RO8
Ingrediente pentru prepararea pâinii
Este extrem de important să folosiți cantitățile corecte de ingrediente pentru a obține cele mai
bune rezultate.
Ingrediente lichide
Folosiți cupa de măsurat sau lingura de măsurat furnizată.
Dacă rețetele indică un amestec (lichid plus ou), acesta trebuie cântărit cu ajutorul unui cântar.
Este recomandată utilizarea unui cântar digital.
Ingrediente uscate
Trebuie cântărite cu ajutorul unui cântar sau măsurat cu ajutorul lingurii de măsurat furnizate, în cazul cantităților mici. Este
recomandată utilizarea unui cântar digital.
Ingredientul principal al pâinii. Proteinele din făină formează gluten în
timpul frământării. Glutenul oferă structură și textură contribuie la
creșterea pâinii.
Utilizați făină dură. Făina dură este obținută din grâu dur și are un
conținut mare de proteine, necesare pentru dezvoltarea glutenului.
Dioxidul de carbon produs în timpul fermentării este prins în interiorul
rețelei elastice a glutenului, determinând creșterea aluatului.
Permite creșterea pâinii.
Folosiți drojdie uscată care nu necesită pre-fermentare (Nu folosiți
drojdie uscată care necesită fermentare înainte de folosire).
Este recomandat să folosiți drojdie uscată din pachetele care poartă
inscripția drojdie instant, amestecare ușoară, acțiune rapidă sau
coacere ușoară. Când folosiți drojdie la pliculeț, sigilați pliculețul
imediat după folosire și păstrați-l în frigider.
(Folosiți în perioada de valabilitate recomandată de producător)
Oferă gust și valoare nutrițională.
• Dacă utilizați lapte în loc de apă, valoarea nutrițională a pâinii va fi
mai mare, dar nu utilizați lapte în cazul setării cu temporizator
deoarece este posibil să nu se mențină proaspăt până în ziua
următoare.
→ Reduceți conținutul de apă în mod corespunzător.
Zahăr (zahăr granulat, zahăr brun miere, melasă, etc.)
Sursa de dezvoltare a drojdiei îndulcește și oferă gust pâinii și
schimbă culoarea crustei.
• Folosiți mai puțin zahăr dacă folosiți stafide sau alte fructe care
conțin fructoză.
Pâinea dumneavoastră poate avea un gust mai bun
dacă adăugați și alte ingrediente.
Ouă
Îmbunătățesc valoarea nutrițională și culoarea pâinii.
• Reduceți conținutul de lichide (apă) proporțional.
• Bateți ouăle când le adăugați. Nu folosiți temporizatorul pentru
rețeta cu ouă. Ouăle se alterează rapid și fac ca pâinea să nu se
mențină proaspătă.
Tărâțe
Cresc conținutul de fibre al pâinii.
• Utilizați maximum 30 g (2 linguri).
Germeni de grâu
Oferă pâinii o aromă de nucă.
• Utilizați maximum 30 g (2 linguri).
Condimente, ierburi
Îmbunătățesc gustul pâinii.
Folosiți doar o cantitate mică (maximum 1 lingură) de condimente.
Folosiți 1 - 2 linguri de ierburi uscate.
Pentru ierburi proaspete, respectați instrucțiunile din rețetă.
Folosiți apă obișnuită, de la robinet.
• Când temperatura camerei este scăzută, folosiți apă călduță pentru
meniul 1, 2, 3, 9, 11, sau 14.
• Când temperatura camerei este scăzută, folosiți apă rece pentru
meniul 12.
• Indiferent de temperatura camerei, folosiți apă rece pentru
meniurile 6 și 7.
Măsurați întotdeauna lichidele cu ajutorul cupei de măsurat furnizate.
Adaugă aromă și afânează pâinea.
Folosiți unt (nesărat), margarină sau ulei.
Intensifică gustul și întărește glutenul pentru a ajuta la creșterea pâinii.
Pâinea își poate pierde din dimensiune/gust dacă dozarea este incorectă.
• Tipurile de făină fără gluten, care includ făina obținută din
orez alb, orez brun, migdale, semințe, amidon de cartof, etc.,
nu conțin proteine pentru întărirea glutenului și pe cont
propriu nu oferă elasticitate pâinii.
• Guma xantan este unul dintre agenții de îngroșare care
înlocuiește proteina din gluten în timpul fermentării în coacere
a pâinii fără gluten.
Dacă folosiți un amestec pentru pâine
Amestecurile pentru pâine care includ drojdie
① Puneți amestecul în tava de pâine, apoi adăugați apa.
(Respectați instrucțiunile de pe pachet pentru cantitatea de apă)
② Selectați meniul 9, alegeți o dimensiune conform volumului
amestecului și începeți coacerea.
• 500 g – L • 400 g – M
• Pentru anumite amestecuri, nu este clară cantitatea necesară de
drojdie, așadar este nevoie de câteva încercări și erori pentru a
obține rezultate optime.
Amestec pentru pâine cu pliculeț de drojdie separat
① Mai întâi puneți drojdia în tava de pâine, apoi amestecul pentru
pâine și apa.
② Setați mașina conform tipului de făină utilizat în amestec și
începeți coacerea.