schimbaţi setarea de temperatură. Diferenţele dispar în timpul
procesului de coacere.
Sfaturi pentru coacere
Rezultatul coacerii Cauză posibilă Soluţie
Prăjitura este coaptă insuficient
în partea de jos
Nivel greşit al cuptorului Aşezaţi prăjitura mai jos
Prăjitura se lasă (devine
cleioasă, lipicioasă, urme de
apă)
Temperatura cuptorului este
prea mare
Folosiţi un nivel mai mic
Prăjitura se lasă (devine
cleioasă, lipicioasă, urme de
apă)
Durata de coacere este prea
mică
Prelungiţi durata de coacere.
Timpii de coacere nu pot fi
scurtaţi prin ridicarea tempe-
raturii
4 Sfaturi utile