Aeg-Electrolux KE7400021M Recipe book

Tip
Recipe book
RO CARTE DE REŢETE - CUPTOR INFORMAŢII PENTRU
UTILIZATOR
PENTRU REZULTATE PERFECTE
Îţi mulţumim că ai ales acest produs AEG. Am creat acest produs pentru a vă
oferi performanţe impecabile, pentru mulţi ani de acum inainte, cu tehnologii
inovatoare care fac viaţa mai simplă - funcţii pe care s-ar putea să nu le găsiţi la
aparatele obişnuite. Vă rugăm să alocaţi câteva minute cititului pentru a obţine tot
ce este mai bun din acest aparat.
ACCESORII ŞI CONSUMABILE
În magazinul virtual AEG veţi găsi tot ceea ce aveţi nevoie pentru a menţine toate
aparatele dumneavoastră AEG cu un aspect fără cusur şi în condiţii perfecte de
funcţionare. Împreună cu o gamă largă de accesorii concepute şi create la
standarde înalte de calitate, conform aşteptărilor dumneavoastră, de la accesorii
de gătit foarte specializate la suporturi de veselă, de la suporturi pentru sticle la
plase pentru lenjeria delicată…
Vizitati magazinul virtual la
www.aeg.com/shop
2
CUPRINS
4 Sfaturi utile
Următoarele simboluri sunt utilizate în acest
manual de utilizare:
Informaţii importante cu privire la siguranţa
dvs. personală şi informaţii cu privire la
modul de evitare a deteriorării aparatului.
Informaţii şi recomandări generale
Informaţii cu privire la mediul înconjurător
Ne rezervãm dreptul asupra efectuãrii de
modificãri
Cuprins
3
SFATURI UTILE
AVERTIZARE
Consultaţi capitolul "Informaţii privind siguranţa".
Pentru cuptoare încorporate dedesubt:
Exemple de aplicaţii de gătit pentru plită
Datele din tabel sunt doar orientative.
Nivel
de gătit
Utilizare pentru: Durata Recomandări
1 Menţinerea la cald a alimentelor gătite conform
nece‐
sităţilor
Capac
1-2 Sos olandez, topit: unt, ciocolată, gela‐
tină
5-25 min Amestecaţi ocazional
1-2 Solidificare: omlete pufoase, ouă ochiuri 10-40
min
Gătiţi cu capacul pus
2-3 Fierberea înăbuşită a orezului şi a
mâncărurilor care conţin lapte, încălzi‐
rea alimentelor preparate
25-50
min
Adăugaţi cel puţin de două ori mai
mult lichid decât orez, amestecaţi în
timpul gătitului mâncărurile care
conţin lapte
3-4 Pentru a găti la aburi legume, peşte,
carne
20-45
min
Adăugaţi câteva linguri de lichid
4-5 Cartofi gătiţi la abur 20-60
min
Utilizaţi maxim ¼ l apă pentru 750 g
de cartofi
4-5 Gătirea unor cantităţi mai mari de ali‐
mente, tocane şi supe
60-150
min
Până la 3 l lichid plus ingrediente
6-7 Prăjire uşoară: escalop, cordon bleu de
viţel, şniţele, chiftele, cârnaţi, ficat, roux
(sos de făină şi unt), ouă, clătite, gogoşi
conform
nece‐
sităţilor
Întoarceţi la jumătatea duratei
7-8 Crochete de cartofi, muşchiuleţ, cotlete,
bine făcute
5-15 min Întoarceţi la jumătatea duratei
9 Fierberea unei cantităţi mari de apă, paste, pentru a prăji carnea la suprafaţă (gulaş, frip‐
tură înăbuşită), pentru a prăji intens cartofi-pai
Partea interioară a uşii
La anumite modele, pe partea interioară a uşii se află:
numărul poziţiilor pentru rafturi (anumite modele)
informaţii referitoare la funcţiile de încălzire, poziţiile recomandate pentru rafturi şi tempe‐
raturile pentru preparatele standard (anumite modele).
Temperatura şi duratele de coacere din tabele au rol consultativ. Acestea depind de reţete,
de calitatea şi de cantitatea ingredientelor utilizate.
4 Sfaturi utile
Coacere
Instrucţiuni generale
Noul dumneavoastră cuptor poate să aibă un alt comportament la coacere/frigere faţă de
aparatul de până acum. Adaptaţi setările dumneavoastră uzuale (temperatură, durată de
gătire) şi poziţiile rafturilor la valorile din tabele.
