15
ROMÂNĂ
y „Glutenul” este un agent de legătură utilizat pentru a evita ruperea pastelor. Făina fără
gluten nu conţine agent de legătură, prin urmare are nevoie de un agent de îngroşare
care să acţioneze ca „agent de legătură”, spre exemplu, gumă Xantan sau Guar.
Diferite tipuri de făină fără gluten se comportă diferit la prepararea pastelor. Unele
tipuri de făină nu sunt potrivite pentru prepararea pastelor, cum ar făina de nucă de
cocos şi făina albă de orez; unele soiuri de făină se comportă bine, cum ar făina de
quinoa şi făina de hrişcă.
y Consultă cartea de bucate inclusă pentru mai multe idei de paste şi tăiţei delicioşi.
Pornirea programului de preparare a pastelor
Important
y Nu selecta programul de extrudare extra înainte de nalizarea procesului de
amestecare a aluatului. În caz contrar, maşina de făcut paste se va deteriora şi
durata de viaţă a acesteia va afectată.
y Nu deconecta cablul de alimentare înainte de nalizarea procesării. Dacă trebuie să
întrerupi procesul de preparare a pastelor, roteşte butonul de comandă în poziţia
„OPRIT” pentru a opri procesul în curs, apoi scoate cablul de alimentare din priză
înainte de a efectua alte operaţii.
y Nu depăşi numărul maxim de 2 cicluri de operare continuă la orice utilizare. Pentru
a asigura o durată de viaţă cât mai lungă a aparatului, îl poţi utiliza din nou după ce
trec 30 de minute de la încheierea a 2 cicluri de operare continuă.
y Dacă intenţionezi să utilizezi aparatul în mod continuu, curăţă discul de modelare cu
instrumentul de curăţare inclus după ecare sesiune de preparare a pastelor. Pentru
curăţare uşoară, nu înmuia direct în apă discul de modelare.
1 Introdu ştecherul aparatului în priză. Maşina de făcut paste va emite un semnal sonor.
(Fig. 30)
Notă: asigură-te că toate componentele au fost bine asamblate înainte de
conectarea la priză.
2 Fixează capacul pe vasul de amestec. (Fig. 19)
Notă: aparatul nu va începe să funcţioneze în cazul în care capacul vasului nu este
închis corect. În timpul procesului de preparare a pastelor, în cazul în care capacul
vasului se deschide, aparatul se va opri în mod automat.
3 Roteşte butonul de comandă pentru a selecta setarea de funcţionare automată, apoi
apasă butonul Start/Pauză. (Fig. 31)
Notă: întregul proces de lucru (inclusiv frământarea şi extrudarea) durează
aproximativ 12 minute pentru 200 g de făină şi 18 minute pentru 400 g de făină.
4 După ce începe frământarea, toarnă încet lichidul pe întreaga lungime a fantei din
capac. (Fig. 32)
Notă: în timpul amestecării aluatului, nu adăuga alte ingrediente după ce ai turnat
lichidul. În caz contrar, textura pastelor va afectată.
5 După ce maşina de făcut paste a terminat de frământat, va emite câteva semnale
sonore şi după câteva secunde va începe extrudarea pastelor. Pune un recipient
imediat sub gura de evacuare. Taie pastele la lungimea dorită cu ajutorul
instrumentului de curăţare. (Fig. 33)