60
Citiţi instrucţiunile, păstraţi-le într-un loc sigur; dacă daţi aparatul altcuiva, nu uitaţi să daţi şi
instrucţiunile. Îndepărtaţi toate ambalajele înainte de folosire.
A PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectaţi măsurile de siguranţă de bază, inclusiv:
1 Acest aparat trebuie folosit doar de către, ori sub supravegherea unui adult responsabil. Nu
folosiţi lângă şi nu depozitaţi aparatul la îndemâna copiilor.
2 Nu puneţi unitatea motorului în lichid, nu folosiţi aparatul în baie, lângă apă sau
afară.
3 Asiguraţi-vă că clema este fixată înainte de a utiliza aparatul.
4 Nu folosiţi degetele sau tacâmuri pentru a împinge alimentele – folosiţi doar mânerul de
apăsare.
5 Nu îndepărtaţi clema până când sita de răzuire nu se opreşte complet.
6 Nu utilizaţi aparatul dacă sita de răzuire este deteriorată.
7 Fiţi atenţi când manevraţi sita de răzuire – este ascuţită.
8 Opriţi aparatul (0) şi scoateţi-l din priză înainte de a-l muta, demonta sau curăţa.
9 Nu lăsaţi aparatul nesupravegheat atunci când este în funcţiune.
10 Nu folosiţi alte accesorii sau ataşamente decât cele furnizate de noi.
11 Nu folosiţi aparatul în niciun alt scop decât cel descris în aceste instrucţiuni.
12 Nu operaţi aparatul dacă este stricat sau nu funcţionează corect.
13 În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către fabricant, agentul de service
sau orice altă persoană calificată, pentru a evita accidentele.
exclusiv pentru uz casnic
w ATENŢIE!
Frunzele de rubarbă sunt otrăvitoare, conţin acid oxalic – nu le mâncaţi sau nu faceţi suc din ele.
C PREPARARE
Cumpăraţi produse crescute organic de fiecare dată când puteţi, pentru a reduce ingerarea de
reziduuri de insecticide şi fertilizatori.
Folosiţi fructe şi legume coapte, proaspete, de calitate superioară. Legumele moi sau fructele
prea coapte pot face sucul prea consistent, tulbure şi cu un gust ciudat.
Spălaţi toate fructele şi legumele. Pentru cele mai tari, folosiţi o perie. Îndepărtaţi frunzele
externe de pe produsele non-organice. Descojiţi toate fructele sau legumele non-organice
cerate. Tăiaţi şi îndepărtaţi porţiunile pătate şi bătute, deoarece acestea ar putea afecta gustul
sucului.
codiţe şi frunze
Îndepărtaţi codiţele, pedunculii, frunzele şi ferigile.
sâmburi
Îndepărtaţi şi aruncaţi sâmburii, sâmburii de piersică şi alte seminţe mari. Seminţele de pepene,
seminţele de rodie şi seminţele mici din zmeură, kiwi şi căpşune pot fi lăsate.
banane
Nu încercaţi să faceţi suc de banane – reziduurile vor înfunda sita de răzuire.
portocale, grepfrut şi mandarine
Descojiţi portocalele, grepfruturile şi mandarinele Uleiul din coajă este amar şi greu de digerat,
miezul fiind amar.
ananas
Tăiaţi capătul, coada şi decojiţi ananasul.
rodii
Îndepărtaţi coaja şi miezul – nu au un gust bun.