• 6 ardei roșii
• 1/2 conservă roșii tocate (200 g)
• 200 ml vin alb
• 200 ml supă de legume
• piper, sare, cimbru, oregano
Mod de preparare:
Înmuiați codul uscat peste noapte.
Scurgeți codul uscat în ziua următoare și
puneți într-o cratiță cu apă proaspătă,
puneți pe un ochi și lăsați să fiarbă. Apoi
luați de pe foc și lăsați să se răcească.
Puneți ulei de măsline într-o tigaie și
încălziți. Curățați ceapa și tocați-o
mărunt, zdrobiți cățeii de usturoi curățați,
feliați și spălați prazul. Amestecați în
uleiul încins și rumeniți rapid. Curățați
ardeii de sâmburi și tăiați fâșii. Apoi
puneți în tigaie cu roșiile tocate.
Adăugați vin alb și supă de legume și
lăsați să fiarbă la foc scăzut un timp.
Condimentați cu piper, sare, cimbru și
oregano și lăsați să fiarbă la foc scăzut în
cratiță încă 15 minute.
Scoateți codul uscat răcit din cratiță și
uscați cu un prosop de bucătărie din
hârtie. Îndepărtați pielea, oasele și
înotătoarele. Desfaceți peștele în straturi
și puneți într-un vas rezistent la foc,
amestecat cu legumele.
• Durata în aparat: 30 minute
• Nivel raft: 1
5.4 Peste in crusta de sare
Ingrediente:
• un pește întreg, aprox. 1,5 - 2 kg
• 2 lămâi netratate cu ceară
• 1 căpățână de fenicul
• 4 crenguțe de cimbru proaspăt
• 3 kg sare gemă
Mod de preparare:
Curățați peștele și ungeți cu sucul de la
două lămâi netratate cu ceară.
Tăiați feniculul în felii subțiri și umpleți
peștele împreună cu crenguțele de
cimbru proaspăt.
Puneți jumătate din sarea gemă într-o
tavă de coacere și puneți peștele
deasupra. Puneți cealaltă jumătate de
sare gemă peste pește și apăsați ferm.
• Durata în aparat: 55 minute
• Nivel raft: 1
5.5 Calamar umplut
Ingrediente:
• 1 kg calamar de mărime medie,
curățat
• 1 ceapă mare
• 2 linguri ulei de măsline
• 90 g de orez cu bobul lung gătit
• 4 linguri semințe de pin
• 4 linguri afine (stafide)
• 2 linguri de pătrunjel tocat
• sare, piper
• sucul de la o lămâie
• 4 linguri ulei de măsline
• 150 ml vin
• 500 ml suc de roșii
Mod de preparare:
Frecați puternic calamarul cu sare și apoi
spălați cu apă de la robinet.
Curățați ceapa, tocați mărunt și căliți cu
două linguri de ulei de măsline până
devine transparent. Adăugați orezul cu
bob lung, semințele de pin, afinele și
pătrunjelul tocat la ceapă și condimentați
cu sare, piper și cu sucul de la o lămâie.
Umpleți calamarul ușor cu amestecul,
coaseți deschiderea.
Puneți patru linguri de ulei de măsline
într-o formă de coacere și rumeniți
calamarul pe ochi. Adăugați vin și suc de
roșii.
Acoperiți forma de coacere cu un capac
și introduceți în aparat.
• Durata în aparat: 60 minute
• Nivel raft: 1
5.6 Peste la abur cu legume
Ingrediente:
• 400 g cartofi
• 2 legături de ceapă verde
• 2 căței de usturoi
• 1 conservă mică de roșii mărunțite
(400 g)
• 4 fileuri de somon
• sucul de la o lămâie
• sare și piper
• 75 ml supă de legume
• 50 ml vin alb
• 1 crenguță de rozmarin proaspăt
• 150 ml vin
• 1/2 legătură de cimbru proaspăt
Mod de preparare:
www.aeg.com10