Progress PBD46100X Recipe book

Tip
Recipe book
Cartea de reţete
PROGRAME AUTOMATE
Legume tradiţionale
Veselă:
Poate fi utilizată orice tip de veselă
rezistentă la temperaturi de cel puţin
100 °C.
Ingrediente:
400 g conopidă
200 g morcovi
200 g gulie
200 g ardei galbeni şi roşii
Mod de preparare:
Curăţaţi conopida şi separaţi-o în
bucheţele. Decojiţi morcovii şi gulia şi
tăiaţi-le în bucăţi numai bune de mâncat.
Spălaţi ardeii şi tăiaţi-i fâşii. Aşezaţi
legumele într-un vas neacoperit şi gătiţi
fără să adăugaţi apă. Prin acest mod de
preparare puteţi renunţa la sare şi alte
mirodenii.
Durata în aparat: 35 minute
Cartofi gratinati
Ingrediente:
1000 g cartofi
1 linguriţă fiecare de sare, piper şi
nucşoară
2 căţei de usturoi
200 g brânză rasă
200 ml lapte
200 ml smântână
4 linguri de unt
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, tăiaţi în felii subţiri, uscaţi
şi amestecaţi cu mirodenii.
O tavă pentru cuptor se freacă cu un căţel
de usturoi şi după aceea se unge cu puţin
unt.
Aşezaţi în tavă jumătate din feliile de
cartofi amestecate cu mirodenii şi
împrăştiaţi o parte din brânza rasă peste
aceştia. Restul de felii de cartofi trebuie
puse deasupra şi restul de brânză rasă
adăugată peste ultimul strat de cartofi.
Zdrobiţi al doilea căţel de usturoi şi
amestecaţi-l împreună cu laptele şi
smântâna. Amestecul se toarnă peste
cartofi, iar restul de unt se pune în felii
subţiri deasupra.
Durata în aparat: 65 minute
Nivel raft: 2
Paine de casa de secara
Ingrediente:
500 g făină de grâu
250 g făină de secară
15 g sare
1 pacheţel de drojdie uscată
250 ml apă
250 ml lapte
Altele:
Tavă de gătit unsă sau tapetată cu
hârtie ceruită
Mod de preparare:
Puneţi făina de grâu, făina de secară,
sarea şi drojdia uscată într-un vas mare.
Amestecaţi apa, laptele şi sarea şi
adăugaţi la făină. Se frământă totul într-un
aluat maleabil. Aluatul trebuie lăsat să
crească până când se dublează.
Modelaţi aluatul într-o franzelă alungită şi
aşezaţi-o pe tava de gătit, care a fost unsă
sau acoperită cu hârtie ceruită.
Pâinea trebuie să mai crească cu încă
jumătate din volum. Înainte de a coace
presăraţi puţină făină.
Durata în aparat: 60 minute
Nivel raft: 2
Adăugaţi 300 ml de apă în sertarul pentru
apă.
Rulouri
Ingrediente:
500 g făină, tip 405
cub de 20 g drojdie proaspătă sau 1
pacheţel drojdie uscată (aproximativ 8
g)
300 ml apă
10 g sare
2 Progress
Mod de preparare:
Făina şi sarea trebuie puse într-un
recipient mare. Dizolvaţi drojdia în apă şi
adăugaţi-o peste făină. Se frământă totul
într-un aluat maleabil. Aluatul trebuie lăsat
să crească până când se dublează.
Tăiaţi aluatul în bucăţi, formaţi chifle şi
aşezaţi-le pe tava unsă sau tava de
patiserie (accesoriu special). Apoi lăsaţi
chiflele să crească din nou aproximativ 25
de minute.
Înainte de coacere, crestaţi chiflele în
formă de cruce. Presăraţi deasupra la
alegere mac, chimen sau susan.
Peşte
Ingrediente:
600 - 700 g file de şalău, somon sau
păstrăv de mare
150 g brânză rasă
250 ml smântână
50 g pesmet
1 linguriţă tarhon
pătrunjel, tocat
sare, piper
lămâie
unt
Mod de preparare:
Presăraţi suc de lămâie peste fileurile de
peşte şi lăsaţi la marinat un timp, apoi
absorbiţi surplusul de suc cu un şervet de
bucătărie din hârtie. Condimentaţi fileurile
de peşte pe ambele părţi cu sare şi piper.
Apoi puneţi fileurile de peşte într-un vas
rezistent la foc uns cu unt.
