Philips HR7754/99 Manual de utilizare

Categorie
Producători de suc
Tip
Manual de utilizare

Acest manual este potrivit și pentru

Essence HR7754
Recipes & Directions for use
Przepisy i instrukcja obsługi
Reţete şi Instrucţiuni de utilizare
Рецепты и Инструкции по эксплуатации
Recepty & Návod k použití
Receptek & Használati utasítások
Recepti in navodila za uporabo
Рецепти та інструкції з використання
приладу
ROMÂNĂ48
Componente şi accesorii
A) Bloc motor
B) Panou de comandă cu control inteligent
C) Dispozitiv de siguranţă încorporat
D) Dop filetat (trebuie poziţionat pentru a putea
folosi funcţiile bolului)
E) Bol pentru prepararea alimentelor
F) Ax central
G) Vas blender
H) Capac pentru vas blender
I) Ştift capac (cuplează şi decuplează butonul de
siguranţă)
J) Capac bol pentru prepararea alimentelor
K) Opritor
L) Tub de alimentare
M) Dispozitiv de împingere
N) Sită storcător citrice
O) Con storcător citrice
P) Tambur storcător fructe
Q) Sită storcător fructe
R) Capac storcător fructe
S) Dispozitiv de împingere al storcătorului de
fructe
T) Cuţit metalic + înveliş protector
U) Accesoriu de frământare
V) Tel
W)Disc radere medie
X) Disc radere fină
Y) Disc radere mare
Z) Disc granulare
a) Portdiscuri
b) Disc de feliere reglabil (disc de feliere,
portcuţit şi buton de reglare)
Introducere
Acest aparat este echipat cu o siguranţă termică
automată.Acest sistem va opri automat
alimentarea cu curent a aparatului în cazul
supraîncălzirii.
Dacă aparatul se opreşte brusc:
1 Scoateţi ştecherul din priză.
2 Lăsaţi aparatul să se răcească 60 de
minute.
3 Introduceţi ştecherul în priză.
4 Porniţi din nou aparatul.
Vă rugăm să contactaţi furnizorul Philips sau un
centru Philips autorizat dacă siguranţa termică
automată se declanşează prea des.
ATENŢIE: Pentru a evita situaţiile nedorite
datorate resetării greşite a siguranţei termice, nu
conectaţi aparatul la un întrerupător comandat de
un ceas electronic.
Important
Citiţi instrucţiunile de folosire cu atenţie şi
consultaţi ilustraţiile înainte de utilizarea
aparatului.
Păstraţi instrucţiunile pentru consultări
ulterioare.
ROMÂNĂROMÂNĂ 49
Verificaţi dacă tensiunea indicată pe aparat
corespunde tensiunii locale înainte de a
conecta aparatul.
Nu folosiţi nici un accesoriu sau component
de la alţi producători sau dacă acestea nu au
fost recomandate de firma Philips. Garanţia nu
va mai fi valabilă în cazul utilizării unor astfel
de accesorii.
Nu folosiţi aparatul dacă ştecherul, cablul de
alimentare sau alte componente sunt
deteriorate.
În cazul în care cablul de alimentare este
deteriorat, trebuie înlocuit doar de Philips, la
un centru service autorizat Philips sau de
persoane calificate pentru a evita orice
accident.
Curăţaţi foarte bine componentele care vin în
contact cu alimentele înainte de a utiliza
aparatul pentru prima oară.
Nu depăşiţi cantităţile şi durata de preparare
indicate în tabel.
Nu depăşiţi cantitatea maximă indicată pe bol,
adică nu umpleţi bolul peste gradaţia cea mai
înaltă.
Scoateţi aparatul din priză imediat după utilizare.
Nu împingeţi ingredientele cu degetele sau cu
alt obiect (cum ar fi o spatulă) în timp ce
aparatul funcţionează. Pentru acest scop aveţi
dispozitivul special de împingere.
Deconectaţi întotdeauna aparatul înainte de a
introduce degetele sau vreun alt obiect (de
ex. o spatulă) în vasul blenderului.
Nu lăsaţi aparatul la îndemâna copiilor.
Nu lăsaţi aparatul să funcţioneze
nesupravegheat.
Aşezaţi capacul pe bol în poziţia corectă.
Dispozitivul de siguranţă încorporat va fi
deblocat şi veţi putea porni aparatul.Atât
blocul motor cât şi dopul filetat au fost
marcate cu repere.Aparatul va funcţiona doar
dacă reperul de pe blocul motor va coincide
cu cel de pe dopul filetat.
Opriţi aparatul înainte de a demonta vreun
accesoriu.
Opriţi aparatul apăsând întotdeauna butonul
STOP.
Aşteptaţi până ce părţile mobile se opresc
înainte de a scoate capacul.
Dopul filetat nu poate fi scos decât în cazul în
care capacul nu este poziţionat pe bol sau
dacă a fost scos cu tot cu bol.
Nu introduceţi niciodată blocul motor în apă
sau în alt lichid, şi nici nu-l clătiţi sub jet de
apă. Utilizaţi doar o cârpă umedă pentru a-l
curăţa.
Îndepărtaţi învelişul protector de pe cuţit
înainte de utilizare.
Lăsaţi ingredientele fierbinţi să se răcească
înainte de a le procesa (temperatura max.
80cC/175cF).
Dacă preparaţi un ingredient lichid fierbinte
sau care face spumă, nu adăugaţi mai mult de
1 litru în vasul blenderului pentru a evita
stropirea.
Scoateţi aparatul din priză imediat după
utilizare.
ROMÂNĂ50
Pentru durata aplicaţiilor, consultaţi tabelul de
mai jos din acest manual de utilizare.
Nivel de zgomot: Lc= 89 dB [A]
Nu uitaţi că nu puteţi folosi funcţiile bolului dac
blenderul este montat.
