Gorenje EC5341WG Manualul proprietarului

Tip
Manualul proprietarului
INSTRUCȚIUNI DETALIATE
PENTRU UTILIZAREA UNUI
APARAT DE GĂTIT ELECTRIC
RO
EC5341WC
EC5341SC
EC5341WG
gorenje
www.gorenje.com
MD
RO 1
mulțumim pentru încredere și pentru
achiziționarea aparatului nostru.
Acest manual de instrucțiuni detaliate este
furnizat pentru a face utilizarea acestui
produs mai ușoară. Instrucțiunile trebuie
permită învățați despre noul
dumneavoastră aparat cât mai repede posibil.
Asigurați-vă că ați primit un aparat în stare
bună. Dacă găsiți daune cauzate de transport,
rugăm să contactați vânzătorul de la care ați
achiziționat aparatul sau depozitul regional de
unde a fost furnizat.
Instrucțiunile de utilizare sunt de asemenea
disponibile pe site-ul nostru web:
http://www.gorenje.com
Informații importante
Sfat, avertizare
GORENJE gospodinjski aparati, d.o.o.
Partizanska cesta 12
SI-3320 Velenje, SLOVENIA
info@gorenje.com
RO 2
INSTRUCȚIUNI DE SIGURANȚĂ IMPORTANTE
CITI CU ATENȚIE INSTRUCȚIUNILE ȘI PĂSTRAȚI-LE
PENTRU CONSULTĂRI ULTERIOARE.
Acest aparat poate fi utilizat de către copiii în vârstă de 8 ani şi de
peste 8 ani și de către persoane cu capacităţi fizice, senzoriale sau
mentale reduse sau lipsite de experienţă şi de cunoştinţe, numai
dacă acestea au fost supravegheate sau pregătite în vederea
utilizării aparatului în condiţii de siguranţă şi dacă înţeleg riscurile
asociate. Nu lăsați copiii să se joace cu aparatul. Curăţarea şi
întreţinerea nu vor fi realizate de către copii nesupravegheaţi.
AVERTISMENT: Aparatul şi câteva dintre componentele sale
accesibile pot deveni foarte fierbinţi în timpul utilizării. Aveți grijă
nu atingeți secțiunile aparatului care se încălzesc. Copiii mai
mici de 8 ani trebuie ținuți la distanță de aparat danu sunt sub
supraveghere continuă.
ATENȚIONARE: Părțile accesibile ale aparatului se pot încălzi
foarte tare în timpul utilizării. Copiii mici trebuie ținuți la distanță de
cuptor.
AVERTISMENT: Pericol de incendiu: nu depozitaţi obiecte pe
suprafeţele de gătit.
AVERTISMENT: Procesul nesupravegheat de gătit pe plită cu
grăsime sau cu ulei poate fi periculos şi poate provoca apariţia
unui incendiu. NICIODATĂ nu încercaţi stingeţi incendiul cu
apă, ci opriţi aparatul şi acoperiţi flacăra de ex. cu un capac sau cu
o pătură ignifugă.
Utilizați numai sonda de temperatură recomandată pentru utilizare
în acest cuptor.
ATENȚIE: Procesul integral sau parțial de gătit trebuie fie
supravegheat continuu.
RO 3
AVERTISMENT: În cazul în care suprafața este spartă, opriți
aparatul pentru a evita posibilitatea producerii unui șoc electric.
ATENȚIE: posibilitatea de înclinare.
AVERTISMENT: Pentru a preveni înclinarea
aparatului, trebuie montate mijloace de
stabilizare. Consultați manualul de instrucțiuni
pentru instalare.
AVERTISMENT: Înainte de a înlocui becul, asigurați-vă că aparatul
a fost deconectat de la rețeaua de alimentare, pentru a preveni
pericolul unui șoc electric.
Aparatul nu trebuie fie instalat în spatele unei uși decorative,
pentru a evita supraîncălzirea.
Nu folosiți agenți de curățare abrazivi sau raclete metalice ascuțite
pentru a curăța ușa de sticlă a cuptorului / sticla capacului rabatabil
al plitei (după caz), deoarece acestea pot zgâria suprafața, ceea
ce poate duce la spargerea sticlei.
Nu folosiţi dispozitive de curăţat cu aburi sau cu presiune ridicată
pentru a curăţa aparatul pentru că pot genera șocuri electrice.
Aparatul nu este destinat pentru a fi controlat prin temporizatori
externi sau prin sistem de control de la distanță.
ATENȚIONARE: Folosiți doar protecții pentru plită create de
producătorul aparatului de gătit sau pe cele care sunt indicate
de producător în manualul de instruiuni sau protecțiile care
RO 4
sunt incorporate în aparat. Folosirea unor protecții
necorespuntoare poate duce la accidente.
Asigurați-vă că capacul este curat și că nu există niciun lichid
vărsat pe el înainte de a-l ridica. Capacul poate fi emailat sau din
sticlă. Acesta poate fi închis numai atunci când zonele de gătit sunt
complet răcite.
În cazul în care cablul furnizat este deteriorat, acesta trebuie
înlocuit de producător, de un tehnician sau de o persoană calificată
pentru a se evita orice pericol.
PRECAUȚII: Acest aparat se folosește doar cu scopul de a găti.
Nu trebuie utilizat în alte scopuri, cum ar fi pentru încălzirea unei
camere.
Aparatul este conceput fie așezat direct pe podea, fără niciun
suport sau plintă.
Nu instalați aparatul lângă surse puternice de căldură, precum
sobe pe combustibil solid, deoarece temperatura ridica din
apropierea acestuia, poate distruge aparatul.
Aparatul poate fi conectat la rețeaua electrică doar de către un
tehnician de service autorizat sau un expert. Clemele (înlocuind
cablul de conectare) trebuie sa fie protejate de un dispozitiv de
protecție pentru cleme (vezi echipamentul suplimentar).
Modificarea aparatului sau repararea neprofesionistă a acestuia
poate avea ca rezultat un risc de rănire gravă sau deteriorarea
produsului.
În cazul în care cablurile de alimentare ale altor aparate situate în
apropierea acestui aparat sunt prinse în ușa cuptorului, acestea
pot fi deteriorate, ceea ce poate duce la rândul său, la un scurt-
circuit. În consecință, păstrați cablurile de alimentare ale altor
aparate la o distanță sigură.
Nu ptușiți pereții cuptorului cu folie de aluminiu și nu așezați tăvi
de copt sau alte vase pentru gătit la baza cuptorului. Folia de
RO 5
aluminiu ar împiedica circulația aerului în cuptor, împiedică
procesul de gătire, și distruge stratul de email.
Ușa cuptorului devine foarte fierbinte pe durata funcționării. Un al
treilea geam este instalat pentru o protecție suplimentară,
reducând temperatura suprafeței exterioare (numai la anumite
modele).
Balamale de la ușa cuptorului se pot deteriora dacă se află sub
sarcină excesivă. Nu așezați oale grele pe ușa cuptorului deschisă
și nu sprijiniți de ușa cuptorului deschisă atunci când curățați
cavitatea cuptorului. Nu stați niciodată pe ușa cuptorului deschisă
și nu lăsați copiii să se așeze pe ea.