Amestecaţi brânza rasă, smântâna,
pesmetul, tarhonul şi pătrunjelul mărunţit.
Amestecul se întinde imediat pe fileurile
de peşte, apoi se adaugă unt pe
deasupra.
Durata în aparat: 35 minute
Nivel raft: 2
Peşte umplut (Păstrăv)
Ingrediente:
4 păstrăvi de 250 - 300 g fiecare
suc de lămâie, piper, sare
Mod de preparare:
Spălaţi păstrăvii pe interior şi pe exterior,
stropiţi-i cu zeamă de lămâie,
condimentaţi-i şi aşezaţi-i câte 2 într-o
formă de inox cu fund detaşabil găurit.
Serviţi cu frunze de migdale rumenite.
Variantă păstrăv gătit la abur: Înainte de a
aşeza păstrăvii în formele de inox cu fund
detaşabil găurit, turnaţi apă fierbinte şi oţet
peste aceştia.
Durata în aparat: 30 minute
Galuste cu prune
Ingrediente:
Pentru aluat (ingredientele trebuie să
fie la temperatura camerei):
125 ml lapte
20 g zahăr
1 pacheţel de drojdie uscată
(aproximativ 8 g)
300 g făină
30 g zahăr
30 g unt
1 gălbenuş de ou
1 ou întreg
1 plic de zahăr vanilat (aproximativ 8 g)
puţină zeamă de lămâie
marmeladă de prune
După gătit:
50 g unt
50 g seminţe de mac măcinate
zahăr pudră
Altele:
vas uns
Mod de preparare:
Puneţi laptele şi zahărul într-o cratiţă şi
încălziţi uşor pe un ochi de aragaz.
Adăugaţi drojdia uscată şi amestecaţi.
Apoi lăsaţi să crească aproximativ 30 de
minute. Adăugaţi făină, zahăr, unt,
gălbenuş, albuş, zahăr vanilat şi puţină
zeamă de lămâie într-un recipient.
Adăugaţi laptele şi drojdia şi frământaţi
aluatul. Acoperiţi aluatul cu un prosop şi
lăsaţi să crească încă 45 de minute. Apoi
tăiaţi aluatul în găluşti (aproximativ 80 g)
utilizând o lingură, aplatizaţi-le cu mâna şi
umpleţi cu 1 linguriţă de gem de prune.
Progress 3
Ridicaţi marginile de aluat şi acoperiţi
gemul cu aluat şi apoi modelaţi în formă
de bilă. Puneţi bilele într-un vas uns,
acoperiţi şi lăsaţi să crească încă 45 de
minute şi apoi introduceţi în aparat.
Durata în aparat: 35 minute
Picior de vitel
Ingrediente:
1 ciolan de viţel de la spate de 1,5 - 2
kg
4 felii de costiţă fiartă
2 linguri ulei
1 linguriţă sare
1 linguriţă boia dulce
1/2 linguriţă de busuioc
1 conservă mică de ciuperci tăiate
legume pentru supă (morcov, praz,
ţelină, pătrunjel)
apă
Mod de preparare:
Faceţi 8 crestături pe lungime în jurul
ciolanului de viţel. Tăiaţi patru felii de
costiţă fiartă în jumătate şi introduceţi în
crestături. Amestecaţi ulei, sare, boia şi
busuioc şi presăraţi peste ciolanul de viţel.
Puneţi ciolanul de viţel într-o formă pentru
coacere şi presăraţi ciupercile deasupra.
Adăugaţi legumele pentru supă şi apă la
rasolul de viţel; partea inferioară trebuie
să fie acoperită la o adâncime de 10 - 15
mm.
Durata în aparat: 160 minute
Orez
Ingrediente:
200 g de orez cu bobul lung
50 g orez sălbatic
sare şi piper
2 linguriţe de supă de legume
600 ml apă
1 ardei roşu mic
2 linguriţe de zahăr brun
2 linguriţe de pastă de tomate
400 ml supă de vită
După gătit:
1 conservă mică de porumb dulce (150
g)
Scurgeţi porumbul şi adăugaţi la orezul
fiert.
Mod de preparare:
Puneţi orezul cu bob lung, orezul sălbatic,
sarea, piperul, supa de legume şi apa într-
un bol cu jumătate de oră înainte de gătit.
Pregătiţi ardeiul, tăiaţi cubuleţe şi adăugaţi
la orez, apoi gătiţi.