Pentru duratele de coacere mai mari, cuptorul poate fi oprit cu aproximativ 10 minute
înainte de sfârşitul duratei de coacere, pentru a utiliza căldura reziduală.
Când utilizaţi alimente congelate, este posibil ca tăvile din interiorul cuptorului să se defor‐
meze în timpul coacerii. Când tăvile se răcesc distorsiunea dispare.
Cum se utilizează tabelele de coacere
Este recomandat ca prima dată să utilizaţi temperatura cea mai scăzută.
Dacă nu găsiţi setările pentru o anumită reţetă, căutaţi una similară.
Durata de coacere poate fi extinsă cu 10-15 minute, în cazul în care coaceţi prăjituri pe
mai multe rafturi.
Prăjiturile şi produsele de patiserie aflate la înălţimi diferite nu se rumenesc în mod egal
la început. În acest caz, nu schimbaţi setarea de temperatură. Diferenţele dispar în timpul
procesului de coacere.
Sfaturi pentru coacere
Rezultatul coacerii Cauză posibilă Soluţie
Prăjitura este coaptă insuficient
în partea de jos.
Poziţie incorectă a raftului. Aşezaţi prăjitura mai jos.
Prăjitura se fărâmiţează (devine
cleioasă, lipicioasă, urme de
apă).
Temperatura cuptorului este
prea mare.
Data viitoare să utilizaţi o tem‐
peratură puţin mai scăzută.
Prăjitura se fărâmiţează (devine
cleioasă, lipicioasă, urme de
apă).
Durata de coacere este prea
mică.
Prelungiţi durata de coacere.
Timpii de coacere nu pot fi re‐
duşi prin creşterea temperatu
rii.
Prăjitura se fărâmiţează (devine
cleioasă, lipicioasă, urme de
apă).
Există prea mult lichid în ames‐
tec.
Utilizaţi mai puţin lichid. Ţineţi
cont de timpii de amestecare,
mai ales dacă utilizaţi un robot
de bucătărie.
Prăjitura este prea uscată.
Temperatura cuptorului este
prea mică.
Data viitoare să utilizaţi o tem‐
peratură mai ridicată pentru
cuptor.
Prăjitura este prea uscată.
Durata de coacere este prea
lungă.
Data viitoare să utilizaţi o du‐
rată de coacere mai scurtă.
Prăjitura se rumeneşte neuni‐
form.
Temperatura cuptorului este
prea mare şi durata de coacere
este prea scurtă.
Setaţi o temperatură mai re‐
dusă şi măriţi durata de coace
re.
Prăjitura se rumeneşte neuni‐
form.
Aluatul nu este distribuit în mod
uniform.
Întindeţi aluatul în mod uniform
în tavă.
Sfaturi utile 5
Rezultatul coacerii Cauză posibilă Soluţie
Prăjitura nu este gata după ter‐
minarea duratei de coacere
stabilite.
Temperatura cuptorului este
prea mică.
Data viitoare să utilizaţi o tem‐
peratură puţin mai ridicată pen‐
tru cuptor.
Coacere pe un singur nivel:
Coacere în forme
Tip de coacere Funcţia cuptorului Nivel raft Temperatură °C Timp în min.
Prajitura Ring sau
brioşă
Aer cald 1 150 - 160 50 - 70
Chec Madeira/
Prajituri cu fructe
Aer cald 1 140 - 160 70 - 90
Pandispan Aer cald 2 140 - 150 35 - 50
Pandispan Caldura de sus +
jos
2 160 35 - 50
Aluat pentru tartă
- patiserie
Aer cald 2
170-180
1)
10 - 25
Aluat pentru tartă
- amestec pandiş‐
pan
Aer cald 2 150 - 170 20 - 25
Apple pie /
Plăcintă cu mere
(2 forme Ø20 cm,
aşezate în diago‐
nală)
Aer cald 2 160 60 - 90
Apple pie /
Plăcintă cu mere
(2 forme Ø20 cm,
aşezate în diago‐
nală)
Caldura de sus +
jos
1 180 70 - 90
Prajitura cu bran‐
za
Caldura de sus +
jos
1 170 - 190 60 - 90
1) Preîncălziţi cuptorul
Produse de copt în tăvi de coacere
Tip de coacere Funcţia cuptorului Nivel raft Temperatură °C Timp în min.
