61
banane
Nu încercaţi să faceţi suc de banane – reziduurile vor înfunda sita de răzuire.
portocale, grepfrut şi mandarine
Descojiţi portocalele, grepfruturile şi mandarinele Uleiul din coajă este amar şi greu de digerat,
miezul fiind amar.
ananas
Tăiaţi capătul, coada şi decojiţi ananasul.
rodii
Îndepărtaţi coaja şi miezul – nu au un gust bun.
pepene verde
Puteţi folosi pepenele cu tot cu coajă, însă unii dintre dvs. s-ar putea să găsiţi gustul prea „verde“.
Vă recomandăm să gustaţi mai întâi. Dacă îndepărtaţi coaja, veţi pierde numeroasele substanţe
nutritive pe care le conţine, însă scopul sucului nu este unul medical - trebuie să aibă un gust
bun.
legume cu miros intens
Nu stoarceţi legume cu miros intens sau persistent, precum ceapa sau usturoiul. Oricât de bine
aţi curăţa storcătorul, nu veţi putea scăpa de gustul respectiv.
felierea
Feliaţi fructele şi legumele în aşa fel încât să intre prin tub. Folosiţi mânerul de apăsare pentru a
elimina resturile prinse, pentru a împinge ultimele resturi de fructe şi pentru a împinge
morcovul, ţelina şi alte fructe şi legume lungi.
Formaţi un buchet mic şi dens din verdeţuri, frunze de pătrunjel, iarbă de grâu şi muguri de
fasole şi împingeţi-l pe tub cu ajutorul mânerului de apăsare.
pulpa
După ce aţi terminat de stors fructele sau legumele, nu aruncaţi pulpa la coşul de gunoi. Aceasta
poate fi foarte bună. Înainte de a o arunca, gândiţi-că că aţi putea-o folosi la îngroşarea supelor
sau tocăniţei, la prăjituri sau chiar pe post de compost.
C ASAMBLARE
1 Aşezaţi recipientul pentru pulpă în partea stângă a unităţii motorului.
2 Coborâţi separatorul pe unitatea motorului şi recipientul pentru pulpă.
3 Aşezaţi sita de răzuire în separator şi rotiţi-o până când se fixează pe unitate.
4 Coborâţi capacul pe separator şi recipientul pentru pulpă.
5 Ţineţi ferm capacul cu o mână şi scoateţi clema din încuietoare prin oricare parte a tubului,
prin împingere.
6 Aliniaţi canelura din partea mânerului de apăsare la proeminenţa din interiorul tubului şi
coborâţi mânerul de apăsare în tub.
C PORNIRE
7 Așezaţi unitatea motorului pe o suprafaţă uscată, stabilă, nivelată.
8 Verificaţi dacă comanda de control al vitezei este setată pe 0.
9 Băgaţi întrerupătorul în priză.
10 Puneţi vasul sub picurător pentru a colecta sucul.
12 Reglaţi comanda de control al vitezei la viteza pe care o doriţi (1 = mică, 2 = mare).
13 Pentru ingredientele moi (căpşune, citrice), folosiţi viteza mică. Pentru ingredientele tari
(mere, morcovi), folosiţi viteza mare.
instrucţiuni
schiţe
3 comandă de control al
vitezei
4 colector pulpă
5 unitate motor
6 clemă
7 picurător
8 separator
9 sită de răzuire
10 capac
11 încuietoare
12 tub
13 mâner de apăsare
` se poate spăla în mașina de
spălat vase