Blenderul este proiectat pentru:
- Amestecarea lichidelor, de exemplu lactate, sosuri, sucuri de fructe, supe, cocktailuri, shake-uri.
- Amestecarea ingredientelor moi, de exemplu aluat de prăjituri sau maioneză.
- Pasarea ingredientelor pentru gătit, de exemplu prepararea mâncării pentru copii mici.
1 Răsuciţi capacul letat în sens antiorar (1) şi îndepărtaţi-l de pe blocul motor (2) (g. 19).
2 Aşezaţi vasul blenderului pe blocul motor (1) şi răsuciţi-l în sens orar pentru a-l xa (2).
Mânerul trebuie să e orientat spre stânga (g. 20).
Nu exercitaţi o presiune prea mare asupra mânerului vasului blenderului.
3 Puneţi ingredientele în vasul blenderului (g. 21).
Nu umpleţi niciodată vasul blenderului cu ingrediente mai erbinţi de 80ºC.
Pentru a evita stropirea, nu umpleţi niciodată vasul peste gradaţia maximă, în special atunci când
amestecaţi lichide erbinţi.
4 Închideţi capacul şi introduceţi opritorul în capac.
5 Selectaţi viteza 2 pentru a porni aparatul.
- Blenderul continuă să funcţioneze până când setaţi butonul de comandă la O.
Nu puneţi niciodată mâna sau un alt obiect în vas în timp ce blenderul este pornit.
- În timp ce aparatul funcţionează, puteţi pune ingrediente lichide sau solide în vasul blenderului
prin deschizătura capacului (g. 22).
- În funcţie de timpul de funcţionare a aparatului, ingredientele vor procesate mai n.
- Tăiaţi ingredientele solide în bucăţi mai mici înainte de a le pune în vasul blenderului. Dacă doriţi
să preparaţi o cantitate mare procesaţi, pe rând, cantităţi mici în loc să introduceţi o cantitate
mare o dată.
- Pentru a sparge cuburi de gheaţă, puneţi cuburile în vas, închideţi capacul şi răsuciţi butonul de
comandă la setarea Puls de câteva ori.
- Anumite ingrediente, de exemplu fructele, sunt mai uşor de pasat dacă adăugaţi o cantitate de
lichid, de exemplu suc de lămâie.
- Utilizaţi ingrediente preparate când pasaţi o supă.
- Dacă rezultatele nu sunt satisfăcătoare, răsuciţi butonul de comandă la setarea Puls de câteva ori,
pentru a lăsa aparatul să funcţioneze pentru un timp scurt. De asemenea, puteţi încerca să
obţineţi un rezultat mai bun prin amestecarea ingredientelor cu o spatulă (nu în timp ce
blenderul funcţionează) sau prin înlăturarea unei părţi din conţinut, pentru a procesa o cantitate
mai mică.
- Dacă preparaţi un ingredient lichid erbinte sau care face spumă (cum ar laptele), nu adăugaţi
mai mult de 1 litru în vasul blenderului pentru a evita stropirea.
- Dacă mâncarea se lipeşte de peretele vasului blenderului, opriţi aparatul şi scoateţi-l din priză.
Apoi, folosiţi o spatulă pentru a îndepărta mâncarea de pe perete.
Puteţi utiliza ltrul pentru a obţine sosuri foarte ne, sucuri de fructe proaspete sau lapte de soia.
Sâmburii şi pieliţele vor oprite în ltru.
1 Puneţi ltrul în vasul blenderului (g. 23).
Asiguraţi-vă că ltrul este poziţionat corect pe baza vasului.
2 Închideţi capacul pentru a xa ltrul.
3 Puneţi ingredientele în ltru (g. 24).
155