Vesela pentru gătirea cu abur
• Utilizaţi numai veselă rezistentă la căldură şi la coroziune.
• Vasele de gătit din oţel cromat sunt de asemenea acceptabile (vezi accesorii
speciale).
Nivelurile cuptorului
• În tabelele de mai jos puteţi găsi nivelurile corecte pentru cuptor. Număraţi
nivelurile cuptorului de jos în sus.
Note generale
• Când gătiţi pentru mai mult de 30 de minute sau când gătiţi cantităţi mari de
mâncare, adăugaţi apă dacă este cazul.
• În cazul în care nu utilizaţi cuptorul pentru mai mult timp, clătiţi temeinic re‐
cipientul pentru apă, racordurile furtunurilor de apă şi instalaţia de producere
a aburului (vezi capitolul "Curăţarea şi îngrijirea").
Notă despre tabele
• Tabelele conţin date pentru felurile de mâncare tipice.
• Temperatura şi durata au rol consultativ şi depind de compoziţia, dimensiu‐
nea, cantitatea alimentelor şi veselei.
• Utilizaţi o reţetă similar[ dacă nu găsiţi setările pentru reţeta dvs.
• Începeţi gătitul cu cuptorul rece dacă datele din tabele nu conţin alte indicaţii.
GĂTIRE CU ABUR
AVERTIZARE
În timpul programului GĂTIRE CU ABUR, nu deschideţi în niciun caz uşa cup‐
torului.
Metoda de preparare GĂTIRE CU ABUR este potrivită pentru toate tipurile de
alimente, proaspete sau congelate. Legume, carne, peşte, paste făinoase,
orez, porumb, griş şi ouă pot fi preparate, încălzite, decongelate, opărite sau
bătute.
Gătirea de meniuri: Puteţi pregăti un meniu complet în acelaşi timp. Pentru a
evita mâncărurile prea făcute sau nefăcute, alegeţi unele care să necesite du‐
rate de coacere similare. Utilizaţi cea mai mare cantitate de apă specificată
pentru componentele individuale din meniu (consultaţi tabelele pentru gătit).
Puneţi mâncărurile pe rafturile cuptorului în vesela potrivită. Ajustaţi distanţa
dintre vase astfel încât aburul să poată ajunge la fiecare vas.
Sterilizare
• Puteţi steriliza containerele (de ex., biberoane) cu funcţia GĂTIRE CU
ABUR.
• Aşezaţi containerele curate pe mijlocul raftului la primul nivel. Asiguraţi-vă
că deschizătura este îndreptată în jos la un mic unghi.
• Umpleţi sertarul cu cantitatea maximă de apă (650 ml) şi selectaţi o durată
de 40 de min la 96°C.
Utilizări, tabele de gătit şi recomandări
3