AEG BP7314621M Recipe book

Tip
Recipe book
RO CARTEA DE REŢETE MANUAL DE UTILIZARE
SFATURI UTILE
AVERTIZARE
Consultaţi capitolul "Informaţii privind si‐
guranţa".
Pentru cuptoare încorporate dedesubt:
EXEMPLE DE APLICAŢII DE GĂTIT
PENTRU PLITĂ
Datele din tabel sunt doar orientative.
Nivel
de
căldur
ă
Utilizare pentru: Timp în
min
Recomandări
1 - 2 Sos olandez, topit: unt, ciocolată, ge‐
latină
5 - 25 Amestecaţi ocazional
1 - 2 Solidificare: omlete pufoase, ouă
ochiuri
10 - 40 Gătiţi cu capacul pus
2 - 3 Fierberea înăbuşită a orezului şi a
mâncărurilor care conţin lapte, încălzi‐
rea alimentelor preparate
25 - 50 Adăugaţi cel puţin de două ori mai
mult lichid decât orez, amestecaţi
în timpul gătitului mâncărurile care
conţin lapte
3 - 4 Pentru a găti la aburi legume, peşte,
carne
20 - 45 Adăugaţi câteva linguri de lichid
4 - 5 Cartofi gătiţi la abur 20 - 60 Utilizaţi maxim ¼ l de apă pentru
750 g de cartofi
4 - 5 Gătirea unor cantităţi mai mari de ali‐
mente, tocane şi supe
60 - 150 Până la 3 l lichid plus ingrediente
6 - 7 Prăjire uşoară: escalop, cordon bleu
de viţel, şniţele, chiftele, cârnaţi, ficat,
roux (sos de făină şi unt), ouă, clătite,
gogoşi
conform
nece‐
sităţilor
Întoarceţi la jumătatea duratei
7 - 8 Crochete de cartofi, muşchiuleţ, cotle
te, bine făcute
5 - 15 Întoarceţi la jumătatea duratei
9 Fierberea unei cantităţi mari de apă, paste, pentru a prăji carnea la suprafaţă (gulaş,
friptură înăbuşită), pentru a prăji intens cartofi-pai
PARTEA INTERIOARĂ A UŞII
La anumite modele, pe partea interioară a uşii se
află:
numărul poziţiilor pentru rafturi (anumite mo‐
dele)
informaţii referitoare la funcţiile de încălzire,
poziţiile recomandate pentru grătar şi tempe‐
raturile pentru preparatele standard (anumite
modele).
Temperatura şi duratele de coacere din
tabele au rol consultativ. Acestea de‐
pind de reţete, de calitatea şi de cantita‐
tea ingredientelor utilizate.
COACERE
Instrucţiuni generale
Noul dumneavoastră cuptor poate să aibă un
alt comportament la coacere/frigere faţă de
aparatul de până acum. Adaptaţi setările dum
neavoastră uzuale (temperatură, durată de
gătire) şi poziţiile rafturilor la valorile din tabe‐
le.
Pentru duratele de coacere mai mari, cuptorul
poate fi oprit cu aproximativ 10 minute înainte
de sfârşitul duratei de coacere, pentru a utiliza
căldura reziduală.
Când utilizaţi alimente congelate, este posibil ca
tăvile din interiorul cuptorului să se deformeze în
2
www.aeg.com
timpul coacerii. Când tăvile se răcesc distorsiu‐
nea dispare.
Cum se utilizează tabelele de coacere
Este recomandat ca prima dată să utilizaţi
temperatura cea mai scăzută.
Dacă nu găsiţi setările pentru o anumită re‐
ţetă, căutaţi una similară.
Durata de coacere poate fi extinsă cu 10-15
minute, în cazul în care coaceţi prăjituri pe
mai multe rafturi.
Prăjiturile şi produsele de patiserie aflate la
înălţimi diferite nu se rumenesc în mod egal la
început. În acest caz, nu schimbaţi setarea de
temperatură. Diferenţele dispar în timpul pro‐
cesului de coacere.