Asigurați- gurile de aerisire nu sunt acoperite sau
obstrucționate în niciun alt mod.
AVERTISMENT! În cazul spargerii geamului unității de gătit:
Opriți toate elementele electrice pentru încălzire și deconectați
aparatul de la rețeaua de electricitate.
Nu atingeți suprafața aparatului.
Nu folosiți aparatul.
Pentru conectarea aparatului, folosiți un cablu de 5x1,5 mm
2
cu
marcajul H05VV-F5G1,5 sau mai mare. Cablul trebuie fie
instalat de către un tehnician sau de o persoană calificată.
Aparatul trebuie legat la o conexiune fixă care este în conformitate
cu regulile din domeniu.
Aparatul trebuie conectat la o conexiună fixă care are încorporat
un sistem de deconectare. Conexiunea fixă trebuie realizată în
conformitate cu regulile din domeniu.
ÎNAINTE DE CONECTAREA APARATULUI
Citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare înainte de conectarea aparatului.
Reparațiile sau orice cereri de garanție rezultate din conectarea sau
utilizarea necorespunzătoare a aparatului nu sunt acoperite de garanţie.
RO 6
CAPACUL APARATULUI
Asigurați- că capacul este curat și nu există
niciun lichid vărsat pe el înainte de a-l ridica.
Capacul poate fi emailat sau din sticlă. Acesta poate
fi închis numai atunci când zonele de tit sunt
complet răcite.
A nu se coborî capacul când arzătorul este în
funcțiune!
Simbolul de pe produs sau de pe
ambalajul acestuia indică faptul
capacele din sticlă se pot sparge
atunci când sunt încălzite.
Opriți toate arzătoarele înainte de a închide capacul.
SERTARUL APARATULUI
Nu depozitați obiecte inflamabile,
explozive, volatile sau termosensibile
(cum ar fi hârtia, cârpe de vase, pungi
de plastic, produse de curățare sau
detergenți și spray-uri) în sertarul de
depozitare al cuptorului, deoarece
acestea se pot aprinde în timpul
funcționării și pot provoca un incendiu.
ECHIPAMENTE ȘI ACCESORII
CUPTOR
(în funcție de model)
GHIDAJE DE SÂRMĂ
Ghidajele de sârmă permit prepararea produselor
alimentare pe patru nivele.
Funcționarea aparatului este sigură cu sau fără
ghidajele pentru tavă.
GHIDAJE TELECSCOPICE CU EXTRAGERE
Ghidajele telescopice cu extragere pot fi montate
pentru nivelul 2, 3 și 4. Ghidajele cu extragere pot fi
parțial sau complet extensibile.
GOFRAT
Cuptorul are ghidaje laterale pe patru nivele pentru
introducerea grătarului și a tăvilor de copt.
COMUTATOR UȘĂ CUPTOR
Comutatorul dezactivează încălzirea cuptorului și
ventilatorul când ușa cuptorului este deschisă în
timpul procesului de preparare. nd ușa este
închisă, comutatorul pornește din nou încălzitoarele.
VENTILATOR DE RĂCIRE
Aparatul este echipat cu un ventilator de răcire, care
răcește carcasa și panoul de control al aparatului.
Ventilatorul pentru răcire funcționează atunci când și
cuptorul funcționează.
Aparatul și unele din părțile accesibile
tind se încălzească în timpul tirii.
Utilizați mănuși de bucătărie.
GRĂTAR
Există un clichet de siguranță la nivelul
grătarului. De aceea, ridicați grătarul ușor în față
atunci când îl scoateți din cuptor.
Grătarul sau tava trebuie să fie introdus/introdusă
întotdeauna în canelura dintre cele două profile de
sârmă.
Cu ghidaje telescopice extensibile, mai întâi scoateți
ghidajele unui singur nivel și așezați grătarul sau
tava de copt pe acestea. Apoi, împingeți-le cu mâna
cât mai mult posibil.
Închideți ușa cuptorului când ghidajele
telescopice sunt retrase complet în cuptor.
Pe măsură ce accesoriile de coacere se
încălzesc, forma acestora se poate modifica. Acest
lucru nu afectează funcționalitatea acestora, iar
acestea vor reveni la forma originală atunci când se
răcesc.
UNITATE DE CONTROL
(în funcție de model)
1. Buton zona de gătit din stânga față
2. Buton zona de gătit din stânga spate
3. Buton zona de gătit din dreapta spate
4. Buton zona de gătit din dreapta față
5. Buton de selectare a sistemului de gătit
6. Buton pentru temperatura cuptorului
7. Temporizator electronic
BUTOANELE ÎMPINGE-TRAGE
(în funcție de model)
Apăsați încet butonul până când se ridică din panoul
de control.
Butoanele pot fi împinse înapoi în panoul de
control doar când ajung în poziția "zero".
RO 7
UTILIZAREA APARATULUI
ÎNAINTE DE UTILIZAREA APARATULUI
PENTRU PRIMA DATĂ
La primirea aparatului, îndepărtați toate accesoriile,
inclusiv orice echipament de transport, din cuptor.
Curățați toate accesoriile și ustensilele cu apă caldă
și detergent normal. Nu folosiți agenți de curățare
abrazivi.
În cazul în care plita dumneavoastră are o suprafață
din sticlă ceramică, curățați-o cu o cârpă umedă și
puțin detergent lichid de spălat vase. Nu folosiți
detergenți agresivi, cum ar fi detergenții abrazivi,
care ar putea provoca zgârieturi, bureți de spălat
vase abrazivi, sau detergenți pentru înlăturarea
petelor.
În cazul în care plita dumneavoastră de tit are
zone de gătit convenționale, conectați-le la puterea
maximă timp de 3 până la 5 minute, fără a avea
vase de gătit pe ele. În timp ce zonele de gătit se
încălzesc, poate apărea puțin fum la suprafața plitei
de gătit. Astfel, finisajul zonei de gătit atinge
rezistența maximă.
Când cuptorul se încălzește pentru prima dată, se
va elibera mirosul caracteristic unui aparat nou.
Aerisiți camera temeinic la prima utilizare.
PLITĂ DE GĂTIT
PLITE CONVENȚIONALE
Asigurați- că zona de gătit și baza vaselor
pentru gătit este curată și uscată. Acest lucru va
permite o mai bună conducție a căldurii și va
preveni orice deteriorare a suprafeței de încălzire.
Grăsimea și uleiul supraîncălzite de pe zonele de
gătit pot lua foc. Prin urmare, fiți atenți atunci
când gătiți cu grăsime sau ulei și controlați
întotdeauna procesul de preparare/gătire.
Nu așezați vase ude sau capace acoperite cu
abur pe zonele de gătit. Umezeala poate
deteriora zonele de gătit.
Nu lăsaţi vase încinse se răcească pe zonele
de gătit care nu sunt în funcțiune, deoarece sub
acestea se formează umezeala, care poate duce
la coroziune.
Rotiți butonul pentru a porni zona de gătit. Puterea
de încălzire a zonei de gătit poate fi setată în trepte
de la 1 la 6.
Opriți zona de gătit cu 3-5 minute înainte de
sfârșitul procesului de preparare pentru a face uz de
căldura reziduală și pentru a economisi energie.
