Russell Hobbs ULTIMATE 3 EN 1_22700-56, 22700 Manualul proprietarului

  • Bună! Sunt un chatbot AI antrenat să vă ajut cu Russell Hobbs ULTIMATE 3 EN 1_22700-56 Manualul proprietarului. Am citit deja documentul și sunt gata să vă ofer răspunsuri clare și simple.
103
instrucţiuni
Citiţi instrucţiunile, păstraţi-le într-un loc sigur; dacă daţi aparatul altcuiva, nu uitaţi să daţi şi
instrucţiunile. Îndepă rtaţi toate ambalajele înainte de folosire.
PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectaţi măsurile de siguranţă de bază, inclusiv:
Acest aparat poate fi folosit de ctre persoane cu capaciti fizice, senzoriale sau
mentale reduse sau lips de experien i cunotine dac sunt supravegheate/
instruite i îneleg pericolele la care se supun.
Copiii nu trebuie s foloseasc sau s se joace cu aparatul. Nu lsai aparatul i cablul
la îndemâna copiilor.
Deconectaţi întotdeauna aparatul de la priza electrică dacă este lăsat
nesupravegheat şi înaintea asamblării, dezasamblării sau curăţării.
Utilizarea incorectă a aparatului poate produce leziuni.
Pentru a evita rănirea, fiţi precauţi atunci când manevraţi lamele, goliţi vasul și
curăţaţi aparatul.
Nu utilizaţi aparatul dacă sita de răzuire sau capacul sunt crăpate sau
deteriorate.
În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către fabricant,
agentul de service sau orice altă persoană calificată, pentru a evita
accidentele.
Nu introduceţi unitatea motorului în lichid.
Nu folosiţi degetele sau tacâmuri pentru a împinge alimentele – folosiţi doar mânerul de apăsare.
Nu folosiţi aparatul în niciun alt scop decât cel descris în aceste instrucţiuni.
Nu folosiţi alte accesorii sau ataşamente decât cele furnizate de noi.
Nu operaţi aparatul dacă este stricat sau nu funcţionează corect.
Nu lăsaţi motorul să funcţioneze continuu mai mult de 2 minute, se poate supraîncălzi. După 2
minute, opriţi aparatul şi lăsaţi-l timp cel puţin 2 minute.
EXCLUSIV PENTRU UZ CASNIC
SCHIŢE
1. Mâner de apăsare
2. Capac
3. Sită
4. Separator storcător
5. Recipient pentru pulpă
6. Comandă
7. Picurător
8. Unitate motor
9. Capac resigilabil
10. Con
11. Filtru
12. Separator citrice
13. Cuplaj
14. Vas universal
15. Unitate lame
` se poate spăla în mașina de spălat vase
ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE
Îndepărtaţi toate ambalajele şi etichetele.
Spălaţi mânerul de apăsare, capacul, sita, separatoarele, filtrul, recipientul pentru pulpă,
conul, vasul şi unitatea lamelor cu apă caldă cu detergent. Clătiţi-le şi uscaţi-le.
Ştergeţi baza motorului cu o cârpă umedă.
Aşezaţi aparatul pe o suprafaţă uscată, fermă, nivelată, lângă o priză.
STORCĂTOR (FIG A)
Accesoriul storcător poate fi folosit pentru a extrage suc din fructe, legume şi chiar zarzavaturi.
MONTARE
1. Aliniaţi
*
de pe separatorul storcătorului la
)
de pe baza motorului. Rotiţi separatorul în sensul
acelor de ceasornic, pentru a alinia
*
cu
(
.
2. Puneţi sita în separator şi apăsaţi-o în jos, pe arborele angrenajului.
104
3. Aliniaţi
*
de pe capac la
)
de pe baza motorului. Rotiţi separatorul în sensul acelor de ceasornic,
pentru a alinia
*
cu
(
.
4. Fixaţi recipientul pentru pulpă sub partea stângă a capacului.
5. Puneţi vasul universal sub picurător pentru a colecta sucul.
6. Montaţi mânerul de apăsare în tub.
UTILIZARE
1. Verificaţi dacă aparatul este oprit (O).
2. Băgaţi întrerupătorul în priză.
3. Porniţi storcătorul (I).
4. Scoateţi mânerul de apăsare şi introduceţi ingredientele în tub.
5. Tubul este suficient de larg pentru majoritatea fructelor şi legumelor întregi, însă
ingredientele mai mari trebuie tăiate pentru a încăpea.