Pâine împletită/
colac împletit
Caldura de sus +
jos
3 170 - 190 30 - 40
Cozonac cu stafi‐
de
Caldura de sus +
jos
2
160 - 180
1)
50 - 70
6 Sfaturi utile
Tip de coacere Funcţia cuptorului Nivel raft Temperatură °C Timp în min.
Pâine (pâine de
secară):
1. Prima parte
a procesului
de coacere.
2. A doua parte
a procesului
de coacere.
Caldura de sus +
jos
1
1.
230
1)
2. 160 - 180
1. 20
2. 30 - 60
Choix a la creme/
eclere
Caldura de sus +
jos
3
190 - 210
1)
20 - 35
Ruladă Caldura de sus +
jos
3
180 - 200
1)
10 - 20
Prăjitură cu nucă
(uscată)
Aer cald 3 150 - 160 20 - 40
Prăjitură cu mig‐
dale şi unt/prăjitu‐
ri cu glazură de
zahăr
Caldura de sus +
jos
3
190 - 210
1)
20 - 30
Tarte cu fructe
(din aluat cu droj‐
die/de chec)
2)
Aer cald 3 150 35 - 55
Tarte cu fructe
(din aluat cu droj‐
die/de chec)
2)
Caldura de sus +
jos
3 170 35 - 55
Tarte cu fructe pe
cocă fragedă
Aer cald 3 160 - 170 40 - 80
Prăjitură cu droj‐
die, cu umplutură
fină (de ex.
brânză dulce,
smântână, cre
de ou şi lapte)
Caldura de sus +
jos
3
160 - 180
1)
40 - 80
1) Preîncălziţi cuptorul
2) Folosiţi tava adâncă
Biscuiti
Tip de coacere Funcţia cuptorului Nivel raft Temperatură °C Timp în min.
Fursecuri Aer cald 3 150 - 160 10 - 20
Biscuit pufos/ Pa‐
tiserie
Aer cald 3 140 20 - 35
Biscuit pufos/ Pa‐
tiserie
Caldura de sus +
jos
3
160
1)
20 - 30
Turte dulci Aer cald 3 150 - 160 15 - 20
Sfaturi utile 7
Tip de coacere Funcţia cuptorului Nivel raft Temperatură °C Timp în min.
Dulciuri din foietaj
cu albuş de ou,
bezele
Aer cald 3 80 - 100 120 - 150
Pricomigdale Aer cald 3 100 - 120 30 - 50
Biscuiţi pufoşi Aer cald 3 150 - 160 20 - 40
Foietaj din aluat
franţuzesc
Aer cald 3
170 - 180
1)
20 - 30
Rulouri Aer cald 3
160
1)
10 - 25
Rulouri
Caldura de sus +
jos
3
190 - 210
1)
10 - 25
Small cakes /
Prăjituri mici (20
de bucăţi/tavă)
Aer cald 3
150
1)
20 - 35
Small cakes /
Prăjituri mici (20
de bucăţi/tavă)
Caldura de sus +
jos
3
170
1)
20 - 30
1) Preîncălziţi cuptorul
Preparate coapte şi gratinate
Preparat Funcţia cuptorului Nivel raft Temperatură °C Timp în min.
Paste
Caldura de sus +
jos
1 180 - 200 45 - 60
Lasagne
Caldura de sus +
jos
1 180 - 200 25 - 40
Legume gratinate
1)
Gătire intensivă
sau cu aer cald
1 160 - 170 15 - 30
Baghete cu
brânză topită
Gătire intensivă
sau cu aer cald
1 160 - 170 15 - 30
Dulciuri
Caldura de sus +
jos
1 180 - 200 40 - 60
Peşte la cuptor
Caldura de sus +
jos
1 180 - 200 30 - 60
Legume umplute
Gătire intensivă
sau cu aer cald
1 160 - 170 30 - 60
1) Preîncălziţi cuptorul
8 Sfaturi utile
Coacere pe mai multe niveluri
Produse de copt în tăvi de coacere
Tip de coacere
Aer cald
Temperatură în
°C
Durată Ore: Minu
te
Poziţiile rafturilor începând de jos
2 niveluri 3 niveluri
Choux a la cre‐
me/Ecler
1/4 -
160 - 180
1)
0:25-0:45
Prăjitură Streusel
uscată
1/4 - 150 - 160 0:30-0:45
1) Preîncălziţi cuptorul
Biscuiţi/small cakes/prăjituri mici/produse de patiserie/chifle
Tip de coacere
Aer cald
Temperatură în
°C
Durată Ore: Minu
te
Poziţiile rafturilor începând de jos
2 niveluri 3 niveluri
Fursecuri 1/4 1/3/5 150 - 160 0:20-0:40
Biscuit pufos/ Pa‐
tiserie
1/4 1/3/5 140 0:25-0:50
Turte dulci 1/4 - 160 - 170 0:25-0:40
Biscuiţi cu albuş
de ou, bezele
1/4 - 80 - 100 2:10-2:50
Pricomigdale 1/4 - 100 - 120 0:40-1:20
Biscuiţi pufoşi 1/4 - 160 - 170 0:30-0:60
Foietaj din aluat
franţuzesc
1/4 -
170 - 180
1)
0:30-0:50
Rulouri 1/4 - 180 0:30-0:55
Small cakes /
Prăjituri mici (20
de bucăţi/tavă)
1/4 -
150
1)
0:25-0:40
1) Preîncălziţi cuptorul
Gatire la temp. scazuta
Utilizaţi această funcţie pentru a prepara bucăţi de carne macră, fragedă şi peşte. Gătiţi fără
capac.
