Indicaţii generale
- Tablele de coacere se vor aşeza cu marginea teşită în faţă !
- Cu ajutorul funcţiei Încălzitor superior/inferior sau
Termocircuit se pot coace pe grătar simultan două forme
una lângă alta. Timpul de coacere va fi doar puţin prelungit.
La folosirea de produse congelate, tablele se pot deforma în
timpul coacerii. Acest lucru este determinat de diferenţa mare de
temperatură între produsul congelat şi cuptor. După răcirea
tablei, deformarea dispare.
Indicaţii privind tabelele de coacere
În tabele se află anumite preparate şi temperaturile necesare
pentru acestea, timpul de coacere şi ghidajele.
- Valorile de temperatură şi timpul de coacere sunt valori
orientative, fiind în funcţie de compoziţia prăjiturii, cantitatea
acesteia şi formele de copt.
- Recomandăm ca, prima dată, să reglaţi o valoare mai joasă de
temperatură, iar apoi, dacă este necesar, de exemplu când se
doreşte o rumenire mai puternică sau când procesul de coacere
durează prea mult, să alegeţi o temperatură mai ridicată.
- Dacă nu găsiţi în tabele informaţiile corespunzătoare unei reţete
concrete, trebuie să vă orientaţi după indicaţiile privind o reţetă
similaă.
- În cazul coacerii de prăjituri pe table sau în forme pe mai multe
nivele, timpul de coacere se poate prelungi cu 10-15 minute.
- Preparatele umede (de exemplu pizza, prăjituri cu fructe etc)
trebuie pregătite la un singur nivel.
- Diferenţa dintre nivelele la care sunt coapte preparatele poate
determina, într-un prim stadiu de coacere, diferite rumeniri ale
mâncărurilor. În acest caz, nu trebuie să schimbaţi reglajele de
temperatură. Diferenţele de rumenire se vor echilibra în timpul
procesului de coacere.
În cazul în care coacere dureaz
ă mult, cuptorul poate fi oprit cu
10 minute înainte de încheierea timpului de coacere: Astfel se va
folosi căldura acumulată în interiorul cuptorului.
Datele din tabel se referă la cuptorul rece (în măsura în care nu
este menţionat altfel).