Redmond RMC-280E Manualul proprietarului

Tip
Manualul proprietarului
111
ROU
RMC-280E
Citiţi cu atenţie toate instrucţiunile înainte de utilizare a acestui produs şi ţineţi
aceste instrucţiuni la îndemînă. Utilizarea corectă a aparatului va prelungi în mod
esenţial durata lui de exploatare.
MĂSURI DE SECURITATE

  


Acest aparat electric este un dispozitiv multi-
funcţional penrtu preparare în condiţii de uz
casnic şi poate  aplicat în apartamente, case
de ţară, camerele de hotel, în spaţiile magazi-
nelor, în birouri sau în alte condiţii similare de
exploatare neindustrială. Utilizarea industria-
sau orice altă utilizarea necorespunzătoare
a dispozitivului va considerată o încălcare a
condiţiilor adecvate de funcţionare a produ-
sului. În acest caz producătorul nu poar res-
ponsabilitate pentru posibilele consecinţe.
Înainte de a conecta aparatul la reţeaua electrică
asiguraţi-vă dacă tensiunea de reţea corespunde
cu tensiunea nominală a aparatului (vezi caracte-
risticile tehnice sau placa signaletică a produsului).
Folosiţi un prelungitor electric care este po-
trivit cu puterea consumată de aparat ne-
corespunderea parametrilor poate provoca
scurtcircuit sau cablul se poate aprinde.
Conectaţi aparatul doar la prize cu legătură
la pămînt aceasta cerinţă este esenţială
pentru protecţie împotriva electrocutării.
Dacă utilizaţi un prelungitor electric, asigu-
raţi-vă acesta la fel are legătură la pămînt.





Scoateţi aparatul din priză după utilizare, pre-
cum şi atunci când îl curăţaţi sau de plasaţi
într-un alt loc. Scoateţi cablul de alimentare cu
mâinile uscate, ţinându-l de şă şi nu de cablu.
Nu trageţi cablul de alimentare prin golurile de
sub uşi sau în apropierea surselor de căldură. Nu
permiteţi răsucirea, îndoirea sau atingerea cablu-
lui de alimentare de obiecte ascuţite, colţuri şi
marginile ale mobilierului.
112
  
   
  
  
   
  

  
    

Nu amplasaţi aparatul pe o su-
prafaţă moale, nu-l acoperiţi
niciodată atunci când funcţio-
nează, deoarece el se poate
supraîncălzi şi ulterior defecta.
Este interzisă exploatarea apa-
ratului în aer liber pătrunde-
rea umidităţii sau a unor obiec-
te străine în interiorul corpului
aparatului poate provoca de-
teriorarea gravă a acestuia.
Înainte de a curăţa aparatul
asiguraţi-vă este deconec-
tat de la reţeaua electrică şi
s-a răcit complet. Respectaţi
cu stricteţe instrucţiunile de
curăţare a aparatului.



Acest dispozitiv nu este des-
tinat pentru utilizarea de că-
tre persoanele (inclusiv copi-
ii), care au dereglări zice,
nervoase sau psihice sau duc
lipsă de experienţă şi cunoş-
tinţe, cu excepţia cazurilor, în
care astfel de persoane se aă
sub supraveghere sau au fost
instruite în privinţa utilizării
acestui aparat de către per-
soană responsabilă pentru
siguranţa lor. Este necesar să
se efectueze o supraveghere
asupra copiilor cu scopul ne-
admiterii acestora a jocurilor
cu aparatul, accesorii, precum
si cu ambalaul de fabrică. Cu-
răţarea şi întreţinerea dispo-
zitivului nu trebuie se efec-
tuieze de către copiii
nesupravegheaţi de adulţi.
Este interzisă repararea inde-
pendentă a aparatului sau in-
troducerea modificărilor în
construcţia acestuia. Toate lu-
crările de deservire şi reparaţie
trebuie e efectuate de către
un centru de service autorizat.
Repararea efectuată în mod
neprofesionist poate provoca
defectarea aparatului, traume
şi deteriorare a bunurilor.
CONȚINUT
I. ÎNAINTE DE PRIMA INCLUDERE ................................................................113
II. EXPLOATAREA MULTIFIERBĂTORULUI ................................................113
III. CARACTERISTICI SUPLIMENTARE ........................................................115
IV. CURĂȚAREA ŞI DEPOZITAREA APARATULUI .....................................115
V. SFATURI LA PREPARARE ...............................................................................116
VI. ACCESORII SUPLIMENTARE ......................................................................118
VII. ÎNAINTE DE A LUA LEGĂTURA CU CENTRUL DE SERVICII ......118
VIII. OBLIGAȚIUNI DE GARANȚIE .................................................................118
113
ROU
RMC-280E
Сaracteristici Tehnice
Model ............................................................................................................ RMC-280E
Putere ................................................................................................................. 800 Wt
Tensiune ...........................................................................................220-240 V, 50 Hz
Capacitate .................................................................................................................. 5 l
Acoperea bolului ......................................................... antiaderentă de ceramică
Aşaj LCD ..............................................................................................................există
Supapă de aburi ........................................................................................ detasabilă
Dezactivarea semnalelor sonore .................................................................. există
Programele
1. MULTICOOK (MULTI-BUCĂTAR)
2. STEAM/COOK FISH (PE ABURI – PEŞTE)
3. STEAM/COOK MEAT (PE ABURI – CARNE)
4. STEAM/COOK CHICKEN (PE ABURI – PASĂRE)
5. STEAM/COOK SEAFOOD (PE ABURI – FRUCTE DE MARE)
6. STEAM/COOK VEGETABLES (PE ABURI – LEGUME)
7. SOUP/BEANS (SUPĂ/PĂSTĂIOASE)
8. STEW FISH (ÎNĂBUŞIRE – PEŞTE)
9. STEW MEAT (ÎNĂBUŞIRE – CARNE)
10. STEW – CHICKEN (ÎNĂBUŞIRE PASĂRE)
11. STEW – SEAFOOD (ÎNĂBUŞIRE FRUCTE DE MARE)
12. STEW VEGETABLES (ÎNĂBUŞIRE LEGUME)
13. OATMEAL (TERCI CU LAPTE)
14. YOGURT/YEAST DOUGH (IAURT/ALUAT DOSPIT)
15. PAELLA/RISOTTO (Paella/rizoto)
16. BAKE (COACERE)
17. FRY FISH (PRĂJIRE – PEŞTE)
18. FRY – MEAT (PRĂJIRE CARNE)
19. FRY – CHICKEN (PRĂJIRE – PASĂRE)
20. FRY – SEAFOOD (PRĂJIRE – FRUCTE DE MARE)
21. FRY VEGETABLES (PRĂJIRE – LEGUME)
22. RICE/GRAIN (OREZ/CEREALE)
23. PASTA/RAVIOLI (PASTA/RAVIOLI)
24. HOMEMADE BREAD (pâine de casă)
Funcţii
Menţinerea temperaturii bucatelor gata preparate
(autoîncălzirea) ................................................................................... pînă la 12 ore
Pre-dezactivarea autoîncălzirii ..................................................................... există
Încălzirea bucatelor ........................................................................... pînă la 12 ore
Amînarea startului ............................................................................ pînă la 24 ore
Echipament
Multierbătorul cu bolul instalat în interior ............................................. 1 buc.
Capac interior detaşabil ...................................................................................1 buc.
Recipient pentru prepararea pe aburi ..........................................................1 buc.
Coş pentru prăjit în friteuză .............................................................................1 buc.
Pahar gradat .......................................................................................................... 1 buc.
Căuş .........................................................................................................................1 buc.
Lingură plată ....................................................................................................... 1 buc.
Cartea „100 de reţete” .......................................................................................1 buc.
Manual de utilizare ............................................................................................1 buc.
Carte de servicii .................................................................................................. 1 buc.
Cablu de alimentare electrică ........................................................................ 1 buc.
Ambalaj ................................................................................................................. 1 buc.