1. Carnea trebuie rumenită în tigaie la temperatură foarte mare.
2. Aşezaţi carnea într-o tavă de friptură sau direct pe raftul cuptorului. Aşezaţi grătarul /
tava sub raft pentru a aduna grăsimea.
Alimentele ce ur‐
mează a fi gătite
Greutate (g) Nivel raft Temperatură °C Timp în min.
Friptură de vită 1000 - 1500 1 150 120 - 150
Sfaturi utile 9
Alimentele ce ur‐
mează a fi gătite
Greutate (g) Nivel raft Temperatură °C Timp în min.
File de vită 1000 - 1500 3 150 90 - 170
Friptura de vițel 1000 - 1500 1 150 120 - 150
Fripturi 200 - 300 3 120 20 - 40
Pizza
Tipul de coacere Nivel raft Temperatură °C Timp min.
Pizza (crocantă)
2
200 - 230
1)2)
15 - 20
Pizza (cu multă garni‐
tură)
2 180 - 200 20 - 30
Plăcintă 1 180 - 200 40 - 55
Tartă cu spanac 1 160 - 180 45 - 60
Quiche Lorraine 1 170 - 190 45 - 55
Tartă elveţiană 1 170 - 190 45 - 55
Plăcintă cu mere, aco‐
perită
1 150 - 170 50 - 60
Plăcintă cu legume 1 160 - 180 50 - 60
Pâine nedospită
2
230 - 250
1)
10 - 20
Tartă cu foietaj din
aluat franţuzesc
2
160 - 180
1)
45 - 55
Flammekuchen (mân‐
care din Alsacia,
asemănătoare cu piz‐
za)
2
230 - 250
1)
12 - 20
Piroşti (versiunea ru‐
sească de calzone)
2
180 - 200
1)
15 - 25
1) Preîncălziţi cuptorul
2) Folosiţi tava adâncă
Coacerea fripturilor
Instrucţiuni generale:
Utilizaţi veselă termorezistentă pentru coacerea fripturilor (citiţi instrucţiunile producătoru‐
lui).
Fripturile de pulpă mari pot fi coapte direct în tava de prăjire adâncă sau pe raftul cupto‐
rului aflat deasupra acesteia. (Dacă există)
Coaceţi fripturile din carne slabă într-o oală de friptură cu capac. Aceasta va menţine car‐
nea suculentă.
Toate tipurile de carne care trebuie să facă o crustă, pot fi preparate în oala de friptură
fără capac.
Vă recomandăm să preparaţi carnea şi peştele de peste 1 kg în cuptor.
10 Sfaturi utile
Pentru a evita arderea sucului din carne sau a grăsimii ce se scurge, vă recomandăm să
adăugaţi puţin lichid în tava de prăjire adâncă.
Dacă este nevoie, întoarceţi friptura (după ce a trecut 1/2 - 2/3 din durata de coacere).
Stropiţi de câteva ori fripturile mari şi puiul cu sosul propriu în timpul coacerii. În acest
mod, rezultatul va fi mai bun.
Opriţi cuptorul cu aproximativ 10 minute mai repede, pentru a utiliza căldura reziduală.
Prăjire cu Gătire intensivă
Vită
Tipul de carne Cantitate
Funcţia cup‐
torului
Nivel raft
Temperatură
°C
Timp min.