Durata în aparat: 40 minute
Lasagne
Ingrediente pentru sosul cu carne:
100 g şuncă de pe burtă împănată cu
grăsime
1 ceapă
1 morcov
100 g ţelină
2 linguri ulei de măsline
400 g carne tocată (amestec de vită şi
porc)
100 ml supă ce carne
1 conservă mică de roşii, bucăţi (circa
400 g)
oregano, cimbru, sare şi piper
Ingrediente sos Béchamel:
75 g unt
50 g făină
600 ml lapte
sare, piper şi nucşoară
Amestecaţi cu:
3 linguri de unt
250 g foi verzi de Lasagne
50 g Parmezan, ras
50 g brânză degresată, rasă
Mod de preparare:
Cu un cuţit ascuţit daţi jos de pe şuncă
şoriciul şi eventualele zgârciuri, şi tăiaţi-o
cubuleţe. Curăţaţi ceapa, morcovul şi
ţelina, tăiaţi cubuleţe toate legumele.
Încălziţi uleiul într-o caserolă, rumeniţi
şunca de porc şi legumele tăiate cubuleţe,
în timp ce amestecaţi constant.
Adăugaţi treptat carnea tocată, rumeniţi-o
până se sfărâmă şi stingeţi-o cu supa de
carne. Amestecul de carne se
condimentează cu pastă de roşii,
verdeţuri, sare şi piper şi se găteşte
acoperit încă circa 30 minute.
4 Progress
Între timp se pregăteşte sosul Béchamel:
Topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi făină şi
gătiţi până devine auriu, amestecând
constant. Din când în când, în timp ce se
amestecă se adaugă laptele. Sosul se
condimentează cu sare, piper şi nucşoară
şi se fierbe descoperit circa 10 minute.
Ungeţi o formă mare, dreptunghiulară
pentru sufleu cu 1 lingură de unt. Aşezaţi
pe rând în formă câte un strat de tăieţei,
amestec de carne, sos Béchamel şi
brânza rasă. Deasupra, la sfârşit, un strat
Béchamel presărat cu brânză va forma
ultimul strat. Restul untului aşezaţi-l peste
sufleu.
Durata în aparat: 55 minute
Nivel raft: 1
Aluaturi
Puteţi utiliza această funcţie automată
pentru orice reţetă de aluat pufos. Oferă
un mediu bun pentru creşterea aluatului.
Puneţi aluatul într-un vas suficient de
mare pentru creştere şi acoperiţi-l cu un
prosop ud sau cu o folie din plastic.
Introduceţi un raft metalic pe nivelul unu al
raftului şi aşezaţi vasul pe acesta.
Închideţi uşa şi setaţi funcţia de creştere a
aluatului. Setaţi durata necesară.
Carne înăbuşită
Setări:
Programe automate cu introducerea
greutăţii. Interval de setare pentru
greutate între 1000 şi 2000 g.
Mod de preparare:
Condimentaţi carnea după gust şi
introduceţi într-un vas rezistent la foc.
Adăugaţi apă sau un alt lichid. Partea
inferioară trebuie să fie acoperită la o
adâncime de 10 - 20 mm. Acoperiţi cu un
capac.
Nu utilizaţi acest program
pentru preparatele din parte
superioară şi spate de vită.
Nivel raft: 1
Friptura de porc
Setări:
Stab. auto a greutatii. Interval de setare
pentru greutate între 1000 şi 2000 g.
Mod de preparare:
Condimentaţi carnea după gust şi
introduceţi într-un vas rezistent la foc.
Adăugaţi apă sau un alt lichid. Partea
inferioară trebuie să fie acoperită cu un
strat de lichid de 20 - 40 mm. Întoarceţi
friptura după aproximativ 30 de minute.
Nivel raft: 1
Friptura de vitel
Setări:
Stab. auto a greutatii. Interval de setare
pentru greutate între 1000 şi 2000 g.
Mod de preparare:
Condimentaţi carnea după gust şi
introduceţi într-un vas rezistent la foc.
Adăugaţi apă sau un alt lichid. Partea
inferioară trebuie să fie acoperită la o
adâncime de 10 - 20 mm. Acoperiţi cu un
capac.
Nivel raft: 1
Friptura de miel
Setări:
Stab. auto a greutatii. Interval de setare
pentru greutate între 1000 şi 2000 g.
Mod de preparare:
Condimentaţi carnea după gust şi
introduceţi într-un vas rezistent la foc.