SFATURI PENTRU COACERE
Rezultatul coacerii Cauză posibilă Soluţie
Prăjitura este coaptă insufi‐
cient în partea de jos.
Poziţie incorectă a raftului. Aşezaţi prăjitura mai jos.
Prăjitura se fărâmiţează (devi‐
ne cleioasă, lipicioasă, urme
de apă).
Temperatura cuptorului este
prea mare.
Data viitoare să utilizaţi o tem‐
peratură puţin mai scăzută.
Prăjitura se fărâmiţează (devi‐
ne cleioasă, lipicioasă, urme
de apă).
Durata de coacere este prea
mică.
Prelungiţi durata de coacere.
Timpii de coacere nu pot fi re‐
duşi prin creşterea temperatu‐
rii.
Prăjitura se fărâmiţează (devi‐
ne cleioasă, lipicioasă, urme
de apă).
Există prea mult lichid în
amestec.
Utilizaţi mai puţin lichid. Ţineţi
cont de timpii de amestecare,
mai ales dacă utilizaţi un ro‐
bot de bucătărie.
Prăjitura este prea uscată.
Temperatura cuptorului este
prea mică.
Data viitoare să utilizaţi o tem‐
peratură mai ridicată pentru
cuptor.
Prăjitura este prea uscată.
Durata de coacere este prea
lungă.
Data viitoare să utilizaţi o du‐
rată de coacere mai scurtă.
Prăjitura se rumeneşte neuni‐
form.
Temperatura cuptorului este
prea mare şi durata de coace‐
re este prea scurtă.
Setaţi o temperatură mai re‐
dusă şi măriţi durata de coa
cere.
Prăjitura se rumeneşte neuni‐
form.
Aluatul nu este distribuit în
mod uniform.
Întindeţi aluatul în mod uni‐
form în tavă.
Prăjitura nu este gata după
terminarea duratei de coacere
stabilite.
Temperatura cuptorului este
prea mică.
Data viitoare să utilizaţi o tem‐
peratură puţin mai ridicată
pentru cuptor.
ROMÂNA 3
COACERE PE UN SINGUR NIVEL:
Coacere în forme
Tip de coacere Funcţia cuptoru‐
lui
Nivel raft Temperatură °C Timp în min.
Prăjitură Ring
sau brioşă
Aer cald 1 150 - 160 50 - 70
Chec Madeira/
Prăjituri de fructe
Aer cald 1 140 - 160 70 - 90
Fatless sponge
cake / Pandişpan
fără grăsimi
Aer cald 2 140 - 150 35 - 50
Fatless sponge
cake / Pandişpan
fără grăsimi
Căldură de sus +
jos
2 160 35 - 50
Aluat pentru tartă
- patiserie
Aer cald 2
170-180
1)
10 - 25
Coca pentru
chec
Aer cald 2 150 - 170 20 - 25
Apple pie /
Plăcintă cu mere
(2 forme Ø20
cm, aşezate în
diagonală)
Aer cald 2 160 60 - 90
Apple pie /
Plăcintă cu mere
(2 forme Ø20
cm, aşezate în
diagonală)
Căldură de sus +
jos
1 180 70 - 90
Prăjitură cu
brânză
Căldură de sus +
jos
1 170 - 190 60 - 90
1)
Preîncălziţi cuptorul
Produs de copt în tăvi de coacere
Tip de coacere
Funcţia cuptoru‐
lui
Nivel raft Temperatură °C Timp în min.
Pâine împletită/
coroniță
Căldură de sus +
jos
3 170 - 190 30 - 40
Cozonac cu sta‐
fide
Căldură de sus +
jos
2
160 - 180
1)
50 - 70
4
www.aeg.com
Tip de coacere
Funcţia cuptoru‐
lui
Nivel raft Temperatură °C Timp în min.
Pâine (pâine de
secară):
1.
Prima parte
a procesului
de coacere.
2.
A doua par
te a proce‐
sului de
coacere.
Căldură de sus +
jos
1
1.
230
1)
2.
160 - 180
1.
20
2.