Friptură de vită 1-1,5 kg
Caldura de
sus + jos
1 230 120 - 150
Friptură de vită
sau file: în sânge
pentru fiecare
cm de grosi‐
me
Gatire intensi‐
va
1
190 - 200
1)
5 - 6
Friptură de vită
sau file: medie
pentru fiecare
cm de grosi‐
me
Gatire intensi‐
va
1
180 - 190
1)
6 - 8
Friptură de vită
sau file: Bine Fa‐
cut
pentru fiecare
cm de grosi‐
me
Gatire intensi‐
va
1
170 - 180
1)
8 - 10
1) Preîncălziţi cuptorul
Carne de porc
Tipul de carne Cantitate
Funcţia cup‐
torului
Nivel raft
Temperatură
°C
Timp min.
Spată, ceafă,
pulpă
1-1,5 kg
Gatire inten‐
siva
1 160 - 180 90 - 120
Cotlet, antricot 1-1,5 kg
Gatire inten‐
siva
1 170 - 180 60 - 90
Bucata de carne 750 g -1 kg
Gatire inten‐
siva
1 160 - 170 50 - 60
But de porc (se‐
mipreparat)
750 g -1 kg
Gatire inten‐
siva
1 150 - 170 90 - 120
Viţel
Tipul de carne Cantitate Funcţia cupto‐
rului
Nivel raft Temperatură
°C
Timp min.
Friptura de
vițel
1 kg Gatire intensi‐
va
1 160 - 180 90 - 120
But de viţel 1,5-2 kg Gatire intensi‐
va
1 160 - 180 120 - 150
Sfaturi utile 11
Miel
Tipul de carne Cantitate Funcţia cupto‐
rului
Nivel raft Temperatură
°C
Timp min.
Pulpă de miel,
friptură de
miel
1-1,5 kg Gatire intensi‐
va
1 150 - 170 100 - 120
Spate de miel 1-1,5 kg Gatire intensi‐
va
1 160 - 180 40 - 60
Vânat
Tipul de carne Cantitate Funcţia cupto‐
rului
Nivel raft Temperatură
°C
Timp min.
Spate de iepu‐
re, pulpă de
iepure
până la 1 kg Caldura de
sus + jos
1
230
1)
30 - 40
Spate de
căprioa
1,5-2 kg Caldura de
sus + jos
1 210 - 220 35 - 40
But de
căprioa
1,5-2 kg Caldura de
sus + jos
1 180 - 200 60 - 90
1) Preîncălziţi cuptorul
Gaina
Tipul de carne Cantitate Funcţia cupto‐
rului
Nivel raft Temperatură
°C
Timp min.
Porţii de pui 200-250g fie‐
care
Gatire intensi‐
va
1 200 - 220 30 - 50
Jumătate de
pui
400-500 g fie‐
care
Gatire intensi‐
va
1 190 - 210 35 - 50
Pui, pasăre în‐
dopată
1-1,5 kg Gatire intensi‐
va
1 190 - 210 50 - 70
Raţă 1,5-2 kg Gatire intensi‐
va
1 180 - 200 80 - 100
Gâscă 3,5-5 kg Gatire intensi‐
va
1 160 - 180 120 - 180
Curcan 2,5-3,5 kg Gatire intensi‐
va
1 160 - 180 120 - 150
Curcan 4-6 kg Gatire intensi‐
va
1 140 - 160 150 - 240
Peşte (în abur)
Tipul de carne Cantitate Funcţia cupto‐
rului
Nivel raft Temperatură
°C
Timp min.
Peşte întreg 1-1,5 kg Caldura de
sus + jos
1 210 - 220 40 - 60
12 Sfaturi utile
Grill
Întotdeauna folosiţi grătarul având setată temperatura maximă.
ATENŢIE
Întotdeauna folosiţi grătarul cu uşa cuptorului închisă.
Pre-încălziţi întotdeauna cuptorul gol timp de 5 minute utilizând funcţiile pentru grill.
Setaţi raftul în poziţia recomandată în tabelul pentru grătar.
Puneţi întotdeauna tava pentru grăsime pe prima poziţie a raftului.
Folosiţi grătarul numai cu bucăţi plate de carne sau de peşte.
Grill
Alimentele ce ur‐
mează a fi fripte
la grătar
Nivel raft Temperatură
Timp în min.
Prima parte A doua parte
Friptură de vită 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
File de vită 3 230 20 - 30 20 - 30
Pulpă de porc 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Pulpă de viţel 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Pulpă de miel 3 210 - 230 25 - 35 20 - 25
Peşte întreg,
500-1000 g
3/4 210 - 230 15 - 30 15 - 30
Grill rapid
Alimentele ce urmează
a fi fripte la grătar
Nivel raft
Timp în min.