Utilizarea aparatului
Smart Process Control (Control
Inteligent al Procesului)
Acest aparat est dotat cu un sistem Inteligent de
Control al Procesului de preparare (Smart
Process Control) ce asigură o preparare optimă şi
un rezultat final excelent. Fiecare buton
corespunde unei viteze programate în prealabil
reprezentând procesul optim pentru fiecare
accesoriu în parte.
Viteza poate fi mărită sau micşorată de 3 ori
apăsând butonul + sau -.
Dacă apăsaţi funcţia impuls, aparatul va funcţiona
la viteza maximă. În momentul decuplării
butonului, aparatul se va opri sau va reveni la
viteza selecţionată anterior.
Operaţia poate fi oprită în orice moment apăsând
butonul Stop.
Dacă apăsaţi acelaşi buton în următoarele 40 de
secunde, procesul de preparare va fi reluat de
unde a rămas.
Bol pentru prepararea alimentelor
C
1 Montaţi bolul pe robot răsucind de mâner
în direcţia săgeţii până auziţi clic.
C
2 Puneţi capacul deasupra bolului. Răsuciţi
capacul în direcţia săgeţii până ce auziţi clic
(acest lucru necesită puţin efort).
Dispozitiv de siguranţă încorporat
B
Blocul motor, bolul şi capacul sunt inscripţionate cu
nişte repere.Aparatul va funcţiona doar dacă
reperul de pe blocul motor este aşezat exact în
sensul opus semnului de pe dopul filetat.
C
1 Asiguraţi-vă că semnul de pe capac şi cel
de pe bol sunt în sens invers unul faţă de
celălalt. Proeminenţa din capac va coincide
cu forma mânerului.
Tub de alimentare şi dipozitiv de împingere
C
1 Folosiţi dispozitivul de alimentare pentru a
adăuga lichide şi/sau alte ingrediente
solide. Folosiţi dispozitivul de împingere
pentru a împinge ingredientele solide pe
tubul de alimentare.
1
2
CLICK
CLICK
1
CLICK
2
51ROMÂNĂ
C
2 Puteţi, de asemenea, folosi tubul de
alimentare pentru a evita ca ingredientele
să dea pe-afară.
Cuţit metalic
Cuţitul metalic poate fi folosit pentru tocare,
mixare, amestecare şi pasare.
C
1 Îndepărtaţi învelişul protector de pe cuţit.
Lamele cuţitului sunt foarte ascuţite. Nu le atingeţi !
C
2 Puneţi axul central în bol şi cuţitul pe ax.
3 Puneţi ingredientele în bol.Tăiaţi bucăţile
mari de alimente în cubuleţe de 3 cm.
Puneţi capacul deasupra bolului.
4 Puneţi dispozitivul de împingere în tubul de
alimentare.
C
5 Apăsaţi butonul corespunzător procesului
de tocare de pe panoul de comandă.
- Procesul va începe cu 4 impulsuri pentru a
asigura tocarea uniformă a ingredientelor (de
ex. în cazul cepei sau a nucilor).
- Apoi viteza procesului de preparare va creşte
până la viteza maximă şi aparatul va continua să
funcţioneze până ce veţi apăsa butonul STOP.
Apăsaţi butonul - pentru a diminua viteza.
Preparare poate fi oprită în orice moment în
timpul activării funcţiei impuls apăsând
butonul STOP.
Sugestii
Dacă tocaţi ceapă, opriţi aparatul după patru
impulsuri pentru a preveni tocarea prea
măruntă.
Nu lăsaţi aparatul să funcţioneze prea mult
timp când radeţi brânză/caşcaval. Brânza sau
caşcavalul se încălzesc şi încep să se topească,
făcând cocoloaşe.
Nu folosiţi cuţitul pentru tocarea
ingredientelor foarte dure cum ar fi boabe de
cafea, şofran, miez de nucă şi cuburi de gheaţă,
întrucât aţi putea toci cuţitul.
Dacă ingredientele se lipesc de cuţit sau de
interiorul vasului:
1 Opriţi aparatul.
2 Scoateţi capacul de pe bol.
3 Dezlipiţi ingredientele de pe cuţit sau de
pe pereţii bolului cu ajutorul spatulei.
ROMÂNĂ52
Discuri
Nu procesaţi niciodată ingrediente dure, cum ar fi
cuburile de gheaţă, cu discurile.
C
1 Puneţi discul selectat pe portdisc înainte
de a-l poziţiona pe axul central.
Marginile discurilor sunt foarte ascuţite! Evitaţi s
le atingeţi.
C
2 Aşezaţi portdiscul peste axul central din
bol.
3 Puneţi capacul peste bol.
4 Puneţi ingredientele în tubul de alimentare.
Tăiaţi alimentele mari în bucăţi mai mici
care să intre în tubul de alimentare.
C
5 Pentru cele mai bune rezultate, umpleţi
complet tubul de alimentare.
Când trebuie să procesaţi cantităţi mari de
alimente, procesaţi pe rând cantităţi mici şi goliţi
regulat bolul.
C
6 Selecţionaţi "procesul de radere şi feliere"
de pe panoul de comandă.
Viteza de preparare creşte imediat la viteza
corespunzătoare pentru a asigura rezultate
optime.
1
2
CLICK
Viteza poate fi mărită sau micşorată de 3 ori
apăsând butonul + sau -.
C
7 Împingeţi uşor ingredientele cu dispozitivul
de împingere pe tubul de umplere.
Dacă radeţi legume sau fructe moi, puteţi
micşora viteza cu trei trepte apăsând butonul
- pentru a evita transformarea legumelor sau a
fructelor rase în piure.
C
8 Pentru a scoate discul de pe portdisc, luaţi
portdiscul în mână şi împingeţi cu buricele
degetelor discul, până ce acesta iese de pe
portdisc.
Disc de feliere reglabil
Discul de feliere reglabil vă permite să tăiaţi
alimentele la grosimea dorită.
Aveţi grijă: lamele cuţitului sunt foarte ascuţite.
53ROMÂNĂ
C
1 Introduceţi cuţitul în partea superioară a
portcuţitului.
