Barbecook Oskar S Manualul proprietarului

Tip
Manualul proprietarului
www.barbecook.com
2
[EN]
Go to barbecook.com, register your Barbecook and your Barbecook experience
will be further improved!
[NL]
Ga naar barbecook.com, registreer uw Barbecook om uw Barbecook-ervaring
nog meer te verbeteren!
[FR]
Rendez-vous sur barbecook.com et enregistrez votre appareil Barbecook pour
nous aider à améliorer votre expérience Barbecook.
[DE]
Registrieren Sie Ihren Barbecook auf barbecook.com, damit Sie ein noch
umfangreicheres Barbecook-Erlebnis genießen können!
[IT]
Visita il sito barbecook.com , registra il tuo Barbecook e sarai ancora più vicino
al mondo Barbecook!
[PT]
Aceda a barbecook.com, registe o seu Barbecook e a sua experiência com a
Barbecook será continuamente melhorada!
[SE]
Gå till barbecook.com, registrera din Barbecook och din upplevelse med
Barbecook kommer att bli ännu bättre!”
[DK]
Gå til barbecook.com, tilmeld din Barbecook for en endnu bedre Barbecook-
oplevelse!
[FI]
Rekisteröi Barbecook-grillisi osoitteessa barbecook.com ja pääset nauttimaan
täydellisestä Barbecook-käyttökokemuksesta!
[NO]
Gå til barbecook.com, registrer din Barbecook og din Barbecook opplevelse vil
bli enda bedre!
[HU]
Látogasson el a barbecook.com oldalra, regisztrálja a Barbecook-ját, és még
több Barbecook élményben lehet része!
[RO]
Accesaţi barbecook.com, înregistraţi grătarul Barbecook, iar experienţa dvs.
Barbecook va fi mult îmbunătăţită!
[CS]
Navštivte stránky barbecook.com, zaregistrujte si svůj gril Barbecook a vaše
zážitky s produkty Barbecook budou ještě lepší!
[GR] Μεταβείτε στον ιστότοπο barbecook.com και δηλώστε το Barbecook που έχετε
αγοράσει, για να βελτιώσετε ακόμη περισσότερο την εμπειρία Barbecook!
[SK]
Prejdite na barbecook.com, zaregistrujte svoj gril Barbecook a vaše zážitky s
Barbecook budú ešte lepšie!
[ET]
Minge aadressile barbecook.com, registreerige oma Barbecook ja teil avaneb
võimalus kasutada oma Barbecooki veelgi paremini!
[LT]
Eikite į barbecook.com, užregistruokite savo „Barbecook“ kepsninę ir patirsite
dar geresnių įspūdžių ją naudodami!
[LV]
Atveriet vietni www.barbecook.com, reģistrējiet savu Barbecook un izmantojiet
Barbecook vēl pilnvērtīgāk!
[PL]
Przejdź na stronę barbecook.com, zarejestruj swój produkt Barbecook w celu
umożliwienia stałego udoskonalania produktów Barbecook!
[BG]
Посетете barbecook.com, регистрирайте своя Barbecook, за да получите
още по-голямо удовлетворение от Barbecook!
[SL]
Pojdite na spletno stran barbecook.com, registrirajte vašo napravo Barbecook in
vaša izkušnja Barbecook bo še boljša!
[HR] Posjetite stranicu barbecook.com, registrirajte Vaš proizvod Barbecook i još više
uživajte u korištenju proizvoda Barbecook.
MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 2 09/11/17 12:18
www.barbecook.com
68
1 ÎNREGISTRAREA APARATULUI ...................................................... 69
2 DESPRE ACEST MANUAL ............................................................ 69
3 INSTRUCŢIUNI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ ................................ 69
Citiţi şi urmaţi instrucţiunile .................................................. 69
Păstraţi-vă simţul practic ...................................................... 69
Selectarea unui loc adecvat .................................................. 69
4 NOŢIUNI REPETITIVE ................................................................... 69
Afumarea ............................................................................ 69
Email ................................................................................... 69
5 ASAMBLAREA APARATULUI ......................................................... 69
Instrucţiuni privind siguranţa ................................................. 69
Asamblarea aparatului ......................................................... 70
6 AFUMAREA PREPARATELOR ........................................................ 70
Ce lemne sau cărbuni ar trebui folosiţi? ................................ 70
Pasul 1: Aprinderea aparatului .............................................. 70
Pasul 2: Începerea afumării .................................................. 70
Pasul 3: Menţinerea unei temperaturi constante .................... 70
7 RECOMANDĂRI UTILE ................................................................. 71
Intensificarea aromei cu ajutorul aşchiilor de lemn ................. 71
Obţinerea unor preparate suculente ....................................... 71
Ridicarea capacului .............................................................. 71
Utilizarea aparatului ca grătar ............................................... 71
8 ÎNTREŢINEREA APARATULUI ......................................................... 71
Îndepărtarea cenuşii ............................................................. 71
Curăţarea coşului şi a grătarelor ........................................... 71
Curăţarea tăvii pentru supă şi a corpului ................................ 71
Curăţarea capacului ............................................................. 71
Depozitarea aparatului .......................................................... 72
Întreţinerea pieselor emailate, din oţel inoxidabil, cromate şi a
celor acoperite cu pulbere .................................................... 72
Comandarea pieselor de schimb ........................................... 72
9 GARANŢIE ................................................................................... 72
Sunt acoperite ..................................................................... 72
Nu sunt acoperite ................................................................ 72
RO - GHID DE UTILIZARE
MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 68 09/11/17 12:19
www.barbecook.com
69
1 ÎNREGISTRAREA APARATULUI
Vă mulţumim că aţi achiziţionat aparatul Barbecook! Suntem siguri că
acesta vă va oferi o mulţime de momente fericite.
Pentru a vă optimiza experienţa, înregistraţi aparatul la www.
barbecook.com. Durează doar câteva minute şi oferă câteva beneficii
majore:
Primiţi acces la serviciul nostru personalizat postvânzare. Acest
fapt vă permite, de exemplu, să găsiţi rapid piese de schimb
pentru aparatul dumneavoastră sau să profitaţi de un serviciu de
garanţie optim.
Vă putem informa asupra actualizărilor interesante de produse şi
vă putem direcţiona către informaţiile şi specificaţiile de produs
care sunt relevante pentru aparatul dumneavoastră.
Pentru mai multe informaţii despre înregistrarea aparatului
dumneavoastră, consultaţi www.barbecook.com.
Barbecook vă respectă confidenţialitatea. Datele
dumneavoastră nu vor fi vândute, distribuite sau partajate cu
terţii.
2 DESPRE ACEST MANUAL
Acest manual are două părţi:
Prima parte este cea pe care o citiţi acum. Aceasta include
instrucţiuni referitoare la asamblarea, utilizarea şi întreţinerea
aparatului.
A doua parte începe la pagina 129. Aceasta include mai multe
tipuri de ilustraţii (prezentări pe părţi componente, desene de
asamblare etc.) ale aparatelor descrise în acest manual.
3 INSTRUCŢIUNI IMPORTANTE DE
SIGURANŢĂ
3.1 Citiţi şi urmaţi instrucţiunile
Citiţi instrucţiunile înainte de utilizarea aparatului. Respectaţi
întotdeauna cu atenţie instrucţiunile. Asamblarea sau utilizarea
aparatului în mod diferit poate cauza incendii şi pagube materiale.
Pagubele cauzate de nerespectarea instrucţiunilor (asamblare
incorectă, utilizare greşită, întreţinere
3.2 Păstraţi-vă simţul practic
Păstraţi-vă simţul practic atunci când folosiţi aparatul:
Nu lăsaţi aparatul nesupravegheat când este utilizat.
Avertizare! Aparatul devine încins, nu îl mutaţi în timpul funcţionării.
Utilizaţi protecţie adecvată atunci când manipulaţi piese fierbinţi.
Păstraţi materialele inflamabile, substanţele inflamabile şi
materialele solubile la distanţă de aparat în timpul utilizării.
Avertizare! Nu lăsaţi copiii şi animalele să se apropie de aparat
atunci când acesta este utilizat.
Păstraţi o găleată cu apă sau nisip în apropiere atunci când utilizaţi
aparatul, în special în zilele foarte călduroase şi în zonele uscate.
Avertizare! Nu utilizaţi în spaţii închise.
3.3 Selectarea unui loc adecvat
Utilizaţi aparatul doar în aer liber. Utilizarea acestuia în spaţii închise,
chiar şi într-un garaj sau o magazie, poate cauza intoxicarea cu
monoxid de carbon.