Prima parte A doua parte
Burgeri 4 8 - 10 6 - 8
File de porc 4 10 - 12 6 - 10
Cârnaţi 4 10 - 12 6 - 8
Muşchi file, friptură de
viţel
4 7 - 10 6 - 8
Pâine prăjită
1)
5 1 - 3 1 - 3
Sfaturi utile 13
Alimentele ce urmează
a fi fripte la grătar
Nivel raft
Timp în min.
Prima parte A doua parte
Pâine prăjită cu garni‐
tură
4 6 - 8 -
1) Preîncălziţi cuptorul
Grătar cu rotisor - introduceţi tava adâncă la nivelul 1
Fel de mâncare Temperatură °C Timp în min.
Pui 220 - 240 70 - 90
Rulare de carne pentru fript 190 - 210 120 - 180
Raţă 220 - 240 90 - 150
Picior de porc 190 - 210 150 - 210
Decongelare
Îndepărtaţi ambalajele alimentelor. Aşezaţi alimentele pe o farfurie.
Nu le acoperiţi cu o farfurie sau un castron. Riscaţi să creşteţi timpul de decongelare.
Utilizaţi primul nivel al grătarului cuptorului. Cel de jos.
Preparat
Timp de decon‐
gelare în min.
Timp de decongelare
ulterioară în min.
Observaţie
Pui 1000 g 100 - 140 20 - 30
Puneţi puiul pe o farfurie
răsturnată, pusă pe o farfurie
mare. La jumătatea duratei
de gătit întoarceţi puiul
Carne, 1000 g 100 - 140 20 - 30 Întoarceţi la jumătatea duratei
Carne, 500 g 90 - 120 20 - 30 Întoarceţi la jumătatea duratei
Păstrăv, 150 g 25 - 35 10 - 15 -
Căpşuni, 300 g 30 - 40 10 - 20 -
Unt, 250 g 30 - 40 10 - 15 -
Frişcă, 2x200 g 80 - 100 10 - 15
Frişca se poate bate chiar
dacă au mai rămas unele
părţi uşor îngheţate
Tort, 1.400 g 60 60 -
Alimente preparate
Preparate congelate
Alimente preparate Nivel raft Temperatură °C Timp minute
Pizza, congelata 2 200 - 220 15-25
Pizza Americana, con‐
gelata
2 190 - 210 20-25
Pizza, refrigerata 2 210-230 13-25
14 Sfaturi utile
Alimente preparate Nivel raft Temperatură °C Timp minute
Pizza Snacks, conge‐
lata
2 180-200 15-30
Cartofi prăjiţi, subţiri 3 200-220 20-30
Cartofi prăjiţi, groşi 3 200-220 25-35
Bulete/Crochete 3 220-230 20-35
Chiftelute 3 210-230 20-30
Lasagne/Cannelloni,
proaspă
2 170-190 35-45
Lasagne/Cannelloni,
cong
2 160-180 40-60
Brânză coaptă la cup‐
tor
3 170-190 20-30
Aripioare de pui 2 190-210 20-30
Alimente preparate şi congelate
Alimentele ce ur‐
mează a fi gătite
Funcţii cuptor Nivel raft Temperatură °C Durată
Pizza congelata
Caldura de sus +
jos
3
conform instruc‐
ţiunilor producăto‐
rului
conform instruc‐
ţiunilor producăto‐
rului
Cartofi prăjiți
1)
(300-600 g)
Căldură de sus +
jos sau Gătire in‐
tensivă
3 200-220
conform instruc‐
ţiunilor producăto‐
rului
Baghete
Căldură de sus +
jos
3
conform instruc‐
ţiunilor producăto‐
rului
conform instruc‐
ţiunilor producăto‐
rului
Tarte cu fructe
Căldură de sus +
jos
3
conform instruc‐
ţiunilor producăto‐
rului
conform instruc‐
ţiunilor producăto‐
rului
1) Cartofii prăjiţi trebuie întorşi de 2-3 ori
Uscare - Aer cald
Acoperiţi rafturile cuptorului cu foi de copt
Pentru rezultate optime: opriţi aparatul la jumătatea timpului necesar. Deschideţi uşa apara‐
tului şi lăsaţi-l să se răcească. Apoi, finalizaţi procesul de uscare.
