3
Precauţii __________________________________________________ 2
Cuprins ___________________________________________________ 3
Despachetare şi instalare _____________________________________ 4 ~ 5
Accesorii utilizate în funcţie de metoda de preparare ________________ 6
Blocare comenzi ____________________________________________ 7
Pornire rapidă ______________________________________________ 8
Preparare la Micro Power _____________________________________ 9
Nivel Micro Power ___________________________________________ 10
Gătirea în două etape ________________________________________ 11
Preparare la grătar __________________________________________ 12
Preparare combinată_________________________________________ 13
Menţinerea preparatelor calde, pe abur __________________________ 14
Curăţare EZ________________________________________________ 15
Preîncălzire rapidă cu aer fierbinte ______________________________ 16
Preparare cu aer fierbinte _____________________________________ 17
Preparare combinată cu convecţie ______________________________ 18
Preîncălzirea cu convecţie_____________________________________ 19
Prepararea cu convecţie ______________________________________ 20
Autopreparare ______________________________________________ 21 ~ 23
Preparare alimente rumenite___________________________________ 24 ~ 25
Preparare cu abur ___________________________________________ 26 ~ 28
Auto decongelare ___________________________________________ 29
Ghid pentru decongelare______________________________________ 30
Decongelare rapidă __________________________________________31
Ghid pentru decongelare rapidă ________________________________ 32
Ghid de încălzire sau reîncălzire ________________________________ 33
Ghid pentru preparare legumelor proaspete _______________________ 34
Ghid de decongelare _________________________________________35
Ghid de preparare de grătar ___________________________________ 36
Ghid de preparare cu convecţie ________________________________ 37 ~ 38
Ghid de preparare în tava pentru rumenire ________________________ 39 ~ 40
Ghid de preparare rapidă, cu aer fierbinte_________________________ 41
Ghid de preparare cu abur ____________________________________ 42
Instrucţiuni importante pentru siguranţă
Citiţi cu atenţie şi păstraţi pentru a consulta ulterior _________________ 43 ~ 44
Ustensile sigure pentru utilizare la microunde _____________________ 45
Caracteristicile alimentelor şi preparare la microunde _______________ 46 ~ 47
Întrebări şi răspunsuri _______________________________________ 48
Informaţii despre conectarea la reţea/Specificaţii tehnice ____________ 49
Cum funcţionează cuptorul cu microunde
Microundele reprezintă o formă de energie similară undelor radio şi TV şi
luminii obişnuite. În mod normal, microundele se răspândesc în exterior,
pe măsură ce călătoresc prin atmosferă şi dispar fără nici un efect. Totuşi,
cuptoarele cu microunde dispun de un magnetron care are ca scop utilizarea
energiei din microunde. Electricitatea pusă la dispoziţia tubului magnetronic
este folosită la energia cu microunde creată.
Aceste microunde intră în zona de preparare termică prin deschizăturile din
interiorul cuptorului. În partea de jos a cuptorului se află un platan sau o tavă.
Microundele nu pot trece prin pereţii metalici ai cuptorului, însă pot penetra
materiale ca sticla, porţelanul şi hârtia, materiale din care sunt fabricate
vasele de gătit sigure pentru microunde.
Microundele nu încălzesc vasele de gătit, deşi este posibil ca acestea să se
încingă de la căldura generată de alimente.
Un aparat foarte sigur
Cuprins
Cuptorul cu microunde reprezintă unul dintre
cele mai sigure aparate electrocasnice. Când se
deschide uşa, cuptorul opreşte automat producerea
de microunde. Energia microundelor este
convertită complet în căldură când intră în alimente,
nemailăsând energie care să e nocivă pentru dvs.
când mâncaţi alimentul respectiv.