6. Scoateţi mânerul de apăsare şi introduceţi ingredientele în tub.
7. Puneţi la loc mânerul de apăsare şi folosiţi-l pentru a împinge ingredientele pe tub în jos.
8. După ce aţi terminat, opriţi storcătorul (O).
9. Picurătorul poate fi rotit cu faţa în sus pentru a preveni picurarea atunci când aţi terminat
de folosit aparatul.
10. Puteţi monta partea de sus resigilabilă pe vasul universal dacă vreţi să depozitaţi sau să
folosiţi vasul ca sticlă de băut.
SFATURI
Cumpăraţi produse crescute organic de fiecare dată când puteţi, pentru a reduce ingerarea
de reziduuri de insecticide şi fertilizatori.
Scoateţi sâmburii din fructe precum piersici, prune, mango etc.
Folosiţi fructe şi legume coapte, proaspete, de calitate superioară. Legumele moi sau
fructele prea coapte pot face sucul prea consistent, tulbure şi cu un gust ciudat.
Spălaţi toate fructele şi legumele. Pentru cele mai tari, folosiţi o perie. Îndepărtaţi frunzele
externe de pe produsele non-organice. Descojiţi toate fructele sau legumele non-organice
cerate. Tăiaţi şi îndepărtaţi porţiunile pătate şi bătute, deoarece acestea ar putea afecta
gustul sucului.
Nu stoarceţi legume cu miros intens sau persistent, precum ceapa sau usturoiul. Oricât de
bine aţi curăţa storcătorul, nu veţi putea scăpa de gustul respectiv.
Formaţi un buchet mic şi dens din verdeţuri, frunze de pătrunjel, iarbă de grâu şi muguri de
fasole şi împingeţi-l pe tub cu ajutorul mânerului de apăsare.
AVERTISMENT! Frunzele de rubarbă sunt otrăvitoare, conţin acid oxalic – nu le mâncaţi sau
nu faceţi suc din ele.
PRESĂ PENTRU CITRICE (FIG B)
Accesoriul presă pentru citrice poate fi folosit pentru a stoarce prin presare sucul din portocale,
grepfrut, lămâi, limite etc.
MONTARE
1. Fixaţi cuplajul pe arborele angrenajului.
2. Aliniaţi * de pe separatorul de citrice la ) de pe baza motorului. Rotiţi separatorul
în sensul acelor de ceasornic, pentru a alinia * cu (.
3. Fixaţi conul pe cuplaj.
4. Puneţi vasul universal sub picurător pentru a colecta sucul.
UTILIZARE
1. Verificaţi dacă aparatul este oprit (O).
2. Băgaţi întrerupătorul în priză.
3. Porniţi storcătorul (I).
4. Folosind câte o jumătate de fruct, plasaţi partea tăiată (proaspătă) deasupra storcătorul şi
apăsaţi.
5. După ce aţi terminat, opriţi storcătorul (O).
6. Picurătorul poate fi rotit cu faţa în sus pentru a preveni picurarea atunci când aţi terminat
de folosit aparatul.
105
7. Puteţi monta partea de sus resigilabilă pe vasul universal dacă vreţi să depozitaţi sau să
folosiţi vasul ca sticlă de băut.
SFATURI
Folosiţi citrice coapte, proaspete, de calitate superioară.
Ştergeţi fructul. Puneţi fructul pe o parte şi tăiaţi-l în jumătate cu un cuţit ascuţit, pentru a
tăia prin centrul segmentelor.
BLENDER (FIG C)
Accesoriul blender adaptabil are mai multe utilizări, inclusiv prepararea de supe, smoothie-uri şi
piure.
MONTARE
1. Adăugaţi ingredientele în vas. Nu depăşiţi limita max marcată.
2. Înşurubaţi unitatea lamelor deasupra vasului universal.
3. Verificaţi dacă aparatul este oprit (O).
4. Întoarceţi vasul cu fundul în sus, apoi aliniaţi * de pe unitatea lamelor la ) de pe baza
motorului. Rotiţi unitatea lamelor în sensul acelor de ceasornic, pentru a alinia * cu (.
UTILIZARE
1. Băgaţi întrerupătorul în priză.
2. Porniţi aparatul (I). Pentru un control precis, folosiţi Y impuls.
3. După ce aţi terminat, opriţi aparatul, apoi rotiţi unitatea lamelor în sensul opus acelor de
ceasornic, pentru a alinia * de pe unitatea lamelor la ) de pe baza motorului şi
îndepărtaţi-o.
