29
RO
Montajul pe perete (opțional)
Înainte de instalare: verificați placa să nu fie dete-
riorată. Verificați consola de fixare pe perete pentru
a vă asigura că nu este ciobită sau îndoită. Notă:
șuruburile și instrumentele de montaj nu sunt in-
cluse
• Important: consola nu se fixează pe tapete sau pe
un perete lambrisat fără a o ancora mai întâi de
un element de rezistență din perete!
• Având în vedere că mânerul trebuie tras în jos cu
multă forță, consola de montaj trebuie bine prin-
să de perete prin prinderea în cele trei găuri ver-
ticale a șuruburilor de ancorare de 1/4”, în partea
centrală a elementului de rezistență vertical din
perete iar în celelalte trei găuri verticale se intro-
duc șuruburile cu inel de 1/4”. (vândute separat)
• Localizarea elementelor de rezistență din perete:
ancorarea plăcii de montaj pe un element de re-
zistență din perete vă asigură că aparatul de tăiat
cartofi pai nu se va desprinde în timpul utilizării.
Elementele de rezistență sunt distanțate cu 16
până la 24 de țoli între axe și merg de la pardo-
seală până la plafon, și fac parte din structura
de rezistență din lemn. Se recomandă utilizarea
unui aparat electric de găsire a elementelor de
rezistență (se vinde separat) care poate localiza
elementele din lemn (sau oțel) repede și precis în
zona unde doriți să montați aparatul. Notă: aten-
ție că în spatele peretelui din zona unde lucrați
se pot afla conducte, cabluri electrice sau țevi
de apă. Organele de asamblare trebuie fixate cu
multă atenție.
• Pentru a atașa consola în siguranță pe alte su-
prafețe de pereți, cum ar fi cele din beton sau că-
rămidă, consultați magazinul local de aparatură
care să vă recomande organele de asamblare și
ancorele potrivite pentru beton și cărămidă.
• După ce ați instalat consola de fixare trageți apa-
ratul de tăiat pe consolă începând de sus. Aveți
grijă ca imediat sub aparatul de tăiat să ampla-
sați un lighean sau un recipient mare în care să
se strângă cartofii tăiați sau alte produse.
Modul de utilizare
Acum aparatul dumneavoastră de tăiat cartofi pai
este montat complet și gata de utilizare.
1 Spălați și uscați cartofii. Coaja o puteți îndepărta
sau o puteți lăsa. Mai puteți prelucra orice zarza-
vaturi tari pe care să le tăiați în fâșii subțiri. Uni-
tatea este concepută pentru legume de până la
11 cm diametru și 15 cm lungime.
2 Se recomandă ca la marginea cartofilor mai mari
să se taie o mică suprafață plană.
3 Cartoful pregătit se așează pe ansamblul format
din lamă și suport (cu partea tăiată în jos).
4 Uneori, atunci când leguma este foarte mare sau
este ușor înclinată față de lamă, ea ar putea să
nu fie tăiată în întregime. Pentru o tăiere mai
ușoară se recomandă ca legumele foarte mari să
fie tăiate în bucăți mai mici.
5 Aveți grijă să luați mâinile și degetele din zona
plăcii de tăiere.
6 Aveți grijă ca dedesubt să se afle un lighean sau
o tavă care să strângă fâșiile tăiate.
7 Pentru a tăia cartoful trageți mânerul în jos cu
ambele mâini, cu o mișcare constantă.
8 După ce tăierea s-a finalizat curățați aparatul
conform instrucțiunilor de curățare din acest
manual.