Dispozitivul multierbătorului A1
1. Corpul aparatului.
2. Mîner pentru transportare.
3. Capacul aparatului.
4. Capac interior detaşabil.
5. Bol.
6. Supapa de abur detasabilă.
7. Panoul de conducere cu aşaj.
8. Căuş.
9. Lingură plată.
10. Recipient pentru prepararea pe aburi.
11. Pahar gradat
12. Coş pentru prajit în friteuze.
13. Cablul de alimentare electrică.
Panoul de conducere A2
1.
Butonul „Cancel/Reheat” („Anulare/Încălzire”) activarea/dezactivarea
funcţiei de încălzire; întreruperea programului de preparare; reseta-
rea parametrilor setaţi.
2. Butonul „Time Delay/Cooking time” („Pornire întîrziată/Timp de pre-
parare”) – activarea regimului de setare a timpului de preparare/a
timpului startului amînat; dezactivarea semnalelor sonore.
3. Aşaj.
4.
Butonul „Start” („Start”) – includerea programului selectat pentru
preparare; pre-dezactivarea funcţiei autoîncălzirii.
5. Butonul Temperature” („Temperatută”) – includerea regimului setării
temperaturii de preparare în programul „MULTICOOK”.
6. Butonul „Menu” („Meniu”) selectarea programului automat de preparare.
7.
Butonul „Product selection” („Selectarea produselor”) alegerea tipu-
lui de produs în programele automate „STEAM/COOK”, „STEW”, „FRY”.
8.
Butonul „Hour/-(„Ora/-”) – alegerea valorii orelor în regimurile de
stabilire a ceasornicului, setarea timpulului de preparare şi amînarea
startului; trecerea in regimul de instalare a timpului curent; reducerea
valorii de temperatură în programul „MULTICOOK”.
9. Butonul „Minute/+” – alegerea valorii minutelor în regimurile setării
ceasornicului, setării timpului de preparare şi amînarea startului;
creşterea valorii de temperatură în programul „MULTICOOK”.
Dispozitivul aşajului A3
1. Indicatorii programelor automate de preparare.
2. Timer/indicatorul timpului curent/indicatorul timpului de amînare a
startului.
3. Indicatorul regimului setării timpului startului amînat.
4. Indicatorul de activitate a funcţiei de încălzire a bucatelor.
5. Indicatorul de activitate a funcţiei autoîncălzirii (Keep warm).
6.
Indicatorii tipurilor de produse în programele „STEAM/COOK”, „STEW, „FRY”.
7. Indicatorul valorii de temperatură în programul „MULTICOOK”.
8. Indicatorul activării/dezactivării semnalelor sonore.
I. ÎNAINTE DE PRIMA INCLUDERE
Scoateţi cu grijă produsul şi accesorii din cutie. Eliminaţi toate materialele de
ambalaj. Neapărat păstraţi la loc autocolantele de avertizare, autocolantele-in-
dice şi plăncuţa cu numărul de serie a produsului pe carcasă! Lipsa numărului
de serie de pe produs în mod automat privează dreptul la garanţia de întreţine-
re. Curăţaţi carcasa aparatului cu o cîrpă umedă. Clătiţi bolul cu apă caldă şi
săpun. Bine uscaţi-l. La prima utilizare este posibil să apară un miros străin, care
nu este rezultatul unei defecţiuni a aparatului. În acest caz curăţaţi aparatul.

