Redmond RMC-151E Manualul proprietarului

Categorie
Accesorii mixer / robot de bucătărie
Tip
Manualul proprietarului
110
Înainte de a utiliza prezentul produs este important citiți cu atenție
această instrucțiune de utilizare și s-o păstrați în calitate de ghid. Folosi-
rea corectă a aparatului îi va prelungi în mod considerabil durata de viață.
Măsuri de securitate
Producătorul nu este responsabil pentru daunele, cau-
zate de nerespectarea normelor de securitate și regu-
lilor de utilizare a produsului .
Acest aparat este proiectat pentru utilizarea în condiții
de uz casnic și similare în conformitate cu:
în spațiile interne ale magazinelor, ociilor și altor
condiții asemănătoare utilizării non-industriale
în case suburbane;
în numerele hotelurilor și motelurilor și altor spații
rezidențiale;
în apartamentele și hotele de tip semipensiune.
Utilizarea industrială sau oricare altă utilizare neautorizată
a dispozitivului va  considerată o încălcare a condițiilor
de utilizare corectă a produsului. În acest caz, producătorul
nu este răspunzător pentru consecințele posibile.
Înainte de a conecta dispozitivul la rețeaua de alimentare,
vericați dacă tensiunea dispozitivului coincide cu ten-
siunea nominală a dispozitivului (uitați-vă la caracteris-
ticile tehnice sau placa de identicare a produsului).
Folosiți prelungitor, calculat pe consumul de energie
al dispozitivului parametrii necorespunzători pot
provoca un scurt circuit sau arderea cablului.
Conectați aparatul numai la o priză de curent care are
împământare- este o cerință obligatorie de protecție
împotriva șocurilor electrice. Folosind un prelungitor,
asigurați-vă acesta are, de asemenea, împământare.
ATENȚIE! În timpul activității aparatul se încălzește!
Fiți atenți! Nu atingeți carcasa,bolul și alte piese me-
talice în timpul funcționării.Purtați întotdeauna mănuși
de bucătărie înainte de folosire. Pentru evitarea arsu-
rilor de abur erbinte nu vă aplecați asupra aparatu-
lui la deschiderea capacului.
Deconectați aparatul de la priza electrică după utili-
zare, și deasemenea în timpul curățării acestuia sau
mutării. Scoateți cablul de alimentare cu mâinile us-
cate, ținând de priză, dar nu de cablu.
Nu trasați cablul de alimentare în uși sau apropierea
surselor de căldură. Asigurați-vă, ca cablul de alimentare
nu să se răsucească și să nu să se îndoaie,nu e în
contact cu obiecte ascuțite, colțuri și margini de mobilier.
ȚINEȚI MINTE: deteriorarea cablului de alimentare
poate cauza o defecțiune, care nu corespund condiții-
lor de garanție. Dacă cablul este deteriorat sau trebuie
înlocuit, este necesar apelați la centru de servicii,
ca să evitați riscurile posibile.
Niciodata nu instalați dispozitivul pe o suprafață
moale. Pentru a evita scurgerile de lichide erbinți
111
ROU
RMC-151E
așezați unitatea de gătit pe o suprafață stabilă, pentru
transportare folosiți mânerele speciale (dacă există).
Nu-l acoperiți cu o cârpă sau un prosop de hârtie în
timpul de activitate - acest lucru poate duce la su-
praîncălzirea și defectarea aparatului.
Este interzisă utilizarea dispozitivului în aer liber
pătrunderea umezelii sau obiectelor străine în inte-
riorul aparatului poate provoca daune sau defecțiuni.
Înainte de curățarea dispozitivului ți siguri, că aces-
ta este deconectat de la sursa de alimentare și complet
răcit.Respectaţi cu stricteţe instrucţiunile pentru
curăţarea aparatului.
ESTE INTERZIS scufundați aparatul în apă sau să-l
puneți sub jetul de apă !
Acest dispozitiv poate utilizat de către persoanele
cu handicap zic, senzorial, dizabilitate intelectuală
sau lipsa de experiență și cunoștințe, cu excepția ca-
zului în care aceste persoane au supravegheat sau
organizat cursul de instruire privind utilizarea în
condiții de siguranță a acestui produs și dacă au o
înțelegere asupra amenințărilor potențiale. Dispoziti-
vul poate utilizat de către copiii de la vârsta de 8
ani în cazul în care ei au fost instruiți cu privire la
utilizarea în siguranță a dispozitivului și dacă au o
înțelegere a amenințărilor potențiale. Este necesar
se supravegheze copiii pentru a preveni jocul lor cu
aparatul. Păstrați aparatul și cablul acestuia nu la în-
demâna copiilor sub 8 ani. Nu permiteți utilizarea
aparatului de către copiii sub 8 ani. Curățarea și întreți-
nerea aparatului nu trebuie să e efectuate de către
copii sub 8 ani fără supravegherea adulților.
Este interzisă repararae sau modicărea neautorizată
a aparatului . Acest aparat nu este destinat utilizării
cu un timer extern sau un sistem de control de la
distanță separat. Reparațiile aparatului trebuie să e
efectuate numai de către centrul de servicii autorizate.
Lucrările neautorizate ar putea duce la deteriorarea
dispozitivului, rănire sau pagube materiale.
În timpul activității dispozitivului suprafețele pot
se încălzească puternic .
Dispozitivul este periculos pentru traume.
Supapele de reglare a presiunii, pe care se realizează
eliberarea aburului, trebuie e vericate cu regu-
laritate pentru blocaje.
Nu încălziți mâncarea pe durată lungă de timp.
Atenție: sunt posibile arsuri cu aburul erbinte.
112
8. Supapa de abur detașabilă
9. Lingura plată
10. Căuș
11. Pahar gradat
12. Clește pentru scoatere din castron
13. Container pentru pregătirea în abur
14. Coș pentru prăjirea în friteuză
15. Suport pentru căuş/spatulă
16. Întrerupătorul sursei de alimentare „0/I”
17. Cablu de alimentare
18. Set borcane de iaurt
Panoul de control
A2
1. Butonul „Hour/Min” (Ore/Minute)— comutarea între regimurile setate ale
orelor și minutelor; conectarea/deconectarea funcției asistentului vocal.
2. Butonul Time Delay” (Amânarea startului) activarea funcției amânarea
startului și „MASTERCHIEF”.
3.
Butonul „Cancel/Reheat” (Amânare/Încălzire)— întreruperea activității
programului de gătit, resetarea setărilor efectuate, conectarea/deconec-
tarea funcției de încălzire.
4.
Butonul navegarea în meniu (deplasarea cursorului la stânga), micșo-
rarea valorii timpului, temperaturii.
5. Butonul „+” navigarea în meniu (deplasarea cursorului la dreapta), creș-
terea valorii timpului, temperaturii.
6. Butonul „Start / Keep Warm” (Start/Autoîncălzire) conectarea regimului
setat de gătit, conectarea/deconectarea funcției de autoîncălzire.
7. Butonul Timer/Temp. (Cronometru/Temperatura) trecerea la modul de
instalare a temperaturii sau timpului de gătit.
8. Butonul „Menu” (Meniu)— alegerea programului de gătit.
Dispozitivul de așare
A3
1. Indicatorul programului de gătit.
2. Indicatorul activității funcției de autoîncălzire și încălzire.
3. Indicatorul valorii de temperatură.
4. Indicatorul alimentării.
5. Indicatorul funcției asistentului vocal.
6. Indicatorul instalării regimului de gătit.
7. Indicatorul regimului instalării și activității amânării startului.
8. Indicatorul activității.
9. Indicatorul valorii timpului.
10. Indicatorul etapei de îndeplinire a programului de gătit.
I. ÎNAINTE UTILIZARE
Scoateți cu atenție aparatul și restul accesoriilor din cutie. Îndepărtați restul
ambalajului și etichetele de reclamă.
Păstrați în mod obligatoriu în locurile special rezervate etichetele de atențio-
nare, etichetele-indicatoare (prezente) și tabelul cu numărul de serie al pro-
dusului aat pe corpul acestuia! Lipsa numărului de serie de pe produs vă
lipsește în mod automat de dreptul de garanție.
După transportarea sau păstrarea la temperaturi joase este necesar menţineţi
dispozitivul la temperatura camerei nu mai puţin 2 ore înainte de conectare.
Stergeți corpul aparatului cu o țesătură moale și umedă, spălați castronul.
Stergeți cu un prosop curat. In vederea evitării apariției unor mirosuri străine
la prima utilizare se recomandă o curățare completă a aparatului.