30 - 60
Choux a la cre‐
me/ecler
Căldură de sus +
jos
3
190 - 210
1)
20 - 35
Ruladă Căldură de sus +
jos
3
180 - 200
1)
10 - 20
Prăjitură cu nucă
sau alune, us‐
cată
Aer cald 3 150 - 160 20 - 40
Prăjitură cu mig‐
dale şi unt/prăji‐
turi cu glazură de
zahăr
Căldură de sus +
jos
3
190 - 210
1)
20 - 30
Tarte cu fructe
(din aluat cu
drojdie/de
chec)
2)
Aer cald 3 150 35 - 55
Tarte cu fructe
(din aluat cu
drojdie/de
chec)
2)
Căldură de sus +
jos
3 170 35 - 55
Tarte cu fructe
pe cocă fragedă
Aer cald 3 160 - 170 40 - 80
Cozonac cu um‐
plutură delicată
(de ex. brânză
dulce, smântână,
cremă de ou şi
lapte)
Căldură de sus +
jos
3
160 - 180
1)
40 - 80
1)
Preîncălziţi cuptorul
2)
Folosiţi tava adâncă
Tarte mici
Tip de coacere
Funcţia cuptoru‐
lui
Nivel raft Temperatură °C Timp în min.
Fursecuri Aer cald 3 150 - 160 10 - 20
ROMÂNA 5
Tip de coacere
Funcţia cuptoru‐
lui
Nivel raft Temperatură °C Timp în min.
Short bread /
Biscuit pufos /
Patiserie
Aer cald 3 140 20 - 35
Short bread /
Biscuit pufos /
Patiserie
Căldură de sus +
jos
3
160
1)
20 - 30
Turte Aer cald 3 150 - 160 15 - 20
Dulciuri din foie‐
taj cu albuş de
ou, bezele
Aer cald 3 80 - 100 120 - 150
Pricomigdale Aer cald 3 100 - 120 30 - 50
Biscuiți făcuți cu
drojdie
Aer cald 3 150 - 160 20 - 40
Foietaj din aluat
franţuzesc
Aer cald 3
170 - 180
1)
20 - 30
Rulouri Aer cald 3
160
1)
10 - 25
Rulouri
Căldură de sus +
jos
3
190 - 210
1)
10 - 25
Small cakes /
Prăjituri mici (20
de bucăţi/tavă)
Aer cald 3
150
1)
20 - 35
Small cakes /
Prăjituri mici (20
de bucăţi/tavă)
Căldură de sus +
jos
3
170
1)
20 - 30
1)
Preîncălziţi cuptorul
Preparate coapte şi gratinate
Preparat
Funcţia cuptoru‐
lui
Nivel raft Temperatură °C Timp în min.
Paste
Caldura de sus +
jos
1 180 - 200 45 - 60
Lasagne
Caldura de sus +
jos
1 180 - 200 25 - 40
Legume gratina‐
te
1)
Gătire intensivă
sau cu aer cald
1 160 - 170 15 - 30
Baghete cu
brânză topită
Gătire intensivă
sau cu aer cald
1 160 - 170 15 - 30
Dulciuri
Caldura de sus +
jos
1 180 - 200 40 - 60
Peşte la cuptor
Caldura de sus +
jos
1 180 - 200 30 - 60
6
www.aeg.com
Preparat
Funcţia cuptoru‐
lui
Nivel raft Temperatură °C Timp în min.
