lucru. De asemenea, nu este conceput pentru utilizarea de către clienţi în hoteluri, moteluri,
pensiuni şi alte medii rezidenţiale.
- Nu conectaţi niciodată acest aparat la un ceas electronic extern sau un sistem de comandă de la
distanţă pentru a evita situaţiile periculoase.
- Dacă aparatul este utilizat în mod necorespunzător, în regim profesional sau semi-profesional,
sau fără respectarea instrucţiunilor din manualul de utilizare, garanţia poate anulată, iar Philips
îşi va declina orice responsabilitate pentru daunele provocate.
Acest aparat Philips respectă toate standardele referitoare la câmpuri electromagnetice (EMF). Dacă
este manevrat corespunzător şi în conformitate cu instrucţiunile din acest manual, aparatul este sigur
conform dovezilor ştiinţice disponibile în prezent.
1 Îndepărtaţi accesoriul dintre plite şi îndepărtaţi orice etichete.
2 Curăţaţi exteriorul aparatului cu o cârpă umedă.
3 Curăţaţi plitele temeinic (consultaţi capitolul ‘Curăţarea’).
Notă: În timpul primei utilizări aparatul poate produce puţin fum. Acest lucru este normal.
- Suprafaţa utilă poate folosită atât înclinat cât şi orizontal.
- Poziţia standard a grătarului este poziţia înclinată. În această poziţie, grăsimea sau sucul care se
scurge din alimente alunecă de pe plăci în tava sau tăvile de grăsime.
- Aparatul este xat cu picioare pliabile. Când pliaţi aceste picioare în exterior, puteţi aşeza plitele
în poziţie orizontală. Utilizaţi această poziţie pentru a prepara ingrediente cu un conţinut scăzut
de grăsimi, ca fructe şi legume, care alunecă uşor de pe plăci atunci când acestea sunt în poziţie
înclinată. De asemenea, utilizaţi poziţia orizontală pentru a prepara alimente marinate, pentru a
evita ca marinata să se scurgă de pe plăci. (g. 2)
- Poziţia de frigere cu contact (g. 3)
Această poziţie este potrivită în special pentru frigerea rapidă, la temperaturi înalte, pe ambele
părţi (fripturi din carne de vită, hamburgeri etc.) şi pentru a prepara sandvişuri sau panini prăjite.
Notă: Ambele plite ale grătarului sunt în contact cu alimentele.
- Poziţia de frigere cu gratinare (g. 4)
Aceasta este poziţia ideală pentru a frige şi a gratina în acelaşi timp. Poziţia de frigere cu gratinare
este de asemenea potrivită pentru prepararea tuturor tipurilor de felii de pâine “deschise”, de ex. cu
ouă, roşii, ardei graşi şi/sau inele de ceapă acoperite cu brânză.
Notă: Plita superioară nu trebuie să atingă alimentele.
- Poziţia de frigere pentru petrecere (g. 5)
În această poziţie, grătarul sănătos oferă o suprafaţă utilă mare pentru prepararea a tuturor tipurilor
de gustări, precum frigărui, sote, legume, fructe etc.
1 Desfaceţi complet cablul din spaţiul de stocare în articulaţiile aparatului (g. 6).
2 Asiguraţi-vă că grătarul este închis (g. 7).
3 Introduceţi ştecherul în priză.
4 Rotiţi butonul de control al temperaturii la reglajul de temperatură potrivit pentru
ingredientele de fript. Consultaţi tabelul de la nalul acestei broşuri.
69