ATENȚIE! Este interzisă utilizarea aparatului în cazul oricăror defecțiuni.
Așezați aparatul pe o suprafață plană xă astfel încât aburul erbinte care iese
din supapa de evacuare aburi să nu atingă tapetul de pe perete sau alte suprafețe
decorative, aparate electronice sau alte obiecte sau materiale care pot  dete-
riorate din cauza umidității și a temperaturii crescute.
Înainte de a incepe pregătirea mâncării este important să vericați dacă com-
ponentele externe și interne ale multicooker nu sunt deteriorate, avariate sau
dacă nu conțin alte defecte. Vericați dacă între castron și elementul de încăl-
zire nu sunt corpuri străine.
I I.
FUNCȚIONAREA MULTIFIERBĂTO-
RULUI
Memoria non-volatilă
Мultierbătorul REDMOND RMC-151Е are memorie non-volatilă, care garan-
tizează păstrarea tuturor setărilor utilizate, incluzând setările amânării startu-
lui și asistentului sonor,timp de 2 ore în cazul deconectării neașteptate a
electricității. Dacă în timpul acesta sursa alimentară va  reluată, multierbă-
torul va continua activitatea în regimul dat.
Funcția asistentului sonor
Datorită funcției asistentului sonor stăpânirea tehnicii de pregătire a bucatelor
în multierbătorul REDMOND RMC-151Е a devenit pur și simplu ca niciodată.
Tot procesul de pregătire este însoțit de scurte semnale sonore concise despre
schimbările efectuate în instrucțiunile curente. Funcția este lansată automat
după conectarea dispozitivului. Pentru a o deconecta, apăsați și țineți apăsat
butonul „Hour/Min” în regimul alegerii programului de gătit. Apăsarea repetată
și ținerea butonului „Hour/Min” iarăși va conecta funcția dată.
Setarea timpului de pregătire
În multierbătorul REDMOND RMC-151E puteți individual instala timpul de
gătit pentru majoritatea programelor. Pasul schimbării și intervalul posibil al
timpului dat depind de programul de gătit ales.
Posibilitatea schimbării timpului nu este disponibilă la utilizarea programului
„EXPRESS”.
1. Pentru instalarea timpului de gătit după alegerea programului automat
apăsați butonul „Timer/Temp.. Pe așaj va apărea indicatorul Time. Indi-
catorul minutelor va începe să clipească.
2.
Apăsând butonul „Hour/Min”, alegeți setarea orelor sau minutelor. Valoarea
aleasă va clipi.
3. La apăsarea butonului „+” valoarea timpului va crește, la apăsarea buto-
nului va descrește. Pentru schimbarea rapidă a valorii timpului apă-
sați și țineți apăsat butonul necesar.
Pentru ieșrea din regimul de așteptare fără salvarea schimbărilor introduse
apăsați butonul „Cancel/Reheat”.
În programele „STEAM” și „SELF-CLEAN” numărătoarea inversă a timpului
setat de gătit va începe numai după ieșirea dispozitivului la temperatura de
activitate dată. De exemplu, dacă turnați apă rece și instalați programul „STEAM”
timpul de pregătire 10 minute, atunci lansarea programului și numărătoarea
inversă a timpului setat de gătit vor începe numai după erberea apei și
acumularea sucientă a aburului dens în castron.
Amânarea startului programului
Funcția amânării startului vă permite să setați intervalul de timp, la nalizarea
căruia va începe activitatea programului de gătit. Setarea timpului poate  în
intervalul de la 5 minute până la 24 ore cu pasul instalării de 5 minute.
1. Pentru instalarea timpului amânării startului după alegerea programului
automat de gătit apăsați butonul „Time Delay”. Indicatorul minutelor va
începe să clipească.
2.
Apăsând butonul „Hour/Min”, alegeți setarea orelor sau minutelor. Valoarea
aleasă va clipi.
3. La apăsarea butonului „+” valoarea timpului va crește, la apăsarea buto-
nului va descrește. Pentru schimbarea rapidă a valorii timpului apă-
sați și țineți apăsat butonul necesar.
Caracteristicile tehnice
Мodel ................................................................................................................... RMC-151E
Putere ........................................................................................................................... 950 W
Tensiune ...........................................................................................220-240 V, 50/60 Hz
Volumul castronului........................................................................................................ 5 l
3D-încălzire .................................................................................................................... еste
Acoperirea castronului ........................... non-stick, din ceramică Anato® (Coreea)
LED-așaj ...............................................................................................................caractere
Supapa de abur ................................................................................................. detașabilă
Capacul interior ....................................................................................................detașabil
Dimensiunile ..................................................................................380 х 290 х 250 mm
Greutatea...........................................................................................................4,1 kg ± 3%
Programele
1. MULTICOOK
2. COOK (FIERBERE)
3.
EXPRESS (EXPRES)
4.
STEW (FIERBERE
ÎNĂBUȘITĂ)
5. PIZZA (PIZZA)
6.
PORRIDGE (TERCI
DE LAPTE)
7. SOUP (SUPĂ)
8. RICE (OREZ)
9. GRAIN (CEREALE)
10. SAUCE (SOS)
11.
SELF-CLEAN (AU-
TOCURĂȚARE)
12. FRY (PRĂJIRE)
13. SLOW COOK (COA-
CERE ÎNCEATĂ)
14. BREAD (PÂINE)
15.
DEEP FRY (FRI-
TEUZĂ)
16. BAKE (COACERE)
17. PILAF (PILAF)
18. YOGURT (IAURT)
19. CHILLI (CHILE)
20. STEAM (ÎN ABUR)
Funcții
„MASTERCHIEF” (setarea timpului și temperaturii în timpul gătitului ;
înregistrarea și redarea propriilor programe) ............................................................еste
Menținerea temperaturii bucatelor gata (аutoîncălzirea) ........... până la 24 ore
Încălzirea bucatelor ................................................................................. până la 24 ore
Amânarea startului .................................................................................. până la 24 ore
Autocurățarea ................................................................................................................ еste
Funcția asistentului vocal ........................................... cu posibilitatea deconectării
Echipamente
Мultierbător .............................................................................................................. 1 buc.
Castron .......................................................................................................................... 1 buc.
Container pentru pregătirea în abur ....................................................................1 buc.
Coș pentru prăjirea în friteuză...............................................................................1 buc.
Pahar gradat ................................................................................................................ 1 buc.
Căuș ...............................................................................................................................1 buc.
Lingură plată ...............................................................................................................1 buc.
Suport pentru căuş/spatulă .................................................................................... 1 buc.
Cartea „100 rețete” .................................................................................................... 1 buc.
Manual pentru utilizare ........................................................................................... 1 buc.
Cartea de servicii ....................................................................................................... 1 buc.
Cablu de alimentare .................................................................................................1 buc.
Clește pentru scoatere din castron ...................................................................... 1 buc.
Set borcane de iaurt (4 buc.).................................................................................. 1 buc.
Producătorul are dreptul de a efectua schimbări în design, echipamente, și
deasemenea în caracteristicile tehnice ale produsului cu scopul perfecționării
producției sale fără noticarea suplimentară a acestor schimbări.
Dispozitivul multierbătorului
A1
1. Capacul dispozitivului
2. Capacul interior detașabil
3. Castronul
4. Butonul de deschidere a capacului
5. Panoul de control cu așaj
6. Aparatul
7. Mâner de transportare
113
ROU
RMC-151E
4. Pentru lansarea funcției amânării startului apăsați și țineți câteva secun-
de butonul „Start / Keep Warm”. Pe așaj se va așa numărătoarea inversă
a timpului până la lansarea programului.
5. La nalizarea numărătoarei inverse va începe executarea programului de
gătit specicat.
Pentru ieșirea din regimul de așteptare fără salvarea schimbărilor efectuate
apăsați butonul „Cancel/Reheat”.
Funcția amânarea startului nu este disponibilă la utilizarea programelor
„PRĂJIRE” și „EXPRESS”.
Nu se recomandă să folosiți funcția amânării startului, dacă rețeta conține
produse perisabile.
La setarea timpului amânării startului trebuie să țineți cont, că în unele pro-
grame automate numărătoarea inversă a timpului setat pentru pregătire va
începe numai după ieșirea dispozitivului la temperatura de activitate speci-
cată.