Legume umplute
Gătire intensivă
sau cu aer cald
1 160 - 170 30 - 60
1)
Preîncălziţi cuptorul
COACERE PE MAI MULTE NIVELURI
Produse de copt în tăvi de coacere
Tip de coacere
Aer cald
Temperatură în
°C
Timp în min.Nivel raft
2 niveluri 3 niveluri
Choux a la cre‐
me/ecler
1/4 -
160 - 180
1)
25 - 45
Prăjitură Streusel
uscată
1/4 - 150 - 160 30 - 45
1)
Preîncălziţi cuptorul
Biscuiţi / small cakes / prăjituri mici / produse de patiserie / rulouri
Tip de coacere
Aer cald
Temperatură în
°C
Timp în min.Nivel raft
2 niveluri 3 niveluri
Fursecuri 1/4 1/3/5 150 - 160 20 - 40
Short bread /
Biscuit pufos /
Patiserie
1/4 1/3/5 140 25 - 50
Turte 1/4 - 160 - 170 25 - 40
Biscuiţi cu albuş
de ou, bezele
1/4 - 80 - 100 130 - 170
Pricomigdale 1/4 - 100 - 120 40 - 80
Biscuiți făcuți cu
drojdie
1/4 - 160 - 170 30 - 60
Foietaj din aluat
franţuzesc
1/4 -
170 - 180
1)
30 - 50
Rulouri 1/4 - 180 30 - 55
Small cakes /
Prăjituri mici (20
de bucăţi/tavă)
1/4 -
150
1)
25 - 40
1)
Preîncălziţi cuptorul
GĂTIRE LA TEMP. SCĂZUTĂ
Folosiţi această funcţie pentru a pregăti bucăţi
fragede de carne slabă şi peşte cu temperatura
optimă nedepăşind 65 °C. Gătire la temp.
scăzută nu este potrivită la reţetele de tipul frip‐
tură la oală sau friptură grasă de porc. Puteţi uti‐
liza Senzorul pentru a garanta temperatura op‐
ROMÂNA 7
timă corectă pentru carne (consultaţi tabelul pen‐
tru Senzor).
În primele 10 minute puteţi seta temperatura
cuptorului între 80 °C şi 150 °C. Valoarea impli‐
cită este 90 °C. După ce temperatura este se‐
tată, cuptorul continuă să gătească la 80 °C. Nu
folosiţi funcţia automată de gătit la temp. scăzută
pentru carnea de pasăre.
Când folosiţi această funcţie, gătiţi întot‐
deauna mâncarea fără capac.
1.
Puneţi carnea într-o tigaie pe plită la un ni‐
vel foarte mare al căldurii, timp de 1 - 2 mi‐
nute pentru fiecare parte.
2.
Puneţi carnea în cratiţa pentru coacere, ca‐
re va fi aşezată în cuptor pe raftul din
sârmă.
3.
Introduceţi Senzorul în carne.
4.
Selectaţi funcţia de Gătit la temp. scăzută şi
setaţi temperatura optimă corectă care tre
buie atinsă.
Alimentele ce ur‐
mează a fi gătite
Greutate (g) Nivel raft Temperatură °C Timp în min.
Friptură de vită 1000 - 1500 1 120 120 - 150
File de vită 1000 - 1500 3 120 90 - 150
Friptură de vițel 1000 - 1500 1 120 120 - 150
Fripturi 200 - 300 3 120 20 - 40
PIZZA
Tipul de coacere Nivel raft Temperatură °C Timp min.
Pizza (crocantă)
2
200 - 230
1)2)
15 - 20
Pizza (cu multă garni‐
tură)
2 180 - 200 20 - 30
Plăcintă 1 180 - 200 40 - 55
Tartă cu spanac 1 160 - 180 45 - 60
Quiche Lorraine 1 170 - 190 45 - 55
Tartă elveţiană 1 170 - 190 45 - 55
Plăcintă cu mere,
acoperită
1 150 - 170 50 - 60
Plăcintă cu legume 1 160 - 180 50 - 60
Pâine nedospită
2
230 - 250
1)
10 - 20
Tartă cu foietaj din
aluat franţuzesc
2
160 - 180
1)
45 - 55
Flammekuchen (mân‐
care din Alsacia,
asemănătoare cu piz‐
za)
2
230 - 250
1)
12 - 20
Piroşti (versiunea ru‐
sească de calzone)
2
180 - 200
1)
15 - 25
1)
Preîncălziţi cuptorul
2)
Folosiţi tava adâncă
8
www.aeg.com
COACEREA FRIPTURILOR
Instrucţiuni generale:
Utilizaţi veselă termorezistentă pentru coace‐
rea fripturilor (citiţi instrucţiunile producătoru‐
lui).