Adăugaţi apă sau un alt lichid. Partea
inferioară trebuie să fie acoperită la o
adâncime de 10 - 30 mm. Acoperiţi cu un
capac.
Nivel raft: 1
Friptura de vanat
Setări:
Stab. auto a greutatii. Interval de setare
pentru greutate între 1000 şi 2000 g.
Progress 5
Mod de preparare:
Condimentaţi carnea după gust şi
introduceţi într-un vas rezistent la foc.
Adăugaţi apă sau un alt lichid. Partea
inferioară trebuie să fie acoperită la o
adâncime de 10 - 20 mm. Acoperiţi cu un
capac.
Nivel raft: 1
Puiul întreg
Setări:
Stab. auto a greutatii. Interval de setare
pentru greutate între 900 şi 2100 g.
Mod de preparare:
Puneţi puiul într-un vas rezistent la foc şi
condimentaţi după gust. După circa 30 de
minute, întoarceţi friptura. În acest sens,
afişajul indică un memento.
Nivel raft: 1
Pizza
Ingrediente pentru aluat:
14 g drojdie proaspătă
200 ml apă
300 g făină
3 g sare
1 lingură de ulei
Ingrediente pentru glazură:
1/2 conservă mică de tomate mărunţite
(200 g)
200 g brânză rasă
100 g salam
100 g şuncă fiartă
150 g ciuperci (la conservă)
150 g brânză Feta
oregano
Altele:
Tava de gatit, unsă
Mod de preparare:
Zdrobiţi drojdia într-un vas şi dizolvaţi-o în
apă. Amestecaţi sarea cu făina şi
adăugaţi-le în vasul cu drojdie împreună
cu uleiul.
Ingredientele trebuie amestecate până
când se formează un aluat fin care curge
din recipient. Aluatul trebuie lăsat să
crească într-un loc cald până când creşte
dublu.
Întindeţi aluatul şi puneţi-l pe tava de gătit
unsă, înţepaţi fundul acestuia cu o
furculiţă.
Ingredientele pentru conţinut trebuie puse
pe aluat în ordinea indicată.
Durata în aparat: 25 minute
Nivel raft: 1
Quiche Lorraine
Ingrediente pentru aluat:
200 g făină
2 ouă
100 g unt
1/2 linguriţă de sare
puţin piper
1 priză de nucşoară
Ingrediente pentru glazură:
150 g brânză rasă
200 g şuncă fiartă sau şuncă slabă
2 ouă
250 g smântână
sare, piper şi nucşoară
Altele:
Tavă neagră, unsă, cu diametru de 28
cm
Mod de preparare:
Făina, untul, ouăle şi mirodeniile se aşază
într-un vas şi se amestecă până se
omogenizează. Aluatul trebuie lăsat
câteva ore la rece.
Întindeţi aluatul într-o tavă unsă din tablă
neagră. Înţepaţi aluatul cu o furculiţă.
Presăraţi şunca pe aluat.
Pentru sos trebuie amestecate ouăle cu
smântâna şi cu condimentele. Apoi
adăugaţi brânza.
Turnaţi umplutura peste şuncă.
Durata în aparat: 40 minute
Nivel raft: 2
Pandispan cu lamaie
Ingrediente pentru amestec:
6 Progress
250 g unt
200 g zahăr
1 plic de zahăr vanilat (aproximativ 8 g)
1 priză de sare
4 ouă
150 g făină
150 g făină de porumb
1 linguriţă rasă de praf de copt
coaja rasă a 2 lămâi
Ingrediente pentru glazură:
125 ml suc de lămâie
100 g zahăr pudră
Altele:
Formă neagră pătrată, 30 de cm
lungime
Margarină pentru ungere
Firimituri pentru decorarea formei
Mod de preparare:
Untul, zahărul, coaja de lămâie, zahărul
vanilat şi sarea se amestecă într-un
recipient până devine spumos. După
aceea se adaugă ouăle unul câte unul şi
se mai bate totul în continuare.
Praful de copt amestecat cu făina şi
amidonul trebuie adăugat amestecului de
mai sus şi trebuie bătut.
Aluatul trebuie pus în forma unsă şi
presărată cu pesmet, nivelat şi introdus în
aparat.
După coacere trebuie amestecat sucul de
lămâie cu zahărul pudră. Prăjitura coaptă
trebuie pusă pe o folie de aluminiu.