Întotdeauna când selectaţi un loc în aer liber:
Asiguraţi-vă că aparatul nu se află sub o structură suspendată
(terasă, adăpost etc.) sau sub frunziş.
Aşezaţi aparatul pe o suprafaţă fixă şi stabilă. Nu îl aşezaţi
niciodată pe un vehicul în mişcare (barcă, remorcă etc.).
4 NOŢIUNI REPETITIVE
Această parte include definiţii ale unor noţiuni mai puţin cunoscute.
Aceste noţiuni sunt utilizate în mai multe subiecte pe parcursul acestui
manual.
4.1 Afumarea
Afumarea implică prepararea alimentelor prin expunerea acestora la
fumul provenit de la cărbuni sau lemne care fumegă. De obicei, se
afumă carnea şi peştele, dar puteţi afuma şi crustacee, legume sau
chiar şi brânzeturi.
Există două tipuri de afumare, la cald şi la rece:
Afumarea la cald se face prin afumarea şi gătirea preparatelor în
acelaşi timp. Preparatele nu sunt expuse direct la sursa de căldură
şi se gătesc încet, la temperaturi scăzute (50-80 °C).
Afumarea la rece se face la temperaturi foarte scăzute (max. 25
°C), astfel încât alimentele nu sunt gătite în acest timp. Afumarea la
rece este folosită pentru a conferi aromă şi a conserva alimentele.
Dacă doriţi să folosiţi aparatul pentru afumarea la rece, aveţi
nevoie de afumătoarea la rece Barbecook (223.9840.160).
Acest accesoriu vă permite să afumaţi la rece toate tipurile de
alimente din Oskar.
4.2 Email
Unele părţi ale aparatului sunt acoperite cu un strat de sticlă topită,
numită email. Acest email protejează metalul de dedesubt împotriva
coroziunii. Emailul este un material de calitate superioară: acesta este
rezistent la rugină, nu se decolorează sub influenţa temperaturilor
ridicate şi este foarte uşor de întreţinut.
Deoarece emailul este mai puţin flexibil decât metalul pe
care îl acoperă, se pot desprinde bucăţi de email atunci când
manipulaţi aparatul incorect. Pentru a evita problemele, aveţi
grijă atunci când asamblaţi piesele emailate şi întreţineţi
întotdeauna emailul după cum este descris în acest manual.
5 ASAMBLAREA APARATULUI
5.1 Instrucţiuni privind siguranţa
Nu modificaţi aparatul în timpul asamblării. Este foarte periculos şi
nepermis să modificaţi piesele aparatului.
Respectaţi întotdeauna cu atenţie instrucţiunile de asamblare.
Asamblarea corectă a aparatului este responsabilitatea
utilizatorului. Pagubele provocate de asamblarea incorectă nu sunt
acoperite de garanţie.
MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 69 09/11/17 12:19
www.barbecook.com
70
5.2 Asamblarea aparatului
Aveţi nevoie de o şurubelniţă în cruce.
1. Aşezaţi aparatul pe o suprafaţă plată şi curată.
2. Asamblaţi aparatul conform desenelor de asamblare.
Găsiţi desenele de asamblare în partea a doua a acestui
manual, după prezentarea pe părţi componente a aparatului.
6 AFUMAREA PREPARATELOR
Aveţi nevoie de lemne sau cărbuni, materiale uşor inflamabile (care
respectă SR EN 1860-3), un chibrit lung şi lichid (apă, supă, vin etc.).
6.1 Ce lemne sau cărbuni ar trebui
folosiţi?
Pentru a aprinde aparatul, puteţi folosi lemne sau cărbuni:
Material Ce să folosiţi
Lemn
Puteţi folosi orice tip de lemn, cu excepţia
lemnului de pin.
Folosiţi nuiele şi crenguţe pentru a aprinde
aparatul. Puteţi adăuga ulterior crengi mai
mari şi buşteni.
Cărbune
Aprindeţi întotdeauna aparatul cu cărbune
obişnuit, niciodată cu brichete de
cărbune. Odată ce aparatul este aprins,
puteţi adăuga brichete de cărbune.
Folosiţi cărbune de calitate pentru a
aprinde aparatul, preferabil, cărbune
care respectă standardul SR EN 1860-2.
