93
Funcția de start amânat este accesibilă pentru toate programele de gătit
automate, cu excepția programelor „FRY”, „PASTA” și „QUICK COOK”.
Nu este recomandat de a utiliza funcția „Time Delay”, în cazul în care rețe-
ta conține produse lactate sau alte produse ușor alterabile (ouă, lapte
proaspăt, carne, cașcaval etc.).
La setarea timpului în funcția „Time Delay” este necesar de ținut cont că con-
torizarea timpului în programul „STEAM” se începe numai la atingerea de către
multi-cooker a temperaturii de lucru necesară (după erberea apei).
Funcția de menținere a temperaturii felurilor de mâncare gata
preparată „Keep Warm” (autoîncălzire)
Se include automat imediat după nisarea funcţionării programului de gătit
şi poate menţine temperatura felului de mâncare gata în limitele 70-75°С
timp de 24 ore. Cu regimul de autoîncălzire în acţiune se aşează indicato-
rul butonului „Reheat/Cancel”, pe ecran se aşează contorizarea timpului de
lucru în regimul dat. În caz de necesitate autoîncălzirea poate deconecta-
tă, apăsând şi ţinând apăsat timp de câteva secunde butonul „Reheat/Cancel”.
Deconectarea prealabilă a funcției de autoîncălzire
Nu este dorită întotdeauna ca funcţia de autoîncălzire la sfârşitul lucrului
programului de gătit să e conectată. Ținând cont de aceasta, multi-cooker
REDMOND RMC-M90E prevede posibilitatea de deconectare prealabilă a
funcţiei date în timpul lansării sau a funcţionării programului de gătit de
bază. Pentru aceasta în timpul startului sau a funcţionării programului
apăsaţi şi ţineţi apăsat câteva secunde butonul „Menu/Keep Warm”, până
când indicatorul butonului „Reheat/Cancel” nu se va stinge. Pentru a conec-
ta din nou funcţia de autoîncălzire, apăsaţi butonul „Menu/Keep Warm” încă
o dată (indicatorul butonului „Reheat/Cancel” se va aprinde).
Funcția de încălzire a felurilor de mâncare
Multi-cooker REDMOND RMC-M90E poate utilizată pentru încălzirea fe-
lurilor de mâncare reci. Pentru aceasta:
•
Transpuneţi produsele în vas, introduceţi acest vas în corpul oalei sub
presiune.
• Închideţi capacul, conectaţi aparatul la reţeaua electrică.
•
Apăsaţi şi ţineţi apăsat timp de câteva secunde butonul „Reheat/
Cancel” până ce se va auzi un semnal sonor. Se vor aprinde indicato-
rul corespunzător pe ecran şi indicatorul butonului. Timerul începe
contorizarea timpului de încălzire.
Aparatul va încălzi mâncarea până la 70-75°С şi o va menţine în stare
erbinte timp de 24 ore. Le necesitate încălzirea poate oprită, apăsând şi
ţinând apăsat timp de câteva secunde butonul „Reheat/Cancel”, până când
indicatoarele corespunzătoare pe ecran şi buton nu se vor stinge.
Necătînd la faptul că multi-cooker poate păstra produsul în stare încălzită
până la 24 ore, nu se recomandă să lăsați mâncarea încălzită mai mult
decât două-trei ore, deoarece uneori aceasta poate provoca modicarea
calităților sale gustative.
Ordinea generală de acțiuni în timpul utilizării programelor
automate
1. Pregătiţi (măsuraţi) ingredientele necesare.
2. Plasaţi ingredientele în vasul oalei sub presiune în corespundere cu
programul de gătit şi introduceţi acest vas în corpul aparatului. Urmăriţi
ca toate ingredientele, inclusiv lichidul, să e mai jos de cota maxi-
mală de pe suprafaţa interioară a vasului. Asiguraţi-vă că vasul este
instalat fără devieri şi aderă la elementul de încălzire.