C
2 Conectaţi butonul de pe partea inferioară
a discului şi răsuciţi-l până ce reperele
coincid pentru a bloca discul.
C
3 Răsuciţi butonul de reglare pentru a-l
ajusta în funcţie de grosimea dorită.
C
4 Aşezaţi discul de feliere reglabil pe axul
central.
5 Închideţi capacul şi puneţi ingredientele în
tubul de alimentare.
C
6 Selecţionaţi "procesul de radere şi feliere"
de pe panoul de control.
7 Dacă este necesar, apăsaţi uşor
ingredientele cu dispozitivul de împingere.
2
1
Accesoriu de frământare
Accesoriul de frământare poate fi folosit pentru
frământarea aluatului cu drojdie pentru pâine sau
pentru pizza.
C
1 Fixaţi accesoriul de frământare pe axul
central.
C
2 Poziţionaţi bolul pe blocul motor şi răsuciţi
mânerul în direcţia săgeţii, apoi fixaţi
accesoriul de frământare pe arborele
motor.
3 Puneţi ingredientele în bol.
4 Acoperiţi bolul cu capacul.
C
5 Apăsaţi butonul corespunzător procesului
de frământare de pe panoul de Control
Inteligent al Operaţiunilor.
Aparatul va accelera treptat viteza de frământare
în decurs de 10 secunde până la viteza maximă.
Aparatul va continua să funcţioneze la această
viteză până veţi apăsa butonul de oprire.Viteza
poate fi diminuată cu 3 trepte apăsând butonul -.
Butonul +/- nu poate fi activat dacă motorul
funcţionează la limită.
ROMÂNĂ54
Te l
Puteţi folosi telul pentru a bate ouă, albuşuri,
pentru a prepara budincă instant, frişcă.
1 Poziţionaţi bolul pe blocul motor şi
răsuciţi-l în stânga până auziţi clic.
C
2 Aşezaţi axul în bol.
C
3 Fixaţi telul pe axul central.
4 Puneţi ingredientele în bol, puneţi capacul
pe bol şi răsuciţi-l la dreapta până auziţi
clic.
C
5 Apăsaţi butonul corespunzător procesului
de batere de pe panoul de comandă.
Acest aparat va accelera viteza de lucru în
următoarele 15 secunde. Această viteză va fi
menţinută până ce butonul de oprire va fi apăsat.
Viteza poate fi accelerată sau micşorată cu
3 trepte apăsând butonul +, respectiv -.
Blender
Blenderul se foloseşte la:
- Amestecarea unor lichide, cum ar fi produsele
lactate, sucurile de fructe, supele, cocteilurile,
shake-urile.
- Mixarea ingredientelor moi, cum ar fi aluatul de
clătite sau maioneza.
- Pasarea ingredientelor gătite, de ex. pentru
prepararea mâncării pentru bebeluşi.
Aparatul poate fi utilizat cu sau fără blenderul
montat pe blocul motor. Dacă folosiţi aparatul
fără blender, aparatul nu va funcţiona dacă nu
aţi înşurubat bine dopul filetat pe blocul
motor.
C
1 Pentru a ataşa vasul blenderului, scoateţi
dopul filetat de deasupra panoului de
comandă.
C
2 Montaţi vasul blenderului deasupra
blocului motor răsucindu-l în direcţia
săgeţii până se fixează ferm. Mânerul
trebuie îndreptat înspre stânga!
Nu apăsaţi prea tare pe mânerul blenderului.
3 Puneţi ingredientele în vasul blenderului.
4 Închideţi capacul.
1
2
1
2
ROMÂNĂ 55
C
5 Montaţi întotdeauna dispozitivul de
siguranţă pe capacul blenderului înainte de
a începe prepararea.
C
6 Apăsaţi butonul corespunzător procesului
de mixare de pe panoul de comandă.
Blenderul va începe să funcţioneze.Viteza
va creşte până la viteza maximă.Aparatul
va continua să funcţioneze la această viteză
până veţi apăsa butonul STOP. În timpul
procesului de amestecare, viteza de
preparare poate fi micşorată de trei ori
apăsând butonul -.
Sugestii
C
Turnaţi lichidele în vasul blenderului prin
orificiul din capac.
Cu cât aparatul va funcţiona mai mult, cu atât
compoziţia rezultată va fi mai fină.
Tăiaţi ingredientele solide în bucăţi mai mici
înainte de a le introduce în blender. Dacă
doriţi să preparaţi o cantitate mare de
alimente mixaţi, pe rând, cantităţi mici.
Ingredientele solide cum ar fi seminţele de
soia pentru prepararea laptelui de soia trebuie
lăsate în apă să se înmoaie înainte de a le
mixa.
C
Pentru zdrobirea cuburilor de gheaţă, puneţi
cuburile în vas, închideţi capacul şi folosiţi
funcţia impuls.
Dacă se lipesc ingredientele de vasul blenderului:
1 Opriţi aparatul şi scoateţi-l din priză.
2 Deschideţi capacul.
Nu deschideţi niciodată capacul dacă aparatul înc
mai funcţionează.
3 Folosiţi o spatulă pentru a îndepărta
ingredientele de pe pereţii vasului.
Ţineţi spatula la o distanţă sigură de marginile
ascuţite (aprox. 2 cm).
Dacă nu sunteţi mulţumit(ă) de rezultat, lăsaţi
aparatul să funcţioneze scurt de câteva ori
apăsând butonul impuls. Puteţi încerca
obţinerea unor rezultate satisfăcătoare
amestecând ingredientele cu o spatulă (nu în
timpul funcţionării blenderului), sau turnând o
parte din cantitatea în curs de preparare într-
un alt vas, pentru o procesare a unei cantităţi
mai mici.
În unele cazuri, ingredientele se pot mixa mai
uşor dacă adăugaţi puţin lichid, cum ar fi suc
de lămâie atunci când mixaţi fructe.
56 ROMÂNĂ
Presă de citrice
Presa de citrice poate fi folosită pentru orice fel
de citrice.