Menținerea temperaturii bucatelor gata (аutoîncălzirea )
Această funcție se activează automat imediat la nalizarea activității programu-
lui de gătit și poate menține temperatura bucatelor gata în valorile 70-75°С
timp de 24 ore. La activitatea autoîncălzirii clipește indicatorul butonului
Cancel/Reheat”, pe așaj se așează indicatorul activității funcției și nu-
mărătoarea inversă directă a timpului de activitate în regimul dat.
Pentru nalizarea activității funcției și trecerea în regimul de așteptare apăsați
și țineți apăsat câteva secunde butonul „Cancel/Reheat”.
Funcția autoîncălzirii nu este disponibilă la utilizarea programelor YOGURT”
și „EXPRESS”.
În programul „MULTICOOK” la setarea temperaturii mai jos de 80°С funcția
autoîncălzirii va  deconectată automat. În caz de necesitate dumneavoastră
o puteți conecta manual.
Deconectarea preliminară a autoîncălzirii
Conectarea autoîncălzirii la nalizarea activității programului de gătit nu este
întotdeauna de dorit. Ținând cont de aceasta în multierbătorul REDMOND
RMC-151Е este prevăzută posibilitatea deconectării în avans a acestei funcții
în tinpul lansării sau activității programului principal de gătit. Pentru aceasta
în timpul activității programului de gătit sau în regimul amânării startului
apăsați și țineți câteva secunde butonul „Start / Keep Warm”. Pentru a conecta
iarăși autoîncălzirea, apăsați din nou și țineți câteva secunde butonul „Start /
Keep Warm”.
Încălzirea bucatelor
Multierbătorul REDMOND RMC-151Е poate  folosit pentru încălzirea buca-
telor reci. Pentru aceasta:
1. Puneți produsele în castron, introduceți-l în aparatul multierbătorului.
2.
Închideți capacul, conectați aparatul la sursa de alimentare. Mutați comu-
tatorul de alimentare „0/I” în poziția„I”.
3.
Mutați dispozitivul în regimul alegerii programului de gătit. Apăsați și
țineți câteva secunde butonul Cancel/Reheat”. Va răsuna un semnal scurt.
Se va aprinde indicatorul corespunzător pe așaj și vor lumina butoanele.
Cronometrul va începe numărătoarea inversă directă a timpului de încăl-
zire.
Dispozitivul va încălzi bucatele până la 70-75°С și le va menține în stare erbinte
timp de 24 ore. În caz de necesitate puteți opri încălzirea, apăsând și ținând
câteva secunde butonul „Cancel/Reheat”. Va răsuna un semnal lung, se vor stinge
indicatorii corespunzători pe așaj și lumina butoanelor.
Datorită funcției de autoîncălzire și încălzire multierbătorul poate păstra
produsul erbinte până la 24 ore, cu toate acestea noi nu recomandăm
lăsați bucatele în stare erbinte mai mult de două-trei ore, deoarece câteodată
aceasta poate duce la schimbarea calității gustului acestora.
Funcția „MASTERCHIEF”
Deschideți pentru sine și mai multe posibilități pentru creativitatea culinară cu
noua funcție „MASTERCHIEF”! Dacă programul „MULTICOOK” permite să setați
parametrii activității programului până la lansarea acestuia, atunci folosind
funcția „MASTERCHIEF”, dumneavoastră veți putea schimba setările direct în
procesul de pregătire cu posibilitatea păstrării în continuare.
Funcția „MASTERCHIEF” nu este disponibilă la utilizarea programului „EX-
PRESS”.
Funcția „MASTERCHIEF” permite până la 10 ori să schimbați timpul și tempe-
ratura de gătit în timpul activității programului și să scrieți secvențele schimbări-
lor în locul programului sursă. Schimbările temperaturii la utilizarea funcției
„MASTERCHIEF” sunt posibile în intervalul de la 35°С până la 180°С cu pasul
de 1°С. Schimbarea timpului de pregătire— de la 1 minut până la 15 ore cu
pasul de 1 minut.
Pentru protecția dispozitivului de supraîncălzire timpul maximal de activitate
al programului la setarea temperaturii de gătit mai sus de 140оС este limitat
la 2 ore.
Conectarea /deconectarea autoîncălzirii fără schimbarea timpului sau tempe-
raturii nu prezintă o schimbare distinctă.
Funcția „MASTERCHIEF” poate  deosebit de utilă, dacă dumneavoastră gătiți
bucate după rețete complicate, care necesită combinarea diverselor programe
de gătit (de exemplu, la pregătirea sarmalelor, befstroganova, supe și paste
după rețete diverse, gemuri ș.m.d.).
Pentru schimbarea temperaturii de gătit:
1. În timpul activității programului de gătit apăsați și țineți câteva secunde
butonul „Time Delay”. Indicatorul valorii temperaturii pe așaj va începe
a clipi.
2. Setați temperatura dorită. Pentru mărire apăsați butonul „+”, pentru a re-
duce— butonul „. Pentru schimbarea rapidă apăsați și țineți butonul
necesar.
3. Nu apăsați butoanele pe panou timp de 10 secunde. Noua valoare va
salvată automat.
Pentru schimbarea timpului de gătit:
1. În timpul activității programului de gătit apăsați și țineți câteva secunde
butonul Time Delay”. Pentru trecerea la setările timpului apăsați butonul
Time/Temp.”.Indicatorul valorii munutelor pe așaj va începe a clipi.
2.
Apăsând butonul „Hour/Min”, alegeți setarea orelor sau minutelor. Valoarea
aleasă va începe să clipească.
3. La apăsarea butonului „+” valoarea timpului va crește, la apăsarea buto-
nului va descrește. Pentru schimbarea rapidă a valorii apăsați și țineți
butonul necesar.
4. Nu apăsați butoanele pe panou timp de 10 secunde. Noua valoare va
salvată automat.
După salvarea schimbărilor efectuate pe așaj vor  așate în orrdine valorile
temperaturii și timpului, rămase până la sfârșitul programului.
Dacă setați valoarea timpului de pregătire 00:00, activitatea programului va
 oprită.
Salvarea programului de pregătire modicat
Dacă doriți în timp de 3 minute după nalizarea activității programului
dumneavoastră puteți salva noua programă în locul celeea din fabrică. În acest
timp pe așaj va  așat întoarcerea pe de-a doua numărătoare inversă.
Pentru păstrarea programului de gătit modicat apăsați simultan și țineți bu-
toanele „+” și „.
Pentru a ieși din meniu fără salvari apăsați butonul „Cancel/Reheat”.
Redarea programului de pregătire modicat
La alegerea în meniu a programului modicat pe așaj în locul timpului de
gătit se va așa simbolul “----.
Dumneavoastră puteți seta timpul amânării startului sau imediat lansați
programul modicat, apăsând și ținând câteva secunde butonul „Start / Keep
Warm”. În timpul aplicării programului modicat pe așaj vor  așate în ordine
timpul și temperatura rămasă de pregătire,alese pentru etapa curentă. După
trecerea ecărui punct modicat va răsuna un semnal dublu.
Schimbarea setărilor programelor salvate nu este posibilă.
Restabilirea setărilor din fabrică
În orice moment dumneavoastră puteți restabili setările din fabrică uneea sau
tuturor programelor modicate.Pentru aceasta alegeți în meniu programul
modicat și simultan apăsați și țineți câteva secunde butoanele „Hour/Min” și
Time Delay”. Schimbările efectuate în program vor  resetate.
După ștergerea programului modicat în meniu va  așat programul original
din fabrică.
Pentru resetarea tuturor programelor modicate și reîntoarcerea la setările din
fabrică apăsați și țineți câteva secunde butoanele „Hour/Min” și Time Delay” în
regimul de așteptare.
Оrdinea generală a operațiunilor la utilizarea programelor au-
tomate
1. Pregătiți (măsurați ) ingredientele necesare.
2. Puneți ingredientele în castronul multierbătorului în corespundere cu
programul de gătit și introduceți-l în dispozitivul aparatului. Asigurați-vă,
ca toate ingredientele, incluzând lichidul,e mai jos de marcajul maxim
pe suprafața interioară a castronului. Fiți siguri, că catronul este instalat
fără distorsiuni și este în strâns contact cu elementul de încălzire.
3. Închideți capacul multierbătorului până la xare. Conectați aparatul la
sursa de alimentare. Rotiți comutatorul de alimentare „0/I” în poziția „I”.
4. Apăsați butonul „Menu” pentru ieșirea din regimul de așteptare. Alegeți
programul necesar de gătit, folosind butonul „+”, sau „Menu” (indicato-
rul corespunzător pe așaj va începe a clipi ).