3.
Închideţi capacul oalei sub presiune până ce se aude un click.
Conectaţi aparatul la reţeaua electrică.
4. Cu ajutorul butonului „Menu/Keep Warm” selectaţi programul de gă-
tit necesar (pe ecran se va aşa indicatorul de program).
5.
În cazul în care nu vă aranjează timpul de gătit setat implicit, puteţi
modica valoarea dată prin apăsarea butoanelor „Hour” şi „Min”.
6.
În caz de necesitate setaţi timpul de start amânat. Funcţia „Time
Delay” nu este accesibilă la utilizarea programelor „FRY”, „PASTA” şi
„QUICK COOK”.
7.
Pentru a lansa programul de gătit apăsaţi şi ţineţi apăsat timp de
câteva secunde butonul „Start”, până când nu se vor aprinde indica-
torii butoanelor „Start” şi „Reheat/Cancel”. Se începe efectuarea pro-
gramului setat şi contorizarea inversă a timpului de gătit. În progra-
mele „STEAM” contorizarea inversă începe după erberea apei şi
atingerea densităţii necesare de aburi în vas; în programul „PASTA”
— după erberea apei în vas, plasarea produselor şi apăsare repetată
a butonului „Start”.
8. În caz de necesitate funcţia de autoîncălzire poate deconectată în
prealabil, apăsând şi ţinând apăsat butonul „Menu/Keep Warm”, până
când indicatorul butonului „Reheat/Cancel” nu se va stinge. Apăsarea
repetată a butonului „Menu/Keep Warm” va conecta din nou funcţia
dată. Funcţia de autoîncălzire este inaccesibilă atunci când utilizaţi
programele „YOGURT/DOUGH” şi „BREAD”.
9. Un semnal sonor informează despre nisarea programului de gătit.
În continuare, în dependenţă de programul ales sau setările curente,
aparatul trece în regim de autoîncălzire (arde indicatorul butonului
„Reheat/Cancel”) sau în regim de aşteptare (clipeşte indicatorul bu-
tonului „Start”).
10. Pentru a anula programul introdus, a suspenda procesul de gătit sau
de autoîncălzire, apăsaţi şi ţineţi apăsat timp de câteva secunde bu-
tonul „Reheat/Cancel”.
Pentru a obține un rezultat calitativ Vă propunem să folosiți rețetele de
pregătire a bucatelor din cartea „100 rețete” care acompaniază multi-
cooker REDMOND RMC-M90E – elaborată special pentru acest model.
În cazul în care după părerea voastră nu ați reușit să atingeți rezultatul
scontat în programe ordinare automate, folosiți programul universal „MUL-
TICOOK” cu diapazon lărgit de setări manuale care oferă posibilități vaste
pentru experimentele voastre culinare.
Program „MULTICOOK”
Acest program este destinat pentru a pregăti practic toate felurile de mân-
care conform parametrilor de temperatură şi timp de gătit setaţi de către
utilizator. Graţie programului „MULTICOOK” multi-cooker REDMOND RMC-
M90E poate înlocui o serie întreagă de dispozitive de bucătărie şi permite
a pregăti mâncarea practic după orice reţetă care v-a prezentat interes gă-
sită într-o carte de culinărie veche sau luată din Internet.
Pentru comoditate atunci când se pregătesc bucatele la o temperatură până
la 80°С funcţia de autoîncălzire este deconectată. În caz de necesitate ea
poate conectată manual, apăsând şi ţinând apăsat timp de câteva secunde
butonul „Menu/Keep Warm” după lansarea programului de gătit, până când
se aprinde indicatorul „Reheat/Cancel”.
•
Timpul de gătit implicit în programul „MULTICOOK” constituie 15
minute, temperatura de gătit implicită — 100°С.
•
Diapazonul reglării manuale de temperatură (se modică prin apăsarea
butonului „Temperature”): 35°С— 170°С cu pasul de modicare de 5°С.
