3M Microbial Luminescence System Ultra High Temperature (UHT) Dairy Screen Kit DPQCOG3000, 3000 per case Instrucțiuni de utilizare

Tip
Instrucțiuni de utilizare
Product Instructions
DPQCOG3000/3060
3
EN
Microbial Luminescence System Ultra High Temperature Dairy Screen Kit
FR
Microbial Luminescence System kit pour les laitages ultra haute température
DE
Mikrobielles Lumineszenz System Ultrahochtemperatur Molkereiprodukte Screening Kit
IT
Kit di controllo per prodotti caseari trattati a temperatura elevatissima per sistemi di
luminescenza microbica
ES
Sistema de Luminiscencia para Detección Microbiana Kit de Análisis para Productos
Lácteos Ultra Alta Temperatura
NL
Kit voor het screenen van UHT-zuivelproducten op basis van een microbieel
luminescentiesysteem
SV
Mikrobiellt belysningssystem ultrahög temperatur mejeritestsats
DA
Mikrobielt Luminescenssystem Ultrahøj Temperatur Mælkeprodukter Screeningsæt
NO
Mikrobielt luminescenssystem screeningkit for ultrapasteuriserte meieriprodukter
FI
Mikrobiluminesenssijärjestelmän äärimmäisen korkeissa lämpötiloissa käytettävä
maitotuotteiden tarkastussarja
PT
Kit de Análise de Laticínios em Temperatura Ultraelevada para Sistema de
Luminescência Microbiana
EL
Κιτ Ελέγχου Γαλακτοκομικών Εξαιρετικά Υψηλής Θερμοκρασίας Συστήματος
Μικροβιακής Φωτοανίχνευσης
PL
Zestaw do badań przesiewowych nabiału UHT do systemu luminescencji
mikrobiologicznej (MLS)
HU
Ultramagas hőmérsékleten hőkezelt tejtermékek vizsgálatára szolgáló mikrobiológiai
lumineszcencia rendszer kit
CS
Vyšetřovací sada s mikrobiálním luminiscenčním systémem pro mléčné výrobky
ošetřené ultra vysokou teplotou
RO
Set pentru analiza produselor lactate cu temperatură ultra-ridicată cu sistem
deluminiscenă microbiană
RU
Комплект для скрининга молочных продуктов, прошедших
ультравысокотемпературную обработку, в составе микробиологической
люминисцентной системы
TR
Mkrobyal Lümnesans Sstem Ultra Yüksek Sıcaklık Süt Ürünler Tarama Kt
JA
微生物発光検出シ UHT 乳製品用
ZH
微生物发光系统超高温乳制品筛选试剂盒
(Română)
RO
1
3
Data publicaiei: 2018-09
Instruciuni despre produs
Set pentru analiza produselor lactate cu temperatură ultra-
ridicată cu sistem de luminiscenă microbiană
Descrierea produsului și domeniul de utilizare
Setul 3M™ pentru analiza produselor lactate cu temperatură ultra-ridicată (UHT) cu sistem de luminiscenă microbiană
(MLS) este destinat utilizării cu Instrumentul 3M™ pentru sistemul de luminiscenă microbiană (MLS) II. Acest set
oferă un sistem de detectare rapidă care utilizează tehnologia de bioluminescenă a adenozin trifosfatului (ATP) pentru
adetecta prezena ATP-ului microbian în produsele lactate și în produsele substitut de lapte care au fost procesate
pentru sterilizarea comercială, inclusiv produsele cu temperatură ultra-ridicată (UHT) și cu durată extinsă de valabilitate
(ESL). După ce produsul este supus unui pas de îmbogăire în recipientul său original nedeschis, Setul 3M pentru analiza
produselor lactate UHT MLS are capacitatea de a exclude ATP din surse non-microbiene și de a măsura apoi numai
ATP-ul eliberat de microorganisme. În mai puin de 30 de minute, ATP-ul microbian este măsurat într-un format de
lumină produsă a unităilor de lumină relativă (RLU) proporional cu cantitatea de ATP microbian prezent în mostra
îmbogăită. Setul 3M pentru analiza produselor lactate UHT MLS reduce semnicativ timpul de eliberare a produsului în
comparaie cu metodele tradiionale de testare a microbiologiei.