II. EXPLOATAREA MULTIFIERBĂTORULUI
Înainte de prima conectare
Amplasaţi aparatul pe o suprafaţă dreaptă orizontală astfel ca aburul er-
binte care iese din supapa de abur nu pătrună sub tapete, acoperiri de-
corative, aparate electronice şi alte obiecte sau materiale care pot suferi în
urma umidităţii şi a temperaturii ridicate.
Înainte de gătit asiguraţi-vă că părţile exterioare şi interioare aparente ale
oalei sub presiune nu sunt defectate, nu au ştirbituri şi alte defecte. Nu se
admite prezenţa unor obiecte străine între vas şi elementul de încălzire.
Regimul de aşteptare
Aparatul conectat la o priză electrică se aă implicit în regim de aşteptare:
pe aşaj se aşează ora curentă în format de 24 de ore, indicatorul progra-
melor automate de preparare, indicatorii tipurilor de produse în programe-
le „STEAM/COOK”, „STEW şi „FRY, indicatorul activării/dezactivării semna-
lelor sonore. Dacă la setarea parametrilor programului selectat în decurs de
un minut nici un buton n-a fost apăsat, aparatul revine în regimul de aştep-
tare, în acest caz toate setările făcute anterior se resetează.
Memorie non-volatilă
Multierbătorul REDMOND RMC-280E dispune de memorie non-volatilă. La
întrerupere temporară de curent electric (pînă la 2 ore în regimul de prepa-
rare sau în regimul de activitate a funcţiei de amînare a startului) toate
setările efectuate de Dv. vor  menţinute. Aparatul va reveni în funcţie la
stadiul, la care ea a fost întreruptă.
Atenţie! În cazul în care continuarea procesului de preparare nu este de
dorit, apăsaţi şi menţineţi apăsat butonul Cancel/Reheat”. Aparatul va trece
în regimul de aşteptare.
Activarea/dezactivarea semnalelor sonore
În multierbătorul REDMOND RMC-280E e prevăzută posibilitatea de a
activa/dezactiva semnalele sonore. Pentru a dezactiva sunetul în regimul
de aşteptare, apăsaţi şi menţineţi apăsat butonul Time Delay/Cooking time”
(pentru a activa sunetul, apăsaţi repetat şi menţineţi apăsat butonul „Time
Delay/Cooking time”).
Congurarea ceasornicului
Conectaţi aparatul la reţeaua electrică. Apăsaţi şi menţineţi apăsat butonul
„Hour/-. Indicatorul timpului curent pe aşaj va clipi. Prin apăsare pe buto-
nul „Hour/-” setaţi valoarea orelor, prin apăsări pe butonul „Minute/+” va-
loarea minutelor. Pentru a schimba rapid valorile, apăsaţi şi menţineţi
apăsat butonul corespunzător. La atingerea valorii maxime instalarea tim-
pului va continua de la începutul intervalului.
După terminarea instalării timpului curent nu apăsaţi nici un buton timp de
cîteva secunde. Valoarea stabilită a timpului se va păstra.
Setarea timpului de preparare
În multierbătorul REDMOND RMC-280E e prevăzută posibilitatea de a
modica timpul de preparare, instalat în mod implicit pentru ecare program.
Pasul de schimbare şi intervalul posibil a timpului stabilit depinde de pro-
gramul selectat pentru preparare.
Pentru a schimba timpul de preparare:
1.
Selectaţi programul automat pentru preparare, apăsînd butonul „Menu”.
Apăsaţi repetat butonul pînă cînd pe aşaj va apărea indicatorul
programul dorit de preparare. Pentru ecare program pe aşaj va
aşat timpul de preparare implicit. De asemenea, se poate alege
programul apăsînd butoanele „Hour/-” şi „Minute/+”.
114
2. Apăsaţi butonul Time Delay/Cooking time” pentru a trece în regimul
de setare a timpului de preparare. Indicatorul butonului „Start”, precum
şi indicatorul timpului, setat în mod implicit şi indicatorul programu-
lui vor clipi pe aşaj.
3. Apăsînd butoanele „Hour/-setaţi valoarea orei, apăsînd butonul „Mi-
nute/+” valoarea minutelor. Pentru schimbările rapide a valorii,
apăsaţi şi menţineţi apăsat butonul corespunzător. La atingerea va-
lorii maxime setarea timpului va continua de la începutul intervalului.
4. Pentru anularea setărilor făcute apăsaţi şi menţineţi apăsat butonul
Cancel/Reheat”, după care este necesar de a alege programul de
preparare din nou.








Amînarea startului programului
Funcţia Amanarea startului” permite să specicaţi momentul, în care bucatele
trebuie să e gata. Procesul de preparare poate  amînat pe o perioade lungă
de timp (pînă la 24 ore). Pasul de instalare a timpului amînat 5 minute.
1.
După selectarea programului automat şi a timpului de preparare
puteţi seta timpul de amînare a startului, apăsînd repetat pe butonul
Time Delay/Cooking time”. Pe aşaj apare indicatorul regimului de
instalare a timpului startului întîrziat şi timpul apropiat, la care bu-
catele pot  gata preparate (se determină în mod implicit). Indicatorul
valorii timpului va lumina intermitent.
2. Apăsînd butonul „Hour/-” setaţi valoarea timpului amînării startului,
apăsînd pe butonul „Minute/+” valoarea minutelor. Pentru o schim-
bare rapidă a valorilor, apăsaţi şi menţineţi apăsat butonul corespun-
zător. La atingerea valorii maxime setarea timpului va continua de la
începutul intervalului.
3. Pentru anularea setărilot făcute apăsaţi şi menţineţi apăsat butonul
Cancel/Reheat”, după care este necesar de a alege un program de
preparare din nou.




Funcţia de menţinere a temperaturii bucatelor preparate (au-
toîncălzirea)
Autoîncălzirea se activează în mod automat imediat după nalizarea pro-
gramului de preparare şi menţine temperatura bucatelor gata preparate în
intervalul 60-80°C timp de 12 ore. În regimul autoîncălzirii indicatorul bu-
tonului „Start” se va stinge, indicatorul butonului „Cancel/Reheat” va arde.
Pe aşaj va începe numărătoarea directă a timpului de activitate a funcţiei.
Pre-dezactivarea autoîncălzirii
În multierbătorul REDMOND RMC-280E e prevăzută posibilitatea de a pre-
dezactiva funcţia autoîncălzirii după lansarea programului de preparare de bază.
Pentru aceasta, după lansarea programului apăsaţi şi menţineţi apăsat butonul
„Start” pînă cînd indicatorul butonului „Cancel/Reheat” nu se va stinge. Pentru
a activa din nou autoîncălzirea, apăsaţi şi menţineţi apăsat butonul „Start” încă
o dată, pînă cînd indicatorul butonului „Cancel/Reheat” nu se va aprinde.
Încălzirea bucatelor
Multierbătorul REDMOND RMC-280E poate utilizat pentru încălzirea
bucatelor reci. Pentru aceasta:
1.
Puneţi ingredientele în bol, instalaţi-l în carcasa aparatului. Asiguraţi-
vă că el este în strîns contact cu elementul de încălzire.
2. Închideţi capacul pînă la clic, conectaţi aparatul la o priză electrică.
3.
Apăsaţi şi menţineţi apăsat butonul „Cancel/Reheat”. Se va aprinde
indicatorul butonului, va porni funcţia încălzirii. Pe aşaj va apărea
numărătoarea directă a timpului de activitate a funcţiei.
4. Aparatul va încălzi bucatele pînă la 60-80°C. Această temperatură se
va menţine timp de 12 ore. La necesitate încălzirea poate  dezacti-
vată prin apăsarea butonului „Cancel/Reheat” (indicatorul butonului
se va stinge).




