SFATURI UTILE
AVERTIZARE
Consultaţi capitolul "Informaţii privind si‐
guranţa".
PARTEA INTERIOARĂ A UŞII
La anumite modele, pe partea interioară a uşii se
află:
• numărul poziţiilor pentru rafturi (anumite mo‐
dele)
• informaţii referitoare la funcţiile de încălzire,
poziţiile recomandate pentru grătar şi tempe‐
raturile pentru preparatele standard (anumite
modele).
Temperatura şi duratele de coacere din
tabele au rol consultativ. Acestea de‐
pind de reţete, de calitatea şi de cantita‐
tea ingredientelor utilizate.
GĂTIREA CU ABUR
Vesela pentru gătirea cu abur
• Utilizaţi numai veselă rezistentă la căldură şi
la coroziune.
• Vasele de gătit din oţel cromat sunt de ase‐
menea acceptabile (incluse cu anumite mode‐
le).
Poziţiile rafturilor
• Poziţiile corecte ale raftului sunt cele din tabe‐
lul de mai jos. Număraţi poziţiile raftului de jos
în sus.
Note generale
• Când gătiţi pentru mai mult de 30 de minute
sau când gătiţi cantităţi mari de mâncare,
adăugaţi apă dacă este cazul.
• Puneţi mâncarea în recipientele de gătit adec‐
vate şi puneţi recipientele pe rafturi. Păstraţi
distanţă între rafturi pentru a lăsa aburul să
ajungă la fiecare recipient.
• După fiecare utilizare scoateţi apa din sertarul
pentru apă, conectând furtunurile şi generato‐
rul de abur. Consultaţi capitolul "Îngrijirea şi
curăţarea".
Precizare cu privire la tabelele pentru gătirea la
abur
• Tabelele conţin date pentru felurile de mânca‐
re tipice.
• Temperatura şi durata au rol consultativ şi de‐
pind de compoziţia, dimensiunea, cantitatea
alimentelor şi a veselei.
• Utilizaţi o reţetă similară dacă nu găsiţi setările
pentru reţeta dvs.
• Începeţi gătitul cu cuptorul rece dacă datele
din tabele nu conţin alte indicaţii.
• Când gătiţi orez, datorită abilităţii sale de a ab‐
sorbi apă, folosiţi un raport apă la orez de
1,5:1 - 2:1.
TABELUL APEI CU ABUR
Apa din sertarul pentru apă în ml
Durata
1)
în minute
400 15 - 25
600 25 - 40
800 40 - 50
1)
Duratele au rol exclusiv consultativ
GATIRE CU ABUR /ECO ABUR
AVERTIZARE
Nu deschideţi uşa aparatului când func‐
ţia este activă. Risc de arsuri.
Funcţia este adecvată pentru toate tipurile de ali‐
mente - proaspete şi congelate. Legume, carne,
peşte, paste făinoase, orez, porumb, griş şi ouă
pot fi preparate, încălzite, decongelate, opărite
sau bătute.
Gătirea de meniuri: Puteţi pregăti un set complet
în acelaşi timp. Pentru a evita mâncărurile
nefăcute sau arse, alegeţi unele care să necesite
durate de coacere similare. Folosiţi cea mai ma‐
re cantitate de apă specificată pentru o compo‐
nentă individuală. Puneţi mâncărurile pe rafturile
2
www.aeg.com