3M Food Safety este certicată conform cu standardul ISO (Organizaia Internaională de Standardizare) 9001 pentru
design și fabricaie.
Sigurană
Utilizatorul trebuie să citească, să îneleagă și să respecte toate informaiile privind sigurana coninute în instruciunile
pentru Setul 3M pentru analiza produselor lactate UHT MLS. Păstrai instruciunile de sigurană pentru consultări
ulterioare.
NOTĂ: Indică o situaie cu potenial periculos care, dacă nu este evitată, poate provoca pagube materiale.
NO
Pentru a reduce riscul de rezultate inexacte:
Reactivii deshidratai ATPase și LL1 și soluiile tampon corespunzătoare trebuie depozitate la 2-8°C.
Evitai expunerea reactivilor setului la lumina directă a soarelui.
Nu utilizai ATPase reconstituit mai mult de 2 zile și LL1 reconstituit mai mult de 5 zile, depozitate la 2-8°C.
Nu expunei reactivii reconstituii la temperaturi ambientale (20-25°C) timp de peste 12 ore în timpul duratei de
valabilitate de 2 zile pentru ATPase reconstituit sau în timpul duratei de valabilitate de 5 zile pentru LL1 reconstituit.
Nu agitai reactivii reconstituii. Urmai instruciunile de utilizare descrise pentru prepararea reactivului.
Pentru a reduce riscul asociat cu expunerea la substane chimice și la pericole biologice:
Manipulai mostrele îmbogăite în conformitate cu practicile standard de sigurană în laborator, inclusiv purtarea
îmbrăcămintei de protecie corespunzătoare și protecia pentru ochi.
Pentru a reduce riscurile asociate cu contaminarea încrucișată în timpul pregătirii analizei:
Se recomandă utilizarea mănușilor.
ATP este o substană comună. Este prezentă pe piele, pe păr și pe numeroase suprafee. Pentru a evita contaminarea
cu ATP, nu atingei vârfurile de pipetă sau dopurile olelor de reactivi cu mâinile goale sau orice parte a
instrumentului 3M MLS II care intră în contact direct cu reactivii.
Consultai Fișa cu date de securitate, pentru informaii suplimentare.
Pentru informaii despre documentaia referitoare la performanele produsului, vizitai site-ul nostru web la
www.3M.com/foodsafety sau contactai reprezentantul sau distribuitorul local 3M.
Responsabilitatea utilizatorului
Utilizatorii au responsabilitatea de a se familiariza cu instruciunile despre produs și cu informaiile despre produs.
Vizitai site-ul nostru web la adresa www.3M.com/foodsafety sau contactai reprezentantul sau distribuitorul
dumneavoastră local 3M pentru mai multe informaii.
3
(Română)
RO
2
În momentul selectării unei metode de testare, este important să reinei faptul că factorii externi, cum ar  metodele de
prelevare a mostrelor, protocoalele de testare, prepararea și manipularea mostrelor, precum și tehnicile de laborator, pot
inuena rezultatele testelor. Mostra de produs alimentar poate inuena chiar ea rezultatele.
Este responsabilitatea utilizatorului să selecteze orice metodă de testare sau produs în vederea evaluării unui număr
sucient de mostre, cu matricele corespunzătoare și condiiile microbiene adecvate, astfel încât metoda de testare
aleasă să corespundă criteriilor sale.
Este, de asemenea, responsabilitatea utilizatorului să se asigure că toate metodele de testare și rezultatele acestora
satisfac cerinele clienilor și ale furnizorilor săi.