4. Întoarceţi vasul în poziţia corectă şi deşurubaţi unitatea lamelor.
5. Puteţi monta partea de sus resigilabilă pe vasul universal dacă vreţi să depozitaţi sau să
folosiţi vasul ca sticlă de băut.
COMBINAREA UTILIZĂRILOR
Având în vedere că vasul universal este folosit când se stoarce suc sau când se presează
citricele, puteţi combina aceste funcţii, pentru a varia. Spre exemplu, atunci când preparaţi un
smoothie:
1. Folosiţi presa pentru citrice sau storcătorul pentru a extrage sucul în vas.
2. Adăugaţi restul ingredientelor pentru smoothie în vas.
3. Montaţi unitatea lamelor (vezi secţiunea BLENDER).
4. Amestecaţi ingredientele pentru a crea un smoothie 100% natural, de casă.
Majoritatea reţetelor de smoothie necesită puţin lichid sub formă de suc. Folosind propria dvs.
reţetă de suc de casă, vă puteţi asigura că smoothie-urile dvs. sunt 100% naturale, neconţinând
aditivi sau conservanţi găsiţi de obicei în sucurile din comerţ.
CURĂŢAREA
1. Opriţi aparatul (O) şi scoateţi-l din priză.
2. Dezasamblaţi aparatul.
3. Pentru a scoate sita, rotiţi mai întâi separatorul în sensul opus acelor de ceasornic pentru a
alinia * la ). Apoi scoateţi sita pe sus din separator.
4. Ştergeţi unitatea motorului cu o cârpă umedă curată.
5. Çıkarılabilen parçaları elde yıkayın. Dacă sita de răzuire este înfundată, spălaţi-o sub jet de
apă şi curăţaţi-o cu o perie de nailon pe suprafaţa sitei. Nu încercaţi să împingeţi perii
periei prin sită – o veţi rupe.
` Puteţi spăla aceste componente în mașina de spălat vase.
Mediul extrem din interiorul maşinii de spălat vase poate afecta suprafeţele. Va fi afectat doar
aspectul acestora, nu va fi afectată funcţionarea aparatului.
W
PROTEJAREA MEDIULUI
Pentru a evita probleme de mediu şi sănătate cauzate substanţele periculoase din
aparatele electrice şi electronice, aparatele marcate cu acest simbol nu trebuie aruncate direct
la gunoi, ci trebuie recuperate, refolosite sau reciclate.
106
REŢETE STORCĂTOR
POŢIUNE PENTRU OCHI AGERI
Pentru a menţine sănătatea şi strălucirea
ochilor, organismul nostru are nevoie de
multe vitamine B, precum şi de vitaminele C şi
E şi beta-caroten. Încercaţi acest suc din când
în când; este o băutură răcoritoare gustoasă,
bogată în vitamine.
3 morcovi
2 mere verzi, acre
½ broccoli
½ ardei roşu
COCKTAIL DE MERE ŞI CĂPŞUNI
250g căpşuni
3 mere verzi, acre
1 o bucată mică de ghimbir, decojit
A se servi cu gheaţă.
UTURĂ ENERGIZANTĂ
Fructele şi legumele au un gust dulce, natural,
şi din ele se obţin băuturi energizante
excelente.
2 morcovi
3 caise, fără sâmburi
2 mere
50 ml lapte
5 g germeni de grâu
5 ml miere
Stoarceţi fructele şi legumele. Adăugaţi lapte,
germeni de grâu şi miere.
BĂUTURĂ CU VITAMINE
Această băutură este bogată în vitaminele din
grupul B, vitamina C şi calciu mineral.
1 păstârnac
½ ardei verde
1 broccoli
2 morcovi
1 cartof dulce
1 ţelină verde
Pentru un gust mai dulce, adăugaţi mai mulţi
morcovi şi păstârnac.