• Diapazonul reglării manuale de timp: 5 minute — 12 ore cu pasul de
modicare de 1 minut pentru un interval până la 1 oră sau 5 minute
— pentru un interval mai mult de 1 oră.
Programul „MULTICOOK” prevede posibilitatea de gătire a multor feluri de
mâncare. Folosiți cartea „100 rețete” de la bucătarii noștri profesioniști sau
tabelul special de temperaturi recomandate pentru pregătirea diferitor
feluri de mâncare sau produse.
Program „OATMEAL”
Este recomandat pentru pregătirea terciurilor de lapte. Timpul de gătit im-
plicit în program constituie 10 minute. Se prevede setarea manuală a tim-
pului de gătit într-un diapazon de la 5 minute până la 1 oră 30 minute cu
pasul de setare de 1 minut.
Programul „OATMEAL” este prevăzut pentru pregătirea terciului utilizând
lapte pasteurizat cu grăsime redusă. Pentru a evita scurgerea laptelui şi a
obţine rezultatul scontat este necesar înainte de gătit de a întreprinde ur-
mătoarele acţiuni:
• Spălaţi minuţios toate crupele integrale (orezul, hrişca, arpacaşul de
grâu etc.), până când apa devine limpede;
• Înainte de pregătire ungeţi cu unt vasul oalei sub presiune;
• Respectaţi cu stricteţe proporţiile, măsurând ingredientele conform
indicaţiilor din cartea cu reţete; micşoraţi sau măriţi strict proporţional
cantitatea ingredientelor;
• Atunci când folosiţi laptele integral diluaţi-l cu apă potabilă în raport 1:1.
Proprietăţile laptelui şi crupelor în dependenţă de originea şi producătorul
lor pot diferite, ceea ce se reectă uneori asupra rezultatelor de gătit.
În cazul în care rezultatul scontat în programul „OATMEAL” nu a fost atins,
folosiţi programul universal „MULTICOOK”. Temperatura optimă de pregăti-
re a terciului de lapte constituie 95ºС. Cantitatea ingredientelor şi timpul
de gătit setaţi conform reţetei.
Program „STEW”
Este recomandat pentru călirea legumelor, cărnii, cărnii de pasăre, produse-
lor de mare. Timpul de gătit implicit în program constituie 1 oră. Se prevede
setarea manuală a timpului de gătit într-un diapazon de la 20 minute până
la 12 ore cu pasul de setare de 5 minute.
Program „FRY”
Este recomandat pentru prăjirea legumelor, cărnii, cărnii de pasăre, produ-
selor de mare. Timpul de gătit implicit în program constituie 15 minute. Se
prevede setarea manuală a timpului de gătit într-un diapazon de la 5 minu-
te până la 1 oră 30 minute cu pasul de setare de 1 minut.
Funcţia „Time Delay” în acest program este inaccesibilă.
Pentru ca ingredientele să nu ardă, urmați instrucțiunile din cartea cu re-
țete și amestecați periodic conținutul vasului. Se admite pregătirea cu ca-
pacul deschis al oalei sub presiune.
Program „SOUP”
Este recomandat pentru pregătirea diferitor bulionuri şi feluri întâi, precum
şi compoturi şi băuturi. Timpul de gătit implicit în program constituie 1 oră.
Se prevede setarea manuală a timpului de gătit într-un diapazon de la 20
minute până la 8 ore cu pasul de setare de 5 minute.
Program „STEAM”
Este recomandat pentru pregătire la aburi a legumelor, cărnii, peştelui, fe-
lurilor de mâncare dietetice şi vegetariene, alimentaţie din meniul pentru
copii. Timpul de gătit implicit în program constituie 15 minute. Se prevede
setarea manuală a timpului de gătit într-un diapazon de la 5 minute până
la 2 ore cu pasul de setare de 5 minute.