Ca în cazul oricărei metode de testare, rezultatele obinute în urma utilizării oricărui produs 3M Food Safety nu
constituie o garanie a calităii matricelor sau proceselor supuse testării.
Limitarea garaniei/Despăgubire limitată
CU EXCEPIA CELOR MENIONATE ÎN MOD EXPRES ÎN SECIUNEA PRIVIND GARANIA LIMITATĂ, SECIUNE
AFLATĂ PE AMBALAJELE PRODUSELOR INDIVIDUALE, 3M NU RECUNOAȘTE NICIO GARANIE EXPRESĂ ȘI
IMPLICITĂ, INCLUSIV, FĂRĂ A SE LIMITA LA ACESTEA, ORICE GARANII DE VANDABILITATE SAU DE ADECVARE
PENTRU UN ANUMIT SCOP. Dacă orice produs 3M Food Safety este defect, 3M sau distribuitorul său autorizat, la
alegerea sa, va înlocui produsul sau va rambursa preul de achiziie al produsului. Acestea sunt singurele măsuri ce
se vor lua. Trebuie să înștiinai imediat 3M în termen de șaizeci de zile de la descoperirea oricăror defecte suspecte
ale produsului și să returnai produsul la 3M. Apelai Serviciul de asistenă clieni (1-800-328-1671 în S.U.A.) sau
reprezentantul dvs. ocial 3M Food Safety pentru a obine o autorizaie de înapoiere a bunurilor.
Limitarea răspunderii 3M
3M NU VA FI RESPONSABILĂ PENTRU NICIUN FEL DE PIERDERI SAU DAUNE, INDIFERENT DA ACESTEA SUNT
DAUNE DIRECTE, INDIRECTE, SPECIALE, ACCIDENTALE SAU REZULTATE PE CALE DE CONSECINĂ, INCLUSIV,
DAR FĂRĂ A SE LIMITA LA ACESTEA, PIERDERI DE PROFIT. În niciun caz răspunderea 3M nu va depăși, sub nicio
ipoteză legală, preul de achiziie al produsului bănuit a  defect.
Păstrarea și eliminarea la deșeuri
Consultai Tabelul 1, pentru condiii specice de păstrare. NU CONGELAI.
Componentele Setului 3M pentru analiza produselor lactate UHT MLS nu trebuie utilizate după data expirării. Data
expirării și numărul lotului sunt inscripionate pe eticheta exterioară a cutiei.
Eliminai în conformitate cu standardele și cu reglementările locale/regionale/naionale/industriale curente.
Tabelul 1. Coninutul setului pentru 3060 (DPQCOG3000 conine cinci seturi 3060).*
Element Descriere Cantitate Păstrare Comentarii
ATPase**
(capac albastru)
Enzima ATPase liolizată
puricată care degradează
celulele somatice și ATP-ul liber,
pentru a permite detectarea
numai a ATP-ului microbian
4 ole cu
enzimă
liolizată
2-8°C
NU CONGELAI
Reconstituii cu tampon
ATPase (citii instruciunile
de mai jos)
Tampon ATPase
(capac
portocaliu)
Tampon pentru a reconstitui
enzima ATPase
4 ole 2-8°C
NU CONGELAI
Utilizat pentru a reconstitui
enzima liolizată ATPase
(citii instruciunile de
maijos)
Extractant
(capac negru)
Lizează rapid microorganismele,
pentru a elibera ATP-ul microbian
1 sticlă 20-25°C
NU CONGELAI
Gata de utilizare
NOTĂ: Refrigerai până la
prima utilizare. Odată aat
în uz, păstrai la 20-25°C.
Depozitai în întuneric.