Ordinea generală de utilizare a programelor automate
1.
Pregătiţi ingredientele în conformitate cu reţeta, puneţi-le în bol.
Asiguraţi-vă că toate ingredientele au fost distribuite uniform în bol
şi se aă mai jos de scara maximă marcată pe suprafaţa lui interioară.
2. Introduceţi bolul în corpul aparatului, un pic rotiţi-l, asiguraţi-vă
el este în strîns contact cu elementul de încălzire. Închideţi capacul
pînă la clic. Conectaţi aparatul la o priză electrică.
3. Selectaţi programul de preparare, apăsînd butonul „Menu” de cîteva
ori, pînă cînd pe aşaj va apărea indicatorul programului selectat. De
asemenea, se poate alege un program apăsînd butoanele „Hour/- şi
„Minute/+”. Indicatorul butonului „Start” şi indicatorul programului vor
clipi, pe aşaj vor apărea indicatorul regimului de instalare a timpu-
lui de preparare şi timpul de preparare, instalat în mod implicit.
Dacă este selectat programul „MULTICOOK”, pe aşaj apare indicatorul re-
gimului de instalare a temperaturii de preparare si temperatura de prepa-
rare, instalată în mod implicit.
4. Apăsînd butonul „Product selection” selectaţi tipul de produs. Indica-
torul programului corespunzător va clipi, pe aşaj va apărea timpul
de preparare, instalat în mod implicit. Alegerea tipului de produs este
disponibilă în programele „STEAM/COOK”, „STEW, „FRY”. Alegînd alte
programe, acest punct îl treceţi.
5. Setaţi timpul necesar de preparare.
6. Dacă este selectat programul „MULTICOOK”, apăsaţi butonul Tempe-
rature” şi setaţi temperatura de preparare. Indicatorul valorii tempe-
raturii va clipi. Apăsînd butonul „Hour/-” micşoraţi valoarea tempera-
turii, apăsînd butonul „Minute/+” măriţi. Pentru a schimba rapid
valorile, apăsaţi şi menţineţi apăsat butonul corespunzător. La atin-
gerea valorii maxime setarea timpului va continua de la începutul
intervalului.
7. La necesitate, setaţi timpul de amînare a startului programului.
8. Apăsaţi şi menţineţi apăsat cîteva secunde butonul „Start”. Va începe
punerea în aplicare a programului de preparare. Pe aşaj se va aşa
timpul rămas pînă la nalizarea activităţii sale şi indicatorul proce-
sului de preparare.
9. La sfîrşitul programului va suna un semnal, se va stinge indicatorul lui.
În funcţie de setări aparatul va intra în regimul autoîncălzirii (va arde
indicatorul butonului Cancel/Reheat”) sau în regimul de aşteptare.
10. Pentru a întrerupe procesul de preparare sau de anulare a programu-
lui setat, apăsaţi şi menţineţi apăsat butonul „Cancel/Reheat”.
Programul MULTICOOK”
Programul „MULTICOOK” este conceput pentru a pregăti bucate în parame-
trii de temperatură şi timp de preparare selectate de către utilizator. Timpul
implicit de preparare in acest program constituie 30 minute. Intervalul se-
tării timpului de preparare – de la 2 min pînă la 15 ore cu pasul de modi-
care de 1 minut. Intervalul setării temperaturii în program constituie 35-170°C
cu pasul de modicare de 5°C.







Programul „STEAM/COOK”
Programul „STEAM/COOK” se recomandă pentru prepararea diferitelor pro-
duse pe aburi, precum şi pentru erbere. Timpul de preparare implicit de-
pinde de tipul de produs (FISH 25 minute, MEAT 40 minute, CHICKEN 35
minute, SEAFOOD 20 minute, VEGETABLES – 30 minute). Este posibilă
instalarea manuală a timpului de preparare în intervalul de la 5 minute pînă
la 2 ore cu pasul de 5 minute.
La prepararea legumelor pe aburi:
Turnaţi în bol 600-1000 ml de apă. Aşezaţi recipientul pentru prepa-
rarea pe aburi în bol.
Măsuraţi şi pregătiţi alimentele conform reţetei, uniform puneţi-le în
recipientul pentru preparare pe aburi.
Urmaţi pp. 2-10 „Ordinea generală de utilizare a programelor auto-
mate”.
La erberea legumelor şi altor produse urmaţi pp. 1-10 „Ordinea generală
de utilizare a programelor automate . În programul „STEAM/COOK” numă-
rătoarea inversă începe după erberea apei şi la obţinerea densităţii suci-
ente de aburi în bol.
Programul „SOUP/BEANS”
Programul „SOUP/BEANS” se recomandă pentru prepararea diferitelor supe,
pentru erberea păstăioaselor. Timpul implicit de preparare in acest program
constituie 1 oră. E posibilă instalarea manuală a timpului de preparare în
intervalul de la 10 minute pînă la 8 ore cu pasul de 5 minute.



Programul „STEW
Programul „STEW se recomandă pentru înăbuşirea diferitelor produse – a
peştelui, cărnii, cărnii de pasăre, fructelor de mare, legumelor. Timpul de
preparare implicit depinde de tipul de produs (FISH – 30 minute, MEAT 1
oră, CHICKEN 45 minute, SEAFOOD – 25 minute, VEGETABLES – 40 minu-
te). Este posibilă instalarea manuală a timpului de preparare în intervalul
de la 10 minute pînă la 12 ore cu pasul de 5 minute.



115
ROU
RMC-280E
Programul „OATMEAL
Programul „OATMEAL” se recomandă pentru prepararea terciurilor cu lapte.
Timpul implicit de preparare in acest program constituie 20 minute. Este
posibilă instalarea manuală a timpului de preparare în intervalul de la 5
minute pînă la 4 ore cu pasul de 1 minut.
Recomandări pentru prepararea terciurilor cu lapte în multierbător
Programul „OATMEAL” este destinat pentru prepararea terciurilot cu lapte
pasteurizat de mică grăsime. Pentru a evita scăderea prin erbere a laptelui
şi a obţine rezultatul dorit, se recomandă:
1. spălaţi bine toate cerealele integrale (orezul, hrişca, meii etc,), pînă
cînd apa devine limpede;
2. ungeţi bolul multierbătorului înainte de preparare cu unt;
3.
strict respectaţi proporţiile, măsurînd ingredientele conform recoman-
dărilor din cartea de reţete, micşoraţi sau măriţi cantitatea de ingre-
diente numai proporţional;
4. la utilizarea laptelui integral de-l diluat cu apă potabilă în proporţie de 1:1.






Programul YOGURT/YEAST DOUGH”
Programul YOGURT/YEAST DOUGH” se recomandă pentru prepararea iaur-
tului de casă si dospirea aluatului. Timpul implicit de preparare în acest
program constituie 8 ore. Este posibilă instalarea manuală a timpului de
preparare în intervalul de la 10 minute pînă la 12 ore cu pasul de 5 minute.
Funcţia autoîncălzirii în acest program nu este disponibilă.



Programul „PAELLA/RISOTTO
Programul „PAELLA/RISOTTO se recomandă pentru prepararea diferitelor
tipuri de pilaf. Timpul implicit de preparare în acest program constituie 40
minute. Este posibilă instalarea manuală a timpului de preparare în inter-
valul de la 10 minute la 2 ore cu pasul de 5 minute.



Programul „BAKE”
Programul „BAKE” se recomandă pentru coacerea biscuiţilor, caserolei, plă-
cintelor din aluat dospit şi foios. Timpul implicit de preparare în acest
program constituie 50 minute. Este posibilă instalarea manuală a timpului
de preparare în intervalul de la 10 minute pînă la 8 ore cu pasul de 5 mi-
nute. În cadrul programului „BAKE” timpul de funcţionare a autoîncălzirii
constituie 4 ore.