Zonele de gătit rapide (numai la anumite
modele) pot funcționa cu putere mai mare decât
zonele de gătit obișnuite, ceea ce înseamnă că pot
încălzi mai repede. Aceste zone de gătit sunt
prevăzute cu un punct roșu în mijloc. După încălzire
și curățare repetate, acest punct poate să dispară.
În cazul folosirii îndelungate a plăcilor
din fontă, zona plăcii şi marginea zonei
de gătit se pot decolora. În acest caz,
garanţia nu acoperă partea de service.
PLITA VITROCERAMICĂ
Puterea plitei poate fi setată pentru trepte de la 1 la
6. Plitele sunt conectate la diferite intervale de timp,
în funcție de treapta aleasă. Supraîncălzirea
suprafeței de sub panoul vitroceramic este
împiedicată de limitatorul de temperatură.
CONTROLUL ZONEI DE GĂTIT CU DOUĂ
INELE
Zona de gătit cu do inele se poate adapta la
dimensiunea și forma cuptorului dumneavoastră.
Pentru activarea unei zone mai extinse de încălzire,
rotiți butonul pentru zona de gătit până la capăt (se
va auzi un click), apoi setați treapta de putere dorită.
ZONELE DE GĂTIT HI-LIGHT
Zonele de tit Hi-Light diferă de zonele
convenționale prin încălzirea rapidă; prin urmare,
procesul de coacere începe foarte repede.
INDICATORUL PENTRU CĂLDURA
REZIDUALĂ
Fiecare plită este prevăzută cu o lampa de control
care rămâne aprinsă și după ce plita s-a oprit, dacă
plita este încă fierbinte. Indicatorul de căldură
reziduală este de asemenea aprins dacă se așază o
oală sau o tigaie fierbinte pe o zonă de gătit rece.
SUPRAFAȚĂ DE GĂTIT DIN STICLĂ
CERAMICĂ
Plita este rezistentă la schimbările de
temperatură.
Placa vitroceramică este foarte solidă dar nu este
incasabilă. Placa se poate sparge nd un obiect
cade cu marginea pe aceasta. Deteriorarea se
produce imediat sau după o vreme. Deconectați
imediat de la rețea placa fierbinte deteriorată și
nu o mai utilizați.
RO 8
Utilizarea plitei din sticlă ceramică ca o zonă de
depozitare poate avea ca rezultat zgârieturi sau
alte avarii .
Nu folosiți farfurii din aluminiu sau din plastic pe
suprafețele de gătit fierbinți. Nu puneți folie sau
obiecte din plastic pe farfuria de vitroceramică.
Asigurați- că zona de gătit și baza vaselor
pentru gătit este curată și uscată. Acest lucru va
permite o mai bună conducție a căldurii și va
preveni orice deteriorare a suprafeței de încălzire.
Nu așezați vase goale pe zona de gătit.
SFATURI PRIVIND VASELE
DUMNEAVOASTRĂ PENTRU GĂTIT
Utilizați vase de calitate cu fund plat și stabil.
Fundul tigăii și zona de gătit trebuie aibă
același diametru.
Vasele din sticlă termorezistentă cu fund special
finisat pot fi utilizate pe zonele de gătit dacă
diametrul lor se încadrea pe zonele de gătit.
Vasele cu diametrul mai mare se pot sparge din
cauza stresului termic.
Asigurați-oala sau tigaia se află în mijlocul
zonei de gătit.
Când folosiţi o oală sub presiune, supravegheați-
o până când atinge presiunea corespunzătoare.
În primul rând, setați zona de gătit la putere
maximă; apoi, urmând instrucțiunile
producătorului oalei sub presiune, folosiți
senzorul relevant pentru a micșora puterea de
gătire la momentul potrivit.
Asigurați- există suficient lichid în oala sub
presiune, sau în orice altă oală sau tigaie. Din
cauza supraîncălzirii, utilizarea unui vas gol pe
zona de gătit poate avea ca rezultat atât
deteriorarea oalei cât și a zonei de gătit.
Când utilizați vase speciale, respectați
instrucțiunile producătorului.
SFATURI PRIVIND ECONOMISIREA
ENERGIEI
Diametrul de la baza oalei și a tigăii trebuie să se
potrivească cu diametrul zonei de gătit. Dacă oala
sau tigaia este prea mică, o parte din călduse
irosește, iar zona de gătit se poate deteriora.
Dacă este posibil conform procesului de
preparare/gătire, folosiţi un capac.
Vasul pentru gătit trebuie să aibă dimensiunea
corespunzătoare pentru cantitatea de alimente
preparate. Prepararea unei cantităţi mici de
mâncare într-o oală sau tigaie mare duce la o
risipă de energie.
Dacă un fel de mâncare are nevoie de un timp
lung de preparare, utilizați oala sub presiune.
Legumele, cartofii, etc. pot fi pregătite într-o
cantitate mai mică de apă. Mâncarea va gătită la
fel de bine, atâta timp cât oala are un capac bine
fixat. După aducerea apei la punctul de fierbere,
reduceți căldura la un nivel suficient pentru a
menține un foc mic lent.
Dacă zahărul sau alimente cu un
conținut ridicat de zahăr este/sunt
vărsat/vărsate peste o plită din sticlă
ceramifierbinte, ștergeți imediat plita
sau îndepărtați zahărul cu o racletă,
chiar dacă zona de gătit este încă
fierbinte. Acest lucru va preveni orice
deteriorare a suprafeței din sticlă
ceramică.
Nu folosiți detergenți și alte substanțe de
curățare pentru a curăța o plită din sticlă
ceramică fierbinte, deoarece acest lucru ar putea
deteriora suprafața.
TEMPORIZATOR ELECTRONIC
Interfața utilizatorului
1. Afișaj/ecran cu funcțiile temporizatorului
2. Indicator luminos pornire
3. Indicator luminos temperatură
4. Butonul ʺmai puținʺ
5. Butonul ce indică ora/timpul
6. Butonul ʺmai multʺ
Setați ora curentă
Când conectați aparatul la rețeaua electrică
pentru prima dată, ecranul se aprinde. După trei
secunde, simbolul ceasului și "12:00" se va aprinde
intermitent pe ecran.
Puteți seta valorile de timp, apăsând pictogramele
înapoi sau înainte ʺ sau ʺ ʺ). După 10 secunde
ecranul confirmă automat setările, aparatele sunt
gata de utilizare.
RO 9
Ora poate fi setată:
când aparatul este conectat la rețea pentru prima
dată
în standby, când apăsați de două ori butonul
pentru oră
după o pană de curent
Setarea unui timp de preparare
Selectați o funcție a cuptorului cu ajutorul "butonului
pentru selectarea funcției cuptorului" și setați
temperatura. Apăsați ʺbutonul temporizatorʺ pentru a
selecta funcția "timpul de preparare" . Pictograma
pentru "timpul de preparare" se aprinde pe
ecran.
Apăsați ʺbutonul mai puțin sau mai multʺ (ʺ ʺ sau ʺ
ʺ) pentru a seta timpul de preparare.
Setările sunt confirmate automat după 10 secunde.
Setările pot fi confirmate de asemenea apăsând
butonul "setare program" .
