Taurus BAKERY & CO Manualul proprietarului

Categorie
Briose
Tip
Manualul proprietarului

Acest manual este potrivit și pentru

Català
BAKERY & CO
Máquina para hacer Rosquillas
Màquina per a fer Rosquilles
Doughnut maker
Machine à Donuts
Donutmaker
Macchina per ciambelle
Máquina para fazer donuts
Donutmachine
Maszyna do pieczenia pączków
Συσκευή - ψηστιέρα για ντόνατς
Аппарат для выпечки пончиков
Донатсов
Mașină de preparat gogoși
Машина за понички
جهاز لتحضير الدونوت
BAKERT&CO.indb 1 10/04/2014 16:53:37
Romană
Mașină de preparat gogoși
Bakery&co
Stimate client,
Va multumim ca ati ales un produs electrocasnic marca TAURUS.
Designul, performantele si tehnologia acestui aparat, cat si controalele
stricte in ceea ce priveste calitatea in timpul procesului de fabricatie, va vor
furniza satisfactii depline pentru multi ani.
Descrierea
A Placă forme de încălzire
B Mâner superior
C Beculeț roșu de aprindere
D Beculeț albastru de încălzire
E Compartiment cablu
- Cititi cu atentie acest manual de instructiuni înainte de a pune aparatul în
functiune si pãstrati-l pentru consulte ulterioare.
- Înainte de prima utilizare a produsului, se vor curăţa părţile care intră
în contact cu alimentele conform instrucţiunilor din secţiunea privind
curăţarea.
Sfaturi si avertizãri privind
sigurant
Acest aparat poate fi utilizat de per-
soane care nu sunt familiarizate cu
utilizarea sa, persoane cu dizabilități
sau copii sub 8 ani doar sub supra-
veghere sau după ce au fost instruiţi
cu privire la utilizarea în siguranţă a
aparatului şi au înţeles pericolele care
pot apărea.
- Copiii nu trebuie realizeze
operaţiuni de spălare sau operaţiuni
de întreţinere decât dacă au peste 8
ani şi sub supravegherea unui adult.
- Nu lăsaţi aparatul şi conexunea sa
la reţea la îndemâna copiilor sub 8
ani.
- Acest aparat nu este o jucărie.Copiii
trebuie supravegheaţi pentru a ga-
ranta nu se joacă cu acest aparat.
- Temperatura suprafeţelor accesibile
poate fi ridicată atunci când aparatul
funcţionează.
- Nu utilizați aparatul asociat la un
programator, temporizator sau un alt
dispozitiv care conectează aparatul
automat.
- In cazul aparitiei unor anomalii la
cablul de alimentare, nu incercati sa
schimbati cablul, ar pute fi periculos.
Duceti aparatul la un service autori-
zat.
- Înainte de a conecta aparatul la
reţeaua electrică, verificaţi dacă ten-
siunea indicată pe plăcuţa cu carac-
teristici coincide cu tensiunea reţelei.
- Conectaţi aparatul la o priză de curent care să poată furniza minim 10
amperi.
- Ştecărul aparatului trebuie să coincidă cu priza. Nu modicaţi niciodată
ştecărul. Nu folosiţi adaptor pentru ştecăr.
- Nu folosiţi niciodată cablul electric pentru a ridica, transporta sau scoate
din priză aparatul.
- Nu înfăşuraţi cablul electric de conectare în jurul aparatului.
- Nu lăsaţi cablul electric de conectare agăţat sau îndoit.
- Nu permiteţi contactul cablului electric de conectare cu suprafeţele
încălzite ale aparatului.
- Cablurile deteriorate sau încâlcite cresc riscul de şoc electric.
- Nu atingeţi ştecărul cu mâinile ude.
- Nu utilizaţi aparatul dacă ştecărul sau cablul electric sunt deteriorate.
- Dacă una din carcasele aparatului se deteriorează, deconectaţi
imediat aparatul de la reţeaua electrică pentru a evita posibilitatea unei
electrocutări.
- Nu utilizaţi aparatul dacă acesta a căzut, dacă prezintă semne vizibile de
daune sau dacă există o scăpare.
- Acest aparat nu este adecvat pentru utilizarea în exterior.
- Aşezaţi aparatul pe o suprafaţă orizontală, plană şi stabilă.
- Nu atingeţi părţile încălzite ale aparatului, deoarece ele vă pot produce
arsuri grave.
Utilizare şi îngrijire:
- Înaintea ecărei utilizări, desfăşuraţi în mod complet cablul electric al
aparatului.
- Nu mişcaţi aparatul în timpul utilizǎrii.
- Utilizaţi mânerul/ele pentru a ridica sau transporta aparatul.
- Pentru a conserva suprafaţa antiadezivă, nu folosiţi pe aceasta ustensile
metalice sau ascuţite.
- Deconectaţi aparatul de la reţeaua electrică atunci când nu-l mai folosiţi şi
înainte de a efectua orice operaţiune de curăţare.
- Acest aparat este destinat exclusiv uzului domestic şi nu celui profesional
sau industrial.
- Nu lăsaţi acest aparat la îndemâna copiilor şi/sau persoanelor handica-
pate.
- Nu puneţi la loc aparatul dacă încă este cald.
- Utilizaţi întotdeauna aparatul cu atenţie.
- Orice utilizare incorectã sau în dezacord cu instructiunile de folosire,
anuleazã garantia si responsabilitatea fabricantului.
Mod de utilizare
Observaţii înainte de utilizare:
- Scoateţi pelicula protectoare a aparatului.
- Înainte de prima utilizare a produsului, se vor curăţa părţile care intră
în contact cu alimentele conform instrucţiunilor din secţiunea privind
curăţarea.
Utilizare:
- Desfăşuraţi complet cablul înainte de a porni aparatul.