Programul „FRY”
Programul „FRY se recomandă pentru prajirea diferitelor produse – peşte,
carne, carne de pasăre, fructe de mare, legume. Timpul de preparare implicit
depinde de tipul de produs (FISH 15 minute, MEAT – 18 minute, CHICKEN
17 minute, SEAFOOD 16 minute, VEGETABLES 20 minute). Este posibi-
lă instalarea manuală a timpului de preparare în intervalul de la 5 minute
pînă la 2 ore cu pasul de 1 minut. Funcţia amînării startului în acest program
nu este disponibilă.










Programul „RICE/GRAIN”
Programul „RICE/GRAIN” se recomandă pentru erberea orezului, terciurilor
pe apă. Timpul implicit de preparare în acest program constituie 30 minute.
Este posibilă instalarea manuală a timpului de preparare în intervalul de la
5 minute pînă la 4 ore cu pasulde 1 minut.



Programul „PASTA/RAVIOLI”
Programul „PASTA/RAVIOLI” se recomandă pentru erberea pastei, cîrnăcio-
rilor şi a altor semifabricate. Timpul implicit de preparare în acest program
constituie 8 minute. Este posibilă instalarea manuală a timpului de prepa-
rare în intervalul de la 2 minute pînă la 1 oră cu intervalul de 1 minut.
Funcţia amînării startului în acest program nu este disponibilă.
Urmaţi instrucţiunile din secţiunea „Ordinea generală de utilizare a progra-
melor automate”. După erberea apei va suna un semnal. Deschideţi cu
atenţie capacul şi puneţi produsele în apă clocotită, apoi închideţi capacul,
apăsaţi şi menţineţi apăsat cîteva secunde butonul „Start”. După aceasta va
începe numărătoarea inversă a timpului de preparare.



Programul „HOMEMADE BREAD”
Programul „HOMEMADE BREAD” este recomandat pentru a coace pâine de
casă. Timpul implicit de preparare în acest program constituie 3 ore. Este
posibilă instalarea manuală a timpului de preparare în intervalul de la 10
minute pînă la 4 ore cu pasul de 5 minute. În cadrul programului „HOME-
MADE BREAD” timpul de funcţionare a autoîncălzirii constituie 4 ore.














III. CARACTERISTICI SUPLIMENTARE
Dospirea aluatului
Prepararea fondue
Prepararea brînzeturilor
Prepararea halvalei
Coacerea pâinei
Pasteurizare
Sterilizarea veselei si a obiec-
telor de igienă personală
IV. CURĂȚAREA ŞI DEPOZITAREA APA-
RATULUI
Reguli generale şi recomandări
Înainte de prima utilizare a aparatului, precum si pentru a elimina
mirosul de alimente din multlerbător după preparare se recomandă
de şters bolul şi capacul interior deja curate cu o soluţie de oţet de
9%, după care de ert în el timp de 15 minute o jumătate de lămâie
în programul „STEAM/COOK”.
Nu trebuie de lăsat în multierbătorul închis bolul cu bucatele pre-
parate sau umplut cu apă mai mult de 24 ore. Bolul cu bucate poate
 păstrat la frigider şi la necesitate de încalzit bucatele în multier-
bător, folosind funcţia încălzirii.
Înainte de a începe curăţarea aparatului, asiguraţi-vă acesta este
deconectat de la priză şi este complet răcit. Pentru curăţare folosiţi
o cîrpă moale şi detergent delicat de vase.









Carcasa aparatului poate curăţată în dependenţă de gradul de contami-
nare. Bolul, capacul interior detaşabil din aluminiu, supapa de aburi trebuie
curăţate după ecare utilizare a aparatului. Condensul produs în procesul
de preparare în multierbător eliminaţi-l după ecare utilizare a aparatului.
Suprafeţele interne a camerei de lucru de curăţat după necesitate.
Curăţarea carcasei
Curăţaţi carcasa aparatului cu o cîrpă de bucătărie moale umedă sau cu un
burete. Se poate de aplicat detergent delicat de curăţare. Pentru a evita
eventualele pete de apă şi scurgeri pe carcasă recomandăm să ştergeţi
suprafaţa lui pînă la uscat.
Curăţarea boluri
Bolul poate  curăţat manual, folosind un burete moale si detergent de vase,
cît şi în maşina de spălat vase (în conformitate cu recomandările de producător).
116
La o poluare puternică umpleţi bolul cu apă caldă şi lasăţi un timp să se înmoaie, după ce î-l puteţi curăţa. Pentru o
înmuiere mai efectivă, bolul umplut cu apă rece (nu mai mult de nivelul maxim admisibil) se poate instala în mul-
tierbător, de închis capacul şi de inclus încălzirea pe un timp de 30-40 minute. Ştergeţi numaidecît suprafaţa ex-
terioară a bolului pînă la uscat, înainte de a-l instala în carcasa multierbătorului.


Curăţarea capacului interior din aluminiu
1. Deschideţi capacul multierbătorului.
2. Pe partea interioară a capacului apăsaţi pe captura din plastic, trageţi uşor capacul interior spre sine, ca să se
desprindă de la cel de bază.
3. Ştergeţi suprafaţele ambelor capace cu o cîrpă de bucătărie umedă sau un burete. La necesitate spălaţi capa-
cul eliminat sub jet de apă, folosind detergent de vase. De a folosi maşina de spălat vase în acest caz nu se
recomandă.
4. Ştergeţi ambele capace pînă la uscat.
5. Întroduceţi lamelele capacului din aluminiu în fantele de jos, aliniaţi-l cu capacul de bază şi uşor apăsaţi pînă
la clic.
Curăţarea supapei detaşabile de aburi
Supapa de aburi se recomandă de cureţat după ecare utilizare a aparatului. Trageţi supapa de margine. Complet
demontaţi supapa, apoi spălaţi-o bine sub jet de apă si uscaţ-o, adunaţi-o în secvenţă inversă şi întroduceţi la loc.
Eliminarea condensului
Pe parcursul de preparare a bucatelor este posibilă formarea condensului, care în acest model se acumulează în
cavitatea specială de pe carcasa aparatului în jurul bolului. Condensul se şterge uşor cu ajutorul unui prosop sau
serveţel de bucătărie.
Curăţarea camerei de lucru
La respectarea strictă a indicaţiilor acestui ghid, probabilitatea de a nimeri lichid, particule de alimente sau de
moloz în interiorul camerei de lucru a aparatului este minim. Dacă poluarea semnicativă totuşi a avut loc, trebuie
să curăţaţi suprafaţa camerei de lucru, pentru a evita funcţionarea necorectă sau defectarea aparatului.