Cărbunele de calitate bună este compus
din bucăţi mari şi lucioase şi nu produce
mult praf.
Utilizaţi bucăţi mici de cărbuni pentru a
aprinde aparatul. Puteţi adăuga ulterior
bucăţi mai mari.
Înainte de a depozita sacul cu cărbune, închideţi-l bine.
Depozitaţi-l întotdeauna într-un loc uscat şi nu într-o pivniţă.
6.2 Pasul 1: Aprinderea aparatului
Înainte de a putea să afumaţi orice preparat, trebuie să aprindeţi focul
în partea de jos a aparatului. Procedaţi după cum urmează:
1. Scoateţi capacul, inelele superioare ale corpului, grătarele de
gătit şi tava pentru supă de pe aparat.
2. Puneţi grătarul pentru cărbuni în vasul pentru cărbuni.
3. Deschideţi orificiile de alimentare cu aer din containerul pentru
cenuşă. Găsiţi containerul pentru cenuşă sub vasul pentru
cărbuni.
4. Adăugaţi câteva materiale uşor inflamabile pe grătarul pentru
cărbuni. Utilizaţi întotdeauna materiale uşor inflamabile care
respectă standardul SR EN 1860-3.
5. Acoperiţi materialele uşor inflamabile cu cărbuni sau lemne.
Sugestii:
Adăugaţi cărbunii şi lemnele pentru a forma o piramidă.
Nu utilizaţi prea mulţi cărbuni sau prea multe lemne pentru a
aprinde focul.
Asiguraţi-vă că materialele uşor inflamabile sunt accesibile.
6. Aprindeţi materialele uşor inflamabile cu un chibrit lung.
Atunci când utilizaţi aparatul pentru prima dată, lăsaţi focul să
ardă timp de 30 de minute. Acest lucru permite îndepărtarea
oricăror grăsimi rămase pe aparat în urma fabricaţiei.
Încă nu puneţi grătarul pe aparat. Un grătar gol se poate
deforma, atunci când este ţinut în căldură prea mult timp.
Avertizare! Nu utilizaţi alcool sau benzină pentru a aprinde sau
a reaprinde aparatul.
7. Aşteptaţi până când cărbunii sau lemnele sunt acoperite de un
strat subţire de cenuşă albă. În mod normal, acest lucru durează
aproximativ 25 de minute.
8. Împrăştiaţi cărbunii sau lemnul uniform deasupra grătarului pentru
cărbuni şi închideţi uşa din inelul de jos al corpului.
Dacă folosiţi cărbuni, îi puteţi aprinde şi în cana pentru
aprinderea cărbunilor Barbecook. Atunci când cărbunii sunt
pregătiţi, turnaţi-i din cana pentru aprinderea cărbunilor pe
grătarul pentru cărbuni.
6.3 Pasul 2: Începerea afumării
După ce cărbunii sau lemnele sunt acoperite cu un strat subţire de
cenuşă albă, puteţi începe afumarea. Procedaţi după cum urmează:
1. Puneţi tava pentru supă în inelul inferior al corpului, pe cele trei
console de suport.
2. Turnaţi lichid (apă, supă, vin etc.) în tava pentru supă. De
asemenea, puteţi adăuga ierburi în lichid pentru a intensifica
aroma.
3. Puneţi primul grătar de gătit pe tava pentru supă şi puneţi
preparatul pe grătar.
Puneţi un singur strat de preparate pe grătar şi lăsaţi suficient
spaţiu între alimente. Aceasta permite fumului şi căldurii să
circule uniform în jurul preparatelor.
4. Oskar L: Puneţi inelul superior al corpului pe inelul inferior şi
închideţi uşile pe ambele inele.
5. Oskar L: Puneţi al doilea grătar de gătit pe consolele de suport ale
inelului superior al corpului. Asiguraţi-vă că marginea grătarului se
sprijină ferm pe console.
6. Puneţi preparatul pe grătar şi acoperiţi aparatul cu capacul.
Oskar L: Această procedură descrie cum să afumaţi
preparatele cu ajutorul a două grătare. Evident, puteţi, de
asemenea, să nu folosiţi unul dintre grătare, să înlocuiţi un
grătar cu coşul de afumat sau să suspendaţi preparate în
cârligele pentru afumat din capac.
