05/2017
- 5 -
Copyright © 2017, Fast ČR, a.s.
RO
Fierbător cană electrică
Instrucțiuni de utilizare
■ Înainte de pornirea acestui consumator, vă rugăm să vă familiarizați cu instrucțiunile de deservire, și anume, și în cazul în care ați fost deja
familiarizat cu utilizarea consumatoarelor de tip similar. Utilizați consumatorul așa cum este descris în prezentele instrucțiuni de utilizare.
Păstrați instrucțiunile pentru eventualele necesități viitoare.
■ Cel puțin pe durata existenței dreptului legal dintr-oderulare defectuoasă, eventual agaranției pentru calitate, recomandăm să păstrați
cutia de carton originală de transport, materialul de ambalare, bonul de casă și confirmarea de răspundere avânzătorului sau certificatul
de garanție. În cazul transportului, recomandăm ambalarea consumatorului înapoi în cutia originală aproducătorului.
DESCRIEREA CĂNII FIERBĂTOR ELECTRIC
A1 Capac cu siguranță pentru închiderea sigură acapacului
A2 Pâlnie cu filtru amovibil în interior
A3 Baza cu conector central
A4 Buton pentru deschiderea capacului
A5 Indicator nivel de apă
A6 Mâner
A7 Comutator I/0 (indicator luminos pornit/oprit)
ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE
1. De pe fierbător și baza acestuia dați jos toate materialele de ambalare.
2. Umpleți cana cu apă curată până la reperul pentru cantitatea maximă. Fierbeți apa și goliți conținutul cănii. Repetați această procedură
de două până la trei ori.
Observație:
Pentru fierberea apei în cană procedați conform instrucțiunilor menționate în capitolul Utilizarea cănii fierbător electric de apă.
3. Acum cana este pregătită pentru utilizare.
UTILIZAREA CĂNII FIERBĂTOR ELECTRIC
1. Setați lungimea cerută acablului de rețea. Împingeți cablul de rețea în canelura din soclu. Amplasați soclul pe osuprafață stabilă, plană
și curată.
2. Umpleți cana cu cantitatea de apă cerută. Nivelul de apă trebuie să atingă cel puțin reperul de minim (0,7 l), dar nu are voie să depășească
reperul de maxim (1,7 l). Umplerea oputeți face prin pâlnie sau prin gura de umplere după deschiderea capacului. Capacul se poate
deschide prin apăsarea butonului amplasat pe mâner. După umplerea căni cu apă, închideți capacul și presați-l în jos, pentru a-l asigura
în poziție închisă.
Avertizare!
Nu umpleți niciodată cana, dacă este așezată pe soclu.
În cazul în care cana este supra-umplută, apa fierbinte poate fi împroșcată afară.
3. Așezați cana pe soclu. Introduceți în priză ștecărul cablului de rețea. Asigurați-vă ca, capacul fierbătorului este închis.
4. Porniți cana fierbător prin setarea comutatorului în poziția I(pornit). Comutatorul luminează.
Atenție:
Nu porniți cana în gol. Utilizarea incorectă acănii poate influența negativ durata de viață aacesteia. În cazul în care, din greșeală,
porniți cana fără apă, la atingerea unei anumite temperaturi, termostatul întrerupe circuitul electric iar lumina comutatorului se
stinge. Cana se poate porni din nou după câteva minute, după ce fundul inoxidabil se răcește.
5. Îndată ce apa afiert, cana se oprește automat iar lumina comutatorului se stinge. Înainte de alua cana jos de pe soclu, trebuie să vă
asigurați că aceasta s-aoprit automat. În cazul în care nu aavut loc oprirea automată, opriți cana manual prin setarea comutatorului în
poziția 0 (oprit).
Observație:
Funcționarea cănii poate fi oricând întreruptă prin setarea comutatorului în poziția 0 (oprit).
6. Turnați apa fiartă într-un vas, oală sau căniță pregătite dinainte. Aveți grijă ca, în cursul mutării, cana să fie în poziție verticală, și anume,
îndeosebi atunci când este umplută cu apă până la reperul maxim.
În cazul în care doriți să deschideți capacul pentru umplerea repetată cu apă, mai întâi goliți întregul conținut al cănii, pentru aevita
opărirea cu abur.
7. După încetarea utilizării, deconectați cablul de la priza de rețea. Goliți cana și lăsați-osă se răcească.
CURĂȚARE ȘI MENTENANȚA
■ Calcarul depus în spațiul interior al cănii fierbător trebuie îndepărtat periodic în funcție de frecvența utilizării fierbătorului. În cazul unei
utilizări obișnuite (de 3 până la 5 ori pe zi), recomandăm îndepărtarea calcarului:
– 1dată pe lună în zonele cu apă dură și foarte dură;
– 1 dată la două sau trei luni în zonele cu apă moale și având duritate medie.