Părţile laterale ale camerei de lucru, suprafaţa discului de încalzire si învelitoarea elementului termosensibil central
(situat în mijlocul discului de încalzire) se poate curaţa cu un burete umed (nu ud!) sau o cîrpă. În caz de aplicare a
detergenţilor e nevoie cu atenţie de a elimina resturile lor, pentru a evita apariţia mirosului nedorit la prepararea
ulterioară a bucatelor.
La nimerirea unor corpuri străine în aprofundarea din jurul elementului termosensibil uşor îndepărtaţi-le cu pense-
ta, fără să apăsaţi pe învelitoarea senzorului.
La poluarea suprafeţei discului de încălzire se acceptă de a folosi un burete umed de rigiditate medie sau periuţă
sintetică.


Depozitarea aparatului
În cazul în care aparatul nu este folosit un timp îndelungat, neapărat deconectaţi-l de la priza electrică. Came-
ra de lucru, inclusiv discul de încălzire, bolul, capacul interior şi supapa de aburi, trebuie să e curate şi uscate.
Pentru o depozitare mai compactă se poate de pus piese în bol şi de localizat în corpul multierbătorului.
V. SFATURI LA PREPARARE
Erori la preparare şi modul de remediere a acestora
În tabelul de mai jos sunt colectate greşelile tipice, săvîrşite la prepararea bucatelor în multierbător, sunt prevăzu-
te cauzele posibile şi soluţiile.
BUCATELE NU S-AU PREPARAT PÎNĂ LA SFÎRŞIT
Cauze posibile a problemei Modalităţi de rezolvare
Aţi uitat să închideţi capacul aparatului sau l-aţi închis nu bine, prin
urmare, temperatura de preparare nu a fost sucient de mare.
În timpul de preparare nu deschideţi capacul multierbătorului fără nece-
sitate.
Închideţi capacul pînă la clic. Asiguraţi-vă că nimic nu împiedică la închi-
derea capacului aparatului şi cauciucul de etanşare nu este diformat.
Bolul şi elementul de încălzire nu sînt în contact, prin urmare, tem-
peratura de preparare nu a fost sucient de mare.
Bolul trebuie să e instalat în corpul aparatului exact, bine lipit cu fundul
la discul de încălzire.
Asiguraţi-vă că în camera de lucru a multierbătorului nu există obiecte
străine. Nu lasaţi impuritaţi pe discul de încălzire.
Selecţia nereuşită a ingredientelor bucatelor. Ingredientele date nu
sunt potrivite pentru prepararea după metoda aleasă de dv. sau aţi
selectat incorect programul de preparare.
Ingredientele sunt feliate prea grosolane, sunt încălcate proporţiile
generale de punere a produselor.
Aţi instalat greşit (nu aţi calculat) timpul de preparare.
Varianta de reţetă ce aţi ales-o nu este potrivită pentru preparare în
acest multierbătoru.
E de dorit de folosit (adaptate pentru acest model de aparat) reţete deacum
controlate. Folositi reţete, în care puteţi avea încredere într-adevăr.
Selectarea de ingrediente, modul de feliere a lor, proporţiile de marcaj,
alegerea programului şi a timpului de preparare trebuie să corespundă
reţetei selectate.
La pregătirea pe aburi: în bol e prea puţină apă, pentru a permite o
densitate de aburi sucientă.
Turnaţi în bol apă neapărat în volum recomandat de reţetă. Dacă aveţi
îndoieli, vericaţi nivelul apei în timpul preparării.
La prăjire:
Aţi turnat în bol prea mult ulei.
La prăjire obişnuită este sucient ca uleiul să acopere partea de jos a
bolului cu un strat subtire.
La prăjire în friteuze urmaţi instrucţiunile corespunzătoare de bază.
Exces de umiditate în bol.
La prăjire nu inchideti capacul multierbătorului, dacă acest lucru nu este
scris in reţetă. Produsele proaspăt-congelate înainte de prăjire neapărat
dezgheţaţi-le şi scurgeţi-le de apă.
La erbere: scăderea prin erbere a supei la prepararea produselor
cu aciditate ridicată.
Unele produse necesită o procesare specială înainte de a  preparate:
spălarea, prăjirea etc. Urmaţi recomandările din reţetă.
La coacere (alu-
atul nu s-a copt):
În procesul de dospire aluatul s-a lipit de capa-
cul interior şi a blocat supapa de eliberare a
aburilor.
Puneţi în bol aluat într-o măsură mai mică.
Aţi pus în bol prea mult aluat.
Scoateţi produsul din bol, întorceţi-l şi din nou puneţi-l în bol, după ce
continuaţi prepararea pînă la coacere. În viitor puneţi în bol aluat într-o
măsură mai mică.
PRODUSUL S-A RĂSFIERT
Aţi făcut o greşeală în alegerea tipului de produs sau la instalarea (cal-
cularea) timpului de preparare. Dimensiunile ingredientelor sunt prea
mici.
Consultaţi reţetă vericată (adaptată pentru acest model de aparat).
Selectarea ingredientelor, modului de feliere a lor, selectarea progra-
mului şi a timpului de preparare trebuie să corespundă recomandă-
rilor ei.
După preparare, bucatele prea mult timp au stat în funcţia autoîncălzirii.
Utilizarea prelungita a funcţiei autoîncălzirii nu este de dorit. Dacă
la modelul dvs. a multierbătorului e prevăzută pre-dezactivarea
acestei funcţii, o puteţi utiliza.
SCĂDEREA PRIN FIERBERE A PRODUSULUI
La erberea terciului cu lapte, laptele scade prin erbere
Calitatea şi proprietăţile lapteui pot depinde de locul şi condiţiile de
producere. Vă recomandăm să utilizaţi numai lapte ultrapasteriurizat
cu grăsimea pînă la 2,5%. La necesitate de-l diluat cu apă potabilă.
Ingredientele înainte de erbere nu au fost tratate sauau fost tratate
greşit (rău spălate ş.a.m.d.).
Nu sunt respectate proporţiile ingredientelor sau incorect selectat tipul
de produs.
Consultaţi reţetă vericată (adaptată pentru acest model de aparat).
Selectarea ingredientelor, modului de feliere a lor, selectarea progra-
mului şi a timpului de preparare trebuie să corespundă recomandă-
rilor ei.
Cereale integrale, carnea, peştele şi fructele de mare clătiţi pînă la
apă curată.
117
ROU
RMC-280E
BUCATELE SE PRIND DE VAS
Bolul a fost rău curăţat înainte de prepararea bucatelor.
Acoperirea antiaderentă a bolului este deteriorată.
Înainte de a începe procesul de preparare, asiguraţi-vă că bolul este
bine spălat şi acoperirea antiaderentă nu este deteriorată.
Volumul total de produs e mai puţin decît este recomandat în reţetă. Consultaţi reţetă vericată (adaptată pentru acest model de aparat).
Aţi instalat prea mult timp de preparare.
Reduceţi timpul de preparare sau urmaţi instrucţiunile de prescripţie
din reţetă, adaptată pentru acest model de aparat.
La prăjire: aţi uitat să turnaţi in bol ulei; nu aţi amestecat sau tîrziu aţi
întors produsele în procesul de preparare.
La prăjirea obişnuită turnăţi în bol un pic de ulei vegetal, în aşa fel
încît acesta acopere fundul bolului cu un strat subţire. Pentru
prăjirea uniformă produsele în bol ar trebui e periodic ameste-
cate sau să e întoarse la un anumit timp.
La înăbuşire: în bol e insucientă umiditate.
Adăugaţi în bol mai mult lichid. În timpul de preparare nu deschideţi
capacul multierbătorului fără necesitate.
La erbere: în bol e prea puţin lichid (nu sunt respectate proporţiile in-
gredientelor).
Respectaţi raportul corect de lichid şi de ingrediente.
La coacere: n-aţi uns suprafaţa interioară a bolului cu unt înainte de
preparare.
Înainte de a întroduce aluatul ungeţi fundul si peretii bolului cu unt
sau ulei vegetal (a nu se turna ulei în bol!).
PRODUSUL A PIERDUT FORMA-FELIERE
Prea des aţi amestecat produsul în bol.
La prăjirea obişnuită produsele se amestecă nu mai des decît o dată
la 5-7 minute.
Aţi instalat prea mult timp de preparare.
Reduceţi timpul de preparare sau urmaţi instrucţiunile de prescripţie
din reţetă, adaptată pentru acest model de aparat.
PRODUSE DE PATISERIE SUNT UMEDE
Au fost folosite ingrediente nepotrivite, care dau exces de umiditate (
legume sau fructe suculente, fructe congelate, smîntînă etc,).
Alegeţi ingredientele conform cu reţeta de coacere. Aleageţi la coa-
cere ingrediente cu conţinut mai mic de umiditate sau folositi-le,
eventual, în cantităţi minime.
Aţi ţinut produsul de patiserie nit închis în multierbător.
Scoateţi produsele de patiserie din multierbător imediat după pre-
parare. La necesitate puteţi lăsa produsul în multirbător pe termen
scurt cu funcţia autoîncălzirii lansată.
PRODUSELE DE PATISERIE NU S-AU RIDICAT
Ouăle cu zahăr au fost rău zbătute.
Consultaţi reţetă vericată (adaptată pentru acest model de
aparat). Selectarea ingredientelor, modului de feliere a lor,
selectarea programului şi a timpului de preparare trebuie să
corespundă recomandărilor ei.
Aluatul a stat mult timp cu praf de copt.
Nu aţi cernut făina sau rău aţi amestecat aluatul.
Aţi comis greşeli în alegerea ingredientelor.
Reţeta aleasă nu se potriveşte pentru copt în acest model al miltierbătorului.