Legume
Produs de uscat
Nivel raft
Temperatură în
°C
Durată în ore
(orientativă)
Nivelul 1 2 niveluri
Fasole 3 1/4 60 - 70 6 - 8
Ardei 3 1/4 60 - 70 5 - 6
Sfaturi utile 15
Produs de uscat
Nivel raft
Temperatură în
°C
Durată în ore
(orientativă)
Nivelul 1 2 niveluri
Legume pentru
supă
3 1/4 60 - 70 5 - 6
Ciuperci 3 1/4 50 - 60 6 - 8
Varză mura 3 1/4 40 - 50 2 - 3
Fructe
Produs de uscat
Nivel raft
Temperatură în
°C
Durată în ore
(orientativă)
Nivelul 1 2 niveluri
Prune 3 1/4 60 - 70 8 - 10
Caise 3 1/4 60 - 70 8 - 10
Felii de măr 3 1/4 60 - 70 6 - 8
Pere 3 1/4 60 - 70 6 - 9
Pastreaza cald
Aspecte de reţinut:
Utilizaţi numai borcane din sticlă de aceleaşi dimensiuni, disponibile în comerţ.
Nu utilizaţi borcane cu capac cu filet sau tip baionetă sau cutii metalice.
Pentru această funcţie folosiţi primul raft de jos.
Nu puneţi mai mult de şase borcane de un litru în tava de copt.
Umpleţi borcanele la acelaşi nivel şi închideţi-le cu o clemă.
Borcanele nu trebuie să se atingă între ele.
Puneţi aproximativ 1/2 litri de apă în tava de copt pentru a avea suficientă umezeală în
cuptor.
Când lichidul din borcane începe să fiarbă înăbușit (după aproximativ 35-60 de minute
pentru borcane de 1 litru), opriţi cuptorul sau reduceţi temperatura la 100 °C (vezi tabe‐
lul).
Fructe moi
Produs de conservat Temperatură în °C
Durata de fierbere
până la apariţia bulelor
de aer în min.
Fierbere în continuare
la 100 °C în min.
Căpşune, afine,
zmeură, agrişe coapte
160 - 170 35 - 45 -
Fructe cu sâmbure
Produs de conservat Temperatură în °C
Durata de fierbere
până la apariţia bulelor
de aer în min.
Fierbere în continuare
la 100 °C în min.
Pere, gutui, prune 160 - 170 35 - 45 10 - 15
16 Sfaturi utile
Legume
Produs de conservat Temperatură în °C
Durata de fierbere
până la apariţia bulelor
de aer în min.
Fierbere în continuare
la 100 °C în min.
Morcovi
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Castraveţi 160 - 170 50 - 60 -
Murături asortate 160 - 170 50 - 60 5 - 10
Gulie, mazăre, sparan‐
ghel
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1) Lăsaţi-le să stea în cuptorul oprit
Tabel pentru senzorul temperaturii de mijloc
Vită
Aliment Temperatura zonei de mijloc a alimentelor °C
Antricot sau file: în sânge 45 - 50
Antricot sau file: medie 60 - 65
Antricot sau file: Bine Facut 70 - 75
Carne de porc
Aliment Temperatura zonei de mijloc a alimentelor °C
Spată de porc, pulpă, ceafă 80 - 82
Cotlet (spate), pulpă 75 - 80
Bucata de carne 75 - 80
Viţel
Aliment Temperatura zonei de mijloc a alimentelor °C
Friptura de vițel 75 - 80
But de viţel 85 - 90
Berbec / miel
Aliment Temperatura zonei de mijloc a alimentelor °C
Pulpă de berbec 80 - 85
Spate de berbec 80 - 85
Friptură de miel, pulpă de miel 70 - 75
Vânat
Aliment Temperatura zonei de mijloc a alimentelor °C
Spate de iepure 70 - 75
Pulpă de iepure 70 - 75
Iepure întreg 70 - 75
Spate de căprioară 70 - 75
Sfaturi utile 17
Aliment Temperatura zonei de mijloc a alimentelor °C
Pulpă de căprioară 70 - 75
Peşte
Aliment Temperatura zonei de mijloc a alimentelor °C
Somon 65 - 70
Păstrăvi 65 - 70
MENIU RETETE
Afişajul arată nivelul raftului şi duratele de gătire presetate pentru fiecare reţetă automată.