- Conectaţi aparatul la reţeaua electrică.
Beculețul roșu de aprindere se luminează. Acest beculeț rămâne aprins în
timp ce aparatul este conectat la rețea.
- Beculețul albastru de încălzire se iluminează atunci când a fost atinsă
BAKERT&CO.indb 25 10/04/2014 16:53:38
temperatura adecvată.
- Preparaţi amestecul în conformitate cu reţetele care apar la nalul acestui
manual în timp ce aparatul se încălzeşte.
- Deschideţi aparatul.
- Puneți amestecul în cavități umplându-le până la capacitatea acestora.
- Închideți aparatul coborând placa superioară pe cea inferioară.
- În timpul utilizării aparatului, beculeţul se va aprinde şi stinge în mod au-
tomat, indicând în acest mod funcţionarea elementelor de încălzire pentru
menţinerea temperaturii dorite.
- După ce au trecut 4 - 5 minute, în funcţie de reţeta utilizată, ridicaţi placa
superioară şi introduceţi o scobitoare în aluat pentru a vedea dacă este
gata. Îndepărtaţi-le de pe aparat cu ajutorul unei spatule de lemn sau a altor
ustensile similare rezistente la căldură. Nu utilizaţi pentru aceasta ustensile
care pot dăuna învelişul antiaderent .
Odată încheiată utilizarea aparatului:
- Deconectaţi aparatul de la reţeaua electrică.
- Curăţaţi aparatul.
Compartiment cablu
- Acest aparat dispune de un locaş pentru cablul de conexiune la reţea
situat în partea sa inferioară.
Curãtirea
- Scoateţi aparatul din priză şi lăsaţi-l să se răcească înainte de a iniţia
orice operaţiune de curăţare.
- Curăţaţi aparatul cu un prosop umed impregnat cu câteva picături de
detergent şi apoi ştergeţi-l.
- Nu utilizaţi dizolvanţi, produse cu un factor ph acid sau bazic precum leşia,
sau produse abrazive pentru a curăţa aparatul.
- Nu cufundaţi aparatul în apă sau alt lichid şi nu-l puneţi sub jet de apă.
- Se recomandă curăţarea periodică a aparatului şi eliminarea tuturor
resturilor de alimente.
Anomalii si reparatii
- In cazul aparitiei unor anomalii la cablul de alimentare, nu incercati sa
schimbati cablul, ar pute  periculos. Duceti aparatul la un service autorizat.
Pentru produsele provenite din Uniunea Europeană şi/sau în cazul în care
acest lucru este solicitat de reglementările din ţara de origine:
Caracterul ecologic şi reciclabil al produsului
Materialele care alcătuiesc ambalajul acestui aparat sunt integrate într-un
sistem de colectare, clasicare şi reciclare.
- Produsul nu conţine concentraţii de substanţe care pot  considerate
dăunătoare pentru mediul înconjurător.
- Acest simbol semnalează că, dacă doriţi să vă debarasaţi de
acest produs odată încheiată durata sa de viaţă, trebuie să îl
predaţi, cu ajutorul mijloacelor adecvate, unui colector de
deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).
Acest aparat este în conformitate cu Directiva 2006/95/CE de Tensiune
joasă, cu Directiva 2004/108/CE de Compatibilitate electromagnetică, cu
Directiva 2011/65/CE privind restricţiile la utilizarea unor anumite substanţe
periculoase la aparate electrice şi electronice şi cu Directiva 2009/125/CE
privind cerinţele de design ecologic aplicabil produselor care au legătură
cu energia.
Rețetă de bază de gogoși.
50g de unt topit.
3 ouă.
150g zahăr.
200ml lapte.
1 vârf de sare.
1c.cafea de extract de vanilie lichidă.
300g de făină pentru dulciuri.
1 pachet de praf de copt (11g).
Ulei de oarea soarelui.
Bateți untul cu ouăle, zahărul și laptele.
Amestecați cu vanilia și vârful de sare con.
Adăugați făina și praful de copt.
Ungeți puțin cavitățile mașinii cu o perie și puțin ulei de oarea soarelui.
Depozitați lingurițe mici de amestec. Lăsați la copt 4/6mn. Continuați până
când terminați cu amestecul.
Lăsați să se răcească pe un grătar. Presărați glazură de zahăr și serviți.
Glazură de ciocolată
Ingrediente:
1/2 cană (118 g) de unt fără sare
1/4 de cană (59 ml) de lapte integral
1 linguriță de sirop de porumb
2 lingurițe de vanilie
113 g de ciocolată amară fărâmițată
2 căni (312 g) de zahăr pudră, cernut
Cum pot  glazurate gogoșile de ciocolată:
Amestecați untul, laptele, siropul de porumb și vanilia într-un vas mediu și
încălziți la foc mediu până când untul se topește. Reduceți focul la foc mic,
adăugați ciocolata și bateți până când se topește. Stingeți focul, adăugați
zahărul pudră și bateți până când rămâne moale. Puneți amestecul pe
un recipient cu apă călduță și cufundați gogoșile imediat. Puneți-le pe un
grătar de răcire și lăsați glazura să se întărească timp de 30 de minute
înainte de servire.
BAKERT&CO.indb 26 10/04/2014 16:53:38
Avda. Barcelona, s/n
E 25790 Oliana
Spain
Net weight: 1.54 Kg aprox.
Gross weight: 1.82 Kg aprox.
BAKERT&CO.indb 32 10/04/2014 16:53:38
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32

Taurus BAKERY & CO Manualul proprietarului

Categorie
Briose
Tip
Manualul proprietarului
Acest manual este potrivit și pentru