Tabel recapitulativ al programelor de preparare (setări din fabrica)
Programul Recomandări pentru utilizare
Timpul de preparare
implicit
Intervalul timpului de
preparare / Pasul de
instalare
Ieşirea la parametrii
de funcţionare
Amînarea startului
Autoîncălzirea, ore
MULTICOOK
Preparare a diferitelor feluri de bu-
cate cu posibilitatea de a seta tem-
peratura si timpul de preparare
30 min 2 min – 15 ore/1 minută 24 12*
Programul Recomandări pentru utilizare
Timpul de preparare
implicit
Intervalul timpului de
preparare / Pasul de
instalare
Ieşirea la parametrii
de funcţionare
Amînarea startului
Autoîncălzirea, ore
STEAM/COOK
Preparare diferitelor produse pe
aburi
FISH: 25 min
MEAT: 40 min
CHICKEN: 35 min
SEAFOOD: 20 min
VEGETABLES: 30 min
5 min – 2 ore/5 min + 24 12
SOUP/BEANS
Prepararea diferitelor feluri întîi de
mîncare (supă, ciorbă etc); prepara-
rea păstăioaselor
1 oră
10 minute – 8 ore/5 minute
24 12
STEW Înăbusirea diferitelor produse
FISH: 30 min
MEAT: 1 oră
CHICKEN: 45 min
SEAFOOD: 25 min
VEGETABLES: 40 min
10 minute 12 ore/5 minute
24 12
OATMEAL Preparare terciurilor cu lapte 20 min 5 minute 4 ore/1 minută 24 12
YOGURT/YEAST
DOUGH
Preparare iaurtului de casă; dospirea
aluatului
8 ore
10 minute 12 ore/5 minute
24
PAELLA/RISOTTO Prepararea diferitelor tipuri de pilaf 40 minute 10 minute –2 ore/5 minute 24 12
BAKE
Coacerea prăjiturilor, biscuiţilor, ca-
serolei, diferitelor plăcinte din aluat
dospit şi foios
50 minute 10 minute 8 ore/5 minute 24 4
FRY Prăjirea diferitelor produse
FISH: 15 minute
MEAT: 18 minute
CHICKEN: 17 minute
SEAFOOD: 16 minute
VEGETABLES: 20 minute
5 minute – 2 ore/1 minută 12
RICE/GRAIN
Fierberea orezului, preparare terciu-
rilor din cereale integrale pe apă
30 minute 5 minute 4 ore/1 minută 24 12
PASTA/RAVIOLI
Fierberea pastei; preparare raviolilor
8 minute 2 minute – 1 oră/1 minută + 12
HOMEMADE BREAD Coacerea pîinii de casă 3 ore 10 minute – 4 ore/5 minute 24 4

Timpul recomandat de preparare a diverselor produse pe abur
Produsul Greutate, g/cantitate Cantitatea de apă, ml Timpul de preparare, min
File de porc/vită (cubuleţe 1,5 x 1,5 cm) 500 500 40
File de oaie (cubuleţe 1,5 x 1,5 cm) 500 500 40
File de pasăre (cubuleţe 1,5 x 1,5 cm) 500 500 35
Chifteluţe/pîrjoale 180 (6 buc.) / 450 (3 buc.) 500 30/35
Peşte (le) 500 500 25
Creveţi pentru salate, curăţaţi, erţi -congelaţi
500 500 5
118
Produsul Greutate, g/cantitate Cantitatea de apă, ml Timpul de preparare, min
Colţunaşi 4 buc. 500 30
Carto (cubuleţe 1,5 x 1,5 cm) 500 500 30
Morcovi (cubuleţe 1,5 x 1,5 cm) 500 500 30
Sfeclă (cubuleţe 1,5 x 1,5 cm) 500 500 40
Legume (proaspăt congelate) 500 500 15
Ouă 3 buc 500 10


