● Gheața și ingredientele congelate
● Semințe de piersică, prună, mango, cireașă,
măslină etc.
● Curmale japoneze (ale căror semințe nu pot fi
îndepărtate complet)
● Alimente uscate (boabe de soia, alte tipuri de fasole,
cereale etc.)
● Dovleac neîncălzit etc.
● Trestie de zahăr
● Băuturi alcoolice, ulei vegetal, alte uleiuri de gătit
● Carne, pește etc.
● Alimente sau ingrediente calde*
1
*
1
Lăsați aparatul să se răcească la o temperatură sub 60 °C
înainte de o nouă manipulare.
*
2
Ingrediente uleioase care pot fi presate dacă adăugați lichid.
● Fructe
• Curățați fructele de coaja groasă și scoateți semințele și sâmburii de mari dimensiuni și/sau duri din fructe
precum ananasul, citrice, piersici și mango.
• Tăiați fructele în bucăți suficient de mici pentru a intra în tubul de alimentare.
● Legume
• Îndepărtați capătul tulpinii și semințele.
• Tăiați legumele în bucăți suficient de mici pentru a intra în tubul de alimentare.
(Cu o lățime mai mică de 3 cm sau în cubulețe.)
• Tăiați legumele cu frunze în bucăți de aproximativ 2 cm sau în fâșii.
• Tăiați ingredientele dure precum morcovii în fâșii late subțiri, de 2 cm.
● Indicații comune
• Utilizați fructe și legume proaspete.
Gustul și cantitatea obținută pot diferi în funcție de prospețimea și perioada în care au fost recoltate
ingredientele.
• Când utilizați ingrediente cu un conținut de apă mai mic, adăugați treptat o cantitate echivalentă de lichid
precum apă sau lapte.
• Este mai bine să stoarceți ingrediente care conțin o cantitate mare de pulpă precum bananele, piersicile sau
mango și fructe cu un conținut ridicat de apă, precum merele sau portocalele.
• Legumele cu frunze se pot lipi mai ușor de melcul de stoarcere și/sau de interiorul accesoriului tip con
pentru suc sau pot bloca ușor gura de scurgere a pulpei. Vă recomandăm să le introduceți în t ubul de
alimentare cu tulpini.
• Ciupercile preparate nu sunt recomandate.
• Nu puneți pulpa în tubul de alimentare din nou pentru a extrage lichidul.
● Când stoarceți cantități mari de suc
• Este posibil ca sucul să nu curgă când pulpa înfundă și presează secțiunea de acționare (în funcție de ingrediente).
Dacă nu se mai eliberează pulpă sau sucul nu curge continuu, opriți stoarcerea și spălați bine tescovina
înfundată. Ingrediente care se înfundă mai ușor cu pulpă: Struguri, ananas, asparagus preparat, broccoli,
ghimbir, etc.
• Este posibil ca sucul să nu curgă deoarece conținutul de fructe solide sau pulpa să blocheze gura de scurgere
a sucului când se storc ingrediente cu conținut redus de umezeală și legume preparate. Utilizați ingrediente cu
conținut ridicat de umezeală sau puțin lichid pentru a realiza o stoarcere continuă.