Stingerea afişajului
Dacă stingeţi afişajul, reduceţi consumul
de energie.
Puteţi stinge afişajul dacă nu este setată
nicio altă funcţie.
1. Apăsaţi " + " şi " - " simultan timp de 5
secunde.
2. Pentru a aprinde afişajul din nou, apăsaţi
orice buton.
Indicator alimentare electrică
Indicatorul alimentării electrice (consultaţi
"Descrierea produsului") se aprinde atunci
când butonul de control pentru funcţia cup-
torului este setat.
Indicator luminos temperatură
Indicator luminos temperatură se aprinde
când cuptorul se încălzeşte (vezi "Descrierea
produsului"). Se stinge când cuptorul ajunge
la temperatura setată. Se va aprinde şi se va
stinge ciclic pentru a indica faptul că tempe-
ratura este menţinută.
Ventilatorul de răcire
Ventilatorul de răcire (nu este vizibil)
păstrează reci panoul frontal, butoanele şi
mânerul uşii cuptorului. Ventilatorul porneşte
automat atunci când cuptorul este pornit.
Aerul fierbinte iese prin orificiile de lângă mâ-
nerul uşii cuptorului. După stingerea cupto-
rului, ventilatorul poate continua să funcţio-
neze, pentru a menţ
ine butoanele reci.
Termostatul de siguranţă
Pentru a preveni supraîncălzirea periculoasă
(prin utilizarea incorectă a aparatului sau a
componentelor defecte), cuptorul este dotat
cu un termostat de siguranţă, care întrerupe
alimentarea cu energie. În momentul în care
temperatura scade, cuptorul porneşte din
nou automat.
În cazul nefuncţionării termostatului, nu în-
cercaţi să-l reparaţi singur. Vă rugăm să con-
tactaţi Serviciul de asistenţă tehnică.
Recomandări ajutătoare
Avertizare Întotdeauna închideţi uşa
cuptorului atunci când gătiţi, chiar şi
atunci când folosiţi grătarul.
Nu puneţi tăvi de coacere, oale pe po-
deaua cuptorului pentru a preveni dete-
riorarea smalţului cuptorului.
Aveţi grijă când extrageţi sau instalaţi ac-
cesoriile cuptorului pentru a preveni de-
teriorarea smalţului cuptorului.
• Cuptorul are patru nivele de rafturi.
Număraţi nivelurile rafturilor din partea de
jos a podelei cuptorului.
•Puteţi găti diferite feluri de mâncare pe
două niveluri în acelaşi timp. Puneţi rafturile
pe nivelul 1 şi 3.
• Cuptorul este echipat cu un sistem special
care produce o circulaţie naturală a aerului
şi o reciclare constantă a aburului. Acest
sistem face posibil gătitul în aburi şi păstra-
rea preparatelor moi în interior şi crocante
la exterior. Reduce la minim durata de găti-
re şi consumul de energie.
• Umezeala poate produce condens în apa-
rat sau pe sticla uşii. Acest lucru este nor-
mal. Utilizatorul trebuie să se îndepărteze
întotdeauna de aparat atunci când deschi-
de uşa cuptorului pe durata gătirii. Pentru
a reduce condensul, lăsaţi cuptorul să
funcţioneze timp de 10 minute înainte de
gătire.
• Ştergeţi umezeala după fiecare utilizare a
aparatului.
Coacerea prăjiturilor
• Cea mai bună temperatură pentru coace-
rea prăjiturilor este între 150 °C şi 200 °C.
•Preîncălziţi cuptorul timp de circa 10 mi-
nute înainte de coacere.
• Nu deschideţi uşa cuptorului înainte ca 3/4
din durata de coacere să fi trecut.
•Dacă utilizaţi două tăvi de coacere în ace-
laşi timp, lăsaţi un nivel liber pentru raft în-
tre ele.
Gătirea cărnii şi a peştelui
•Nu prăjiţi bucăţi de carne mai mici de 1 kg.
Gătirea unor bucăţi prea mici face carnea
prea uscată.
• Pentru a păstra carnea roşie bine făcută la
exterior şi suculentă la interior, setaţi tem-
peratura între 200°C-250°C.
• Pentru carnea albă, pui şi peşte, setaţi
temperatura între 150°C-175°C.
6 electrolux