C
1 Puneţi bolul pe blocul motor şi introduceţi
sita în bol.
C
2 Răsuciţi sita în direcţia săgeţii până ce
ştiftul dispozitivului de siguranţă se fixează
pe blocul motor.
C
3 Poziţionaţi conul pe sită apăsându-l uşor.
C
4 Apăsaţi "butonul pentru presa de citrice"
de pe panoul de comandă.
Viteza de lucru poate fi accelerată de 3 ori
apăsând butonul +.
Aparatul porneşte şi se opreşte prin apăsarea
butonului STOP.
C
5 Presaţi o jumătate de fruct pe conul
rotativ.
CLICK
1
1
2
Sugestii
Opriţi presarea din când în când pentru a
îndepărta pulpa fructului din sită.
Când vreţi să faceţi acest lucru, opriţi aparatul şi
scoateţi bolul cu tot cu sită şi con.
C
După utilizare, scoateţi bolul şi celelalte
accesorii ale presei de citrice pentru a evita
prelingerea sucului pe aparat.
Storcător
Storcătorul poate fi folosit pentru obţinerea unor
sucuri proaspete de fructe şi legume. Pulpa,
sâmburii şi cojile vor fi filtrate.
1 Aşezaţi bolul pe blocul motor.
C
2 Puneţi axul central în bol.
1
2
57ROMÂNĂ
C
3 Montaţi tamburul storcătorului pe axul
central.
C
4 Introduceţi sita de colectare a pulpei în
tambur şi potriviţi cele trei picioruşe în
orificiile din tambur.
C
5 Puneţi capacul storcătorului deasupra
bolului.
C
6 Apăsaţi butonul pentru stoarcerea sucului.
Nu folosiţi niciodată storcătorul dacă sita rotativ
sau tamburul sunt deteriorate.
Aparatul va porni treptat până va ajunge la viteza
maximă.Viteza poate fi micşorată apăsând
butonul-.Aparatul se va opri când butonul STOP
va fi apăsat.
1
2
C
7 Introduceţi fructele sau legumele în
storcător prin tubul de alimentare.
C
8 Apăsaţi ingredientele cu dispozitivul de
împingere, dacă este necesar. Lăsaţi
dispozitivul de împingere în tubul de
alimentare cât mai mult posibil pentru a
evita stropirea.
9 Lăsaţi aparatul să funcţioneze încă 20 de
secunde pentru a stoarce tot sucul din
fructe sau din legume.
C
10 Pentru a evita stropirea aparatului cu suc,
demontaţi bolul cu toate accesoriile
storcătorului, după utilizare.
Sugestii
Înainte de utilizarea storcătorului:
- tăiaţi morcovii, ridichiile albe, etc.
- curăţaţi citricele, ananasul, pepenii, etc.
- scoateţi sâmburii cireşelor, prunelor, caiselor,
piersicilor, etc.
Porniţi întotdeauna aparatul înainte de a pune
fructele în storcător.
Opriţi aparatul din când în când pentru a goli
sita şi tamburul de pulpă.
Nu preparaţi cantităţi mari de alimente o dată.
Opriţi aparatul dacă începe să vibreze prea
tare şi curăţaţi sita pentru colectarea pulpei şi
filtrul înainte de a-l reporni.
1
2
ROMÂNĂ58
Curăţare
Scoateţi întotdeauna aparatul din priză înainte de
a începe curăţarea blocului motor.
1 Curăţaţi blocul motor cu o cârpă umedă.
Nu introduceţi blocul motor în apă şi nici
nu-l clătiţi.
2 Curăţaţi întotdeauna componentele care
au venit în contact cu alimentele cu a
caldă şi detergent de vase, imediat după
folosire.
Bolul, capacul bolului, dispozitivul de
împingere şi accesoriile (cu excepţia vasului
blenderului) pot fi curăţate şi în maşina de
spălat vase.
Aceste componente au fost testate pentru
rezistenţă la spălatul în maşina de spălat vase
conform normelor DIN EN 12875.
Vasul blenderului nu poate fi spălat în maşina de
spălat vase!
Pentru a scoate capacul, deschideţi-l şi trageţi-
l în sus.
Nu scoateţi capacul de tot decât atunci când
doriţi să-l spălaţi.
Curăţaţi cuţitul metalic, unitatea cuţitului din
blender şi discurile cu foarte mare grijă. Lamele
sunt foarte ascuţite!
Aveţi grijă ca marginile ascuţite ale cuţitelor şi
discurilor să nu vină în contact cu obiecte dure.
Există riscul tocirii acestora.
Anumite ingrediente pot cauza decolorarea
suprafaţei accesoriilor. Acest lucru nu afectează
accesoriile. Decolorarea dispare de obicei după
un anumit timp.
C
Înfăşuraţi (surplusul) de cablu în jurul
înfăşurătorului din spatele aparatului.
Operaţia de curăţare rapidă a blenderului
C
1 Turnaţi apă călduţă (nu mai mult de
0,5 litri) şi puţin detergent lichid în vasul
blenderului.
2 Închideţi capacul.
C
3 Lăsaţi aparatul să funcţioneze câteva
secunde apăsând butonul impuls. (Aparatul
se opreşte dacă nu mai ţineţi butonul
apăsat.)
4 Scoateţi vasul blenderului şi clătiţi-l cu apă
curată.
59ROMÂNĂ
Curăţarea temeinică a telului:
Scoateţi pinionul din tel. Curăţaţi pinioanele şi
telul cu apă călduţă şi detergent sau în maşina de
spălat vase.
Curăţarea temeinică a discului reglabil de
feliere:
C
1 Răsuciţi comutatorul reglabil la dreapta
pentru a scoate cuţitul din disc.
Discul, cuţitul şi comutatorul reglabil pot fi
curăţate cu apă caldă şi detergent sau în maşina
de spălat vase.
Depozitare
MicroDepozitare
C
Puneţi accesoriile (cuţite, portdisc) pe axul
central şi depozitaţi-le în bol, introducând
portdiscul ultimul.