5.
Dacă nu sunteți mulțumiți de timpul de pregătire, instalat în mod implicit,
apăsați butonul Time/Temp. și schimbați această valoare.
În programele „MULTICOOK” și „DEEP FRY”dumneavoastră deasemenea puteți
schimba temperatura de pregătire. După setarea timpului de gătit apăsați
dublu butonul Time/Temp.” și setați valoare dorită cu ajutorul butoanelor „+”
și . La nalizarea setării temperaturii apăsați butonul Time/Temp.” sau Time
Delay” pentru întoarcerea la setarea timpului de gătit sau trecerea la setarea
amânării startului.
6. În caz de necesitate setați timpul amânării startului.
7.
Pentru lansarea programului de gătit apăsați și țineți câteva secunde
butonul „Start / Keep Warm”.În dependență de programul ales nu-
mărătoarea inversă a timpului de pregătire va începe imediat după apă-
sarea butoanelor „Start / Keep Warm” sau la atingerea temperaturii nece-
sare în castron.
În caz de necesitate puteți deconecta din timp funcția autoîncălzirii.
8.
Despre nalizarea programului de gătit o să vă informeze semnalul sonor.
În continuare, în dependență de programul ales sau setărilor curente,
dispozitivul va trece în regimul autoîncălzirii sau în regimul de așteptare
9.
Pentru a anula programul intrat, întrerupera procesului de gătire sau
autoîncălzire, apăsați și țineți câteva secunde butonul „Cancel/Reheat”.
Programul „MULTICOOK”
Programul este destinat pentru pregătirea bucatelor după parametrii tempera-
turii și timpului de pregătire setați de către utilizatori. Datorită programului
114
„MULTICOOK” multierbătorul REDMOND RMC-151Е va putea înlocui o varietate
de aparate de bucătărie și va permite să pregătiți bucatele practic după oricare
rețetă care vă interesează, găsită în cartea veche culinară sau luată din Internet.
Timpul de pregătire în mod implicit constituie 30 minute, temperatura de
pregătire100°С. Intervalul setării manuale a temperaturii în program consti-
tuie de la 35-180°С cu pasul de 5°С.
Intervalul setării manuale a timpului de la 2 minute până la 15 ore cu pasul
de 1 minut (cu intervalul de până la 1 oră) sau de 5 minute (pentru intervalul
mai mult de 1 oră).
La atingerea temperaturii setate de pregătire dispozitivul va emite un semnal
sonor.
În programul „MULTICOOK” la setarea temperaturii mai jos de 80°С funcția
autoîncălzirii va  deconectată automat. În caz de necesitate dumneavoastră
o puteți conecta manual.
Programul COOK”
Programul este destinat pentru pregătirea legumelor și fasolelor. Timpul de
pregătire în mod implicit constituie 40 minute. Intervalul setării manuale de
pregătire  de la 5 minute până la 8 ore cu pasul de 5 minute.
Programul „EXPRESS”
Programul este destinat pentru pregătirea rapidă a orezului, terciurilor sfărâ-
micioși din cereale, și deasemenea încălzirea rapidă a bucatelor gata. Posibili-
tatea reglării timpului de pregătire și utilizarea funcției amânării startului și
autoîncălzirii în acest program nu sunt disponibile.
Programul „STEW”
Programul este destinat pentru pregătirea erbintelui, tocanei, erberea înă-
bușită a carnei, carnei de pasăre, legumelor și bucatelor multicomponente.
Timpul de pregătire în mod implicit constituie 1 oră. Intervalul setării manuale
de pregătire  de la 5 minute până la 12 ore cu pasul de 5 minute.
Programul „PIZZA
Programul este destinat pentru pregătirea pizzei cu carne, cu carne de pasăre,
cu brânză și alte tipuri de umpluturi. Timpul de pregătire în mod implicit
constituie 25 minute.Intervalul setării manuale de pregătire de la 10 minute
până la 8 ore cu pasul de 5 minute.
Programul „PORRIDGE”
Programul este destinat pentru pregătirea terciului cu utilizarea laptelui pas-
teurizat și cu conținut redus în grăsimi. Timpul de pregătire în mod implicit
constituie 20 minute. Intervalul setării manuale de pregătire de la 5 minute
până la 4 ore cu pasul de 1 minut (pentru intervalul până la 1 oră ) sau de 5
minute (pentru intervalul mai mult de 1 oră).
Pentru evitarea erberii laptelui și obținerea rezultatului necesar, se recomandă
înainte de pregătire să efectuați următoarele acțiuni :
Spălați bine toate cerealele integrale (orez, hrișcă, mei ș.m.d. ), până când
apa scursă va deveni limpede;
Înainte de preparare ungeți castronul multierbătorului cu unt;
Respectați cu strictețe proporțiile, măsurând ingredientele în conformitate
cu instrucțiunile din cartea de rețete (micșorați sau măriți cantitatea in-
gredientelor strict proporțional);
La folosirea laptelui integral diluați-l cu apă potabilă în proporția de 1:1.
Proprietățile laptelui și cerealelor, în funcție de producător și locul de origine,
pot varia, ceea ce câteodată afectează rezultatele pregătirii.
Dacă rezultatul dorit în programul „PORRIDGE” nu a fost obținut, folosiți
programul universal „MULTICOOK”. Temperatura optimă de pregătire a terciu-
lui de lapte constituie 95°С. Cantitatea ingredientelor și timpul de pregătire
instalați conform rețetei.
Programul „SOUP”
Programul este destinat pentru pregătirea ciorbelor, umpluturilor, supelor din
legume și supelor reci.Timpul de pregătire în mod implicit constituie 1 oră.
Intervalul setării manuale de pregătire — de la 10 minute până la 8 ore cu
pasul de 5 minute.
Programul „RICE”
Programul este destinat pentru pregătirea orezului, și deasemenea erberea
terciurilor pe apă. Timpul de pregătire în mod implicit constituie 30 minute.
Intervalul setării manuale de pregătire de la 5 minute până la 4 ore cu pasul
de 1 minut.
Programul GRAIN”
Programul este destinat pentru pregătirea diverselor cereale și garnituri, și
deasemenea erberea terciurilor sfărâmicioși pe apă.Timpul de pregătire în
mod implicit constituie 30 minute. Intervalul setării manuale de pregătire de
la 5 minute până la 4 ore cu pasul de 1 minut.
Programul „SAUCE”
Programul este destinat pentru pregătirea diverselor sosuri, și deasemenea a
dulcețurilor și gemurilor. Timpul de pregătire în mod implicit constituie 35
minute. Intervalul setării manuale de pregătire  de la 5 minute până la 2 ore
cu pasul de 5 minute. Este posibilă pregătirea cu capacul deschis.
Programul „SELF-CLEAN”
Programul este destinat pentru curățarea automată a castronului multierbă-
torului și capacului interior detașabil.Timpul de pregătire în mod implicit
constituie 30 minute. Intervalul setării manuale de pregătire de la 5 minute
până la 2 ore cu pasul de 5 minute.
Programul „FRY”
Programul este destinat pentru prăjirea legumelor, carnei, peștelui și carnei de
pasăre. Se recomandă prăjirea cu capacul deschis. Timpul de pregătire în mod
implicit constituie 15 minute. Intervalul setării manuale de pregătire de la
5 minute până la 2 ore cu pasul de 1 minut.
Funcția amânării startului în acest program nu este disponibilă.
Pentru a evita arderea ingredientelor recomandăm să urmăriți instrucțiile din
cartea de rețete și periodic să amestecați conținutul castronului. Înainte de
utilizarea repetată a programului „FRY” lăsați dispozitivul se răcească
complet.
Programul „SLOW COOK”
Programul este destinat pentru pregătirea laptelui cald, tocanei, ruletei, răci-
turi, bucatelor de felul doi. Timpul de pregătire în mod implicit constituie 3 ore.
Intervalul setării manuale de pregătire — de la 5 minute până la 12 ore cu
pasul de 10 minute.
Programul „BREAD
Este recomandat pentru coacerea diverselor tipuri de pâine din făină de grâu
și cu adăugarea făinei de secară. Programul oferă un ciclu complet de pregătire
de la creșterea aluatului până la coacere. Acum dumneavoastră puteți individual
să coaceți pâine gustoasă la dumneavoastră acasă.Timpul de pregătire în mod
implicit constituie 3 ore. Intervalul setării manuale de pregătire — de la 10
minute până la 6 ore cu pasul de 5 minute.