Recomandări privind utilizarea regimurilot de temperatură în programul „MULTICOOK”
Temperatura de lucru Recomandări de utilizare*
35°С Dospirea aluatului, prepararea oţetului
40°С Prepararea iaurturilor
45°С Plămădeala
50°С Fermentaţiea
55°С Preparare dulciurilor
60°С Prepararea ceaiului verde, alimentelor pentru copii
65°С Prepararea cărnii ambalată în vacuum
70°С Prepararea punşului
75°С Pasteurizare, preparare ceaiului alb
80°С Prepararea vinului ert
85°С Prepararea branzei de vaci sau felurilor de mîncare, care necesită o perioadă îndelungată de erbere
90°С Prepararea ceaiului roşu
95°С Preparare terciurilor cu lapte
100°С Preparare bezelei sau dulceţei
105°С Preparare răciturilor
110°С Sterilizarea
115°С Preparare siropului din zahăr
120°С Prepararea şoldurilor de porc
125°С Prepararea fripturi de carne
130°С Preparare caderolei
135°С Prăjirea bucatelor gata preparate pentru a le conferi crustă crocantă
140°С Afumare
145°С Coacerea legumelor şi peşteui în folie de aluminiu
150°С Coacerea cărnii în folie de aluminiu
155°С Prăjirea produselor din aluat dospit
160°С Prăjirea cărnii de pasăre
165°С Prăjirea feliilor de carne
170°С Prepararea cartolor în friteuză

VI. ACCESORII SUPLIMENTARE
Accesorii suplimentare, care nu sunt incluse în complectarea multierbătorului REDMOND RMC-280E.
REDMOND RAM-CL1 cleşti pentru bol
Destinaţi pentru o extragere convenabilă şi în condiţii de siguranţă a bolului din multierbător. Se potrivesc la orice
bol pentru multierbătoare cu capacitatea de pînă la 6 l.
REDMOND RAM-G1 un set de 4 borcane pentru iaurt cu markere pe capace
Este destinat pentru prepararea a diferitelor iaurturi. Băncile au markerii datei, ce permit controlul termenului de
valabilitate. Este posibilă utilizarea lor cu multierbătoare de alte modele.
RAM-FB1 coş pentru prăjit în friteuză
Se foloseşte la prepararea diferitelor produse în ulei foarte erbinte sau în erbere (în friteuză). Se potriveşte la
orice bol cu capacitatea de 3 L. Este fabricat din otel inoxidabil, are mîner detaşabil şi carlig pentru xarea pe bol
pentru a facilita drenarea excesulului de ulei după preparare. Este posibilă utilizarea cu multierbătoare de alte
modele. Poate  spălat în maşina de spălat vase.
VII. ÎNAINTE DE A LUA LEGĂTURA CU CENTRUL DE SERVICII
Rugăm să luaţi cunoştinţă de erorile, care pot apărea pe aşaj în caz de eşec în funcţionarea aparatului.
Mesaj de eroare Defectele eventuale Remedierea
E1 – E4
Erori de sistemă (este posibilă defectarea
senzorilor de temperatură).
Nu includeţi aparatul cu bolul deşert!
Deconectaţi aparatul de la priza electrică, lasăţi să se răcească timp de 10-15
minute, după care adăugiţi în bol apă/supă si continuaţi prepararea.
Dacă problema persistă, contactaţi un centru de service.
E5
A declanşat protecţia împotriva supraîn-
călzirii.
Eventualele defecte şi căile de rezolvare a lor
Defectul Cauza posibilă Rezolvarea defectului
Nu se include Lipseşte alimentarea de la priza electrică Vericaţi tensiunea de alimentare
Bucatele se pregă-
tesc prea mult timp
Întreruperi în alimentarea electrică Vericaţi tensiunea de alimentare
Între castron şi elementul de încălzire a nimerit un obiect străin Îndepărtaţi obiectul străin
Bolul în multirbător este instalat asimetric Instalaţi bolul corect, fără distorsiuni
Elementul de încălzire este poluat
Deconectaţi aparatul de la priza electrică, lăsăţi
se răcească. Curăţaţi elementul de încălzire.
VIII. OBLIGAȚIUNI DE GARANȚIE
Acest produs beneciază de o garanţie pe termen de 2 ani de la data achiziţiei. Pe parcursul perioadei de garanţie,
producătorul se angajează să elimine, prin reparaţii, înlocuiri de piese sau de înlocuire a întregului produs orice de-
fecte din fabrica, cauzate de calitate insucientă de material sau de asamblare. Garanţia intră în vigoare numai în
cazul în care data de cumpărare este conrmată de imprimarea magazinului şi semnătura vânzătorului în certicatul
original de garanţie. Prezenta garanţie este recunoscută doar în cazul în care produsul este folosit în conformitate cu
instrucţiunile de exploatare, nu a fost reparat, nu a fost desfăcut şi nu a fost deteriorat ca urmare a manipulării ne-
corespunzătoare cu el, dar, de asemenea, este păstrată integralitatea completă a produsului. Această garanţie nu se
aplică la uzura naturală a produsului şi materiale consumabile (ltre, becuri, acoperiri antiaderente, compactoare etc.).
Durata de viaţă a produsului şi termenul de valabilitate a garantiei pe el se calculează de la data vânzării sau de la
data fabricaţiei produsului (în cazul în care data de vânzare e imposibil de determinat).
Data de fabricatie a aparatului poate  găsit în numărul de serie, situat pe o etichetă de identicare de pe carcasa produsului. Nu-
mărul de serie este format din 13 simboluri. Al 6-lea si al 7-lea simboluri indică luna, a 8-lea anul de producere a dispozitivului.
Durata de viaţă a aparatului stabilită de producător este de 5 ani de la data achiziţiei. Acest termen este valabil cu condiţia,
ca exploatarea produsului se efectuează în strictă conformitate cu prezenta instrucţiune şi cerinţele tehnice înaintate.


  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164
  • Page 165 165
  • Page 166 166
  • Page 167 167
  • Page 168 168
  • Page 169 169
  • Page 170 170
  • Page 171 171
  • Page 172 172
  • Page 173 173
  • Page 174 174
  • Page 175 175
  • Page 176 176
  • Page 177 177
  • Page 178 178
  • Page 179 179
  • Page 180 180
  • Page 181 181
  • Page 182 182
  • Page 183 183
  • Page 184 184
  • Page 185 185
  • Page 186 186
  • Page 187 187
  • Page 188 188
  • Page 189 189
  • Page 190 190
  • Page 191 191
  • Page 192 192
  • Page 193 193
  • Page 194 194
  • Page 195 195
  • Page 196 196
  • Page 197 197
  • Page 198 198
  • Page 199 199
  • Page 200 200
  • Page 201 201
  • Page 202 202
  • Page 203 203
  • Page 204 204

Redmond RMC-280E Manualul proprietarului

Tip
Manualul proprietarului