1
2
Garanţie şi service
Dacă aveţi nevoie de informaţii sau aveţi alte
nelămuriri, vizitaţi-ne pe site-ul web Philips la
www.philips.com sau contactaţi Departamentul
Clienţi Philips din ţara dumneavoastră (veţi găsi
numărul de telefon în garanţia internaţională).
Dacă nu există un astfel de centru în ţara
dumneavoastră, apelaţi la furnizorul Philips sau
contactaţi Departamentul Service Philips pentru
Aparate Electrocasnice şi de Îngrijire Personală BV.
Funcţii, aplicaţii şi durate
Durata aplicaţiei
10 - 60 sec.
10 - 60 sec.
10 - 60 sec.
60 - 180 sec.
30 - 180 sec.
10 - 60 sec.
în funcţie de cantitate
în funcţie de cantitate
Aplicaţie
Tocare, pasare, mixare
Mărunţire, radere
Feliere
Frământare, mixare
Batere, mixare, emulsionare
Amestecare, pasare
Presarea citricelor
Stoarcerea fructelor şi a legumelor
Accesoriu
P
hjk
¬
{
˚
D
ƒ
©
Funcţie
¥
^
^
¨
60 ROMÂNĂ
Ghid de depanare
Soluţie
Răsuciţi bolul/sau capacul în sensul acelor de ceasornic
până auziţi clic. Asiguraţi-vă că reperele de pe bol şi cele
de pe capac coincid.
Sistemul termic de oprire automată a întrerupt
furnizarea curentului în cazul supraîncălzirii. 1) Scoateţi
ştecherul din priză. 2) Apăsaţi butonul STOP. 3) Lăsaţi
aparatul să se răcească 60 de minute. 4) Introduceţi
ştecherul în priză. 5) Porniţi din nou aparatul.
Apăsaţi butonul corespunzător procesului de preparare
dorit.
Aparatul este dotat cu o funcţie de memorie. Dacă
reporniţi aparatul în decurs de 40 de secunde de la
restartare, procesul de preparare va continua operaţia
de unde a rămas. Dacă doriţi să o luaţi de la început:
1) Apăsaţi scurt un alt buton (de ex. butonul impuls).
2) Apoi apăsaţi STOP.
3) Apăsaţi butonul corespunzător procesului dorit
pentru a începe prepararea de la început.
Dacă atât vasul blenderului cât şi bolul pentru
prepararea alimentelor au fost montate corect, doar
blenderul va funcţiona. Dacă doriţi să folosiţi bolul
pentru prepararea alimentelor, demontaţi blenderul şi
închideţi orificiul cu ajutorul dopului filetat.
Motorul este la limită, cum ar fi în cazul frământării sau
dacă viteza a atins un nivel sub care nu poate coborî.
Problemă
Aparatul nu porneşte.
Aparat s-a oprit brusc.
Aţi apăsat butonul
corespunzător altui
proces de preparare.
Procesul de preparare
nu porneşte de la
început după ce
aparatul a fost
restartat.
Atât vasul blenderului
cât şi bolul pentru
prepararea alimentelor
sunt montate, dar nu
funcţionează decât
blenderul.
Butonul +/- nu
funcţionează în
anumite aplicaţii.
Cantităţi şi perioade de preparare
Aplicaţii
Salate, legume
crude
Salate, legume
crude
Clătite, gaufre
Preparate
pané, gratinate
Deserturi,
topinguri
Garnituri,
supe, sosuri,
mâncăruri
gratinate
Sosuri, pizza,
mâncăruri
gratinate
Procedură
Tăiaţi legumele în bucăţi astfel
încât să intre pe tubul de
alimentare. Umpleţi tubul şi
radeţi în timp ce apăsaţi uşor
dispozitivul de împingere.
Tăiaţi legumele în bucăţi astfel
încât să intre pe tubul de
alimentare. Umpleţi tubul şi
radeţi în timp ce apăsaţi uşor
dispozitivul de împingere.
Mai întâi turnaţi laptele în
blender şi apoi adăugaţi
ingredientele solide. Mixaţi
ingredientele aprox. 1 minut.
Repetaţi această procedură de
2 ori, dacă este necesar. Opriţi
apoi aparatul câteva minute
pentru a permite acestuia să se
răcească.
Folosiţi pâine uscată, crocantă.
Folosiţi unt slab pentru o
cremă uşoară
Folosiţi o bucată de Parmezan
decojit şi tăiaţi-o în bucăţele de
aprox. 3 x 3 cm.
Tăiaţi brânza în bucăţele ce pot
intra în tubul de alimentare.
Apăsaţi cu grijă dispozitivul de
împingere.
Buton
/acces
oriu
^ / k
^ / ¬
/ D
¥ / P
¨ / {
¥ / P
^ /
h
Cantit
ate
max.
500g
500g
750
ml
lapte
100g
300g
200g
200g
Ingrediente şi
rezultate
Mere, morcovi,
ţelină - radere
Mere, morcovi,
ţelină - feliere
Aluat (clătite) -
batere
Pesmet -
mărunţire
Cremă cu unt
- batere
Caşcaval
(Parmezan) -
radere
Brânză
(Gouda) -
radere
61ROMÂNĂ
Aplicaţii
Ornamentări,
siropuri,
produse de
patiserie,
budinci, spume
Piureuri, supe
Mâncare de
bebeluşi şi
copii
Salate,
garnituri
Pâine
Pizza
Procedură
Folosiţi ciocolată menajeră tare.
Rupeţi-o în bucăţi de 2 cm.
Folosiţi mazăre şi fasole gătită.
Dacă este necesar, adăugaţi
puţin lichid pentru a da o
anumită consistenţă pastei.
Pentru un piure mai consistent,
nu adăugaţi mult lichid. Pentru
un piure moale, adăugaţi lichid
până ce acesta capătă
consistenţa dorită.
Puneţi castravetele în tubul de
alimentare şi apăsaţi-l uşor.