Va fi afișat timpul de preparare scurs.
După ce ați pornit cuptorul folosind
"întrerupătorul pentru funcționare cuptor", ceasul
electronic oferă automat (dupa 3 secunde) opțiunea
pentru setarea duratei de coacere. Ecranul licărește
și simbolul pentru "durată coacere" se aprinde.
Dacă durata nu este setată în 5 secunde, ceasul
electronic trece în standby iar durata de coacere nu
mai este sub control. Se afișează ora curentă.
Când durata de coacere setată a expirat, se aude un
semnal sonor și cuptorul se oprește. Cuptorul se
poate opri cu "întrerupătorul pentru funcționare
cuptor". Pentru a opri semnalul sonor, apăsați orice
buton de pe temporizator.
În cazul în care cuptorul continuă
funcționeze iar semnalul sonor s-a oprit prin
apăsarea oricărui buton, cuptorul repornește și
coacerea continuă.
Setarea unui timp de preparare și ora de
terminare
Selectați o funcție a cuptorului cu ajutorul "butonului
pentru selectarea funcției cuptorului" și setați
temperatura. Apăsați ʺbutonul temporizatorʺ pentru a
selecta funcția "timpul de preparare" .
Pictograma pentru "timpul de preparare" se
aprinde pe ecran. Apăsați ʺbutonul mai puțin sau
mai multʺ (ʺ ʺ sau ʺ ʺ) pentru a seta timpul de
preparare.
Apăsați "butonul temporizator" pentru a salva
timpul setat.
Apăsați butonul "setare program" de două ori.
Pictograma pentru "ora de terminare" se aprinde
pe ecran. Apăsați ʺbutonul mai puțin sau mai multʺ
(ʺ ʺ sau ʺ ʺ) pentru a seta ora de terminare.
Setările sunt confirmate automat după 10 secunde.
Setările pot fi confirmate de asemenea apăsând
butonul "setare program" .
Cuptorul începe să funcționeze înainte de "timpul
final" planificat în funcție de "durata de coacere"
dorită . Când cuptorul atinge "timpul final"
cuptorul se închide.
Exemplu: "durata de coacere" setaeste de 30 de
minute. Timpul final este la 12:00. Cuptorul începe
funcționeze la 11:30 și timpul rămas este afișat
pe ecran. La 12:00 cuptorul se închide automat.
Când setarea duratei de coacere se încheie, se
aude un semnal sonor și cuptorul se închide.
Cuptorul poate fi oprit cu "întrerupătorul pentru
selectare mod cuptor". Pentru a opri semnalul
semnalul sonor, apăsați orice buton de pe
temporizator.
Funcția ʺalarmă temporizatorʺ
Funcția ʺalarmă temporizatorʺ poate fi utilizată
independent de cuptor. Cea mai lungă setare
posibilă este de 23 ore și 59 minute.
Ultimul minut al timpului de funcționare este afișat în
secunde.
Când setarea duratei de coacere se încheie, se
aude un semnal sonor și cuptorul se închide. Pentru
a opri semnalul sonor, apăsați orice tastă de pe
ceasul de program. Ceasul de program trece în
modul standby și pe ecran se afișează ora curentă.
Puteți anula toate funcțiile temporizatorului prin
setarea timpului la "0".
În cazul în care aparatul a fost inactiv timp de câteva
minute, acesta va trece în modul de așteptare. Ora
curentă apare și funcția temporizatorului selectată
se va aprinde.
FUNCȚII SUPLIMENTARE
Blocare pentru copii
RO 10
Cu dispozitivul de blocare pentru copii puteți bloca
cuptorul în timpul funcționării. Puteți, de asemenea,
blocați ceasul de program în timpul coacerii pe
un program setat, astfel prevenind utilizarea nedorită
a cuptorului.
Dispozitivul de blocare pentru copii este activat
apăsând butonul pentru "setări program" 5
secunde.
Pe ecran va apărea ''Loc" timp de 5 secunde.
Acest lucru indică faptul toate funcțiile sunt
blocate.
Pentru a dezactiva blocarea pentru copii, apăsați
butonul din nou, timp de câteva secunde.
Odată ce blocarea pentru copii este activată și
nicio funcție de temporizare nu a fost setată (este
afișat numai ceasul), cuptorul nu va funcționa. Dacă
blocarea pentru copii este activată după ce o funcție
de temporizare a fost setată, cuptorul va funcționa;
Cu toate acestea, setările nu pot fi modificate.
Când blocarea pentru copii este activată, funcțiile
cuptorului sau funcțiile suplimentare nu pot fi
schimbate. Procesul de preparare poate fi încheiat
numai prin rotirea "butonului pentru selectarea
funcției cuptorului" la "0". Blocarea pentru copii
rămâne activată chiar și după ce cuptorul a fost
oprit. Dispozitivul de blocare pentru copii trebuie
fie dezactivat înainte de a putea selecta un program
nou.
Semnal sonor
Volumul semnalului sonor poate fi setat în cazul în
care nicio funcție a temporizatorului nu a fost
activate. Aparatul este în modul standby și doar ora
curentă este afișată.
Apăsați și mențineți apăsat "butonul mai puțin"(ʺ ʺ)
timp de 5 secunde.
"Vol" apare pe ecran/afișaj urmat de mai multe linii
care sunt complet aprinse. Apăsați ʺbutonul mai
puțin sau mai multʺ (ʺ ʺ sau ʺ ʺ) pentru a selecta
unul dintre cele trei nivele de volum (una, două sau
trei linii) sau niciun sunet (Oprit "OFF").
Setările sunt confirmate automat după 5 secunde și
ora se afișează. Setările pot fi de asemenea
confirmate apăsând butonul "setare program" .
Reduceți contrastul afișajului/ecranului
Apăsați și mențineți apăsat "butonul mai mult" (“ ”)
timp de 5 secunde.
"Bri" apare pe ecran/afișaj urmat de mai multe linii
care sunt complet aprinse. Apăsați ʺbutonul mai
puțin sau mai multʺ (ʺ ʺ sau ʺ ʺ) pentru a regla
nivelul de întunecare (una, două sau trei linii).
Setările sunt confirmate automat după 5 secunde și
ora se afișează. Setările pot fi de asemenea
confirmate apăsând butonul "setare program" .
Indicator luminos pornire
Lumina din cuptor se aprinde când funcționarea
cuptorului este selectată, folosind "întrerupătorul
selectare mod cuptor".
Indicator luminos temperatur
Lumina se aprinde în momentul când cuptorul s-a
încălzit până la temperatura setată și rămâne
aprinsă până când cuptorul se oprește sau când
perioada de coacere se încheie.
Indicație de eroare
În cazul unei erori, ecranul afișează textul ʺErrʺ și
numărul de eroare. rugăm informați
departamentul de service.
RO 11
CUPTOR
SELECTAREA SISTEMULUI DE GĂTIT
(în funcție de model)
Cuptorul poate fi pus în funcțiune folosind butonul
pentru "selectare mod cuptor" și butonul "setarea
temperaturii" pentru a seta temperatura.
Rotiți butonul (la stânga și la dreapta) pentru a
selecta sistemul de gătit (a se vedea tabelul cu
programe).
