Electrolux. Thinking of you.
Pentru a vedea cum gândim, vizitaţi www.electrolux.com
CUPRINS
Utilizări, tabele de gătit şi recomandări
2
Reţete pentru Gatire asistata 14
Ne rezervãm dreptul asupra efectuãrii de modificãri
UTILIZĂRI, TABELE DE GĂTIT ŞI RECOMANDĂRI
Avertizare Consultaţi capitolul
"Informaţii privind siguranţa".
Informaţii privind acrilamidele
Important Conform ultimelor cercetări
ştiinţifice, prăjirea excesivă a alimentelor (mai
ales a celor care conţin amidon), poate
constitui un risc pentru sănătate din cauza
acrilamidelor. De aceea, vă recomandăm să
gătiţi la temperatura cea mai mică posibilă şi
să nu rumeniţi prea tare alimentele.
Temperatura şi duratele de coacere din
tabele au rol consultativ. Acestea depind
de reţete, calitatea şi cantitatea ingre-
dientelor utilizate.
Un plic de zahăr vanilat sau praf de copt poa-
te avea o cantitate diferită în funcţie de piaţă.
dacă doriţi să utilizaţi reţetele noastre utilizaţi
cantitatea de mai jos:
• 1 plic de zahăr vanilat - aproximativ 8 g;
• 1 plic de praf de copt - aproximativ 15 g;
Gătirea cu abur
Important Utilizaţi numai apă ca lichid!
Vesela pentru gătirea cu abur
•Utilizaţi numai veselă rezistentă la căldură
şi la coroziune.
• Vasele de gătit din oţel cromat sunt de
asemenea acceptabile (vezi accesorii spe-
ciale).
Nivelurile cuptorului
• În tabelele de mai jos puteţi găsi nivelurile
corecte pentru cuptor. Număraţi nivelurile
cuptorului de jos în sus.
Note generale
•Când gătiţi pentru mai mult de 30 de mi-
nute sau când gătiţi cantităţi mari de mân-
care, adăugaţi apă dacă este cazul.
• În cazul în care nu utilizaţi cuptorul pentru
mai mult timp, clătiţi temeinic recipientul
pentru apă, racordurile furtunurilor de apă
şi instalaţia de producere a aburului (vezi
capitolul "Curăţarea şi îngrijirea").
Notă despre tabele
• Tabelele conţin date pentru felurile de
mâncare tipice.
•Temperatura şi durata au rol consultativ şi
depind de compoziţia, dimensiunea, can-
titatea alimentelor şi veselei.
• Utilizaţi o reţetă similar[ dacă nu găsiţi
setările pentru reţeta dvs.
• Începeţi gătitul cu cuptorul rece dacă da-
tele din tabele nu conţin alte indicaţii.
Gatire cu abur
Avertizare În timpul programului Gatire
cu abur , nu deschideţi în niciun caz uşa
cuptorului.
Funcţia Gatire cu abur este potrivită pentru
toate tipurile de alimente, proaspete sau con-
gelate. Legume, carne, peşte, paste făinoa-
se, orez, porumb, griş şi ouă pot fi preparate,
încălzite, decongelate, opărite sau bătute.
Gătirea de meniuri: Puteţi pregăti un meniu
complet în acelaşi timp. Pentru a evita
mâncărurile prea făcute sau nefăcute, alegeţi
unele care să necesite durate de coacere si-
milare. Utilizaţi cea mai mare cantitate de apă
specificată pentru componentele individuale
din meniu (consultaţi tabelele pentru gătit).
Puneţi mâncărurile pe rafturile cuptorului în
vesela potrivită. Ajustaţi distanţa dintre vase
astfel încât aburul să poată ajunge la fiecare
vas.
Sterilizare
•Puteţi steriliza containerele (de ex., bibe-
roane) cu funcţia Funcţia Gatire cu abur .
•Aşezaţi containerele curate pe mijlocul raf-
tului la primul nivel. Asiguraţi-vă că des-
chizătura este îndreptată în jos la un mic
unghi.
2 electrolux