6.4 Pasul 3: Menţinerea unei temperaturi
constante
După începerea afumării, trebuie să menţineţi temperatura constantă
la aproximativ 70 °C. Datorită termometrului din capac, puteţi urmări
temperatura îndeaproape.
6.4.1 TEMPERATURA ESTE PREA RIDICATĂ
1. Puneţi capacul pe aparat. Închideţi orificiile de alimentare cu aer
din capac şi containerul pentru cenuşă.
2. Dacă temperatura rămâne prea mare, puneţi câteva aşchii de
lemn ude pe foc. De asemenea, această metodă intensifică
aroma preparatului.
6.4.2 TEMPERATURA ESTE PREA MICĂ
3. Alimentaţi focul cu aer prin deschiderea orificiilor de
4. alimentare cu aer din capac şi containerul pentru cenuşă.
5. 2 Dacă alimentarea cu aer a focului nu ridică suficient
MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 70 09/11/17 12:19
www.barbecook.com
71
temperatura, puneţi cărbune sau lemne pe foc. Procedaţi după
cum urmează:
a. Puneţi mănuşile. Purtaţi-le pe parcursul întregii proceduri.
b. Scoateţi cu atenţie capacul de pe aparat şi deschideţi uşa din
inelul de jos al corpului.
c. Adăugaţi cărbune sau lemne în tava pentru cărbuni. Utilizaţi
cleşti cu mânere lungi şi încercaţi să nu aţâţaţi focul sau să
provocaţi scântei.
d. Închideţi uşa din inelul de jos al corpului.
e. Aşteptaţi până când focul arde suficient de puternic şi puneţi
capacul înapoi pe aparat.
7 RECOMANDĂRI UTILE
7.1 Intensificarea aromei cu ajutorul
aşchiilor de lemn
Pentru ca preparatul să fie mai aromat, puteţi pune pe foc aşchii de
lemn aromat. Puteţi folosi aşchiile în două feluri:
Ţineţi aşchiile în apă timp de 10 minute, lăsaţi-le să se scurgă şi
puneţi-le pe cărbuni sau lemne.
Împachetaţi aşchiile în folie de aluminiu, perforaţi folia cu furculiţa
şi adăugaţi pachete pe cărbuni sau lemne.
Indiferent de metoda pe care o folosiţi, nu adăugaţi niciodată aşchiile
înainte ca lemnele sau cărbunii să fie acoperiţi cu un strat subţire de
cenuşă albă.
Barbecook oferă trei tipuri de aşchii din lemn aromat:
Aromă Intensiteit Intensitate
Măr
Slabă Carne de vânat,
peşte, pasăre
Stejar
Medie Porc, pasăre
Nuc american Puternică Cotlete, coaste,
fripturi de porc
7.2 Obţinerea unor preparate suculente
Pentru a păstra preparatele suculente, adăugaţi puţin lichid (apă, supă,
vin etc.) în tava pentru supă atunci când începeţi afumarea. Verificaţi
periodic tava în timpul afumării şi adăugaţi lichid în tavă atunci când
este necesar. Procedaţi după cum urmează:
1. Deschideţi uşa din inelul de jos al corpului.
2. Turnaţi cu atenţie lichidul în tava pentru supă cu ajutorul unei
pâlnii sau a unei cratiţe cu cioc.
3. Închideţi uşa din inelul de jos al corpului.
7.3 Ridicarea capacului
După ce începeţi afumarea, evitaţi pe cât posibil să ridicaţi capacul.
O cantitate considerabilă de căldură şi fum este eliberată de fiecare
dată când ridicaţi capacul, ceea ce prelungeşte timpul de gătire a
preparatelor.
Dacă trebuie să ridicaţi capacul, ridicaţi-l întotdeauna într-o parte, nu
drept în sus. Ridicarea drept în sus a capacului creează un curent de
aer în aparat, care poate aspira cenuşa peste preparate.
7.4 Utilizarea aparatului ca grătar
Dacă nu protejaţi preparatul împotriva cărbunilor sau a lemnului cu
tava pentru supă, puteţi utiliza aparatul ca un grătar obişnuit. Procedaţi
după cum urmează:
1. Aprindeţi aparatul conform descrierii din “6 Afumarea
preparatelor”.