(Română)
RO
3
LL1**
(capac verde)
Complex Luciferin/Luciferază
puricat, care interacionează
cu ATP-ul microbian, pentru
a produce lumină captată de
Instrumentul 3M MLS II
2 ole cu
enzimă
liolizată
2-8°C
NU CONGELAI
Reconstituii cu tampon LL1
(citii instruciunile de mai
jos)
Tampon LL1
(capac
portocaliu)
Tampon pentru reconstituirea
enzimei LL1
2 ole 2-8°C
NU CONGELAI
Utilizat pentru a reconstitui
enzima liolizată LL1 (citii
instruciunile de mai jos)
* NOTĂ: 3060 și DPQCOG3000 pot  utilizate pentru a efectua până la 600 și respectiv 3000 de teste. Reconstituii
o olă de LL1 și de ATPase cu tamponul respectiv, pentru a rula până la 300 și respectiv până la 150 de teste.
** Marcajele de la 50 la 300 din partea stângă a etichetei reprezintă o estimare a numărului de mostre rămase în olă.
Tabelul următor descrie produse accesorii legate de 3M MLS II care nu sunt incluse în Setul 3M pentru analiza
produselor lactate UHT MLS.
Tabelul 2. Produse 3M pentru sistemul de luminiscenă microbiană II.
Număr de catalog Descriere
ATP10 Control pozitiv 3M™ Clean-Trace™ al suprafeelor (ATP10)
3004 Control reactivi 3M™ ATP pentru sistemul de luminiscenă microbiană (MLS)
3005 Set 3M™ pentru curăare injector pentru sistemul de luminiscenă microbiană (MLS)
3006 Soluie 3M™ de întreinere pentru sistemul de luminiscenă microbiană (MLS)
3007 Placă 3M™ cu microgodeuri pentru sistemul de luminiscenă microbiană (MLS)
3008 Bandă 3M™ cu microgodeuri pentru sistemul de luminiscenă microbiană (MLS)
3009 Suport 3M™ pentru bandă cu microgodeuri pentru sistemul de luminiscenă microbiană (MLS)
BMLSCK Set 3M™ pentru curăare săptămânală pentru sistemul de luminiscenă microbiană (MLS)
Instruciuni de utilizare
Respectai cu atenie toate instruciunile. Nerespectarea acestora poate duce la rezultate imprecise.
Fluxul general de lucru al tuturor procedurilor de rulare a Setului 3M pentru analiza produselor lactate UHT MLS este
descris în Figura 1 de la sfârșitul acestui document.
Îmbogăirea mostrei
Înainte de screeningul produselor lactate UHT sau ESL cu Setul 3M pentru analiza produselor lactate UHT MLS,
mostrele trebuie să e îmbogăite, pentru a permite creșterea populaiilor reduse de microorganisme.
1. Așezai băutura în incubator. Pentru a obine o temperatură uniformă în recipientul pentru băuturi, asigurai-vă că
recipientele nu se ating unul de celălalt sau de pereii incubatorului. Este responsabilitatea utilizatorului să valideze
protocolul de îmbogăire, pentru a se asigura că rezultatele satisfac criteriile utilizatorului.
2. După îmbogăire, scoatei recipientul pentru băuturi din incubator.
3. Continuai cu screeningul mostrelor cu Setul 3M pentru analiza produselor lactate UHT MLS.
Prepararea reactivilor
Reactivul ATPase**
1. Deschidei ola de ATPase (capac albastru), care conine enzima ATPase liolizată. Scoatei cu grijă dopul de
cauciuc; coninutul se aă în vid.
2. Deschidei ola de tampon ATPase (capac portocaliu) și turnai sau pipetai întregul coninut de tampon în ola de
ATPase.
3. Așezai din nou dopul de cauciuc și inversai de 5 - 10 ori, pentru a dizolva ATPase liolizat, apoi răsucii ușor.
NUAGITAI.
**NOTĂ: ATPase reconstituit are o durată de valabilitate de 2 zile atunci când este păstrat la 2-8°C, inclusiv până
la 12 ore la 20-25°C. Depozitai din nou ATPase reconstituit la 2-8°C atunci când nu se aă în uz. Nu congelai
ATPasereconstituit.
