61
C SANDVIŞURI plăci pentru sandviș
11 Cu 4 felii de pâine obţineţi 4 sanvișuri – cea mai bună este pâine feliată mediu, proaspătă.
12 Tăiaţi pâinea pentru a o putea suprapune pe plăci, lăsând un spaţiu de 0,5 cm pe laturi.
13 Ungeţi fiecare felie cu un strat subţire de unt/margarină.
, Nu folosiţi produse cu conţinut redus de grăsime –ar putea lua foc pe grătar.
14 Sanvișurile prăjite se prepară cu un strat de unt pe laturi.
15 Așezaţi o felie de pâine, cu partea cu unt în jos, pe fiecare placă de jos.
16 Apăsaţi ușor pâinea în interiorul plăcilor, cu o lingură de lemn.
17 Umpleţi găurile formate în pâine cu umplutura
18 Folosiţi aproximativ o linguriţă de umplutură pentru fiecare sanviș. O cantitate mai mare se
va revărsa.
19 Așezaţi o felie de pâine, cu partea cu unt în sus, peste fiecare felie umplută.
20 Închideţi capacul, uniţi mânerele și apăsaţi încuietoarea.
21 Lăsaţi să se prăjească 2-4 minute, sau până când pâinea devine aurie.
umpluturi savuroase
șuncă, jambon, salam, cârnat prăjit, ananas, ciuperci, brânză, ceapă, ţelină, măr, roșii, broccoli
umpluturi dulci
măr, struguri, zmeură, curmale, nuci și miere, banane
variații
Folosiţi aluat de foi, blat de pizza sau ciabatta; încercaţi untul cu usturoi sau ierburi
, Nu folosiţi carne crudă de niciun fel în aparat. Toate umpluturile trebuie să fie sigure și
comestibile înainte de a găti.
C GOFRE plăci pentru gofre
22 Pregătiţi untul și lăsaţi-l la o parte până îl veţi folosi la gătit.
23 Turnaţi aproximativ 40 ml de amestec pe fiecare parte a plăcii de jos.
24 Închideţi grătarul. Nu folosiţi încuietoarea.
25 Gătiţi gofrele până când capătă o culoare aurie (verificaţi după 3 minute).
T = o lingură (15ml) g = grame p = un praf de
t = o linguriţă (5ml) m = mililitri e = ou, mediu (53-63g)
gofre simple
125-250 g unt/margarină 2 e
350 m lapte degresat 190 g făină simplă
2 T zahăr 1 t praf de copt
1 p sare 1 t extract de vanilie
Topiţi untul într-o cratiţă, la foc mic. Bateţi ouăle ușor cu telul într-un castron. Adăugaţi extractul
de vanilie, laptele și untul topit, amestecând. Într-un castron mare, amestecaţi făina, zahărul,
praful de copt și sarea. Adăugaţi amestecul lichid și amestecaţi ușor până când se încorporează.
Nu amestecaţi mai mult decât este necesar. 4 porţii.
instrucţiuni
schiţe
1 încuietoare
2 mâner
3 buton eliberare
4 elemenţi de încălzire
5 orificii
6 bec alimentare (roșu)
7 bec termostat (verde)
8 paletă cu nervuri
9 sandviş
10 gofră
11 capete