2. Aşezaţi grătarul de gătit pe consolele de suport ale inelului de jos
al corpului. Asiguraţi-vă că marginea grătarului se sprijină ferm pe
console.
3. Puneţi preparatul pe grătar.
8 ÎNTREŢINEREA APARATULUI
8.1 Îndepărtarea cenuşii
Vă recomandăm să îndepărtaţi cenuşa după fiecare utilizare. Cu
ajutorul containerului pentru cenuşă, acest lucru se face foarte rapid.
Procedaţi după cum urmează:
1. Lăsaţi aparatul să se răcească complet.
2. Scoateţi capacul, inelul superior al corpului, grătarele de gătit şi
tava pentru supă.
3. Scoateţi grătarul pentru cărbuni şi strângeţi cenuşa cu peria
4. în containerul pentru cenuşă.
5. Ridicaţi containerul pentru cenuşă din vasul pentru cărbuni şi
turnaţi cenuşa într-o găleată.
6. Puneţi containerul pentru cenuşă înapoi în vasul pentru cărbuni.
8.2 Curăţarea coşului şi a grătarelor
Recomandăm curăţarea coşului de afumare, a grătarelor de gătit şi a
grătarului pentru cărbuni după fiecare utilizare, cu Barbecook cleaner.
Procedaţi după cum urmează:
1. Aplicaţi spuma pe piesa care va fi curăţată şi lăsaţi-o să acţioneze
un timp.
Spuma se decolorează şi absoarbe murdăria şi grăsimile.
2. Îndepărtaţi spuma cu un burete moale şi cu apă.
3. Înainte de depozitare, clătiţi piesa bine şi uscaţi complet. Acest
lucru previne formarea ruginii.
De asemenea, puteţi curăţa coşul şi grătarele cu un detergent
delicat sau cu bicarbonat de sodiu. Nu utilizaţi niciodată
substanţe de curăţat cuptorul pe aceste piese.
Pentru a preveni formarea ruginii, înainte de depozitare, ungeţi
uşor grătarele de gătit şi coşul de afumat cu ulei vegetal. Nu
ungeţi niciodată grătarul pentru cărbuni.
8.3 Curăţarea tăvii pentru supă şi a
corpului
Vă recomandăm curăţarea tăvii pentru supă şi a corpului aparatului
(interior şi exterior) după fiecare utilizare:
Utilizaţi apă şi detergent cu acţiune delicată şi o lavetă sau un
burete moale pentru a curăţa piesele.
Înainte de depozitare, clătiţi piesele bine şi lăsaţi-le să se usuce
complet.
Pentru a preveni formarea ruginii, înainte de a depozita
aparatul, ungeţi tava pentru supă şi exteriorul corpului cu ulei
vegetal. Nu ungeţi niciodată interiorul corpului.
8.4 Curăţarea capacului
Se poate depune grăsime pe capac în timpul afumării. Pentru a preveni
acumularea grăsimii, recomandăm curăţarea interiorului capacului
după fiecare utilizare. Procedaţi după cum urmează:
4. Aşteptaţi până când capacul se răceşte. Acesta trebuie să fie
cald, însă nu prea fierbinte pentru a fi manipulat.
5. Ştergeţi interiorul capacului cu prosoape de hârtie sau curăţaţi-l
cu apă şi detergent cu acţiune delicată.
MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 71 09/11/17 12:19
www.barbecook.com
72
Dacă s-a acumulat grăsime în capac, îndepărtaţi depunerile cu
o perie din alamă sau cu folie de aluminiu mototolită.
8.5 Depozitarea aparatului
Depozitaţi aparatul într-un loc uscat (spaţiu închis, sub un adăpost
etc.) după fiecare utilizare.
Înainte de a-l depozita, asiguraţi-vă că aparatul este complet
uscat. Acest lucru previne formarea ruginii.
8.6 Întreţinerea pieselor emailate, din
oţel inoxidabil, cromate şi a celor
acoperite cu pulbere
Aparatul este compus din piese emailate, din oţel inoxidabil, cromate
şi acoperite cu pulbere. Fiecare material trebuie întreţinut în mod
diferit:
Material Modul de întreţinere a acestui material
Email
Nu utilizaţi obiecte ascuţite şi nu loviţi pe o
suprafaţă dură.
Evitaţi contactul cu lichide reci în timp ce
acesta este încă fierbinte.