Setările pot fi modificate și în timpul
funcționării.
FUNCȚIONAREA CUPTORULUI
Temperatura de funcționare se setează prin
intermediul selectorul de temperatură și poate varia
de la 50 la 275°C. Prin rotirea selectorului în sensul
acelor de ceasornic setați o temperatură mai ridicată
și vice versa, prin rotirea în sens invers acelor de
ceasornic reduceți temperatura.
Rotirea forțată peste poziția zero va
conduce la deterioarea termostatului!
OPRIREA CUPTORULUI
Rotiți BUTONUL DE SELECTARE A SISTEMULUI
DE GĂTIT în poziția "0".
Sistem
Temperatură
sugerată ° C
Descriere
Sistem de gătit
200
ÎNCĂLZITOR INFERIOR ȘI
SUPERIOR
Încălzitoarele din partea inferioară
și din partea superioară a cavității
cuptorului vor radia căldură în
mod uniform în interiorul
cuptorului. Produsele de patiserie
sau din carne pot fi coapte/fripte
numai la un singur nivel de
înălțime.
230
GRĂTAR
Va fi în funcțiune numai
încălzitorul grătarului, o parte din
ansamblul grătarului mare. Acest
sistem este utilizat pentru
prepararea grătarelor cu o
cantitate mai mică de sandwich-
uri deschise sau cârnați de bere
și pentru prepararea pâinii prăjite.
Sistem
Temperatură
sugerată ° C
Descriere
230
GRĂTAR MARE
Vor fi în funcțiune încălzitorul
superior și încălzitorul grătarului.
Căldura este radiată direct de
către încălzitorul grătarului
instalat în partea superioară a
cuptorului. Pentru a spori efectul
de încălzire, este activat și
încălzitorul superior. Această
combinație este utilizată pentru
prepararea grătarelor cu o
cantitate mai mică de sandwich-
uri deschise, carne sau cârnați de
bere și pentru prepararea pâinii
prăjite.
170
GRĂTAR CU VENTILATOR
Vor fi în funcțiune încălzitorul
grătarului și ventilatorul. Această
combinație este folosită pentru
prepararea grătarelor cu carne și
pentru frigerea unor bucăți mai
mari de carne sau de carne de
pasăre la un singur nivel de
înălțime. Este, de asemenea,
potrivită pentru preparate
gratinate și pentru rumenire în
vederea obținerii unei cruste
crocante.
180
ÎNCĂLZITOR INFERIOR ȘI
VENTILATOR
Este folosit pentru a coace
produse de patiserie cu aluat
dospit, dar cu o creștere lentă și
pentru conservarea fructelor și
legumelor.
180
ÎNCĂLZITOR SUPERIOR ȘI
INFERIOR CU VENTILATOR
Sunt activate ambele încălzitoare
și ventilatorul. Ventilatorul permite
circulația uniformă a aerului cald
în interiorul cuptorului. Este folosit
pentru a coace produse de
patiserie, pentru decongelare și
pentru uscarea fructelor și
legumelor.
180
ÎNCĂLZITOR SUPERIOR ȘI
INFERIOR CU VENTILATOR
Sunt activate ambele încălzitoare
și ventilatorul. Ventilatorul permite
circulația uniformă a aerului cald
în interiorul cuptorului. Este folosit
pentru a coace produse de
patiserie, pentru decongelare și
pentru uscarea fructelor și
legumelor.
RO 12
Sistem
Temperatură
sugerată ° C
Descriere
Sistem de gătit
180
COACERE LENTĂ *
Această funcție permite coacerea
blândă, lentă și uniformă, ce face
ca produsele sa fie moi și
suculente. Este potrivită pentru
fripturi și pește, pe un singur
nivel.
-
DECONGELARE
Aerul circulă fără încălzitoare
activate. Va fi activat doar
ventilatorul. Este folosit pentru a
dezgheța lent alimentele
congelate.
70
AQUA CLEAN
Doar încălzitorul inferior va radia
căldură. Folosiți această funcție
pentru a îndepărta petele și
resturile de mâncare din cuptor.
Programul durează 30 de minute.
* Este folosit pentru a obţine o clasă de eficienţă
energetică în conformitate cu standardul EN
60350-1.
DESCRIEREA SISTEMELOR
Încălzirea unui cuptor gol consumă multă energie.
De aceea, coacerea mai multor tipuri de produse de
patiserie sau mai multor pizza în mod succesiv va
salva multă energie din moment ce cuptorul va fi fost
deja preîncălzit.
Utilizați forme sau tăvi de copt din silicon de culoare
închisă sau emailate deoarece acestea conduc
căldura foarte bine.
Când utilizați hârtie pergament, asigurați-este
rezistentă la temperaturi ridicate.
În timpul pregătirii hranei, în interiorul cuptorului se
formează foarte mult abur, care este eliminat prin
coșul din spatele aparatului. Aburul se poate
condensa pe ușa și capacul aparatului (în funcție de
model). Acesta este un fenomen standard care nu
afectează funcționarea aparatului. După terminarea
procesului de gătire, ștergeți apa condensată cu o
cârpă.
Opriți cuptorul cu aproximativ 10 minute înainte de
sfârșitul procesului de preparare pentru a economisi
energie prin utilizarea căldurii acumulate.
Nu răciți mâncarea într-un cuptor închis pentru a
preveni condensarea (condens).
Ghiduri nivele de gătit
SISTEM DE GĂTIT
ILUMINATUL CUPTORULUI
În toate modurile de operare, cuptorul este luminat
automat când se selectează modul de operare.
ÎNCĂLZITOR INFERIOR ȘI SUPERIOR
Încălzitoarele din partea inferioară și din partea
superioară a cavității cuptorului vor radia căldură în
mod uniform în interiorul cuptorului. Produse de
patiserie și din carne pot fi preparate pe un singur
nivel de raft.
Frigere carne
Folosiți tigăi sau tăvi emailate, din sticlă
termorezistentă, lut sau fontă. Tăvile din oțel
inoxidabil nu sunt adecvate, deoarece ele reflectă
puternic căldura.
Coacerea produselor de patiserie
Folosiți doar un singur nivel și forme sau tăvi de copt
de culoare închisă. În forme sau tăvi de copt de
culoare deschisă, produsele de patiserie se vor
rumeni mai puțin, deoarece aceste echipamente vor
reflecta căldura. Întotdeauna ezați tăvile de copt
pe grătar. Dacă utilizați forma de copt furnizată,
scoateți grătarul. Timpul de preparare va fi mai scurt
în cazul în care cuptorul este preîncălzit.
Nu introduceți tava de copt adâncă în
primul ghidaj.
GRĂTAR MARE, GRĂTAR
Atunci când preparăm alimente la grătar utilizând
grătarul mare, vor fi în funcțiune încălzitorul superior
și încălzitorul grătarului montate în partea superioară
a cavității cuptorului.
Atunci când preparăm alimente la grătar, vor fi în
funcțiune încălzitorul superior și încălzitorul
grătarului montate în partea superioară a cavității
cuptorului.
Preîncălziți încălzitorul cu infraroșu (grătarul) timp de
cinci minute.
Temperatura maximă la care se poate utiliza grilul si
grilul extins este 230°C.