Amestecaţi apă caldă cu
drojdie şi zahăr. Adăugaţi făină,
ulei şi sare şi frământaţi coca
timp de aprox. 90 secunde.
Lăsaţi coca să crească timp de
30 de minute.
Urmaţi aceeaşi procedură ca
pentru coca de pâine.
Frământaţi aluatul timp de
1 minut. Puneţi mai întâi făina şi
apoi celelalte ingrediente.
Buton
/acces
oriu
¥ / P
¥ / P
¥ / P
^ / ¬
¨ / {
¨ / {
Cantit
ate
max.
200g
250g
500g
2
castra
veţi
500g
făină
750g
făină
Ingrediente şi
rezultate
Ciocolată -
radere
Mazăre sau
fasole fierte -
pasare
Carne şi
legume gătite -
pasare
Castraveţi -
feliere
Cocă (pentru
pâine) -
frământare
Aluat (de
pizza) -
frământare
Aplicaţii
Plăcinte de
mere, biscuiţi
dulci, tarte cu
fructe
Pâine specială
Budinci,
sufleuri,
meringues
Sosuri, gemuri,
budinci,
mâncare
pentru
bebeluşi
Procedură
Folosiţi margarină rece, tăiată
cubuleţe de 2 cm. Puneţi făina
în bol şi adăugaţi margarina.
Mixaţi la viteza cea mai înaltă
până ce aluatul devine
fărâmicios, apoi adăugaţi apă
rece în timp ce mixaţi. Opriţi
fământarea imediat ce aluatul
începe să capete forma unei
mingi. Lăsaţi aluatul să se
răcească înainte de a continua
prepararea.
Amestecaţi mai întâi drojdia,
apa călduţă şi puţin zahăr într-
un vas separat. Puneţi toate
ingredientele în bolul robotului
şi frământaţi coca până ce se
omogenizează şi nu mai
rămâne lipită pe pereţii vasului
(durează aprox. 1 minut). Lăsaţi
coca să crească timp de 30 de
minute.
Folosiţi albuşuri păstrate la
temperatura camerei. Notă:
folosiţi cel puţin 2 albuşuri.
Sugestie: adăugaţi puţin suc de
lămâie pentru ca fructele să nu
se oxideze.Adăugaţi puţin
lichid pentru a obţine un piure
fin.
Buton
/acces
oriu
¨ / {
¨ / {
ø /
ß
/ D
Cantit
ate
max.
300g
făină
500g
făină
4
albuşu
ri
500g
Ingrediente şi
rezultate
Aluat (fraged)
- frământare
Cocă (drojdie)
- frământare
Albuşuri -
batere
Fructe (de ex.
mere, banane,
castane) -
amestecare
ROMÂNĂ 62
Aplicaţii
Sosuri, gemuri,
budinci,
mâncare
pentru
bebeluşi
Garnituri,
sosuri
Sosuri, supe,
garnituri, unt
cu verdeaţă
Sucuri de
fructe
Salate, sosuri
pentru
garnituri şi
friptură
Biftec tartar,
hamburger,
chifteluţe
Procedură
Sugestie: adăugaţi puţin suc de
lămâie pentru ca fructele să nu
se oxideze.
Curăţaţi usturoiul.Apăsaţi de
câteva ori butonul impuls
pentru a evita pisarea prea fină
a usturoiului. Folosiţi cel puţin
150 g.
Spălaţi şi uscaţi verdeaţa înainte
de a o toca.
Stoarceţi fructele în storcător.
Toate ingredientele trebuie să
fie la temperatura camerei.
Notă: folosiţi cel puţin un ou
mare, două ouă mici sau două
gălbenuşuri de ou. Puneţi oul şi
puţin oţet în vas şi adăugaţi ulei
câte puţin.
Mai întâi îndepărtaţi zgârciurile
sau oasele.Tăiaţi carnea în
cubuleţe de 3 cm. Folosiţi
funcţia impuls pentru o carne
tocată mai mare.
Buton
/acces
oriu
¥ / P
¥ / P
¥ / P
/ ©
ø /
ß
¥ / P
Cantit
ate
max.
500g
300g
Min.
50g
500g
(cantit
ate
totală)
3 ouă
500g
Ingrediente şi
rezultate
Fructe (de ex.
mere, banane)
- tocare
Usturoi -
pisare
Verdeaţă
(pătrunjel) -
tocare
Sucuri (de ex.
preparate din
mere,
morcovi) -
amestecare
Maioneză -
emulsionare
Carne (slabă) -
tocare
Aplicaţii
Biftec tartar,
hamburger,
chifteluţe
Milkshake-uri
Diverse
prăjituri.
Salate, budinci,
pastă de
migdale,
cornuri cu
nucă
Salate,
mâncare gătită,
soté-uri,
garnituri
Salate,
mâncare gătită,
soté-uri,
garnituri
Procedură
Mai întâi îndepărtaţi zgârciurile
sau oasele.Tăiaţi carnea în
cubuleţe de 3 cm. Folosiţi
funcţia impuls pentru o carne
tocată mai mare.
Omogenizaţi fructele (cum ar fi
banane, căpşuni) cu zahăr, lapte
şi puţină îngheţată şi mixaţi-le
bine.
Ingredientele trebuie să fie la
temperatura camerei. Mixaţi
untul moale cu zahărul până ce
compoziţia devine onctuoasă.
Apoi adăugaţi laptele, ouăle şi
făina.
Folosiţi butonul impuls pentru
o tocare mai mare. Opriţi
repede procesul de tocare
dacă nu doriţi o tocare
măruntă.
Curăţaţi cepele şi tăiaţi-le în
patru. Opriţi procesul de
tocare după 2 impulsuri pentru
a verifica rezultatul.
Curăţaţi cepele şi tăiaţi-le în
bucăţi care să încapă pe tubul
de alimentare. Notă: folosiţi cel
puţin 100g.
Buton
/acces
oriu
¥ / P
/ D
π /
¥ / P
¥ / P
^ / ¬
Cantit
ate
max.
