1. Apăsaţi de două ori .
2. Apăsaţi tastele Setare pentru a seta
orele.
3. Apăsaţi pentru a confirma.
4. Apăsaţi tastele Setare pentru a seta
minutele.
5. Apăsaţi pentru a confirma.
Pentru a anula setarea,
apăsaţi .
Afişajul este activat timp de 5 minute în
modul aşteptare. Apare ora curentă.
Pentru a dezactiva ora curentă, apăsaţi
sau pentru a activa afişajul şi
setaţi la OPRIT. Apăsaţi pentru a
confirma.
5. UTILIZAREA ZILNICĂ
AVERTISMENT!
Consultaţi capitolele privind
siguranţa.
5.1 Informaţii generale despre
utilizarea aparatului
• După dezactivarea aparatului,
aşteptaţi încă câteva minute înainte
de a scoate alimentele.
• Scoateţi folia de aluminiu de la
ambalare, recipientele metalice etc.
înainte de a prepara alimentele.
Gătire
• Dacă se poate, gătiţi alimentele
acoperite cu un material dedicat
utilizării la microunde. Gătiţi
alimentele fără capac dacă doriţi să le
faceţi crocante
• Nu supraîncălziţi preparatele prin
setarea unei puteri şi a unei durate
prea mari. Mâncarea se poate usca,
arde sau poate să ia foc în anumite
locuri.
• Nu utilizaţi aparatul pentru a găti ouă
sau melci în cochilie deoarece aceştia
pot exploda. La ouăle ochiuri, mai
întâi găuriţi gălbenuşul.
• Înainte de preparare, împungeţi în
câteva locuri mâncarea cu pieliţă sau
coajă, cum ar fi cartofii, roşiile, cârnaţii
şi alte alimente similare folosind o
furculiţă. astfel încât mâncarea să nu
explodeze.
• Pentru alimentele răcite sau
congelate, setaţi o durată de
preparare mai mare.
• Preparatele care conţin sos trebuie
amestecate din când în când.
• Legumele care au o structură fermă,
cum ar fi morcovii, mazărea sau
conopida, trebuie gătite în apă.
• Întoarceţi bucăţile mai mari de
alimente la jumătatea duratei de
gătire.
• Dacă este posibil, tăiaţi legumele în
bucăţi de dimensiuni cât mai egale.
• Folosiţi farfurii mari, întinse.
• Nu utilizaţi vase realizate din porţelan,
ceramică sau lut cu baze nefinisate
sau găuri mici, de exemplu pe
mânere. Umezeala care intră în găuri
poate provoca crăparea vasului atunci
când este încălzit.
• Tava de gătit din sticlă este necesară
pentru funcţionarea cuptorului cu
microunde. Puneţi alimente sau
lichide pe aceasta.
Decongelarea cărnii, puiului, peştelui
• Puneţi alimentele congelate,
despachetate pe o farfurie bombată
cu un recipient dedesubt care să
colecteze lichidul rezultat în urma
decongelării.
• Întoarceţi alimentele la jumătatea
duratei de decongelare. Dacă este
posibil, tăiaţi şi scoateţi bucăţile care
au început să se decongeleze.
Decongelarea untului, a feliilor de tort
şi prăjiturilor
• Nu decongelaţi complet alimentele în
aparat. Lăsaţi-le să se decongeleze
complet la temperatura camerei.
Aceasta asigură un rezultat mai
uniform. Îndepărtaţi toate ambalajele
metalice sau din aluminiu înainte de
decongelare.
Decongelarea fructelor, legumelor
• Dacă fructele şi legumele trebuie să
rămână crude, nu le decongelaţi
www.aeg.com60