Supravegheați mereu procesul de preparare.
Carnea se poate arde rapid din cauza temperaturii
ridicate.
Frigerea cu ajutorul încălzitorului grătarului este
potrivită pentru preparare crocantă și cu conținut
scăzut de grăsime a bratwurst, bucăți de carne și
pește (fripturi, escalopuri, fripturi sau fileuri de
somon etc.) sau pentru prepararea pâinii prăjite.
Atunci nd preparați alimente direct pe grătar,
ungeți-l cu ulei pentru a preveni lipirea cărnii de
grătar și introduceți-l în al 4-lea ghidaj. Introduceți
tava de scurgere în ghidajul 1 sau 2. Atunci când
preparați alimente la grătar într-o tavă de copt,
RO 13
asigurați-există suficient lichid în tavă pentru a
preveni arderea. Întoarceți carnea în timpul coacerii.
Dupa prepararea la grătar, curățați cuptorul,
accesoriile și ustensilele.
Când gătiți păstrăv, uscați peștele cu un prosop de
hârtie. Condimentați-l în interior; acoperiți-l cu ulei la
exterior și așezați-l pe grătar. Nu întoareceți peștele
când se coace la grătar.
Grilul se va folosi doar atunci când ușa
cuptorului este închisă.
Încălzitorul grătarului, grătarul și alte accesorii
ale cuptorului devin foarte fierbinți în timpul
coacerii la grătar. Prin urmare, utilizați mănuși de
bucătărie și clești pentru carne.
Prepararea alimentelor la rotisor
(în funcție de model)
Temperatura maximă când utilizați rotisorul este de
230 °C.
Introduceți suportul pentru bățul de frigăruie în a
treia glisieră din partea de jos și așezați foaia de
copt subțire în glisiera (prima) de fund, pentru a
servi drept tavă de scurgere.
Străpungeți carnea pe frigăruie și strângeți
șuruburile.
Așezați mânerul frigăruii pe suportul frontal al
frigăruii și introduceți rful în orificiul din partea
dreaptă a peretelui din spate a cavității cuptorului
(deschiderea este protejată cu un capac rotativ).
Desfaceți mânerul frigăruii și închideți ușa
cuptorului.
Porniți cuptorul și selectați sistemul GRĂTAR
MARE.
Nu folosiți grilul în poziția 4.
Grilul se va folosi doar atunci când ușa
cuptorului este închisă.
GRĂTAR CU VENTILATOR
În acest mod de operare, încălzitorul grătarului și
ventilatorul funcționează simultan. Potrivit pentru
prepararea la grătar a cărnii, peștelui și legumelor.
(A se vedea descrieri și sfaturi pentru GRĂTAR.)
ÎNCĂLZITOR INFERIOR ȘI
VENTILATOR
Este folosit pentru a coace produse de patiserie cu
aluat dospit, dar cu o creștere lentă și pentru
conservarea fructelor și legumelor. Utilizați al doilea
ghidaj din partea de jos și o tavă cu adâncime destul
de mică pentru a permite aerului cald să circule
peste partea superioară a vasului.
Conservare
Se prepară alimentele care urmează fie
conservate și borcanele ca de obicei. Folosiți
borcane cu un inel de etanșare din cauciuc și un
capac de sticlă. Nu folosiți borcane cu capace
filetate sau din metal sau cutii metalice. Asigurați-
borcanele sunt de dimensiuni egale, umplute cu
același conținut și bine sigilate.
Turnați 1 litru de apă fierbinte în tava adâncă
(aproximativ 70° C) și așezați 6 borcane de 1 litru în
tavă. Așezați tava în cuptor pe al doilea ghidaj.
În timpul conservării, supravegheați preparatele și
lăsați fiarbă până când lichidul din borcane
începe fiarbă - atunci când bulele apar în primul
borcan.
ÎNCĂLZITOR SUPERIOR ȘI
INFERIOR CU VENTILATOR
Este folosit pentru a coace toate tipurile de produse
de patiserie, pentru decongelare și pentru uscarea
fructelor și legumelor. Înainte de a introduce
alimentele în cuptorul încălzit în prealabil, așteptați
ca lumina să fie oprită pentru prima dată. Pentru
rezultate optime, se coace numai pe un singur raft
(nivel).
Cuptorul trebuie fie preîncălzit. Utilizați al doilea
sau al patrulea ghidaj, numărând de jos în sus.
DECONGELARE
În acest mod, aerul va circula funcționarea
vreunui încălzitor.
Alimente potrivite pentru decongelare includ prăjituri
cu creme cu conținut mare de grăsime sau creme pe
bază de unt, prăjituri și produse de patiserie, pâine
și chifle și fructe congelate.
RO 14
În cele mai multe cazuri, se recomandă scoaterea
alimentelor din ambalaj (nu uitați îndepărtați orice
cleme sau agrafe metalice).
La jumătatea timpului de decongelare, preparatele
trebuie întoarse, amestecate și separate în cazul în
care acestea au fost congelate împreună.
COACERE LENTĂ (GENTLEBAKE)
Această funcție permite coacerea blândă, lentă și
uniformă, ce face ca produsele sa fie moi și
suculente. Este potrivită pentru fripturi și pește, pe
un singur nivel.
Așezați tava în cuptor pe al doilea ghidaj.
AQUA CLEAN
Doar încălzitorul inferior va radia căldură. Folosiți
această funcție pentru a îndepărta petele și resturile
de mâncare din cuptor. Programul durează 30 de
minute.
ÎNTREȚINERE ȘI CURĂȚARE
Asigurați- ați deconectat aparatul
de la rețeaua electrică și așteptați ca
aparatul să se răcească.
Copiii nu trebuie curețe aparatul sau
îndeplinească sarcini de întreținere, fără
supraveghere corespunzătoare.
Partea frontală a carcasei din oțel inoxidabil
(în funcție de model)
Curățați această suprafață doar cu un detergent slab
(soluții de săpun brevetate) și un burete moale care
nu zgârie finisajul. Nu folosiți agenți de curățare
abrazivi sau produse de curățare care conțin
solvenți, deoarece acestea pot deteriora finisajul
carcasei.
Suprafețe lăcuite și piese din plastic
(în funcție de model)
Nu curățați butoanele, mânerele ușilor,
autocolantele și plăcuțele cu caracteristicile
tehnice/privind modelul cu agenți de curățare
abrazivi sau materiale de curățare abrazive, agenți
de curățare pe bază de alcool, sau cu alcool.
Îndepărtați imediat orice pete cu o rpă moale non-
abrazivă și puțină apă, pentru a se evita deteriorarea
suprafeței.
De asemenea, puteți utiliza detergenți și materiale
de curățare destinate acestor suprafețe, conform
instrucțiunilor producătorilor respectivi.
Suprafețe emailate (cuptor, plită de gătit)
Folosiți un burete umed cu detergent pentru
curățare. Petele de grăsime pot fi îndepărtate cu apă
caldă și detergent special pentru email. Nu curățați
niciodată suprafețele emailate cu produse abrazive
care produc daune permanente la suprafața
aparatului.