Programul „DEEP FRY”
Programul este destinat pentru pregătirea diverselor produse în friteuză cu
ajutorul coșului special (intră în set).Timpul de pregătire în mod implicit consti-
tuie 30 minute, temperatura de pregătire— 180°С.Intervalul setării manuale a
temperaturii în program constituie de la 120-180°С cu pasul de 5°С. Este po-
sibilă setarea manuală a timpului de gătit în intervalul de la 5 minute până la
30 minute cu pasul de 5 minute.
La utilizarea programului dat capacul dispozitivului trebuie să rămână deschis.
La atingerea temperaturii necesare în bol dispozitivul va emite un semnal sonor.
ATENȚIE! Uleiul este foarte erbinte! Pentru evitarea arsurilor folosiți mănușile
de bucătărie și nu vă aplecați asupra dispozitivului.
La nalizarea programului ridicați coșul pentru prăjire cu produse de mâner și
xați-l pe marginea castronului cu ajutorul cârligului special de pe coș pentru
a se scurge uleiul.
Pentru eliminarea excesului de ulei rămas ștergeți produsul cu un prosop de
hârtie sau cu o hârtie absorbantă densă, înainte să puneți bucatele pe masă.
Utilizați pentru prăjire numai ulei vegetal ranat.
Încălzirea puternică îndelungată sau repetată a uleiului provoacă oxidarea
acestuia.Nu folosiți unul și același ulei pentru pregătirea repetată a produse-
lor în friteuză.
Programul „BAKE”
Programul este destinat pentru prăjirea carnei, carnei de pasăre,și deasemenea
a produselor din aluat cu drojdie și fără drojdie, inclusiv a celui puf. Timpul de
pregătire în mod implicit constituie 50 minute. Intervalul setării manuale de
pregătire  de la 10 minute până la 8 ore cu pasul de 5 minute.
La pregătirea copturilor se recomandă să deconectați funcția încălzirii automate
a bucatelor. Produsul gata scoateți-l din multierbător imediat după pregătire,
pentru ca acesta să nu devină umed. Dacă aceasta este imposibil, se permite
să lăsați produsul în multierbător pe o durată scurtă cu autoîncălzirea de-
conectată.
Programul „PILAF”
Programul este destinat pentru pregătirea diverselor tipuri de pilaf.Timpul de
pregătire în mod implicit constituie 50 minute. Intervalul setării manuale de
pregătire  de la 10 minute până la 8 ore cu pasul de 5 minute.
Programul YOGURT”
Iaurt — produs acidolactic cu proprietăți benece, popular în toată lumea. Cu
ajutorul programului„YOGURT” dumneavoastră puteți găti diverse iaurturi
gustoase și benece la dumneavoastră acasă. Timpul de pregătire în mod im-
plicit constituie 8 ore. Intervalul setării manuale de pregătire de la 10 minute
până la 12 ore cu pasul de 5 minute. Funcția autoîncălzirii la utilizarea acestui
program nu este disponibilă.
Programul CHILLI”
Programul este destinat pentru pregătirea sosului-cili. Timpul de pregătire în
mod implicit constituie 2 ore. Intervalul setării manuale de pregătire — de la
10 minute până la 10 ore cu pasul de 10 minute.
Programul „STEAM”
Programul este destinat pentru pregătirea carnei în abur, carnei de pasăre, pește
și legume.Timpul de pregătire în mod implicit constituie 20 minute. Intervalul
setării manuale de pregătire — de la 5 minute până la 2 ore cu pasul de 5
minute.
Pentru pregătirea în acest program utilizați containerul cu două nivele special
(intră în set).
Țineți minte, că numărătoarea inversă a timpului activității programului de
gătit va începe după erberea apei și acumularea aburului dens sucient în
castron.
Dacă dumneavoastră nu utilizați setările automate ale timpului în acest
program, apelați la tabelul „Timpul recomandat de pregătire a produselor în
abur ”.
115
ROU
RMC-151E
III. POSIBILITĂȚILE SUPLIMENTARE
Creșterea aluatului
Pregătirea fondue
Pregătirea brânzei de vaci, brânzei
Pasteurizarea produselor lichide
Sterilizarea veselei și obiectelor de uz personal
I V. ÎNGRIJIREA DISPOZITIVULUI
Reguli și recomandări generale
Înainte de prima utilizare a dispozitivului, și deasemenea pentru eliminarea
mirosului de mâncare în multierbător după pregătire recomandăm
procesați în acesta 15 minute jumătate de limonă în programul „STEAM”.
Nu trebuie lăsați în multierbătorul închis castronul cu mâncarea
pregătită sau umplut cu apă mai mul de 24 ore. Castronul cu bucatele
preparate dumneavoastră î-l puteți păstra în frigider și în caz de necesitate
puteți încălzi mâncarea în multierbător, folosind funcția încălzirii.
Dacă dumneavoastră nu utilizați dispozitivul multă vreme, deconectați-l
de la sursa de alimentare. Camera de lucru, incusiv discul de încălzire,
castronul, capacul interior, supapa de abur și de închidere, containerul
pentru condens trebuie să e curate și uscate.
Înainte de a începe curățarea produsului, asigurați-vă, acesta este
deconectat de la sursa de alimentare și total rece. Pentru curățire folosiți
o cârpă moale și detergenți delicați pentru spălarea vaselor.
SE INTERZICE utilizarea la curățarea dispozitivului a cârpelor grosiere sau
bureților, pastelor abrazive.Deasemenea nu este disponibilă utilizarea oricăror
produse chimice agresive sau altor produse, nerecomandate pentru a  utilizate
cu obiectele, care sunt în contact cu mâncarea.
SE INTERZICE să scufundați aparatul în apă sau să-l puneți sub jetul de apă!
Fiți atenți la curățarea componentelor de cauciuc ale multierbătorului:
deteriorarea sau deformarea lor poate provoca funcționarea incorectă a
dispozitivului.
Carcasa dispozitivului poate  curățată după gradul de murdărie. Castro-
nul, capacul intern și supapa de abur trebuie curățate după ecare utilizare
a dispozitivului. Condensul, acumulat în procesul de pregătire a mâncării
în multierbător, eliminați-l după ecare utilizare a dispozitivului. Su-
prafețele interne ale camerei de lucru curățați-le după necesitate
Curățarea carcasei
Curățați carcasa dispozitivului cu o cârpă moale sau cu un burete umed de
bucătărie. Puteți utiliza un detergent de curățare delicat. Pentru a evita even-
tualele pete de apă și pete pe corp este recomandat pentru a șterge suprafața
cu uscat.
Curățarea castronului
Dumneavoastră puteți curăța castronul atât manual, folosind un burete moale
și detergent pentru spălarea veselei, cât și mașina de spălat vase (în dependență
de recomandările producătorului acestuia).
În cazul contaminării puternice turnați în castron apă caldă și lăsați pentru ceva
timp la măcerat, după care efectuați curățarea.
Numaidecât ștergeți suprafața exterioară a castronului cu uscat, înainte să o
instalați în carcasa multierbătorului.
La utilizarea regulată a castronului este posibilă schimbarea totală sau parțială
a culorii acoperirii interioare non-stick a acestuia. În sine acest lucru nu prezintă
un defect al castronului.
Curățarea capacului interior de aluminiu
1.
Deschideți capacul multierbătorului. Pe partea interioară a capacului,
faceți clic pe dispozitivul de blocare din plastic.
2. Fără a face efort, scoateți capacul interior de aluminiu, trăgându-l un pic
spre sine.
3. Ștergeți suprafețele ambelor capace cu un prosop de bucătărie umed sau
cu un burete. În caz de necesitate spălați capacul scos sub jetul de apă,
folosind detergent pentru spălarea vaselor. Nu utilizați mașina de spălat
vase pentru curățarea capacului interior de aluminiu. Ștergeți ambele
capace cu uscat.
4. Introduceți ferm capacul detașabil în fantele părții inferioare a capacului
principal, combinați ambele capace și ușor apăsați pe capacul detașabil
până la xare.
Curățarea supapei de abur detașabile
Supapa de abur este instalată într-un soclu special pe capacul superior al
aparatului și este formată din carcase exterioare și interioare.
1.
Trageți ușor carcasa exterioară de marginea de sus si spre sine. Rotiți
capacul interior al supapei de abur contra-sensului acelor de ceasornic și
scoateți-l.
2.
În caz de necesitate atent scoateți supapa de amestecat. Spălați toate
componentele supapei.
3.
