RO 17
fructelor și legumelor. Înainte de a introduce
alimentele în cuptorul încălzit în prealabil, așteptați ca
lumina să fie oprită pentru prima dată. Pentru
rezultate optime, se coace numai pe un singur raft
(nivel).
Cuptorul trebuie să fie preîncălzit. Utilizați al doilea
sau al patrulea ghidaj, numărând de jos în sus.
DECONGELARE
În acest mod, aerul va circula fără funcționarea
vreunui încălzitor.
Alimente potrivite pentru decongelare includ prăjituri
cu creme cu conținut mare de grăsime sau creme pe
bază de unt, prăjituri și produse de patiserie, pâine și
chifle și fructe congelate.
În cele mai multe cazuri, se recomandă scoaterea
alimentelor din ambalaj (nu uitați să îndepărtați orice
cleme sau agrafe metalice).
La jumătatea timpului de decongelare, preparatele
trebuie întoarse, amestecate și separate în cazul în
care acestea au fost congelate împreună.
ÎNCĂLZITOR VESELĂ
Folosiți această funcție pentru a reîncălzi vesela
dumneavoastră (farfurii, pahare) înainte de a servi
mâncarea, pentru a păstra alimentele calde mai mult
timp.
COACERE LENTĂ (GENTLEBAKE)
Această funcție permite coacerea blândă, lentă și
uniformă, ce face ca produsele sa fie moi și
suculente. Este potrivită pentru fripturi, pește și
produse de patiserie, pe un singur nivel.
AQUA CLEAN
Doar încălzitorul inferior va radia căldură. Folosiți
această funcție pentru a îndepărta petele și resturile
de mâncare din cuptor. Programul durează 30 de
minute.
ÎNTREȚINERE ȘI CURĂȚARE
Asigurați-vă că ați deconectat aparatul
de la rețeaua electrică și așteptați ca
aparatul să se răcească.
Copiii nu trebuie să curețe aparatul sau să
îndeplinească sarcini de întreținere, fără
supraveghere corespunzătoare.
Finisaj din aluminiu (arzător de gaz)
Curățați finisajul din aluminiu cu detergenți lichizi non-
abrazivi concepuți pentru astfel de suprafețe. Aplicați
soluția de curățat pe o cârpă umedă și curățați
suprafața. Apoi, clătiți suprafața cu apă. Nu aplicați
soluția de curățat direct pe finisajul din aluminiu. Nu
folosiți agenți de curățare sau bureți abrazivi.
Suprafețele acoperite cu aluminiu nu trebuie să
intre în contact cu spray-urile de curățare a cuptorului,
deoarece acest lucru poate duce la deteriorări vizibile
și permanente.
Partea frontală a carcasei din oțel inoxidabil
(în funcție de model)
Curățați această suprafață doar cu un detergent slab
(soluții de săpun brevetate) și un burete moale care
să nu zgârie finisajul. Nu folosiți agenți de curățare
abrazivi sau produse de curățare care conțin solvenți,
deoarece acestea pot deteriora finisajul carcasei.
Suprafețe lăcuite și piese din plastic
(în funcție de model)
Nu curățați butoanele, mânerele ușilor, autocolantele
și plăcuțele cu caracteristicile tehnice/privind modelul
cu agenți de curățare abrazivi sau materiale de
curățare abrazive, agenți de curățare pe bază de
alcool, sau cu alcool. Îndepărtați imediat orice pete cu
o cârpă moale non-abrazivă și puțină apă, pentru a
se evita deteriorarea suprafeței.
De asemenea, puteți utiliza detergenți și materiale de
curățare destinate acestor suprafețe, conform
instrucțiunilor producătorilor respectivi.
Suprafețe emailate (cuptor, plită de gătit)
Folosiți un burete umed cu detergent pentru curățare.
Petele de grăsime pot fi îndepărtate cu apă caldă și
detergent special pentru email. Nu curățați niciodată
suprafețele emailate cu produse abrazive care
produc daune permanente la suprafața aparatului.
Suprafețe din sticlă
Nu folosiți agenți de curățare abrazivi sau raclete
metalice ascuțite pentru curățarea sticlei ușii
cuptorului, deoarece acestea ar putea sparge
suprafața și provoca spargerea sticlei. Curățați
suprafețele din sticlă cu produse speciale pentru
sticlă, oglinzi și ferestre.
CURĂȚAREA PLITELOR DE GĂTIT
Curățați zona din jurul zonelor de gătit cu apă caldă
și puțin detergent lichid de vase.
Pentru murdăria persistentă, folosiți un burete de
sârmă îmbibat cu detergent; apoi, clătiți plita și
ștergeți-o.
Lichidele care conțin sare, lichidele care au dat în foc
și umezeala au un efect negativ asupra zonelor de
gătit. Curățați întotdeauna zonele de gătit,
Folosiți agenți de curățare normali și balsamuri
disponibile în comerț pentru a întreține zonele de
gătit. Dacă zona de gătit este ușor caldă, agentul de
curățare va penetra porii mai ușor.