Fripturile de pulpă mari pot fi coapte direct în
tava de prăjire adâncă sau pe raftul cuptorului
aflat deasupra acesteia. (Dacă există)
Coaceţi fripturile din carne slabă într-o oală de
friptură cu capac. Aceasta va menţine carnea
suculentă.
Toate tipurile de carne care trebuie să facă o
crustă, pot fi preparate în oala de friptură fără
capac.
Vă recomandăm să preparaţi carnea şi peşte‐
le de peste 1 kg în cuptor.
Pentru a evita arderea sucului din carne sau a
grăsimii ce se scurge, vă recomandăm să
adăugaţi puţin lichid în tava de prăjire adâncă.
Dacă este nevoie, întoarceţi friptura (după ce
a trecut 1/2 - 2/3 din durata de coacere).
Stropiţi de câteva ori fripturile mari şi puiul cu
sosul propriu în timpul coacerii. În acest mod,
rezultatul va fi mai bun.
Opriţi cuptorul cu aproximativ 10 minute mai
repede, pentru a utiliza căldura reziduală.
PRĂJIRE CU GĂTIRE INTENSIVĂ
Vită
Tipul de carne Cantitate
Funcţia cup‐
torului
Nivel raft
Temperatură
°C
Timp min.
Friptură înăbu‐
şită
1 - 1,5 kg
Căldură de
sus + jos
1 230 120 - 150
Friptură de vită
sau file: în sânge
pentru fieca‐
re cm. de
grosime
Gătire inten‐
sivă
1
190 - 200
1)
5 - 6
Friptură de vită
sau file: mediu
pentru fieca‐
re cm. de
grosime
Gătire inten‐
sivă
1
180 - 190
1)
6 - 8
Friptură de vită
sau file: bine
făcut
pentru fieca‐
re cm. de
grosime
Gătire inten‐
sivă
1
170 - 180
1)
8 - 10
1)
Preîncălziţi cuptorul
Carne de porc
Tipul de carne Cantitate
Funcţia cup‐
torului
Nivel raft
Temperatură
°C
Timp min.
Spată, ceafă,
pulpă
1 - 1,5 kg
Gătire inten‐
sivă
1 160 - 180 90 - 120
Cotlet, antricot 1 - 1,5 kg
Gătire inten‐
sivă
1 170 - 180 60 - 90
Bucata de carne 750 g -1 kg
Gătire inten‐
sivă
1 160 - 170 50 - 60
But de porc (se‐
mipreparat)
750 g -1 kg
Gătire inten‐
sivă
1 150 - 170 90 - 120
ROMÂNA 9
Viţel
Tipul de car‐
ne
Cantitate Funcţia cup‐
torului
Nivel raft Temperatură
°C
Timp min.
Friptură de
vițel
1 kg Gătire inten‐
sivă
1 160 - 180 90 - 120
But de viţel 1,5 - 2 kg Gătire inten‐
sivă
1 160 - 180 120 - 150
Miel
Tipul de car‐
ne
Cantitate Funcţia cup‐
torului
Nivel raft Temperatură
°C
Timp min.
Pulpă de
miel, friptură
de miel
1 - 1,5 kg Gătire inten‐
sivă
1 150 - 170 100 - 120
Spată de miel 1 - 1,5 kg Gătire inten‐
sivă
1 160 - 180 40 - 60
Vânat
Tipul de car‐
ne
Cantitate Funcţia cup‐
torului
Nivel raft Temperatură
°C
Timp min.
Spate de ie‐
pure, pulpă
de iepure
până la 1 kg Căldură de
sus + jos
1
230
1)
30 - 40
Spată de
căprioară
1,5 - 2 kg Căldură de
sus + jos
1 210 - 220 35 - 40
But de
căprioară
1,5 - 2 kg Căldură de
sus + jos
1 180 - 200 60 - 90
1)
Preîncălziţi cuptorul
Găină
Tipul de car‐
ne
Cantitate Funcţia cup‐
torului
Nivel raft Temperatură
°C
Timp min.
