104
3. Aliniaţi
*
de pe capac la
)
de pe baza motorului. Rotiţi separatorul în sensul acelor de ceasornic,
pentru a alinia
*
cu
(
.
4. Fixaţi recipientul pentru pulpă sub partea stângă a capacului.
5. Puneţi vasul universal sub picurător pentru a colecta sucul.
6. Montaţi mânerul de apăsare în tub.
UTILIZARE
1. Verificaţi dacă aparatul este oprit (O).
2. Băgaţi întrerupătorul în priză.
3. Porniţi storcătorul (I).
4. Scoateţi mânerul de apăsare şi introduceţi ingredientele în tub.
5. Tubul este suficient de larg pentru majoritatea fructelor şi legumelor întregi, însă
ingredientele mai mari trebuie tăiate pentru a încăpea.
6. Scoateţi mânerul de apăsare şi introduceţi ingredientele în tub.
7. Puneţi la loc mânerul de apăsare şi folosiţi-l pentru a împinge ingredientele pe tub în jos.
8. După ce aţi terminat, opriţi storcătorul (O).
9. Picurătorul poate fi rotit cu faţa în sus pentru a preveni picurarea atunci când aţi terminat
de folosit aparatul.
10. Puteţi monta partea de sus resigilabilă pe vasul universal dacă vreţi să depozitaţi sau să
folosiţi vasul ca sticlă de băut.
SFATURI
• Cumpăraţi produse crescute organic de fiecare dată când puteţi, pentru a reduce ingerarea
de reziduuri de insecticide şi fertilizatori.
• Scoateţi sâmburii din fructe precum piersici, prune, mango etc.
• Folosiţi fructe şi legume coapte, proaspete, de calitate superioară. Legumele moi sau
fructele prea coapte pot face sucul prea consistent, tulbure şi cu un gust ciudat.
• Spălaţi toate fructele şi legumele. Pentru cele mai tari, folosiţi o perie. Îndepărtaţi frunzele
externe de pe produsele non-organice. Descojiţi toate fructele sau legumele non-organice
cerate. Tăiaţi şi îndepărtaţi porţiunile pătate şi bătute, deoarece acestea ar putea afecta
gustul sucului.
• Nu stoarceţi legume cu miros intens sau persistent, precum ceapa sau usturoiul. Oricât de
bine aţi curăţa storcătorul, nu veţi putea scăpa de gustul respectiv.
• Formaţi un buchet mic şi dens din verdeţuri, frunze de pătrunjel, iarbă de grâu şi muguri de
fasole şi împingeţi-l pe tub cu ajutorul mânerului de apăsare.
AVERTISMENT! Frunzele de rubarbă sunt otrăvitoare, conţin acid oxalic – nu le mâncaţi sau
nu faceţi suc din ele.
PRESĂ PENTRU CITRICE (FIG B)
Accesoriul presă pentru citrice poate fi folosit pentru a stoarce prin presare sucul din portocale,
grepfrut, lămâi, limite etc.
MONTARE
1. Fixaţi cuplajul pe arborele angrenajului.
2. Aliniaţi * de pe separatorul de citrice la ) de pe baza motorului. Rotiţi separatorul
în sensul acelor de ceasornic, pentru a alinia * cu (.
3. Fixaţi conul pe cuplaj.
4. Puneţi vasul universal sub picurător pentru a colecta sucul.
UTILIZARE
1. Verificaţi dacă aparatul este oprit (O).
2. Băgaţi întrerupătorul în priză.
3. Porniţi storcătorul (I).
4. Folosind câte o jumătate de fruct, plasaţi partea tăiată (proaspătă) deasupra storcătorul şi
apăsaţi.
5. După ce aţi terminat, opriţi storcătorul (O).
6. Picurătorul poate fi rotit cu faţa în sus pentru a preveni picurarea atunci când aţi terminat
de folosit aparatul.