Folia de aluminiu trebuie ridicată la
marginile prăjiturii astfel încât glazura să
nu curgă în afară. Prăjitura trebuie
împunsă cu un beţigaş, iar glazura trebuie
întinsă cu o pensulă. După aceea prăjitura
trebuie lăsată puţin să absoarbă glazura.
Durata în aparat: 75 minute
Nivel raft: 1
Prajitura cu branza
Ingrediente pentru blat:
150 g făină
70 g zahăr
1 plic de zahăr vanilat (aproximativ 8 g)
1 ou
70 g unt moale
Ingrediente pentru crema de brânză:
3 albuşuri de ou
50 g stafide galbene
2 linguri de rom
750 g brânză de vaci degresată
3 gălbenuşuri de ou
200 g zahăr
sucul de la o lămâie
200 g crème fraîche
1 pachet de făină de custard, aromă de
vanilie (40 g sau cantitatea
corespunzătoare de praf pentru
realizarea unei budinci din 500 ml de
lapte)
Altele:
Formă neagră demontabilă, cu
diametru de 26 cm, unsă
Mod de preparare:
Strecuraţi făina într-un castron. Adăugaţi
restul ingredientelor şi amestecaţi cu un
mixer manual. Aluatul trebuie pus timp de
2 ore în frigider.
Circa 2/3 din aluat trebuie pus în forma
unsă şi înţepat de mai multe ori cu o
furculiţă.
Formaţi o margine înaltă de 3 cm din
restul aluatului.
Albuşurile se bat cu mixerul până se
întăresc. Spălaţi stafidele, uscaţi-le bine,
apoi stropiţi-le cu rom şi lăsaţi-le să
îmbibe.
Brânza de vaci degresată, gălbenuşul,
zahărul, sucul de lămâie, crème fraîche şi
praful de budincă trebuie puse într-un
recipient şi amestecate bine.
La final, înglobaţi cu grijă albuşurile bătură
şi stafidele în amestecul de brânză de
vaci.
Durata în aparat: 85 minute
Nivel raft: 1
Paste Cannelloni
Ingrediente pentru umplutură:
50 g ceapă, tăiată
30 g unt
350 g frunze de spanac, tăiate
Progress 7
100 g crème fraîche
200 g somon proaspăt, cuburi
200 g biban de Nil, cuburi
150 g creveţi
150 g carne de scoică
sare, piper
Ingrediente sos Béchamel:
75 g unt
50 g făină
600 ml lapte
sare, piper şi nucşoară
Amestecaţi cu:
1 pachet de cannelloni
50 g Parmezan, ras
150 g brânză rasă
40 g unt
Mod de preparare:
Ceapa mărunţită şi untul trebuie puse într-
o cratiţă şi lăsate să fiarbă înăbuşit până
se rumeneşte. Adăugaţi frunze tocate de
spanac şi gătiţi rapid la foc mic. Adăugaţi
crème fraîche, amestecaţi şi după aceea
lăsaţi să se răcească.
Între timp se pregăteşte sosul Béchamel:
Topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi făină şi
gătiţi până devine auriu, amestecând
constant. Din când în când, în timp ce se
amestecă se adaugă laptele. Sosul se
condimentează cu sare, piper şi nucşoară
şi se fierbe descoperit circa 10 minute.
Somonul, bibanul, creveţii şi carnea de
scoică, sarea şi piperul trebuie adăugate
la spanacul răcit şi se amestecă.
Ungeţi o formă mare, dreptunghiulară
pentru sufleu cu 1 lingură de unt.
Umpleţi cannelloni cu amestecul de
spanac şi aşezaţi-le în tavă. Între fiecare
rând de Cannelloni trebuie pus sosul
Béchamel. Deasupra, la sfârşit, un strat
Béchamel presărat cu brânză va forma
ultimul strat. Restul untului aşezaţi-l peste
sufleu.
Durata în aparat: 55 minute
Nivel raft: 1
Tort instant
Instrucţiunile referitoare la durată şi
temperatură se află pe ambalaj.
Respectaţi instrucţiunile producătorului.
Pizza instant
Instrucţiunile referitoare la durată şi
temperatură se află pe ambalaj.
Respectaţi instrucţiunile producătorului.
Tipuri de cartofi instant
Instrucţiunile referitoare la durată şi
temperatură se află pe ambalaj.
Respectaţi instrucţiunile producătorului.
8 Progress
*
Progress 9
10 Progress
Progress 11
www.progress-hausgeraete.de
867326208-A-362015
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Progress PBD46100X Recipe book

Tip
Recipe book