Suprafețe din sticlă
Nu folosiți agenți de curățare abrazivi sau raclete
metalice ascuțite pentru curățarea sticlei ușii
cuptorului, deoarece acestea ar putea sparge
suprafața și provoca spargerea sticlei. Curățați
suprafețele din sticlă cu produse speciale pentru
sticlă, oglinzi și ferestre.
CURĂȚAREA PLITELOR DE GĂTIT
Curățați zona din jurul zonelor de gătit cu apă caldă
și puțin detergent lichid de vase.
Pentru murdăria persistentă, folosiți un burete de
sârmă îmbibat cu detergent; apoi, clătiți plita și
ștergeți-o.
Lichidele care conțin sare, lichidele care au dat în
foc și umezeala au un efect negativ asupra zonelor
de gătit. Curățați întotdeauna zonele de gătit,
Folosiți agenți de curățare normali și balsamuri
disponibile în comerț pentru a întreține zonele de
gătit. Dacă zona de gătit este ușor caldă, agentul de
curățare va penetra porii mai ușor.
Inelele din zona de gătit sunt realizate din oțel
inoxidabil. Din cauza expunerii la căldură, acestea
pot căpăta o nuanță gălbuie, după o anumită
perioadă de utilizare. Acesta este un fenomen fizic
normal. Petele gălbui pot fi îndepărtate cu ajutorul
detergenţilor convenţionali care curăţă metalele.
Accesoriile de spălat vase agresive nu sunt potrivite
pentru curățarea acestor coroane, deoarece acestea
pot provoca zgârieturi.
CURĂȚAREA SUPRAFEȚEI DIN STICLĂ
CERAMICĂ
După fiecare utilizare, așteptați ca suprafața din
sticlă ceramică se răcească și curățați-o. În caz
contrar, toate impuritățile rămase vor arde pe
suprafața fierbinte data viitoare când utilizați plita.
Pentru întreținerea regulată a plitei din sticlă
ceramică, utilizați produse speciale de îngrijire, care
creează o peliculă de protecție pe suprafață pentru a
preveni lipirea murdăriei de aceasta.
Înainte de fiecare utilizare a suprafeței din sticlă
ceramică, ștergeți praful sau orice alte impurități
care ar putea zgâria suprafața, atât de pe plită, cât și
de pe fundul tigăii.
RO 15
Bureții metalici, bureții de curățare abrazivi și
pulberile abrazive pot zgâria suprafața. Suprafața
poate fi, de asemenea, deteriorată prin spray-uri de
de curățare agresive și detergenți lichizi
necorespunzători.
Pot apărea panouri de avertizare atunci când se
utilizează detergenți agresivi sau abrazivi sau vase
cu fund grosier sau deteriorat.
Folosiți o cârpă moale și umedă pentru a îndepărta
impuritățile minore. Apoi, ștergeți suprafața.
Îndepărtați petele de apă, cu o soluție slabă de oțet.
Cu toate acestea, nu folosiți această soluție pentru a
șterge cadrul (numai la anumite modele), deoarece
își poate pierde luciul. Nu folosiți spray-uri de
curățare sau agenți de decalcifiere agresivi.
Utilizați soluții de curățare speciale pentru sticla
ceramică pentru murdăria persistentă. Respectați
instrucțiunile producătorului. Asigurați-vă
îndepărtați cu atenție orice reziduuri ale soluției de
curățare după procesul de curățare, deoarece
acestea pot deteriora suprafața din sticlă ceramică
atunci când zonele de gătit se încălzesc.
Îndepărtați reziduurile persistente și arse cu o
racletă. Aveți grijă când manipulați racleta pentru a
preveni rănirea.
Utilizați racleta numai atunci când murdăria
nu poate fi îndepărtată cu o cârpă umedă sau
substanțe speciale de curățare pentru suprafețele
din sticlă ceramică.
Țineți racleta la unghiul corect (de la 45° la 60°).
Apăsați ușor racleta pe geam și glisați-o peste
semnalizare pentru a elimina murdăria. Asigurați-
mânerul din plastic al racletei (la unele modele)
nu intră în contact cu o zonă de gătit fierbinte.
Nu apăsați racleta perpendicular pe geam și
nu zgâriați suprafața plitei cu vârful sau lama
acesteia.
Îndepărtați imediat orice urmă de zahăr sau alimente
conținând zahăr de pe plita din sticlă ceramică cu
ajutorul unei raclete, chiar dacă plita este încă
fierbinte, deoarece zahărul poate deteriora
permanent suprafața din sticlă ceramică.
Decolorarea suprafeței din sticlă ceramică nu
afectează funcționarea sau stabilitatea suprafeței. O
astfel de decolorare este cel mai frecvent întâlnită
din cauza reziduurilor de alimente arse pe suprafață
sau poate fi cauzată de anumite materiale din care
sunt confecționate vasele pentru gătit (cum ar fi
aluminiu sau cupru). O astfel de decolorare este
foarte dificil de îndepărtat în întregime.
Avertizare: Decolorarea și defecte similare
afectează doar aspectul plitei și nu afectează în mod
direct modul de funcționare a acesteia. Eliminarea
unor astfel de defecte nu sunt acoperite de garanție.
CUPTOR
Curățați pereții cuptorului cu un burete umed și
detergent.
Pentru a curăța petele persistente arse în peretele
cuptorului, folosiți un detergent special pentru email.
După curățare, ștergeți cu grijă cuptorul.
Curățați cuptorul numai atunci când este complet
rece.
Nu folosiți niciodată agenți abrazivi, deoarece
aceștia vor zgâria suprafața emailată.
Spălați ustensilele pentru cuptor cu un burete și
detergent. De asemenea, puteți utiliza detergenți
speciali pentru a îndepărta petele sau arsurile
dificile.
UTILIZAREA FUNCȚIEI AQUA CLEAN
PENTRU CURĂȚAREA CUPTORULUI
Rotiți BUTONUL DE SELECTARE A SISTEMULUI
DE GĂTIT în poziția Aqua Clean . Setați
BUTONUL DE SETARE A TEMPERATURII la 70°C.
Turnați 0,6 l apă într-o tavă de copt și așezați-o în
ghidajul inferior.
După 30 de minute, reziduurile alimentare de pe
pereții de email ai cuptorului se vor înmuia și vor fi
ușor de curățat cu o cârpă umedă.
Utilizați sistemul Aqua Clean atunci
când cuptorul s-a răcit complet.
RO 16
SCOATEREA ȘI CURĂȚAREA
GHIDAJELOR DE SÂRMĂ ȘI GHIDAJELOR
TELESCOPICE EXTENSIBILE
Folosiți doar substanțe de curățare convenționale
pentru a curăța ghidajele.
Țineți ghidajele de partea inferioară și trageți-le spre
centrul cavității cuptorului.
Scoateți-le din orificii în sus.
Nu curățați ghidajele extensibile în
mașina de spălat vase.
INSTALAREA INSERȚIEI CATALITICE
Folosiți doar detergenți convenționali pentru
curățarea ghidajelor.
Îndepărtați ghidajele de sârmă sau ghidajele
telescopice. (în funcție de model)
Montați inserțiile catalitice pe ghidajele din sârmă.
Partea de sus a ghidajelor trebuie fie montată în
orificiile de sus "A", în inserțiile catalitice.