400g
500
ml
lapte
4 ouă
250g
500g
300g
Ingrediente şi
rezultate
Carne de
porc, de vită,
de pui şi peşte
(carne
împănată) -
tocare
Milkshake -
amestecare
Aluaturi
(prăjituri) -
mixare
Nuci - tocare
Cepe - tocare
Cepe -feliere
63ROMÂNĂ
Aplicaţii
Carne tocată
Supe, sosuri
Garnituri,
frişcă,
preparate pe
bază de
îngheţată
Procedură
Îndepărtaţi mai întâi zgârciurile
şi oasele.Tăiaţi carnea în bucăţi
de 3 cm. Folosiţi funcţia impuls
pentru o tocare mai mare.
Folosiţi legume gătite.
Folosiţi frişcă proaspăt scoasă
din frigider. Notă: folosiţi cel
puţin 125ml de smântână.
Frişca bătută este gata după
aprox. 20 de secunde.
Buton
/acces
oriu
¥ / P
/ D
ø /
ß
Cantit
ate
max.
200g
500ml
500ml
Ingrediente şi
rezultate
Carne de
pasăre - tocare
Supe - pasare
Frişcă bătută -
batere
Reţete
Pastă de dovlecei pentru tartine
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 3 ouă fierte
- 1 ceapă mică
- 1 lingură ulei vegetal
- pătrunjel
- 2-3 linguri smântână
- suc de lămâie, sos Tabasco, sare, piper, curry,
ardei paprika
B
Spălaţi şi ştergeţi dovleceii, apoi radeţi-i cu ajutorul
discului de radere fină în bolul de preparare a
alimentelor. Puneţi dovleceii raşi într-o farfurie,
presăraţi sare şi lăsaţi aproximativ 15 minute ca
sarea să absoarbă zeama din dovleceii raşi.Tăiaţi
ceapa în 4 şi tocaţi-o mărunt împreună cu
usturoiul. Curăţaţi pătrunjelul şi tocaţi-l.
B
Puneţi apoi dovlecelul ras pe un şervet curat şi
stoarceţi zeama din el. Puneţi puţin ulei într-o
cratiţă şi căliţi ceapa tocată şi usturoiul, adăugaţi
apoi dovleceii. Lăsaţi să se evapore zeama din
ingrediente. Lăsaţi apoi ingredientele să se
răcească puţin. Decojiţi ouăle şi tocaţi-le în bolul
pentru prepararea alimentelor timp de câteva
secunde.Adăugaţi celelalte ingrediente în bol,
condimentaţi şi mixaţi totul cu cuţitul.A se servi
pe pâine albă prăjită.
Prăjitură cu fructe
Ingrediente:
- 180 g curmale
- 270 g prune
- 60 g migdale
64 ROMÂNĂ
- 60 g alune
- 60 g struguri
- 60 g sultanine (un fel de stafide fără sâmbure)
- 240 g făină de secară
- 120 g făină de grâu
- 120 g zahăr nerafinat
- 360 g zer
- un vârf de cuţit sare
- 1 pliculeţ praf de copt
B
Introduceţi cuţitul în bol. Puneţi ingredientele în bol,
apăsaţi butonul pentru procesul de tocare şi
mixaţi ingredientele 30 de secunde. În cazul în
care coca se lipeşte de capacul bolului, dezlipiţi-o
cu ajutorul spatulei. Coaceţi prăjitura într-o tavă de
copt cu o lungime de 30 cm timp de 40 de
minute la 170cC.
Quiche de praz
Ingrediente pentru cocă:
- 250 g făină de grâu (sau făină de grâu
completă)
- un vârf cuţit de sare
- 1 lingură miere
- 20 g drojdie proaspătă sau 1/2 plic de drojdie
uscată
- 100g unt
- 6 linguri apă călduţă
Ingrediente pentru umplutură:
- 500 g praz
- ulei vegetal
- 4 ouă
- 500 g smântână
- sare, piper, 1-2 linguri făină, dacă e necesar
B
Puneţi toate ingredientele într-un bol şi frământaţi
până obţineţi o cocă consistentă. Lăsaţi coca să
crească timp de 30 de minute.
B
Tăiaţi prazul rondele cu ajutorul discului reglabil
de feliere (reglajul 3, de ex). Puneţi puţin ulei într-o
tigaie şi căliţi prazul câteva minute. Puneţi restul
ingredientelor în vasul blenderului şi lăsaţi
blenderul să funcţioneze până ce amestecul se
omogenizează.Adăugaţi 1-2 linguri de făină
pentru a îngroşa compoziţia.
B
Ungeţi o tavă de copt cu diametrul de 24 cm şi
întindeţi bine coca pe fundul şi pe marginea tăvii.
Întindeţi compoziţia cu praz deasupra aluatului şi
turnaţi restul ingredientelor peste compoziţie.
Coaceţi în cuptorul încins timp de 40 de minute la
180cC. Poate fi servit rece sau cald.
Gulaş unguresc
Ingrediente:
- 1 lingură ulei
- 1 ceapă mijlocie
- 1 linguriţă paprika
- 400 g carne de vită sau porc
- 1 ardei iute
- 1 roşie
- sare
- 200 g morcovi
- 300 g cartofi
- chimen
B
Spălaţi carnea şi tăiaţi-o în cubuleţe de 2 cm.
Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o în bolul pentru
prepararea alimentelor cu ajutorul cuţitului.
Curăţaţi ardeiul de seminţe şi tăiaţi-l rondele
65ROMÂNĂ
folosind discul reglabil de feliere. Curăţaţi roşia de
coajă, scoateţi sâmburii şi tăiaţi-o feliuţe. Căliţi
ceapa în ulei până se înmoaie. Luaţi-o de pe
aragaz şi presăraţi paprika, adăugaţi carnea şi
lăsaţi să se prăjească la foc iute câteva minute,
amestecând continuu.Adăugaţi ardeiul iute, roşia
şi sare după gust, acoperiţi tigaia şi lăsaţi să fiarbă
înăbuşit la foc potrivit până se fragezeşte.
