132
BUCATELE NU S-AU PREGĂTIT PÂNĂ LA URMĂ
Cauzele posibile Сăile de soluționare
Dumneavoastră ați uitat să închideți capacul
dispozitivului sau nu l-ați închis ermetic, deaceea
temperatura de pregătire nu a fost îndeajuns înaltă
În timpul pregătirii nu deschideți capacul multierbătorului
fără necesitate.
Închideți capacul până la xare. Asigurați-vă, că nimic nu
împiedică închiderea ermetică a capacului dispozitivului și
guma de etanșare pe capacul interior nu este deformată
Castronul și elementul de încălzire contactează
rău, deaceea temperatura de pregătire nu a fost
îndeajuns înaltă
Castronul trebuie instalat în carcasa dispozitivului
exact,aderând strâns la partea de jos a discului de încălzire.
Asigurați-vă, că în camera de lucru a multierbătorului nu
sunt elemente străine. Evitați contaminarea discului de
încălzire
Alegerea nefericită a ingredientelor alimentare.
Aceste ingrediente nu corespund pentru pregătirea
modului ales de dumneavoastră sau
dumneavoastră ați ales programul greșit de
pregătire. Ingrediente sunt tăiate prea mari, sunt
încălcate proporțiile generale ale lei produselor.
Dumneavoastră nu ați setat corect (nu ați calculat)
timpul de preparare.
Tipul rețetei alese de dumneavoastră nu este
potrivit pentru pregătirea în acest multifier-
bător
Este recomandabil să utilizați rețete vericate (adaptate pentru
modelul acestui dispozitiv). Folosiți rețete, în care puteți avea
încredere cu adevărat.
Selecția ingredientelor, metoda lor de feliere, marcajul
proporțiilor, alegerea programului și timpului de pregătire
trebuie să corespundă rețetei alese
La pregătirea în abur: în castron este prea puțină
apă, pentru a asigura o densitate adecvată a
vaporilor
Turnați în castron apă în mod necesar în volumul recomandat
rețetei. Dacă aveți îndoieli, vericați nivelul apei în procesul
de pregătire
La prăjire
Dumneavoastră ați turnat în castron
prea mult ulei vegetal
La prăjirea obișnuită este deajuns, ca uleiul să acopere fundul
castronului cu un strat subțire.
La prăjirea în friteuză urmați pașii rețetei corespunzătoare
La prăjire Excesul de umiditate în castron
Nu închideți capacul multierbătorului la prăjire, dacă aceasta
nu este scris în rețetă. Produsele congelate înainte de prăjire
este necesar să le decongelați și să scurgeți apa din ele
La erbere: erberea în uscat a supei la erberea
produselor cu aciditate mare
Unele produse necesită un tratament special înainte de erbere:
spălare, mistuirea ș.m.d. Urmăriți recomandările rețetei alese
de către dumneavoastră
La coacere
(nu s-a
copt)
În procesul creșterii aluatului a
blocat în interiorul capacului și a
tăiat supapa de evacuare a aburului
Puneți în castron aluatul în volum mai mic
Dumneavoastră ați pus în castron
prea mult aluat
Scoateți coptura din castron, întoarceți-o și iarăși puneți-o în
castron,După care așteptați prepararea. În continuare la
coacere puneți în castron aluat în volum mai mic
PRODUSUL A FIERT ÎN EXCES
Dumneavoastră ați greșit la alegerea
tipului produsului sau la setarea (calculul)
timpului de preparare. Dimensiunile prea
mici ale ingredientelor
Apelați la vericările (adaptate pentru acest model de dispozitiv)
rețetei. Selecția ingredientelor, modul lor de feliere, proporțiile
marcajului, alegerea programului și timpului de pregătire trebuie să
corespundă recomandărilor acesteea
După pregătire bucatele gata prea mult
au stat în autoîncălzire
Utilizarea îndelungată a funcției autoîncălzirii nu este de dorit.Dacă
în modelul dumneavoastră de multifierbător este prevăzută
deconectarea preliminară a acestei funcții, dumneavoastră puteți folosi
această posibilitate
LA FIERBERE PRODUSUL DE EVAPORĂ
La erberea terciului de lapte, laptele
se evaporă
Calitatea și proprietățile laptelui pot depinde de locul și condițiile
producerii acestuia. Recomandăm să folosiți numai laptele unt cu grăsimea
până la 2,5%. În caz de necesitate laptele poate puțin diluat cu apă
potabilă
Ingredientele înainte de erbere nu
au fost tratate sau tratate incorect
(rău spălate ș.m.d.).
Nu sunt respectate proporțiile
ingredientelor sau incorect este ales
tipul produsului
Apelați la rețeta vericată (adaptată pentru dispozitivul acestui model).
Selecția ingredientelor, metodele lor de pretratare, proporțiile marcajului
trebuie să corespundă cu recomandările acestuia.
Cerealele integrale, carnea, peștele și fructele de mare totdeauna spălați-
le bine până apa devine curată
Produsul formează spumă
Se recomandă să spălaţi bine produsul, să scoateţi supapa sau să pregătiţi
cu capacul deschis
BUCATELE SE ARD
Castronul a fost rău spălat după pregătirea mâncării
anterioare.
Acoperirea non-stick a castronului este dăunată
Înainte să începeți a găti, asigurați-vă, că castronul este bine
spălat și acoperirea non-stick nu are daune
Volumul total al produsului este mai mic decât cel
recomandat în rețetă
Apelați la rețeta vericată (adaptată pentru dispozitivul
acestui model)
Dumneavoastră ați setat prea mult timp pentru
pregătire
Micșorați timpul de pregătire sau urmăriți pașii rețetei,
pentru dispozitivul acestui model
La prăjire:dumneavoastră ați uitat să turnați în
castron ulei, nu ați mestecat sau târziu ați scos
produsele preparate
La prăjirea obișnuită turnați în castron puțin ulei
vegetal — așa, ca acesta să acopere partea de jos a
castronului cu un strat subțire. Pentru prăjirea uniformă
produsele în castron trebuie periodic amestecate sau
întoarse după un anumit timp
La erberea înăbușită: în castron nu este sucientă
umiditate
Adăugați în castron mai mult lichid. În timpul pregătirii nu
deschideți capacul multierbătorului fără necesitate
La erbere: în castron e prea puțin lichid (nu sunt
respectate proporțiile ingredientelor)
Observați raportul corect dintre ingredientele lichide și
solide