60
RO
• Atenție! Așezați corespunzător cablul de alimentare, dacă este cazul, pentru a împiedica
tragerea neintenționată sau contactul cu suprafața de încălzire.
• Nu spălați aparatul cu apă sau sub jet de apă. Spălarea cu apă poate produce scurgeri și
crește riscul de electrocutare. Componentele nu pot fi curățate în mașina de spălat vase.
• Nu curățați și nu depozitați aparatul decât după ce s-a răcit complet.
• Nu mutați aparatul în timp ce acesta funcționează. Scoateți aparatul din priză atunci
când îl deplasați și țineți-l de partea din fund.
• Nu folosiți aparatul fără ingrediente în el pentru a evita supraîncălzirea.
• AVERTISMENT! Trebuie multă atenție la manipularea discurilor tăietoare. Dacă este ne
-
cesar, purtați mănuși de protecție (nu sunt furnizate).
Destinaia produsului
• Acesta este un aparat de uz profesional și poate fi
utilizat numai de către personalul calificat.
• Aparatul este destinat exclusiv tăierii și răzuirii
legumelor proaspete (de exemplu morcovi, car-
tofi, varză etc.) cu ajutorul unor discuri tăietoare
adecvate, în scopuri comerciale. Orice altă utili-
zare poate provoca avarierea aparatului sau acci-
dentarea persoanelor.
• Utilizarea aparatului în orice alt scop reprezintă o
utilizare incorectă. Utilizatorul este singurul răs-
punzător de orice utilizare incorectă a aparatului.
Instalaia de împământare
Acest aparat este încadrat în clasa de protecție I
și trebuie împământat. Împământarea reduce ris-
cul electrocutării prin asigurarea unui fir de ieșire
pentru curentul electric. Acest aparat este dotat cu
un cablu cu fir de împământare cu fișă. Fișa trebu-
ie conectată la o priză instalată corespunzător și
împământată.
1. OBSERVAII GENERALE
1.1. DESCRIERE
Tocătorul multifuncțional de legume poate felia,
toca, rade, așchia și tăia în cuburi diverse produse
alimentare (pentru prepararea legumelor și fructe-
lor crude și gătite).
Datorită gamei sale de cuțite de tocare, dispozitivul
este ideal pentru restaurante, bucătării cu grad ri-
dicat de utilizare, instituții și mici companii.
1.2. MĂSURI GENERALE DE PRECAUIE
• Tocătorul de legume trebuie operat numai de către
personal calificat, familiarizat cu instrucțiunile de
utilizare și siguranță incluse în acest manual.
• În cazul rotației personalului, instruirea profesiona-
lă este necesară.
• Deși dispozitivul este dotat cu diverse sisteme de
siguranță, evitați contactul cu discurile de tocare și
cu elementele în mișcare.
• Înainte de a efectua orice operațiune de curățare și
întreținere, verificați dacă dispozitivul este deconec-
tat de la sursa de alimentare cu energie.
• Verificați periodic cablurile și elementele electrice.
• Nu utilizați dispozitivul pentru a tăia produse ali-
mentare congelate. Îndepărtați toate părțile dure
ale produselor alimentare înainte de tocare, pentru
a evita deteriorarea lamelor de tăiere.
• Nu înlocuiți singuri piesele dispozitivului. Contactați
centrul de service autorizat.