Programe automate
Numărul programului Numele programului
1 FRIPTURA DE VITA
2 FRIPTURA DE PORC
3 FRIPTURA DE VITEL
4 FRIPTURA DE MIEL
5 FRIPTURA DE VANAT
6 PUI, INTREG
7 PESTE INTREG <1KG
8 PIZZA
9 QUICHE LORRAINE
10 PANDISPAN CU LAMAIE
11 PRAJITURA CU BRANZA
12 RULOURI
13 PAINE DE CASA DE SECARA
14 ALUATURI
15 CARTOFI GRATINATI
16 LASAGNE
17 PASTE CANNELLONI
18 TORT INSTANT
19 PIZZA INSTANT
20 TIPURI DE CARTOFI INSTANT
1 - FRIPTURA DE VITA
18 Sfaturi utile
Setări:
Programe automate cu introducerea greutăţii. Interval de setare pentru greutate între
1.000 şi 3.000 g.
Mod de preparare:
Condimentaţi carnea după gust şi introduceţi într-un vas rezistent la foc. Adăugaţi apă
sau alt lichid; partea inferioară trebuie să fie acoperită la o adâncime de 10 - 20 mm.
Acoperiţi cu un capac.
Nu utilizaţi acest program pentru preparatele din parte superioară şi spate de vită.
Nivel de utilizare: 1
2 - FRIPTURA DE PORC
Setări:
Programe automate cu introducerea greutăţii. Interval de setare pentru greutate între
1.000 şi 3.000 g.
Mod de preparare:
Condimentaţi carnea după gust şi introduceţi într-un vas rezistent la foc. Adăugaţi apă
sau alt lichid; partea inferioară trebuie să fie acoperită la o adâncime de 20 - 40 mm.
Condimentaţi carnea după gust şi introduceţi într-un vas rezistent la foc. Adăugaţi apă
sau alt lichid; partea inferioară trebuie să fie acoperită la o adâncime de 20 - 40 mm.
Nivel de utilizare: 1
3 - FRIPTURA DE VITEL
Setări:
Programe automate cu introducerea greutăţii. Interval de setare pentru greutate între
1.000 şi 3.000 g.
Mod de preparare:
Condimentaţi carnea după gust şi introduceţi într-un vas rezistent la foc. Adăugaţi apă
sau alt lichid; partea inferioară trebuie să fie acoperită la o adâncime de 10 - 20 mm.
Acoperiţi cu un capac.
Nivel de utilizare: 1
4 - FRIPTURA DE MIEL
Setări:
Programe automate cu introducerea greutăţii. Interval de setare pentru greutate între
1.000 şi 3.000 g.
Mod de preparare:
Condimentaţi carnea după gust şi introduceţi într-un vas rezistent la foc. Adăugaţi apă
sau alt lichid; partea inferioară trebuie să fie acoperită la o adâncime de 10 - 30 mm.
Acoperiţi cu un capac.
Nivel de utilizare: 1
Sfaturi utile
19
5 - FRIPTURA DE VANAT
Setări:
Programe automate cu introducerea greutăţii. Interval de setare pentru greutate între
1.000 şi 3.000 g.
Mod de preparare:
Condimentaţi carnea după gust şi introduceţi într-un vas rezistent la foc. Adăugaţi apă
sau alt lichid; partea inferioară trebuie să fie acoperită la o adâncime de 10 - 20 mm.
Acoperiţi cu un capac.
Nivel de utilizare: 1
6 - PUI, INTREG
Setări:
Programe automate cu introducerea greutăţii. Interval de setare pentru greutate între 900
şi 2100 g.
Mod de preparare:
Puneţi puiul într-un vas rezistent la foc şi condimentaţi după gust. După circa 30 de minu‐
te, întoarceţi friptura. Este afişat un semnal de reamintire.
Nivel de utilizare: 1
7 - PESTE INTREG <1KG
Setări:
Programe automate cu senzorul temperaturii de mijloc. Temperatura zonei de mijloc 70
°C.
Mod de preparare:
Condimentaţi peştele după gust, introduceţi sonda pentru carne şi puneţi într-un vas re‐
zistent la foc.
Nivel de utilizare: 1
8 - PIZZA
Ingrediente pentru aluat:
14 g drojdie
200 ml apă călduţă
300 g făină
•3 g sare
1 lingură ulei
Ingrediente umplutură:
1/2 conservă mică de tomate mărunţite
200 g brânză Emmentaler, rasă
100 g salam
100 g şuncă fiartă
20 Sfaturi utile
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

Aeg-Electrolux KE7400021M Recipe book

Tip
Recipe book