COCKTAIL PICANT
2 morcovi
1 mână de năsturel
3 roşii
1 legătură de coriandru şi frunze de busuioc
1 ţelină verde
½ ardei roşu
Câteva picături de sos Tabasco sau
Worcestershire (opţional)
BĂUTURĂ DE VARĂ
3 roşii
½ castravete
1 ţelină verde
1/8 limetă
MORCOVI CU PĂTRUNJEL
6 morcovi
5 fire de pătrunjel
VARZĂ, ŢELINĂ ŞI MORCOVI
½ varză albă
2 ţeline verzi
3 morcovi
BĂUTURĂ TONICĂ DE LEGUME
1 mână de spanac
4 fire de pătrunjel
4-6 morcovi
COCKTAIL SUNSHINE
2 mere
100 g căpşuni
COCKTAIL PASSION
50 g căpşuni
¼ ananas
1 ciorchine de struguri negri
ANANAS ŞI GREPFRUT
½ grepfrut
¼ ananas
LIMONA
4 mere
¼ lămâie
A se servi cu gheaţă.
ANANAS, CĂPŞUNI ŞI MĂR
1 măr
¼ ananas
100 g căpşuni
PERE ŞI MERE
2 mere
2 pere
¼ lămâie
107
REŢETE BLENDER
SUPĂ DE PRAZ ŞI CARTOFI
75g praz
75g cartofi
400ml apă
1 cuburi de carne de pui
sare şi piper
Procesaţi prazul şi cartofii timp de 2 secunde.
Transferaţi amestecul într-o cratiţă mare. Adăugaţi
apa şi cuburile de carne de pui. Lăsaţi să dea în
clocot, amestecând. Daţi focul mai mic. Acoperiţi
cratiţa. Fierbeţi la loc mic timp de 20 minute.
Luaţi-o de pe foc. Lăsaţi să se răcească timp de 30
minute. Procesaţi amestecul până devine moale.
Încălziţi supa pentru a fi servită (nu lăsaţi să fiarbă).
Condimentaţi după gust. A se servi cu pâine.
Pentru supă Vichyssoise, adăugaţi nişte arpagic la
amestecul de praz şi cartofi; înainte de a încălzi,
adăugaţi un cub de unt în cratiţă; lăsaţi să se
rpcească; a se servi rece.
SUPĂ PICANTĂ DE DOVLEAC
450g dovleac
15ml ulei vegetal
1 praz
1 căţel usturoi
450ml cub de pui/legume
2.5g ghimbir pisat
15ml smântână slabă/proaspătă
2.5g coriandru pisat
1 o legătură frunze de coriandru
sare şi piper
Decojiţi, scoateţi seminţele şi tăiaţi dovleacul în
bucăţi mari. Încălziţi uleiul într-o tigaie. Adăugaţi
praz, usturoi şi condimente. Amestecaţi timp de 3
minute. Adăugaţi cubul de pui şi dovleacul. Lăsaţi
să dea în clocot, amestecând. Daţi focul mai mic.
Acoperiţi cratiţa. Fierbeţi la loc mic timp de 20-30
minute. Luaţi-o de pe foc. Adăugaţi coriandrul şi
smântâna şi amestecaţi. Lăsaţi să se răcească timp
de 30 minute. Procesaţi amestecul până devine
moale. Încălziţi supa pentru a fi servită (nu lăsaţi să
fiarbă). Condimentaţi după gust. A se servi cu pâine.
PESTO DE CORIANDRU
2 un pumn frunze de coriandru
2 căţei usturoi
60g seminţe de pin
125ml ulei de măsline
60g Parmezan, ras
Procesaţi coriandrul, usturoiul, seminţele de pin şi
jumătate din cantitatea de ulei până când se
înmoaie. Transferaţi amestecul într-un castron
mare. Adăugaţi parmezanul şi amestecaţi. Adăugaţi
ulei pentru a ajusta consistenţa. Pentru sos:
consistent. Pentru garnitură: mediu. Pentru sos de
paste: subţire.
SMOOTHIES DE FRUCTE
Procesaţi toate ingredientele până devin moi.
60ml iaurt
200ml lapte
30g fulgi de ovăz
1 banane
30ml miere
2 mere, miez
170g îngheţată de ciocolată
300ml suc de portocale
150g iaurt cu alune
1 banane
200ml lapte
300ml lapte cu ciocolată
2 pere, miez
200ml iaurt
1 mango, fără sâmburi
200ml lapte
5ml miere
300ml lapte
1 banane
12 căpşuni
400ml lapte
1 banane
20ml miere
10ml extract de vanilie
360ml limonadă
125g îngheţată de vanilie
70g coacăze negre
300ml suc de portocale
300ml suc de merişor
1 banane
4 jumătăţi de caise din conservă
80ml suc de caise (din conservă)
2 piersici, fără sâmburi
60ml iaurt
200ml lapte
10ml miere
1/116