Porţii de pui 200-250g fie‐
care
Gătire inten‐
sivă
1 200 - 220 30 - 50
Jumătate de
pui
400-500 g fie‐
care
Gătire inten‐
sivă
1 190 - 210 35 - 50
Pui, pasăre
îndopată
1 - 1,5 kg Gătire inten‐
sivă
1 190 - 210 50 - 70
Raţă 1,5 - 2 kg tire inten‐
sivă
1 180 - 200 80 - 100
Gâscă 3,5 - 5 kg Gătire inten‐
sivă
1 160 - 180 120 - 180
Curcan 2,5 - 3,5 kg Gătire inten‐
sivă
1 160 - 180 120 - 150
10
www.aeg.com
Tipul de car‐
ne
Cantitate Funcţia cup‐
torului
Nivel raft Temperatură
°C
Timp min.
Curcan 4 - 6 kg Gătire inten‐
sivă
1 140 - 160 150 - 240
Peşte (în abur)
Tipul de car‐
ne
Cantitate Funcţia cup‐
torului
Nivel raft Temperatură
°C
Timp min.
Peşte întreg 1 - 1,5 kg Căldură de
sus + jos
1 210 - 220 40 - 60
GRILL
Întotdeauna folosiţi grătarul având setată tempe‐
ratura maximă.
Setaţi raftul în poziţia recomandată în tabelul
pentru grătar.
Puneţi întotdeauna tava pentru grăsime pe prima
poziţie a raftului.
Folosiţi grătarul numai cu bucăţi plate de carne
sau de peşte.
Pre-încălziţi întotdeauna cuptorul gol timp de 5
minute utilizând funcţiile pentru grătar.
ATENŢIE
Întotdeauna folosiţi grătarul cu uşa cup
torului închisă.
Grill
Alimentele ce ur‐
mează a fi fripte
la grătar
Nivel raft Temperatu
Timp în min.
Pe o parte Pe cealaltă parte
Friptură de vită 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
File de vită 3 230 20 - 30 20 - 30
Pulpă de porc 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Pulpă de viţel 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Pulpă de miel 3 210 - 230 25 - 35 20 - 25
Peşte întreg,
500-1000 g
3/4 210 - 230 15 - 30 15 - 30
Grill rapid
Alimentele ce ur‐
mează a fi fripte la
grătar
Nivel raft
Timp în min.
Pe o parte Pe cealaltă parte
Burgers / Burgeri 4 8 - 10 6 - 8
File de porc 4 10 - 12 6 - 10
Cârnaţi 4 10 - 12 6 - 8
Muşchi file, friptură de
viţel
4 7 - 10 6 - 8
Toast / Pâine prăji
1)
5 1 - 3 1 - 3
Pâine prăjită cu garni‐
tură
4 6 - 8 -
ROMÂNA 11
1)
Preîncălziţi cuptorul
Grătar cu rotisor - introduceţi tava adâncă la nivelul 1
Fel de mâncare Temperatură °C Timp în min.
Pui 220 - 240 70 - 90
Rulare de carne pentru fript 190 - 210 120 - 180
Raţă 220 - 240 90 - 150
Picior de porc 190 - 210 150 - 210
DECONGELARE
Îndepărtaţi ambalajele alimentelor. Aşezaţi ali‐
mentele pe o farfurie.
Nu le acoperiţi cu o farfurie sau un castron. Ris‐
caţi să creşteţi timpul de decongelare.
Utilizaţi primul nivel al grătarului cuptorului. Cel
de jos.
Preparat
Timp de decon‐
gelare în min.
Timp de decongelare
ulterioară în min.
