7
Română
Carcasa motorului
Carcasa metalică, turnată sub presiune, este
stabilă, durabilă şi uşor de curăţat.
Compartiment de boabe
Compartimentul de boabe cu capacitatea
de 198 g se poate deşuruba de pe carcasa
motorului pentru curăţare. Apăsaţi capacul
compartimentului pentru o umplere rapidă şi
facilă. Compartimentul de boabe şi capacul se
pot spăla în maşina de spălat vase (numai pe
raftul superior).
Compartiment de cafea
Compartimentul de cafea este făcut din sticlă
pentru a minimiza lipirea statică a măcinişului
de cafea. Compartimentul de cafea poate fi
spălat în maşina de spălat vase (numai pe
raftul superior).
Platformă compartiment de cafea
Platforma susţine compartimentul de cafea
sub jgheabul de măcinare.
Placă de etanşare a compartimentului
de cafea
Placa ajută la poziţionarea compartimentului
de cafea sub jgheabul de măcinare şi
împiedică pierderea măcinişului.
Buton rotativ de reglare a râşniţei
Butonul rotativ mare şi uşor de folosit permite
alegerea unuia dintre cele 15 nivele de
măcinat în trepte de câte jumătate de pas
de la 1 la 8.
Inel de nivel de măcinare
Pe inelul metalic sunt indicate nivelele de
măcinare de la 1 (grosier) până la 8 (fin).
Buton de pornire/oprire
Comutaţi pe “I” pentru măcinare şi pe “O”
pentru oprire.
Ansamblul şi şuruburile plăcii frontale
Ansamblul include butonul rotativ de
reglare a râşniţei şi inelul de nivele de
măcinare. Cele două şuruburi ale plăcii
frontale fixează ansamblul plăcii frontale pe
carcasa motorului. Desfaceţi şuruburile şi
îndepărtaţi ansamblul plăcii frontale pentru
a ajunge la cuţite.
Cuţite de precizie din oţel inoxidabil
Cuţitele mari şi plate, cu diametrul de
5.72 cm, au o durată lungă de viaţă şi oferă
o consistenţă superbă a măcinişului. Cuţitele
pot fi reglate astfel încât să compenseze
uzura, sau pot fi calibrate pentru a îndeplini
cele mai stricte cerinţe de dimensiune a
măcinişului pentru cafea espresso şi pentru
măcinatul de tip Presă Franceză.
Funcţionare la turaţie mică
Un motor special, cu curent continuu, şi
un sistem de reducere a vitezei încetinesc
mişcarea de rotaţie a cuţitelor, minimizând
încălzirea fricționară a granulelor de cafea şi
păstrând aroma cafelei. Funcţionarea la turaţie
mică reduce totodată încărcarea statică - şi
"lipirea" - cafelei măcinate.
Cablu de curent cu clemă
Cablul rotund nu are cusături în care să se
poată infiltra cafeaua măcinată; clema poate fi
folosită pentru a aduna cablul în exces.
Bază metalică dintr-o singură piesă, cu
picior metalic anti-alunecare
Baza metalică oferă o platformă stabilă râşniţei.
Picioarele din cauciuc amortizează zgomotul şi
vibraţiile şi ajută la protejarea blatului.
Perie de curăţare a râşniţei
Peria cu păr des mătură rapid şi uşor măcinişul
de pe cuţite.
Lingură de cafea
O lingură rasă de cafea conţine 7 g de cafea,
exact cantitatea potrivită pentru o singură
ceaşcă (30 ml) de espresso.
Caracteristicile Râşniţei de Cafea
7054I_5KCG100_UCG_Romanian_01_27_11_FNL.indd 7 1/28/11 2:14 PM