Așezați ghidajele din sârmă cu inserțiile catalitice pe
orificiile "A" de sus, din pereții laterali ai cuptorului.
Apăsați-le în opritorul din partea de jos "B".
Nu spălați inserțiile catalitice în mașina
de spălat vase.
ÎNLOCUIREA BECULUI
Becul este un consumabil și, prin urmare, nu este
acoperit de garanție. Înainte de a schimba becul,
scoateți tăvile, grătarul și ghidajele.
Deconectați aparatul de la rețeaua electrică.
Desfaceți capacul becului și scoateți sau deșurubați
becul.
Lampă cu halogen: G9, 230 V, 25 W. (Bec normal
E14, 230 V, 25 W - în funcție de model).
Protejați-vă pentru a evita arsurile.
ÎNCHIDEREA UȘII COMFORT
(în funcție de model)
Mașinile de gătit sunt echipate cu ușă securizată cu
balamale noi COMFORT. Aceste balamale speciale
garantează închiderea foarte silențioasă și lină a ușii
cuptorului.
Dacă forța aplicată pentru a închide ușa
este prea puternică, efectul sistemului
este redus sau sistemul va fi ocolit
pentru siguranță.
SISTEM DE BLOCARE A UȘII
(în funcție de model)
Deschideți sistemul de blocare a ușii împingând-o
ușor spre dreapta cu degetul mare în timp ce trăgeți
simultan ușa spre exterior.
Când ușa cuptorului este închisă,
sistemul de blocare a ușii revine
automat în poziția inițială.
SCOATEREA ȘI INTRODUCEREA UȘII
CUPTORULUI
(în funcție de model)
1. Deschideți ușa cuptorului (până la poziția finală).
2. Ridicați clapele balamalelor ușii (în cazul
închiderii convenționale).
La sistemul de închidere ușoară COMFORT, rotiți
clapele la 90°.
3. Închideti ușor ușa cuptorului până când clapele se
fixează perfect cu balamalele din profilul ușii.
Închideți ușa or și trăgi-o din ambele
balamale ale aparatului, la un unghi de 15°
(raportat la poziția ușii închise).
RO 17
Înainte de a pune ușa la loc, verificați
întotdeauna ca clapele balamalelor să fie
așezate corect în profilul ușii. Astfel
preveniți închiderea bruscă a balamalei,
care este conectată la un arc puternic.
Dacă aceste clape scapă pot deteriora
ușa cuptorului și pot produce un
accident.
Scoaterea și introducerea ușii cuptorului
(în funcție de model)
1.Deschideți ușa cuptorului (până la poziția finală).
2.Ridicați ușa și răsuciți clape.
3. Închideți încet ușa cuptorului, ridicați-o ușor și
trăgeți-o din ambele balamale ale aparatului.
Pentru a pune la loc ușa, reluați pașii aceștia
în ordine inversă. Dacă ușa nu se deschide sau nu
se închide corect, asigurați-vă că balamalele sunt
corect poziționate în cârligele lor.
SCOATEREA ȘI INTRODUCEREA
GEAMULUI DE LA UȘA CUPTORULUI
(în funcție de model)
Geamul de la ușa cuptorului poate fi curățat din
interior, dar trebuie să fie scos mai întâi. Scoateți
ușa cuptorului (a se vedea capitolul "Scoaterea și
introducerea ușii cuptorului").
Ridicați ușor suporturile de pe partea stângă și
dreaptă a ușii (marcaj 1 pe suport) și desprindeți-le
de geam (marcaj 2 pe suport).
Țineți geamul ușii de marginea inferioară; ușor
ridicați-l, astfel încât acesta nu mai fie atașat de
suport; și scoateți-l.
Pentru a scoate al treilea geam (numai cu anumite
modele), ridicați-l și scoateți-l. De asemenea,
îndepărtați garniturile din cauciuc de pe geam.
Pentru a remonta geamul din sticlă, respectați
ordinea inversă. Marcajele (semicirculare) de pe ușă
și geam trebuie să se suprapună.
Scoaterea și introducerea geamului de la
ușa cuptorului (în funcție de model)
RO 18
Desfaceți șuruburile de pe laturile din stânga și din
dreapta și scoateți profilul de sus. Acum puteți
scoate geamul din sticlă al ușii.
Pentru a pune geamul de sticlă la loc, reluați
pașii enunțați în ordine inversă.
TABEL DEPANARE
Problemă/eroare
Soluție
Siguranța
principală din
casa
dumneavoastră
se decuplează
des.
Apelați la un tehnician de
service.
Asigurați- alimentarea
tuturor aparatelor pornite nu
depășește capacitatea sursei
de alimentare cu energie
electrică din casa
dumneavoastră.
Iluminatul
cuptorului nu
funcționează.
Procesul de schimbare a
becului este descris în
capitolul "Curățare și
Întreținere".
Mâncarea este
negătită . . .
Ați ales temperatura corectă
și sistemul de încălzire
adecvat?
Ușa cuptorului este închisă?
Reparațiile sau orice cereri de garanție rezultate
din conectarea sau utilizarea necorespunzătoare
a aparatului nu sunt acoperite de garanţie. În
acest caz, costurile reparaţiei vor fi suportate de
către utilizator.
INSTRUCȚIUNI DE INSTALARE ȘI
CONECTARE
AMPLASAREA APARATULUI (mm)
Pereții sau mobilierul adiacente aparatului (podeaua,
peretele din spate al bucătăriei, pereții laterali)
trebuie să fie rezistenți la temperaturi până la cel
puțin 90°C.
NIVELAREA APARATULUI ȘI SUPORT
SUPLIMENTAR (în funcție de model)
AJUSTAREA ÎNĂLȚIMII ARAGAZULUI
(în funcție de model)
Înălțimea aragazului este de 900 mm. Puteți ajusta
înălțimea aparatului de la 850 la 940 mm.
1. Așezați aragazul cu partea din spate pe podea .
2. Deșurubați șuruburile, urmăriți săgețile.
RO 19
Torx T20
3. Fixați înălțimea dorită.
4. Înșurubați șuruburile la loc.
Aragazul trebuie instalat orizontal!
Urmați acești pași:
1. Rotiți șuruburile de ajustare a înălțimii (a se vedea
figura 1) pentru a ajusta înălțimea aragazului la
poziția dorită.
2. Ajustați roțile (a se vedea figura 2), înșurubându-
le cu două șuruburi în fața plintei. Verificați poziția
orizontală a aragazului utilizând o nivelă.
3. Așezați dopurile de mascare în găurile din fața
plintei (a se vedea Figura 3).
INSTALAREA CAPACULUI
(în funcție de model)
PREVENIREA RĂSTURNĂRII (mm)
(în funcție de model)
Fixați suportul pe perete conform schiței,
folosind șuruburile și elementele de prindere livrate.
Dacă șuruburile și elementele de prindere livrate nu
pot fi folosite, folosiți altele care prezintă siguranță în
instalarea pe perete.
CONECTAREA LA REȚEAUA ELECTRICĂ
Mașina de gătit electrică este un consumator de
căldură, a cărui instalare și amplasare trebuie
corespundă standardelor locale în vigoare.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Gorenje EC5341WG Manualul proprietarului

Tip
Manualul proprietarului