(Română)
RO
4
Reactivul LL1**
1. Deschidei ola LL1 (capac verde), care conine complexul Luciferin/Luciferază liolizat. Scoatei cu grijă dopul de
cauciuc; coninutul se aă în vid.
2. Deschidei ola de tampon LL1 (capac portocaliu) și turnai sau pipetai întregul coninut de tampon în ola LL1.
3. Așezai din nou dopul de cauciuc și inversai de 5 ori, pentru a dizolva LL1 liolizat, apoi răsucii ușor. NU AGITAI.
**NOTĂ: LL1 reconstituit are o durată de valabilitate de 5 zile atunci când este păstrat la 2-8°C, inclusiv până la 12 ore la
20-25°C. Depozitai din nou reactivii ATPase și LL1 reconstituii la 2-8°C atunci când nu se aă în uz. Nu congelai LL1
reconstituit.
Extractant (capac negru)
Soluia de Extractant este pregătită pentru utilizare imediată. Odată aată în uz, aceasta poate  păstrată la 20-25°C.
Nu se recomandă să o depozitai din nou în frigider. Atunci când nu este utilizată, depozitai-o într-un loc întunecat.
Pregătirea instrumentului 3M MLS II
a. Curăarea sistemului pentru utilizarea iniială
1. Pornii mai întâi instrumentul 3M MLS II și apoi computerul.
2. Lansai Software-ul 3M™ pentru sistemul de luminiscenă microbiană (MLS) II.
3. Așezai trei ole care conin Soluie 3M de curăare MLS pe injectoarele Instrumentul 3M MLS II.
4. În Software-ul 3M MLS II, deschidei la „Actual” și rulai o Wash Assay”.
5. Înlocuii cele trei ole care conin Soluia 3M de curăare MLS cu trei ole care conin apă fără ATP și rulai o a doua
Wash Assay”.
Consultai Manualul de utilizare 3M MLS II, pentru informaii detaliate referitoare la curăarea injectoarelor
Instrumentului 3M MLS II.
b. Amorsarea reactivilor în liniile injectorului Instrumentului 3MMLSII
Important: Asigurai-vă că toi reactivii (ATPase reconstituit, Extractant și LL1 reconstituit) au atins temperatura
ambientală (20-25°C), înainte de a începe Analiza Controlul Reactivului și Analiza UHT.
1. Înlocuii olele care conin apă fără ATP cu ATPase reconstituit (pe injectorul A), Extractant (pe injectorul B) și
LL1 reconstituit (pe injectorul C). Păstrai dopurile și capacele din cauciuc pentru resigilarea olelor în vederea
depozitării ulterioare.
2. În Software-ul 3M MLS II, deschidei la „Actual” și rulai o „Prime Assay”.
Pentru informaii mai detaliate referitoare la amorsarea Instrumentului 3M MLS II, consultai Manualul de utilizare
3MMLS II.
NOTĂ: Amorsarea injectoarelor înainte de a rula o Analiză Controlul Reactivului și o Analiză a produselor lactate este
necesară pentru a asigura preumplerea injectoarelor și a tuburilor de reactiv ale instrumentului cu reactivii din Setul 3M
pentru analiza produselor lactate UHT MLS. Nerespectarea acestei cerine poate conduce la obinerea de rezultate fals
negative sau fals pozitive.
c. Rularea unei Analize Controlul Reactivului
Se recomandă întotdeauna efectuarea unei Analize Controlul Reactivului înainte de testarea produsului, pentru a se
asigura că Instrumentul 3M MLS II și Reactivii funcionează corespunzător. Pentru informaii detaliate despre Analiza
Controlul Reactivului și despre reconstituirea reactivului ATP, vă rugăm să consultai Instruciunile de utilizare pentru
Controlul reactivilor 3M ATP MLS sau pentru Controlul pozitiv 3M Clean-Trace al suprafeelor (ATP10).