Observaţie
Pui 1000 g 100 - 140 20 - 30
Puneţi puiul pe o farfurie
răsturnată, pusă pe o farfu‐
rie mare. La jumătatea dura
tei de gătit întoarceţi puiul
Carne, 1000 g 100 - 140 20 - 30
Întoarceţi la jumătatea dura‐
tei
Carne, 500 g 90 - 120 20 - 30
Întoarceţi la jumătatea dura‐
tei
Păstrăv, 150 g 25 - 35 10 - 15 -
Căpşuni, 300 g 30 - 40 10 - 20 -
Unt, 250 g 30 - 40 10 - 15 -
Frişcă, 2x200 g 80 - 100 10 - 15
Frişca se poate bate chiar
dacă au mai rămas unele
părţi uşor îngheţate
Tort, 1.400 g 60 60 -
ALIMENTE PREPARATE
Preparate congelate
Alimente preparate Nivel raft Temperatură °C Timp (min)
Pizza, congelată 2 200 - 220 15-25
Pizza Americană,
congelată
2 190 - 210 20-25
Pizza, refrigerată 2 210-230 13-25
Pizza Snacks, conge
lată
2 180-200 15-30
Cartofi prăjiţi, subţiri 3 200-220 20-30
Cartofi prăjiţi, groşi 3 200-220 25-35
12
www.aeg.com
Alimente preparate Nivel raft Temperatură °C Timp (min)
Bulete/Crochete 3 220-230 20-35
Chifteluțe 3 210-230 20-30
Lasagne / Cannelloni,
proaspete
2 170-190 35-45
Lasagne/Cannelloni,
cong.
2 160-180 40-60
Brânză coaptă la cup‐
tor
3 170-190 20-30
Aripioare de pui 2 190-210 20-30
Alimente preparate şi congelate
Alimentele ce ur‐
mează a fi gătite
Funcţiile cuptoru‐
lui
Nivel raft Temperatură °C Timp
Pizza congelata
Căldură de sus +
jos
3
conform datelor
producătorului
conform datelor
producătorului
Cartofi prăjiți
1)
(300-600 g)
Căldură de sus +
jos sau Gătire in‐
tensivă
3 200-220
conform datelor
producătorului
Baghete
Căldură de sus +
jos
3
conform datelor
producătorului
conform datelor
producătorului
Tarte cu fructe
Căldură de sus +
jos
3
conform datelor
producătorului
conform datelor
producătorului
1)
Cartofii prăjiţi trebuie întorşi de 2-3 ori
USCARE - AER CALD
Acoperiţi rafturile cuptorului cu foi de copt
Pentru rezultate optime: opriţi aparatul la jumăta
tea timpului necesar. Deschideţi uşa aparatului şi
lăsaţi-l să se răcească. Apoi, finalizaţi procesul
de uscare.
Legume
Produs de uscat
Nivel raft
Temperatură în
°C
Durată în ore
(orientativă)
Nivelul 1 2 niveluri
Fasole 3 1/4 60 - 70 6 - 8
Ardei 3 1/4 60 - 70 5 - 6
Legume pentru
supă
3 1/4 60 - 70 5 - 6
Ciuperci 3 1/4 50 - 60 6 - 8
Varză murată 3 1/4 40 - 50 2 - 3
ROMÂNA 13
Fructe
Produs de uscat
Nivel raft
Temperatură în
°C
Durată în ore
(orientativă)
Nivelul 1 2 niveluri
Prune 3 1/4 60 - 70 8 - 10
Caise 3 1/4 60 - 70 8 - 10
Felii de măr 3 1/4 60 - 70 6 - 8
Pere 3 1/4 60 - 70 6 - 9
PASTREAZA CALD
Aspecte de reţinut:
Utilizaţi numai borcane din sticlă de aceleaşi
dimensiuni, disponibile în comerţ.
Nu utilizaţi borcane cu capac cu filet sau tip
baionetă sau cutii metalice.
Pentru această funcţie folosiţi primul raft de
jos.
Nu puneţi mai mult de şase borcane de un li‐
tru în tava de copt.
Umpleţi borcanele la acelaşi nivel şi închideţi-
le cu o clemă.
Borcanele nu trebuie să se atingă între ele.
Puneţi aproximativ 1/2 litri de apă în tava de
copt pentru a avea suficientă umezeală în
cuptor.
Când lichidul din borcane începe să fiar
înăbușit (după aproximativ 35-60 de minute
pentru borcane de 1 litru), opriţi cuptorul sau
reduceţi temperatura la 100 °C (vezi tabelul).
