SFATURI UTILE
AVERTIZARE
Consultaţi capitolul "Informaţii privind si‐
guranţa".
PARTEA INTERIOARĂ A UŞII
La anumite modele, pe partea interioară a uşii se
află:
• Numerele pentru poziţiile raftului.
• Informaţii referitoare la funcţiile de încălzire,
poziţiile recomandate pentru rafturi şi tempe‐
raturile pentru preparatele standard.
Temperatura şi duratele de coacere din
tabele au rol consultativ. Acestea de‐
pind de reţete şi de calitatea şi cantita‐
tea ingredientelor utilizate.
SFAT PRIVIND FUNCŢIILE
SPECIALE DE GĂTIRE ALE
CUPTORULUI
Mentine cald
Folosiţi această funcţie dacă doriţi să menţineţi
caldă mâncarea.
Temperatura se auto-reglează automat la 80 °C.
Incalzire farfuriei
Pentru încălzirea farfuriilor şi a vaselor.
Distribuiţi farfuriile şi vasele uniform pe raftul
cuptorului. Schimbaţi poziţia vaselor după
jumătate din timpul de încălzire (schimbaţi cele
de sus cu cele de jos).
Temperatura automată este 70 °C.
Nivelul recomandat pentru raft: 3.
Aluaturi
Puteţi utiliza această funcţie automată pentru ori‐
ce reţetă de aluat pufos. Oferă un mediu bun
pentru creşterea aluatului. Puneţi aluatul într-un
vas suficient de mare pentru creştere şi acoperi‐
ţi-l cu un prosop ud sau cu o folie din plastic. In‐
troduceţi un raft metalic pe nivelul unu şi aşezaţi
vasul pe acesta. Închideţi uşa şi setaţi funcţia de
creştere a aluatului. Setaţi durata necesară.
GĂTIREA CU ABUR
Vesela pentru gătirea cu abur
• Folosiţi doar veselă rezistentă la coroziune şi
căldură sau recipiente alimentare din oţel cro‐
mat (doar pentru anumite modele).
Poziţiile rafturilor
• Poziţiile corecte ale raftului sunt cele din tabe‐
lul de mai jos. Număraţi poziţiile raftului de jos
în sus.
Note generale
• Când gătiţi pentru mai mult de 30 de minute
sau când gătiţi cantităţi mari de mâncare,
adăugaţi apă dacă este cazul.
• Puneţi mâncarea în recipientele de gătit adec‐
vate şi puneţi recipientele pe rafturi. Puneţi
rafturile la distanţă pentru a permite aburului
să circule în jurul fiecărui recipient.
• După fiecare utilizare scoateţi apa din sertarul
pentru apă, conectând furtunurile şi generato‐
rul de abur. Consultaţi capitolul "Îngrijirea şi
curăţarea".
Precizări cu privire la tabelele pentru gătirea la
abur
• Tabelele conţin date pentru felurile de mânca‐
re tipice.
• Temperatura şi durata au rol consultativ şi de‐
pind de tipul, dimensiunea şi cantitatea ali‐
mentelor şi a veselei.
• Utilizaţi o reţetă similară dacă nu găsiţi setările
pentru reţeta dvs.
• Începeţi procedura cu cuptorul rece dacă da‐
tele din tabele sunt diferite.
• Când gătiţi orez folosiţi un raport apă la orez
de 1,5:1 – 2:1 deoarece orezul absoarbe apa.
TABELUL APEI CU ABUR
Apă în sertarul pentru apă (ml)
Durata
1)
(min.)
400 15 - 25
600 25 - 40
800 40 - 50
2
www.electrolux.com