B
Între timp, curăţaţi morcovii şi tăiaţi-i felii cu
ajutorul discului reglabil de feliere, apoi curăţaţi şi
tăiaţi cartofii cubuleţe.Adăugaţi-i peste carne şi
turnaţi o cantitate de apă suficientă pentru supa
pe care doriţi s-o preparaţi (aprox. 1,2 litri).
Condimentaţi cu un vârf de cuţit de chimen şi
lăsaţi să fiarbă la foc mic până se fragezeşte,
adăugând puţină sare.
B
A se servi fierbinte. Puteţi garnisi cu rondele de
ardei iute şi puteţi servi ardei iute roşu pe o
farfurie separată.
Tartă cu căpşuni
Ingrediente:
- 100 g margarină
- 100 g zahăr
- 3 gălbenuşuri
- 240 g făină
- 100 g nucă de cocos
Umplutură:
- 80 g zahăr
- 2 linguriţe suc de lămâie
- 400 g brânză de vaci
- 500 g căpşuni
Glazură:
- 500 g căpşuni
- 250 ml apă
- 120 g zahăr
- 60 g amidon
Garnitură:
- 250 g frişcă
B
Încălziţi cuptorul la 180cC. Frecaţi margarina cu
zahărul în bol cu ajutorul cu cuţitului metalic.
B
Mixaţi gălbenuşul, apoi adăugaţi făina şi fulgii de
nucă de cocos. Puneţi coca în tavă, presaţi
marginile şi înţepaţi-o cu o furculiţă. Coaceţi
15-20 de minute până se rumeneşte. Lăsaţi tarta
să se răcească pe un grătar. Frecaţi zahărul, sucul
de lămâie şi brânza de vaci în bol până se
omogenizează cu ajutorul cuţitului şi a accesoriului
de frământare. Întindeţi crema obţinută pe tarta
răcită.Aranjaţi o parte din căpşuni deasupra tartei
(cu vârful în sus). Introduceţi tarta în frigider.
B
Preparaţi glazura. Omogenizaţi căpşunile rămase
cu apa şi zahărul în vasul blenderului. Dizolvaţi
amidonul în 125 ml din compoziţia de căpşuni.
Daţi în clocot crema de căpşuni. Când începe să
clocotească, adăugaţi amidonul şi dizolvaţi-l.
Adăugaţi glazura cu o lingură peste căpşuni şi
lăsaţi la rece timp de 2 ore. Ornaţi cu frişcă
bătută foarte bine.
Shake de fructe proaspete
Ingrediente:
- 100 g banane sau căpşuni
- 200 ml lapte proaspăt
66 ROMÂNĂ
- 50g îngheţată de vanilie
- zahăr tos după gust
B
Cojiţi bananele şi spălaţi căpşunile.Tăiaţi fructele
în bucăţi mici. Puneţi toate ingredientele în vasul
blenderului.Amestecaţi până ce se omogenizează
compoziţia.
B
Puteţi folosi orice fructe doriţi pentru a vă prepara
shake-ul dumneavoastră de fructe preferat.
Colac cu alune
Ingrediente pentru aluat:
- 500 g făină cernută
- 75 g zahăr
- 1 linguriţă sare
-1 ou
- 250 ml lapte (la 35cC)
- 100 g unt, moale
- 30 g drojdie proaspătă (pentru drojdia uscată,
citiţi instrucţiunile de pe ambalaj)
Umplutură:
- 250 g alune măcinate
- 100 g zahăr
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 125 ml frişcă
B
Încălziţi cuptorul la 200cC. Mixaţi laptele, drojdia
şi zahărul într-un bol timp de 15 secunde cu
ajutorul accesoriului de frământare.Adăugaţi
făina, sarea, untul şi oul. Frământaţi coca
2 minute. Puneţi coca într-un bol separat şi
acoperiţi-o cu o cârpă umedă. Lăsaţi coca să
crească la loc călduţ timp de 20 de minute.
B
Tocaţi alunele cu cuţitul. Mixaţi ingredientele
pentru umplutură. Întindeţi coca cu făcăleţul, în
formă dreptunghiulară. Întindeţi deasupra crema
de alune, apoi rulaţi coca în formă de colac. Puneţi
colacul într-o tavă unsă cu unt. Lăsaţi colacul să
crească timp de 20 de minute. Ungeţi colacul cu
gălbenuş de ou şi poziţionaţi tava pe un grătar în
centrul cuptorului. Coaceţi 25-30 de minute la
200cC.
Tort de ciocolată
Ingrediente:
- 140 g unt, moale
- 110 g zahăr glazurat
- 140 g ciocolată
- 6 albuşuri
- 6 gălbenuşuri
- 110 g zahăr tos
- 140 g făină de grâu
Umplutură:
- 200 g gem de caise
Glazură:
- 125 ml apă
- 300 g zahăr
- 250 g ciocolată rasă
- frişcă bătută, opţional
B
Încălziţi cuptorul la 160cC. Omogenizaţi untul cu
zahărul glazurat cu ajutorul cuţitului metalic.Topiţi
ciocolata şi încorporaţi-o.Adăugaţi gălbenuşurile
unul câte unul în compoziţie şi amestecaţi până
ce obţineţi o cremă onctuoasă. Bateţi cu ajutorul
cuţitului albuşul cu zahărul tos până se întăreşte
spuma de albuş.Adăugaţi spuma de albuş peste
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164
  • Page 165 165
  • Page 166 166
  • Page 167 167
  • Page 168 168
  • Page 169 169
  • Page 170 170
  • Page 171 171
  • Page 172 172
  • Page 173 173
  • Page 174 174
  • Page 175 175
  • Page 176 176
  • Page 177 177
  • Page 178 178
  • Page 179 179
  • Page 180 180
  • Page 181 181
  • Page 182 182

Philips HR7754/99 Manual de utilizare

Categorie
Producători de suc
Tip
Manual de utilizare
Acest manual este potrivit și pentru