Fructe moi
Produs de conservat Temperatură în °C
Durata de fierbere
până la apariţia bule‐
lor de aer în min.
Fierbere în continuare
la 100 °C în min.
Căpşune, afine,
zmeură, agrişe coap
te
160 - 170 35 - 45 -
Fructe cu sâmbure
Produs de conservat Temperatură în °C
Durata de fierbere
până la apariţia bule‐
lor de aer în min.
Fierbere în continuare
la 100 °C în min.
Pere, gutui, prune 160 - 170 35 - 45 10 - 15
Legume
Produs de conservat Temperatură în °C
Durata de fierbere
până la apariţia bule‐
lor de aer în min.
Fierbere în continuare
la 100 °C în min.
Morcovi
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Castraveţi 160 - 170 50 - 60 -
Murături asortate 160 - 170 50 - 60 5 - 10
Gulie, mazăre, spa‐
ranghel
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Lăsaţi-le să stea în cuptorul oprit
14
www.aeg.com
TABEL PENTRU SENZORUL TEMPERATURII DE MIJLOC
Vită
Aliment Temperatura zonei de mijloc a alimentelor °C
Antricot sau file: în sânge 45 - 50
Antricot sau file: medie 60 - 65
Antricot sau file: Bine Facut 70 - 75
Carne de porc
Aliment Temperatura zonei de mijloc a alimentelor °C
Spată de porc, pulpă, cea 80 - 82
Cotlet (spate), pul 75 - 80
Bucata de carne 75 - 80
Viţel
Aliment Temperatura zonei de mijloc a alimentelor °C
Friptura de vițel 75 - 80
But de viţel 85 - 90
Berbec / miel
Aliment Temperatura zonei de mijloc a alimentelor °C
Pulpă de berbec 80 - 85
Spate de berbec 80 - 85
Friptură de miel, pulpă de miel 70 - 75
Vânat
Aliment Temperatura zonei de mijloc a alimentelor °C
Spate de iepure 70 - 75
Pulpă de iepure 70 - 75
Iepure întreg 70 - 75
Spate de căprioară 70 - 75
Pulpă de căprioară 70 - 75
Peşte
Aliment Temperatura zonei de mijloc a alimentelor °C
Somon 65 - 70
Păstrăvi 65 - 70
ROMÂNA 15
MENIU RETETE
Afişajul arată nivelul raftului şi duratele
de gătire presetate pentru fiecare reţetă
automată.
PROGRAME AUTOMATE
Numărul programului Numele programului
1 FRIPTURĂ DE VITĂ
2 FRIPTURĂ DE PORC
3 FRIPTURĂ DE VIŢEL
4 FRIPTURĂ DE MIEL
5 FRIPTURĂ DE VÂNAT
6 PUI, ÎNTREG
7 PEŞTE ÎNTREG <1KG
8 PIZZA
9 QUICHE LORRAINE
10 PANDIŞPAN CU LĂMÂIE
11 PRĂJITURĂ CU BRÂNZĂ
12 RULOURI
13 PÂINE DE CASĂ DE SECARĂ
14 ALUATURI
15 CARTOFI GRATINAŢI
16 LASAGNE
17 PASTE CANNELLONI
18 TORT INSTANT
19 PIZZA INSTANT
20 TIPURI DE CARTOFI INSTANT
Informaţii despre acrilamide
Important Conform celor mai noi informaţii
ştiinţifice, dacă vă gătiţi mâncarea cu crustă ar
(mai ales cea care conţine amidon), acrilamidele
pot fi un factor de risc al sănătăţii. De aceea, vă
recomandăm să gătiţi la cele mai mici
temperaturi şi să nu vă rumeniţi prea mult
mâncarea.
16
www.aeg.com
ROMÂNA 17
18
www.aeg.com
ROMÂNA 19
www.aeg.com/shop 892938139-A-022012
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

AEG BP7314621M Recipe book

Tip
Recipe book

Lucrări înrudite