Puteţi folosi bureţi metalici şi detergenţi
abrazivi.
Oţel inoxidabil şi
crom
Nu folosiţi detergenţi agresivi, abrazivi sau
pe bază de ioni metalici.
Folosiţi detergenţi cu acţiune delicată şi
lăsaţi-i să acţioneze pe oţel.
Utilizaţi o lavetă sau un burete moale.
Înainte de depozitare, clătiţi bine după
curăţare şi uscaţi complet.
Acoperit cu
pulbere
Nu utilizaţi obiecte ascuţite. Utilizaţi
detergenţi cu acţiune delicată şi o lavetă
sau un burete moale.
Înainte de depozitare, clătiţi bine după
curăţare şi uscaţi complet.
Pagubele cauzate de nerespectarea acestor instrucţiuni sunt
considerate ca întreţinere inadecvată şi nu sunt acoperite de
garanţie.
Sub prezentarea pe părţi componente a aparatului dumneavoastră
(partea a doua a manualului), găsiţi o listă cu toate piesele din care
este compus aparatul. Această listă include un simbol care specifică
materialul din care este compusă fiecare piesă, astfel încât puteţi să o
utilizaţi pentru a verifica modul în care trebuie să întreţineţi o anumită
piesă. Listele de piese utilizează următoarele simboluri:
Simbol Material
Email
Crom
Oţel inoxidabil
Acoperit cu pulbere
8.7 Comandarea pieselor de schimb
Piesele care sunt expuse în mod direct la foc sau căldură puternică
trebuie înlocuite din când în când. Pentru a comanda o piesă de
schimb:
1. Căutaţi numărul de referinţă al piesei de care aveţi nevoie. Veţi
găsi o listă cu toate numerele de referinţă sub prezentarea pe
părţi componente din partea a doua a acestui manual şi pe
www.barbecook.com.
Dacă aţi înregistrat aparatul online, veţi fi ghidat automat la
lista corectă.
2. Comandaţi piesa de schimb de la punctul de vânzare local. Puteţi
comanda piese în garanţie sau în afara acesteia.
9 GARANŢIE
9.1 Sunt acoperite
Aparatul dumneavoastră dispune de o garanţie de doi ani, începând
de la data achiziţiei. Această garanţie acoperă toate defectele de
fabricaţie, dacă:
Utilizaţi, asamblaţi şi întreţineţi aparatul conform instrucţiunilor din
acest manual. Pagubele cauzate de utilizarea greşită, asamblarea
incorectă sau întreţinerea inadecvată nu sunt considerate defecte
de fabricaţie.
Puteţi prezenta factura şi numărul unic de serie al aparatului.
Acest număr de serie începe cu C, urmat de 15 cifre. Îl puteţi găsi:
Pe acest manual.
Pe ambalajul aparatului.
Pe interiorul piciorului aparatului.
Departamentul de calitate al Barbecook confirmă că piesele
sunt defecte şi că acestea s-au dovedit defecte în timpul utilizării
normale, asamblării corecte şi întreţinerii adecvate.
Dacă una dintre condiţiile de mai sus nu este îndeplinită, nu puteţi
pretinde nicio despăgubire. În toate cazurile, garanţia este limitată la
repararea sau înlocuirea pieselor defecte.
9.2 Nu sunt acoperite
Următoarele pagube şi defecte nu sunt acoperite de garanţie:
Uzura normală (ruginirea, deformarea, decolorarea etc.) pieselor
care sunt expuse direct la foc sau la căldură intensă. Este normal
să înlocuiţi aceste piese din când în când.
Neregularităţile vizibile care nu pot fi evitate în timpul procesului
de fabricaţie. Aceste neregularităţi nu sunt considerate ca fiind
defecte de fabricaţie.
Toate daunele cauzate de întreţinerea inadecvată, depozitarea
incorectă, asamblarea greşită sau modificări aduse pieselor
preasamblate.
Toate pagubele indirecte cauzate de utilizarea neglijentă sau
neconformă a aparatului.
Rugina sau decolorarea cauzate de influenţe externe, utilizarea de
detergenţi agresivi, expunerea la clor etc. Aceste pagube nu sunt
considerate ca fiind defecte de fabricaţie.
MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 72 09/11/17 12:19
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152

Barbecook Oskar S Manualul proprietarului

Tip
Manualul proprietarului