1. Așezai o Bandă 3M cu microgodeuri MLS (este necesar un număr minim de 6 godeuri) într-un Suport 3M pentru
bandă cu microgodeuri. Se poate utiliza o Placă 3M cu microgodeuri MLS în locul Benzilor 3M cu microgodeuri
MLS.
2. Pipetai 50 l de Reactiv ATP reconstituit (ATP10 sau 3004, consultai Tabelul 2) în partea de jos a ultimelor
4godeuri (C1, D1, E1 și F1). Godeurile A1 și B1 trebuie să e goale.
3. În Software-ul 3M MLS II, deschidei la „Actual” și rulai o „Reagent Control Assay”.
Pentru mai multe informaii detaliate despre Analiza Controlul Reactivului și despre interpretarea rezultatelor, vă rugăm
să consultai Instruciunile de utilizare pentru Controlul reactivilor 3M ATP MLS sau pentru Controlul pozitiv 3M
Clean-Trace al suprafeelor (ATP10).
(Română)
RO
5
Executarea unei analize UHT
1. Omogenizai prin agitare băutura îmbogăită în recipientul original nedeschis.
2. Aseptic, îndepărtai 50 l de băutură îmbogăită cu o micropipetă și depozitai mostra în partea de jos a unui godeu
dintr-o Placă 3M cu microgodeuri MLS (poate  utilizată o Bandă 3M cu microgodeuri MLS pentru un număr mai
mic de analize).
NOTĂ. Este necesară pipetarea atentă a mostrelor, pentru a asigura rezultate precise. Depunerea mostrei pe peretele
godeului poate conduce la rezultate incorecte. Utilizatorii trebuie să pipeteze probe direct în partea de jos a godeului.
3. Repetai acest pas, utilizând un vârf nou de pipetă pentru ecare mostră. Se recomandă distribuirea mostrei în
ordinea coloanelor A1 până la H1, A2 până la H2 etc.
4. În Software-ul 3M MLS II, deschidei la „Actual” și selectai UHT Assay.V1.
5. Dacă dorii, completai informaiile despre Lotul Setului 3M pentru analiza produselor lactate UHT MLS și facei clic
pe „OK”.
6. Selectai godeurile care conin mostre care urmează să e analizate în grila cu 96 de godeuri așată în la „Actual”
(godeurile neselectate nu vor  analizate).
7. Facei clic pe „Start”.
8. Completai informaiile despre „Load Plate (șierul de nume al analizei).
9. Așezai cu grijă Placa 3M cu microgodeuri MLS care conine mostrele pe suportul plăcii Instrumentului 3MMLSII,
asigurându-vă că godeul „A1” este poziionat în colul din stânga al suportului plăcii, aat cel mai aproape de
utilizator.
10. Facei clic pe „OK”, iar analiza va începe.
11. După nalizarea analizelor, îndepărtai Placa 3M cu microgodeuri MLS de pe Instrumentul 3M MLS II și eliminai
placa conform standardelor actuale din domeniu.
Interpretarea rezultatelor
NOTĂ. Este responsabilitatea utilizatorului să valideze limitele de Promovare/Eșuare, astfel încât această metodă
de testare să corespundă criteriilor sale. Pentru a stabili nivelul RLU de prag/de bază, este recomandat să se obină
măsurători repetate (replicări multiple) ale citirilor RLU din mai multe loturi de produs necontaminat. Utilizai aceste date
pentru a determina deviaia standard a nivelului RLU de bază pentru produsul analizat. O limită minimă de
Promovare/Eșuare poate  denită ca nivel RLU mediu de bază, plus de trei ori deviaia standard a nivelului RLU de bază
pentru ecare matrice/produs specice. Pentru instruciuni specice privind modicarea limitelor de Promovare/Eșuare
în software, contactai reprezentantul Serviciului Tehnic 3M.