Reasamblați în ordine inversă: puneți pasta de gumă la loc, aliniați crestă-
turile supapei principale la lele corespunzătoare de pe carcasa interioară
și rotiți carcasa interioară în sensul acelor ceasornicului. Montați supapa
de abur în soclul de pe această unitate.
ATENȚIE! Pentru evitarea deformării supapei de amestecat nu o răsuciți și nu
o trageți la scoatere, curățare și instalare.
Eliminarea condensului
În acest model condensul se acumulează într-o cavitate specială a aparatului
în jurul castronului.
Deschideți capacul, scoateți castronul. Condensul acumulat în cavitatea din
jurul castronului eliminați-l cu ajutorul unui prosop de bucătărie.
Curățarea camerei de lucru
În strictă conformitate cu instrucțiunile din acest manual probabilitatea căde-
rii lichidului, particuleleor de alimente sau resturi în interiorul camerei de lucru
a dispozitivului este minimală. Dacă contaminarea semnicativă totuși a avut
loc, trebuie să e curățată suprafața camerei, pentru a evita funcționarea in-
corectă sau deteriorarea dispozitivului.
Înainte de curățarea camerei de lucru a multierbătorului, asigurați-vă,
dispozitivul este deconectat de la sursa de alimentare și complet răcit !
Pereții laterali ai camerei de lucru, suprafața discului de încălzire și senzorul
temperaturii centrale (situat în mijlocul discului de încălzire) le puteți curăța
cu un prosop sau burete hidratat (nu umed).Dacă utilizați detergent, trebuie să
scoateți cu grijă resturile pentru a elimina mirosurile nedorite în timpul pregă-
tirii ulterioare a mâncării.
După contactul cu corpuri străine în șanțul din jurul senzorului de temperatură
centrală, scoateți-le cu grijă, cu ajutorul unui pensete, fără a exercita nici o
presiune asupra carcasei senzorului.
La contaminarea suprafeței discului de încălzire este permisă utilizarea unui
burete umed de duritate medie sau unei perii sintetice.
La utilizarea regulată a dispozitivului cu timpul este posibilă schimbarea
totală sau parțială a culorii discului de încălzire.În sine acest lucru nu prezintă
un semn de defecțiune a dispozitivului și nu afectează funcționarea corectă a
acestuia.
Utilizarea funcției „SELF-CLEAN”
1. Umpleți castronul multierbătorului cu apă cu o treime și instalați-l în
carcasa dispozitivului. Asigurați-vă, că castronul este instalat fără distor-
siuni și este în strâns contact cu elementul de încălzire.
2. Închideți capacul multierbătorului până la xare. Conectați aparatul la
sursa de alimentare. Rotiți comutatorul de alimentare în poziția I.
3. Apăsați butonul „Menu” și selectați funcția „SELF-CLEAN” în lista de pro-
grame.
4. Pentru a lansa activitatea funcției, apăsați butonul „Start”. Pe așaj se va
așa numărătoarea inversă a timpului activității programului.
ATENȚIE! În regimul de autocurățare din supapa de abur detașabilă va ieși
abur erbinte și picături mici de apă. Pentru evitarea arsurilor nu vă aplecați
asupra multierbătorului în timpul activității acestei funcții și nu deschideți
capacul dispozitivului imediat la sfârșitul programului.
V. SFATURI PENTRU PREPARARE
Erori la pregătire și soluțiile lor
În tabelul reprezentat mai jos sunt colectate greșelile tipice, permise la pregă-
tirea mâncării în multierbătoare, sunt prevăzute cauzele posibile și căile de
soluționare.
Bucatele nu s-au pregătit până la urmă
Cauzele posibile Сăile de soluționare
Dumneavoastră ați uitat închideți
capacul dispozitivului sau nu l-ați închis
ermetic, deaceea temperatura de pregă-
tire nu a fost îndeajuns înaltă
În timpul pregătirii nu deschideți capacul multi-
erbătorului fără necesitate.
Închideți capacul până la xare. Asigurați-vă, că
nimic nu împiedică închiderea ermetică a capacului
dispozitivului și guma de etanșare pe capacul inte-
rior nu este deformată
Castronul și elementul de încălzire
contactează rău, deaceea temperatura
de pregătire nu a fost îndeajuns înaltă
Castronul trebuie instalat în carcasa dispozitivului
exact,aderând strâns la partea de jos a discului de
încălzire.
Asigurați-vă, că în camera de lucru a multierbăto-
rului nu sunt elemente străine. Evitați contaminarea
discului de încălzire
Alegerea nefericită a ingredientelor
alimentare. Aceste ingrediente nu cores-
pund pentru pregătirea modului ales de
dumneavoastră sau dumneavoastră ați
ales programul greșit de pregătire.
Ingrediente sunt tăiate prea mari, sunt
încălcate proporțiile generale ale lei
produselor.
Dumneavoastră nu ați setat corect (nu
ați calculat) timpul de preparare.
Tipul rețetei alese de dumneavoastră nu
este potrivit pentru pregătirea în acest
multierbător
Este recomandabil să utilizați rețete vericate (adap-
tate pentru modelul acestui dispozitiv). Folosiți
rețete, în care puteți avea încredere cu adevărat.
Selecția ingredientelor, metoda lor de feliere, mar-
cajul proporțiilor, alegerea programului și timpului
de pregătire trebuie să corespundă rețetei alese
La pregătirea în abur: în castron este
prea puțină apă, pentru a asigura o
densitate adecvată a vaporilor
Turnați în castron apă în mod necesar în volumul
recomandat rețetei. Dacă aveți îndoieli, vericați
nivelul apei în procesul de pregătire
La prăjire
Dumneavoastră ați
turnat în castron
prea mult ulei vege-
tal
La prăjirea obișnuită este deajuns, ca uleiul să aco-
pere fundul castronului cu un strat subțire.
La prăjirea în friteuză urmați pașii rețetei corespu-
nzătoare
Excesul de umidi-
tate în castron
Nu închideți capacul multierbătorului la prăjire,
dacă aceasta nu este scris în rețetă. Produsele conge-
late înainte de prăjire este necesar să le decongelați
și să scurgeți apa din ele
La erbere: erberea în uscat a supei la
erberea produselor cu aciditate mare
Unele produse necesită un tratament special înainte
de erbere : spălare, mistuirea ș.m.d. Urmăriți reco-
mandările rețetei alese de către dumneavoastră
116
Cauzele posibile Сăile de soluționare
La coacere (nu
s-a copt)
În procesul creșterii
aluatului a blocat în
interiorul capacului
și a tăiat supapa de
evacuare a aburului
Puneți în castron aluatul în volum mai mic
Dumneavoastră ați
pus în castron prea
mult aluat
Scoateți coptura din castron, întoarceți-o și iarăși
puneți-o în castron,După care așteptați prepararea.
În continuare la coacere puneți în castron aluat în
volum mai mic
Produsul a ert în exces
Dumneavoastră ați greșit la alegerea
tipului produsului sau la setarea (calcu-
lul) timpului de preparare. Dimensiunile
prea mici ale ingredientelor
Apelați la vericările (adaptate pentru acest model
de dispozitiv) rețetei. Selecția ingredientelor, modul
lor de feliere, proporțiile marcajului, alegerea pro-
gramului și timpului de pregătire trebuie să cores-
pundă recomandărilor acesteea
După pregătire bucatele gata prea mult
au stat în autoîncălzire
Utilizarea îndelungată a funcției autoîncălzirii nu
este de dorit.Dacă în modelul dumneavoastră de
multierbător este prevăzută deconectarea prelimi-
nară a acestei funcții, dumneavoastră puteți folosi
această posibilitate
LA FIERBERE PRODUSUL DE EVAPORĂ
La erberea terciului de lapte,
laptele se evaporă
Calitatea și proprietățile laptelui pot depinde de locul și
condițiile producerii acestuia. Recomandăm să folosiți numai
laptele unt cu grăsimea până la 2,5%. În caz de necesitate
laptele poate  puțin diluat cu apă potabilă
Ingredientele înainte de er-
bere nu au fost tratate sau
tratate incorect (rău spălate
ș.m.d.).
Nu sunt respectate proporțiile
ingredientelor sau incorect este
ales tipul produsului
Apelați la rețeta vericată (adaptată pentru dispozitivul
acestui model). Selecția ingredientelor, metodele lor de
pretratare, proporțiile marcajului trebuie să corespundă cu
recomandările acestuia.
