69
3. Apăsați butonul de jos pentru viteză mare, eliberați-l pentru a opri.
• În general, cantitățile mari, amestecurile dense şi un procent mai mare de substanțe solide decât
lichide sugerează un timp mai lung de preparare şi o viteză mai mică.
• Cantitățile mai mici, amestecurile mai puțin dense şi mai multe lichide decât produse solide
sugerează timp de preparare mai scurt şi viteze mai mari.
AXUL
• În general, axul poate face tot ceea ce poate face un blender normal, însă mai rapid, şi necesitând
spălare mai facilă – la maioneză, milkshake-uri sau băuturi din fructe în pahar. Puteți amesteca,
scoate pulpa sau face piure din ingrediente, din cratița sau bolul în care le veți găti.
• Indiferent de recipientul pe care îl folosiți, asigurați-vă că este aşezat pe o suprafață stabilă, plată, şi
țineți-l cu mâna ca să nu cadă de pe suprafața de lucru.
• Nu introduceți axul mai mult de punctul său de conexiune cu mânerul.
• Atunci când utilizați axul în lichide fierbinți, nu lăsați lama să atingă suprafața, deoarece riscați să
pulverizați lichid în afara bolului/tigăii/recipientului.
• Nu porniți aparatul până când lama nu se află în interiorul recipientului pentru alimente.
• Opriți aparatul înainte de a ridica lama de pe recipientul pentru alimente.
ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
1. Opriți aparatul şi scoateți-l din priză.
2. Fiți foarte atenți cu lamele - nu le manevrați direct, folosiți o perie din nailon.
3. Ştergeți suprafețele mânerului cu o cârpă uşor umedă.
4. Curățați capătul lamei axului în apă fierbinte cu detergent, folosind o perie din nailon.
5. Nu spălați nicio componentă a aparatului la maşina de spălat vase.
RECICLAREA
W
Pentru a evita problemele de mediu și de sănătate cauzate de substanțele periculoase,
aparatele și bateriile reîncărcabile și cele obișnuite marcate cu unul dintre aceste
simboluri, nu trebuie eliminate împreună cu deșeurile municipale nesortate. Eliminați
întotdeauna produsele electrice și electronice și, după caz, bateriile reîncărcabile și
cele obișnuite, la un punct de reciclare/colectare corespunzător.
REŢETE
h = un pumn T = o lingură
(15ml) g = grame
b = o legătură t = o linguriță
(5ml) m = mililitri
c = cățel/căței
SUPĂ DE PRAZ ŞI CARTOFI
150 g praz
150 g cartofi
800 m apă
2 cuburi de carne de pui
sare şi piper
Procesați prazul şi cartofii timp de 2 secunde. Transferați amestecul într-o cratiță mare. Adăugați apa şi
cuburile de carne de pui. Lăsați să dea în clocot, amestecând. Dați focul mai mic. Acoperiți cratița. Fierbeți
la loc mic timp de 20 minute. Luați-o de pe foc. Lăsați să se răcească timp de 30 minute. Procesați
amestecul până devine moale. Încălziți supa pentru a fi servită (nu lăsați să fiarbă). Condimentați după
gust. A se servi cu pâine.
Pentru supă Vichyssoise, adăugați nişte arpagic la amestecul de praz şi cartofi; înainte de a încălzi,
adăugați un cub de unt în cratiță; lăsați să se rpcească; a se servi rece.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE