viţel. Puneţi ciolanul de viţel într-o formă
de coacere şi presăraţi ciupercile
deasupra. Adăugaţi supă de legume şi
apă la piciorul de viţel. Partea inferioară
trebuie să fie acoperită cu un strat de
lichid de 10 - 15 mm. Întoarceţi friptura
după aproximativ 30 de minute.
• Durata în aparat: 160 minute
• Nivel raft: 1
2.7 Ossobuco
Ingrediente:
• 4 linguri de unt pentru rumenire
• 4 felii de pulpă de viţel cu os, de circa
3 - 4 cm grosime (tăiaţi transversal pe
os)
• 4 morcovi medii, tăiaţi cubuleţe
• 4 tulpini de ţelină, tăiate cubuleţe
• 1 kg de roşii coapte, fără coajă, tăiate
în jumătate, sâmburii scoşi şi tăiate
cubuleţe
• 1 legătură de pătrunjel, spălată şi
tocată mai mare
• 4 linguri de unt
• 2 linguri de făină pentru tapetare
• 6 linguri ulei de măsline
• 250 ml vin alb
• 250 ml supă ce carne
• 3 cepe medii, decojite şi tocate
mărunt
• 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi feliaţi
subţire
• Câte 1/2 linguriţă de cimbru şi de
oregano
• 2 foi de dafin
• 2 căţei
• sare, piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Topiţi 4 linguri de unt într-o formă de
coacere şi introduceţi legumele. Scoateţi
legumele din tavă.
Spălaţi feliile de pulpă de viţel cu os şi
apoi daţi prin făină. Îndepărtaţi surplusul
de făină. Încălziţi uleiul de măsline şi
rumeniţi feliile la foc mediu până când
devin aurii. Scoateţi carnea şi îndepărtaţi
surplusul de ulei de măsline din oala de
friptură.
Dizolvaţi sucurile cărnii din forma de
coacere cu 250 ml de vin, puneţi într-o
cratiţă şi lăsaţi să fiarbă un timp.
Adăugaţi 250 ml de supă de carne şi
adăugaţi pătrunjel, cimbru, oregano şi
roşii tăiate cubuleţe. Condimentaţi cu
sare şi piper. Apoi lăsaţi din nou să
fiarbă.
Puneţi legumele în oala de coacere,
puneţi carnea deasupra şi turnaţi sosul
peste. Acoperiţi forma de coacere cu un
capac şi introduceţi în aparat.
• Durata în aparat: 120 minute
• Nivel raft: 1
2.8 Piept de vitel umplut
Ingrediente:
• 1 chiflă
• 1 ou
• 200 g carne tocată
• sare, piper
• 1 ceapă, tocată
• pătrunjel, tocat
• 1 kg piept de viţel (cu buzunar crestat)
• legume pentru supă (morcov, praz,
ţelină, pătrunjel)
• 50 g şuncă
• 250 ml apă
Mod de preparare:
Înmuiaţi chifla în apă şi apoi scurgeţi
apa. Apoi amestecaţi cu ou, carne
tocată, sare, piper, ceapă tocată şi
pătrunjel.
Condimentaţi pieptul de viţel (cu
buzunarul crestat) şi umpleţi buzunarul
cu umplutura din carne. Apoi coaseţi
deschiderea.
Puneţi pieptul de viţel într-o formă de
coacere, adăugaţi legumele pentru supă,
şuncă şi apă. Întoarceţi friptura după
aproximativ 30 de minute.
• Durata în aparat: 100 minute
• Nivel raft: 1
2.9 Bucata de carne
Ingrediente:
• 2 chifle uscate
• 1 ceapă
• 3 linguri de pătrunjel tocat
• 750 g carne tocată (amestec de vită şi
porc)
• 2 ouă
• sare, piper şi boia
• 100 g felii subţiri de şuncă
4