Cerealele integrale, carnea, peștele și fructele de mare tot-
deauna spălați-le bine până apa devine curată
BUCATELE SE ARD
Castronul a fost rău spălat după pregă-
tirea mâncării anterioare.
Acoperirea non-stick a castronului este
dăunată
Înainte să începeți a găti, asigurați-vă, că castronul
este bine spălat și acoperirea non-stick nu are daune
Volumul total al produsului este mai mic
decât cel recomandat în rețetă
Apelați la rețeta vericată (adaptată pentru dispo-
zitivul acestui model )
Dumneavoastră ați setat prea mult timp
pentru pregătire
Micșorați timpul de pregătire sau urmăriți pașii
rețetei, pentru dispozitivul acestui model
La prăjire:dumneavoastră ați uitat
turnați în castron ulei, nu ați mestecat
sau târziu ați scos produsele preparate
La prăjirea obișnuită turnați în castron puțin ulei
vegetal așa, ca acesta să acopere partea de jos a
castronului cu un strat subțire. Pentru prăjirea uni-
formă produsele în castron trebuie periodic ames-
tecate sau întoarse după un anumit timp
La erberea înăbușită: în castron nu este
sucientă umiditate
Adăugați în castron mai mult lichid. În timpul pre-
gătirii nu deschideți capacul multierbătorului fără
necesitate
La erbere: în castron e prea puțin lichid
(nu sunt respectate proporțiile ingre-
dientelor)
Observați raportul corect dintre ingredientele li-
chide și solide
La coacere: nu ați uns suprafața inte-
rioară a castronului cu unt înainte de
pregătire
Înainte de a pune aluatul ungeți partea de jos și
pereții castronului cu ulei sau unt (nu trebuie
turnați ulei în castron !)
PRODUSUL A PIERDUT FORMA TĂIERII
Dumneavoastră prea des ames-
tecați produsul în castron
La prăjirea obișnuită amestecați bucatele nu mai des decât
peste ecare 5-7 minute
Dumneavoastră ați setat prea
mare timpul de pregătire.
Micșorați timpul de pregătire sau urmăriți pașii rețetei,
adaptate pentru dispozitivul modelului dat
COPTURA S-A PRIMIT UMEDĂ
Au fost utilizate ingrediente ne-
corespunzătoare, oferind exces de
umiditate (legume sau fructe su-
culente, fructe de padure conge-
late, smântână ș.m.d.)
Alegeți ingredientele în corespundere cu rețeta copturii.
Încercați să nu alegeți în calitate de ingrediente produse,
care conțin prea multă umiditate sau folosiți-le după
posibilitate în cantități minimale
Dumneavoastră ați lăsat prea
mult coptura pregătită în multi-
erbătorul închis
Stăruiți-vă să scoateți coptura din multierbător imediat
ce este gata. În caz de necesitate puteți lăsa produsul în
multierbător pe un termen scurt cu autoîncălzirea conec-
tată
COPTURA NU S-A RIDICAT
Ouăle cu zahărul au fost rău bătute
Apelați la rețeta veri-
cată (adaptată pentru
modelul dispozitivului
dat ). Selecția ingredien-
telor, metoda lor de
pretratare,proporțiile
marcajului trebuie să
corespundă cu reco-
mandările acestuia
Aluatul a stat mult timp cu praful de copt
Nu ați cernut făina sau ați frământat aluatul rău
Au fost comise greșeli la stabilirea ingredientelor
Rețeta aleasă de dumneavoastră nu este potrivită pentru coptură
în modelul dat al multierbătorului
În rândul modelelor multierbătoarelor REDMOND în programele „STEW” și
„SOUP” la insuciența lichidului în castron este activat sistemul de protecție
de supraîncălzire al dispozitivului. În acest caz programul de pregătire se
oprește și multierbătorul trece în regimul autoîncălzirii.
Timpul recomandat pentru prepararea diverselor produse în abur
Produs
Greutatea, g/
Cantitatea,
buc.
Volumul
apei, ml
Timpul de
pregătire,
min
File de porc/vită (cubice de 1,5-2 cm) 500 800 30/40
File de miel (cubice de 1,5-2 cm) 500 800 40
File de pui (cubice de 1,5-2 cm) 500 800 20
Chifteluțe/pârjoale
10 buc. / 5
buc.
800 25/40
Pește (le) 300 800 15
Cocktail de fructe de mare (proaspăt conge-
late)
300 800 5
Carto (tăiați în 4 bucăți) 500 800 20
Мorcov (cubice de 1,5-2 cm) 500 800 35
Sfeclă (tăiată în 4 bucăți) 500 1500 90
Legume (proaspăt congelate) 500 800 5
Ouă de găină 5 buc. 800 10
Trebuie să luați în considerare, că acestea sunt recomandări generale. Timpul
real poate diferențieze de valorile recomandate în dependență de pro-
prietățile produsului specic, precum și de preferințele gustului dumneavoastră.
Tabelul recapitulativ al programelor de gătit (setările din fabrică)
Programul
Recomandări pentru utili-
zare
Timpul de pregătire în
mod implicit
Intervalul timpului de
pregătire/pasul instalării
Amânarea startului
Așteptarea ieșirii la regi-
mul de lucru
Аutoîncălzirea
MULTI-
COOK
Pregătirea diverselor bucate
cu posibilitatea setării tem-
peraturii și timpului de gătit
0:30
2 min— 1 h /
1 min
1 h— 15 h /
5 min
+ +
COOK
Fierberea legumelor și fasole-
lor
0:40
5 min— 8 h /
5 min
+ +
EXPRESS
Pregătirea rapidă a terciurilor
sfărâmicioși pe apă, și dease-
menea încălzirea bucatelor
gata
STEW
Fierberea înăbușită a carnei,
peștelui, legumelor, garnitu-
rilor și bucatelor multicom-
ponente
1:00
5 min— 12 h
/ 5 min
+ +
PIZZA
Pregătirea pizzei cu carne,
carne de pasăre, brânză și alte
umpluturi
0:25
10 min— 8 h
/ 5 min
+ +
PORRIDGE Pregătirea terciului de lapte 0:20
5 min– 1 h / 1
min
1 h— 4 h / 5
min
+ + +
SOUP
Pregătirea ciorbelor, umplu-
turilor, supelor din legume și
supelor reci
1:00
10 min— 8 h
/ 5 min
+ +
RICE
Pregătirea orezului. Fierberea
terciurilor sfărâmicioși pe apă
0:30
5 min— 4 h /
1 min
+ +
GRAIN
Pregătirea diverselor cereale
și garnituri
0:30
5 min— 4 h /
1 min
+ +
SAUCE
Pregătirea diverselor sosuri,și
deasemenea a dulcețurilor și
gemurilor
0:35
5 min— 2 h /
5 min
+ +
SELF-
CLEAN
Sistema automată de curățare
a capacului interior și a cas-
tronului
0:30
5 min— 2 h /
5 min
+ + +
FRY
Prăjirea carnei, peștelui,legu-
melor și bucatelor multicom-
ponente
0:15
5 min— 2 h /
1 min
+
SLOW COOK
Pregătirea laptelui cald, toca-
nei, ruletei, răciturii, bucatelor
de felul doi
3:00
5 min— 12 h
/ 10 min
+ +
BREAD
Pregătirea pâinii din făină de
secară și de grâu (incluzând
etapa creșterii aluatului)
3:00
10 min— 6 h
/ 5 min
+ +
DEEP FRY
Prepararea diverselor pro-
duse în friteuză
0:30
5 min 30
min / 5 min
+ + +
BAKE
Prăjirea carnei, carnei de
pasăre, peștelui și produselor
din aluat cu drojdie și fără
drojdie, inclusiv cel de foietaj
0:50
10 min— 8 h
/ 5 min
+ +
117
ROU
RMC-151E
PILAF
Pregătirea diverselor tipuri de
pilaf (cu carne, pește, carne
de pasăre, legume)
0:50
10 min— 8 h
/ 5 min
+ +
YOGURT
Prepararea diverselor tipuri
de iaurt
8:00
10 min12 h
/ 5 min
+
CHILLI Prepararea sosului-cili 2:00
10 min10 h
/ 10 min
+ +
STEAM
Pregătirea în abur a carnei,
рeștelui, legumelor și altor
produse
0:20
5 min— 2 h /
5 min
+ + +
Recomandări pentru utilizarea temperaturilor regimurilor în
programul „MULTICOOK”
Temperatura de lucru, °С
Recomandări pentru utilizare
(deasemenea urmăriți cartea de rețete)
35 Creșterea aluatului și pregătirea oțetului
40 Prepararea iaurtului
45 Aluatul
50 Fermentarea
55 Pregătirea dulciurilor
60 Pregătirea ceaiului verde sau bucatelor pentru copii
65 Fierberea carnei în ambalaj vid
70 Pregătirea de pumn
75 Pasteurizarea sau pregătirea ceaiului alb
80 Pregătirea vinului ert
85
Prepararea brânzei ori bucatelor, care necesită a perioadă lungă
de timp pentru preparare
90 Prepararea ceaiului roșu
95 Prepararea terciurilor de lapte
100 Prepararea bezelei sau dulcețurilor
105 Prepararea răciturii
110 Sterilizarea
115 Prepararea siropului din zahăr
120 Prepararea ruletei
125 Prepararea carnei înăbușite
130 Prepararea caserolelor
135 Prăjirea bucatelor gata pentru a le face crocante
140 Fumatul
145 Prăjirea legumelor și peștelui (în foliе)
150 Prăjirea carnei (în folie)
155 Coacerea produselor din aluat cu drojdie
160 Prăjirea carnei de pasăre
165 Prăjirea steak
170 Prăjire în aluat
175 Prepararea nuggets
Temperatura de lucru, °С
Recomandări pentru utilizare
(deasemenea urmăriți cartea de rețete)
180 Prepararea cartolor free
Deasemenea urmăriți cartea propusă pentru rețete.