1. Rezultatele vor apărea după aproximativ 27 de minute (pentru o placă completă de 96 de godeuri) în la „Report”.
Rezultatele vor  așate cu ajutorul codului de culoare, pe măsură ce analiza progresează (Verde/Promovare
și Roșu/Eșuare). Așezarea mouse-ului peste godeu va indica valoarea RLU în timp real, pe măsură ce analiza
progresează.
2. Un rezultat Promovare sau Eșuare este determinat de stabilirea unei limite Promovare/Eșuaree pe baza unei valori
RLU de prag. Ca implicit în software, un rezultat de <150 RLU va  marcat ca Promovare; cu toate acestea, limitele
Promovare/Eșuare pot varia în funcie de cerinele clienilor sau ale produselor.
Curăarea Instrumentului 3M MLS II după utilizare
După testarea mostrelor, liniile de distribuire a reactivilor și injectoarele trebuie clătite prin circularea apei fără ATP prin
sistem.
1. Înlocuii ola de ATPase, ola de Extractant și ola de LL1 cu ole de apă fără ATP. Așezai din nou dopul/capacele
din cauciuc în olele respective și depozitai reactivii ATPase și LL1 la 2-8°C sau eliminai-i în mod corespunzător.
Depozitai Extractantul la 20-25°C după prima utilizare (Tabelul 1).
2. Selectai la „Actual” și facei clic pe Wash Assay” mai întâi cu apă fără ATP și apoi repetai cu Soluia 3M de
curăare MLS. Lăsai Soluia 3M de curăare MLS pe instrument, până la următoarea utilizare.
Consultai Manualul de utilizare 3M MLS, pentru informaii detaliate referitoare la curăarea injectoarelor Instrumentului
3M MLS II.
NOTĂ. Containerul de deșeuri pentru Instrumentul 3M MLS II trebuie golit zilnic.
(Română)
RO
6
1. Prepararea reactivilor
A. Rehidratai reactivii ATPase și LL1 (Extractantul este
gata de utilizare).
B. Lăsai toi reactivii să ajungă la 20-25°C înainte
deutilizare.
2. Congurarea instrumentului
A. Executai o „Wash Assay”; mai întâi cu soluie de
curăare, apoi cu apă fără ATP.
B. Introducei reactivi ATPase, Extractant și LL1 în
instrument.
C. Rulai o „Prime Assay”.
3. Vericarea performanei instrumentului și
areactivilor
A. Rulai o „Reagent Control Assay” cu Controlul
reactivilor 3M ATP MLS (3004) sau cu Control
pozitiv 3M Clean-Trace al suprafeelor (ATP10).
4. Efectuarea unei analize de screening pentru băuturi
cu ajutorul Setului 3M pentru analiza produselor
lactate UHT MLS
A. Transferai 50 l de proba îmbogăită în Placa 3M cu
microgodeuri MLS.
B. Rulai „UHT Assay”.
Mostră îmbogăită
(Băutura a fost incubată în recipientul
original pentru timpul și temperatura
corespunzătoare pentru produs)
5. Curăarea instrumentului după utilizare
A. Rulai o „Wash Assay”; mai întâi cu apă fără ATP, apoi
cu soluie de curăare.
Figura 1. Fluxul de lucru pentru a efectua screeningul produselor lactate UHT și ESL sau al produselor substitut de lapte.
Dacă avei întrebări referitoare la anumite aplicaii sau proceduri, vizitai site-ul nostru web la www.3M.com/foodsafety
sau contactai reprezentantul sau distribuitorul local 3M.
Explicarea simbolurilor
www.3M.com/foodsafety/symbols
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147

3M Microbial Luminescence System Ultra High Temperature (UHT) Dairy Screen Kit DPQCOG3000, 3000 per case Instrucțiuni de utilizare

Tip
Instrucțiuni de utilizare

în alte limbi