V I. ACCESORIILE SUPLIMENTARE
Accesoriile suplimentare nu intră în pachetul livrat al multierbătorului RED-
MOND RMC-151E. Pentru achiziționarea acestora, și deasemenea pentru a cu-
noaște noutășile producției REDMOND puteți pe site-ul www.multicooker.com
sau în magazinele dilerilor ociali.
VII.
ÎNAINTE DE A ADRESA UNUI
CENTRU SERVICE
Defecțiunea Cauze posibile Modalitate de rezolvare
Pe ecran a
apărut un me-
saj de eroare:
Е1— Е4
Eroare de sistem. Este posibilă
defecțiunea panoului de control
sau a elementului de оncălzire.
Deconectați aparatului de la priza
electrică și lăsați-l se răcească.
Оnchideți ermetic capacul, reconectați
aparatul la o priză electrică.
Aparatul nu se
conectează
Cablul electric nu este conectat la
aparat și (sau) la priza electrică.
Vericați dacă cablul electric detașabil
este conectat la racordul corespunză-
tor de pe aparat și dacă acesta este
conectat la o priză electrică.
Priza electrică este defectă.
Conectați aparatul la o priză electrică
funcțională
Оn rețeaua electrică nu există
curent electric
Vericați dacă există curent оn rețeaua
electrică. Dacă aceasta lipsește, atun-
ci adresați-vă unui specialist
Măncarea se
prepară foarte
greu
Funcționarea defectuoasă a rețelei
electrice (tensiunea оn rețeaua
electrică este instabilă sau sub
normă).
Vericați prezența tensiunii stabile a
curentului electric оn rețeaua elec-
trică. Dacă aceasta este instabilă sau
este sub nivelul normal, atunci adre-
sați-vă unui specialist/ administrației
blocului dvs.
Intre capac și elementul de оncăl-
zire sunt corpuri străine (resturi de
măncare, crupe)
Scoateți aparatul din priză și lăsați-l
să se răcească. Оndepărtați obiectele
sau resturile străine.
Castronul din corpul aparatului
este poziționat strămb
Așezați castronul corect, fără оnclinare
Elementul de оncălzire este foarte
murdar
Scoateți aparatul din priză și lăsați-l
să se răcească. Curățați elementul de
оncălzire.
Оn timpul pre-
gătirii de sub
capacul apara-
tului iese abur
Nu este res-
pectată
conexiunea
ermetică
dintre cas-
tron și ca-
pacul inte-
rior al
aparatului:
Castronul din cor-
pul aparatului este
poziționat strămb
Așezați castronul corect, fără оnclinare
Capacul nu este
оnchis ermetic sau
sub capac se aă
obiecte străine
Vericați dacă nu sunt corpuri străine
(resturi de măncare, crupe ) оntre ca-
pac și corpul aparatului. Indepărtați-le.
Inchideți оntotdeauna capacul apara-
tului pănă la auzul unui clic
Garnitura de
etanșare aată pe
capacul interior al
aparatului este
foarte murdară,
deformată sau
deteriorată
Vericați starea garniturii de etanșare
aată pe capacul interior al aparatului.
Posibil, aceasta trebuie оnlocuită
VIII.
RESPONSABILITĂȚILE DE
GARANȚIE
Acest produs este garantat pentru o perioadă de 2 ani de la data cumpărării. În
timpul perioadei de garanție, producătorul se angajează să repare prin reparație,
înlocuirea pieselor sau înlocuirea întregului aparat oricare defecte din fabrică
cauzate de calitatea joasă a materialelor sau ansamblării. Garanția intră în vi-
goare numai în cazul, în cazul în care data achiziției este conrmată de sigiliul
și semnătura magazin vânzătorului de pe certicatul de garanție original. Această
garanție este valabilă doar în cazul, când produsul a fost utilizat în conformitate
cu manualul de instrucțiuni, nu s-a reparat, nu s-a stricat și nu a fost deteriorat
de manipularea necorespunzătoare, și deasemenea este păstrat setul întreg al
dispozitivului. Această garanție nu se aplică pentru uzura zică a produsului și
materialele consumabile (ltre, becuri, acoperiri non-stick, sigilii ș.m.d.).
Perioada activității produsului și perioada de garanție se calculează de la data
vânzării sau data fabricației produsului (în cazul, dacă data vânzării nu poate
 identicată).
Data de fabricație a dispozitivului poate  găsită în numărul de serie, situat pe
eticheta de identicare atașată pe carcasa produsului. Numărul de serie este
constituit din 13 simboluri. Al 6-lea și al 7-lea simbol înseamnă luna, al 8-lea
anul lansării dispozitivului.
Durata activității dispozitivului setată de producător constituie 5 ani de la data
achiziției, cu condiția, funcționarea produsului se face în conformitate cu
acest manual și standardele tehnice aplicabile.
Eliminarea ecologică (utilizarea echipamentelor electrice și
electronice)
Utilizarea ambalajului, ghidul utilizatorului, precum și dis-
pozitivul însuși trebuie e efectuată în conformitate cu
programele de reciclare locale. Arătați preocupare pentru
mediu: Nu aruncați aceste produse cu deșeurile menajere
obișnuite.
Dispozitivele (vechi) nu trebuie aruncate împreună cu gunoiul
menajer, ele trebuie eliminate separat. Posesorii echipamen-
telor vechi sunt obligați pentru a aduce dispozitive la centrele de recepție
speciale sau organizațiilor în cauză.Astfel, ajutați programul la prelucrarea
materiilor prime valoroase, precum și curățarea de poluanți.
Acest aparat este marcat în conformitate cu Directiva Europeană 2012/19/EU,
reglementează reciclarea echipamentelor electrice și electronice.
Această directivă specică cerințele de bază pentru eliminarea și reciclarea
deșeurilor de la dispozitivele electrice și electronice, valabilă pe întreg terito-
riul Uniunii Europene.
Această instrucție este deasemenea disponibilă pe saitul www.redmond.company.
Producator: DSM Enterprise SRL, Construirea 2, № 6, Keji Road 10, Shingtan,
Shunde, Guangdong, China.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164
  • Page 165 165
  • Page 166 166
  • Page 167 167
  • Page 168 168
  • Page 169 169
  • Page 170 170
  • Page 171 171
  • Page 172 172
  • Page 173 173
  • Page 174 174
  • Page 175 175
  • Page 176 176
  • Page 177 177
  • Page 178 178
  • Page 179 179
  • Page 180 180
  • Page 181 181
  • Page 182 182
  • Page 183 183
  • Page 184 184
  • Page 185 185
  • Page 186 186
  • Page 187 187
  • Page 188 188
  • Page 189 189
  • Page 190 190
  • Page 191 191
  • Page 192 192
  • Page 193 193
  • Page 194 194
  • Page 195 195
  • Page 196 196
  • Page 197 197
  • Page 198 198
  • Page 199 199
  • Page 200 200
  • Page 201 201
  • Page 202 202
  • Page 203 203
  • Page 204 204

Redmond RMC-151E Manualul proprietarului

Categorie
Accesorii mixer / robot de bucătărie
Tip
Manualul proprietarului